• eforsee

    Dnes jsem si poridil nove SpeedMaxy Beta, univerzalni to plaste na predni i zadni kolo ritcheylogic.com/web/Rit­chey Jsem z nich ale trosku zmaten, v obchode mi typek rekl, ze na predni kolo si jej mam nasadit ve smeru dle sipky na plasti, ale na zadni ze ho mam dat obracene, ovsem nikde jinde jsem si tuto informaci zatim neoveril. Obracim se proto na vas, na odborniky:)

    0 0
    • Rolei  

      Je to asi věc vkusu, probíralo se to tu již dříve. Já osobně bych ho nasadil tak jak ti poradili v obchodě…

      0 0
      • eforsee  

        No ja to tak zatim i nasadil, ale preci jenom Ritchey jako vyrobce by tomu mel rozumet nejvic, tak nejak nevim, proc je na tech plastich jen jedna sipka, kdyz podle prodejce a ted i tebe to ma byt na zadnim obracene..urcita logika by v tom byla treba v efektivite pri zaberu, ale zase se podle me driv sjedou..

        0 0
        • Dvain  

          Na plastich, kde jsou dve sipky (front a rear), tam je to jasny. A na plastich, kde je jen jedna, tam je to podle citu a podle vzorku. Pokud je vzorek do spicky, dat urcite dopredu podle sipky a dozadu obracene. Ve predu plast vede smer a v zadu zabira. Driv se sjedou zadni vzdycky (pokud nebrzdis porad predni do smyku), tak je pak prohod. U vzorku, ktery nejdou vylozene do spicky a maji poradny drapaky, tam se do dava oboje podle sipky…proste podle citu:-)

          0 0
          • eforsee  

            Diky za vycerpavajici odpoved, necham to tedy vzadu obracene a uvidime..ono jezdit to bude tak i tak:)

            0 0
          • MlokCZ  

            Prohazovat pláště, když je zadní sjetý není dobrý nápad, to už se tu řešilo několikrát. Dát si v tu chvíli sjetý dopředu je „sebevražedné“ chování, na předním kole takový plášť nemá co dělat. Při dvou stejných pláštích je lepší používat metodu, zadní sjet, koupit jeden nový, ten dát dopředu a přední který bude jen lehce jetý dát dozadu, tím se na předním stále udržuje plášť málo jetý.

            0 0
            • Dvain  

              Sjete plaste patri do popelnice, o tom zadna! Ale prohodit lehce sjety zadni za predni by se taky dalo.

              0 0
              • Vilém  

                …a nebo na aukro www.aukro.cz/…5_ojety.html tento prodejce me fakt bavi:)

                0 0
                • GF  

                  Fakt super link, pobavil. Obzvlášt ten komentář „Po prodlouženém víkendu (cca + 200 km po asfaltu) zas trochu víc ojetý, tzn. obrázky již nebudou odpovídat přesně skutečnosti, ale drastický rozdíl to nebude.“

                  0 0
    • petrun  

      www.bike-forum.cz/…17204549.jpg Jezdím na nich pár měsíců a mám je podle šipek. Fungují jak se od nich čeká, a sjíždějí se také podle očekávání. Po 2000 km se odlupuje a trhá vzorek.

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.