• sonixcz

Jezdí někdo Specialized Epic World Cup?

Hledám náhradu za starší Epic S-works HT, jezdím hlavně lesní cesty, drobný terén a cyklostezky… mám rád rychlé vyjížďky, nejezdím závody, Epic WC by měl být podobný HT, tuhý, výborná trakce, mám lákavou nabídku na Epic World Cup Pro 2025, je to úplně mimo pro hobíka? (když pominu cenu)? Vím, že každý podzim mě čeká servis, přes zimu už nejezdím… dík :-)

0 0
    • Azmir  

Proč by to mělo být mimo? Jestli si myslíš, že to vyhovuje tvému jízdnímu stylu, proč ne.

Důležité taky je, co je ta super cena, kterou máš. Třeba tady mají world cup expert od nějakých 85k Kč. Takže jestli ho máš nový ještě levněji, tak za ty prachy to není ani takový přepal.

0 0
    • sonixcz  

Dnes jsem zjistit, že Epic World Cup končí a již nebude model 2026… tak teď nevím jestli kupovat… možná právě proto jsou slevy… Otázka jestli to má nějaký vliv na na nákup, ježdění, servis… ????‍♂️????

0 0
      • rejdy  

Na podzim jsem měl taky nutkání do WC jít, s works šel sehnat za 170k… Ale nikde nebylo kolo k vyzkoušení, zároveň dost lidí se toho zbavilo hned, jakmile prisel epic 8. A zahr recenze (a nemyslím ty generický z predstavovačky) byly co se týče odpružení negativní (buď to chodí na doraz, nebo blbě kope zpátky) – stejně se vyjadřoval i M. Rauchfuss, že radši vezme HT, nebo osmičku. Ve svetaku na tom ani short track nejezdí. Takže no go. To, že končí, jen potvrzuje správnost rozhodnutí, resp. někomu to asi sedět může, ale naslepo bych to fakt nekupoval.

0 0
        • jonti  

Shorttrack se na tom nejezdí jen z důvodu, že na hlavní závod XCO musíš mít stejné kolo jako na shorttrack. Na hodně dlouhá stoupání a alpské závody podle mně ideální kolo.

0 0
    • novas752  

Neni to podobný HT, je to celoodpružený kolo.

0 0
    • jonti  

Kamarád hobík ho vozí, vyzkoušel jsem si ho taky. Nehoupe vůbec, dobrý odpich, pruží míň než klasický full, ale v rozbitém terénu jede výrazně líp než HT. Fajn geometrie.

Velmi zajímavé kolo.

1 0
    • sonixcz  

Jsem více méně rozhodnutý pro Specialized Epic World Cup Pro, cena je lákavá a když mi nebude vyhovovat po sezoně prodám… jen mám dilema s velikostí, mám 186cm a někdo doporučuje L někdo XL, nikde nemají k vyzkoušení a AI mi podle výšky a délky vnitřní nohy 86cm stejně jako konfigurátor Specialized na výšku a délku holeně 40cm doporučuje „L“.

0 0
      • rejdy  

Jakou máš teď vzdálenost střed – vrch sedla? Já bych na první dobrou bral s těmito parametry L. Co srovnání geometrie současného kola s Epicem WC L/XL?

edit: vlastně máš Epic HT, jakou velikost?

0 0
      • Chlebovnik  

XL. Já mám 178, tedy rozhraní M/L, zkoušel jsem obě, a na 1000 % bych bral L. Měl bys tam dostat i 150mm teleskop s drobnou rezervou, co jsem tak zběžně počítal.

1 0
    • RadimCep  

Taky bych šel do L.

0 0
    • sonixcz  

Chci koupit kolo i ženě, 40let sportovkyně… rád bych karbonový rám, karbonová kola, AXS Transmission

1. Epic World Cup Pro mám nabídku asi za 100k
      2. TREK PROCALIBER 9.7 AXS GEN 3 CARBON RED SMOKE
      3. Cube REACTION C:62 SLX

Bude Epic WC pro ženu „nejkomfortnější“ volba?

0 0
      • jonti  

Urcite, Epic World Cup bych srovnaval s Trekem Supercaliber. Kazde HT bude vyrazne min pohodlne.

4 0
      • pluto  

Epica když zamkneš tak je jak HTčko. Mám třípolohové ovládání na řídítkách a super.

0 0
        • smash_mouth  

Povidej jaky to je? Jak a kdy pouzivas mody? koik mas sag? Chystam se to zitra koupit – 8 Expert.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.