Specialized Epic HT Comp vs Focus Raven 8.8 vs Canyon Exceed CF 6

20 nepřečtených
  • P09

    Vybírám XC HT do 65.000 Kč (původní limit byl 50.000 Kč, takže 65K by měl být skutečně už strop). Výška 184cm, váha 78kg. Ježdění vesměs už jen příležitostné, rychlejší XC svezení, i cyklostezky apod., žádné závody, větší terén max. jako nutný přejezd někde cestou, rozhodně ho nevyhledávám, stejně tak traily. Raději bych Shimano, min. SLX – viz i výběr.

    Vesměs mi zůstala 3 kola:

    Osazení nejlepší Focus, pak Canyon a nakonec (nečekaně) Specialized. Osobně jsem měl možnost vyzkoušet pouze Specialized a musím říct, že mi pocitově sedl. Nejméně mě to táhne asi ke Canyon, Focus vidím jako nejlepší poměr cena výkon, ale původně jsem ho vůbec nezvažoval (až ta cenová nabídka, která by mohla být možná i blíže 50K, mi přijde zajímavá).

    Budu rád za jakákoliv doporučení a názory/zkušenosti.

    Rozdíly v osazení tam jsou, ale viz mé použití mám takový pocit, že je to pro mě vesměs jedno a bude to nad mými potřebami a tak jako tak se vše bude časem obnovovat/měnit a dá se v podstatě dostat na to samé co se osazení týče. Beru to spíše jako větší investici do kvalitního základu/rámu, který by mi snad mohl vydržet dlouhá léta (předchozí kolo mám už 7 let a bez problémů funguje i nadále).

    Anketa: Jaké kolo vybrat?

    10x
    50%
    0 0
    • Chlebovnik  

      Epic HT Comp od dnešního dne nestojí 75, ale 83 tisíc. Takže ta sleva na 65 ti asi neklapne.

      0 0
    • adam1  

      Jo raven ok , ty x1900 jsou základní ,ale zas držáky váha kol 1,9 sedí :) zajdi se podívat na tu barvu ,ta mě zklamala protože na fotkách to je jakoby metaliza ,ale je to klam:).

      Canyon už má x1700 a celkově povedený.

      Zařadil bych do výběru ještě silverback na bohemce .

      https://www.tsbohemia.cz/…d362593.html

      Ještě dva tam jsou:)

      0 0
    • safari  

      Na Canyon Exceed CF 6 si dost počkáš, a když se dočkáš (březen 2021), tak nemaje předchozí možnost si vyzkoušet, je možné, že jim ho budeš posílat zpět, protože ti nesedla geometrie. U letošního Exceeda změnili geometrii, a proto možnost si ho u někoho projet těžko seženeš.

      Jinak se mi líbí nejvíc – má nejlepší kola.

      0 0
      • P09  

        O termínu vím, ale na kolo zásadně nespěchám – tedy neberu to jako zásadní překážku (ač milé by to nebylo). Ona dostupnost u Specialized je také omezená – mají být někdy na jaře, jen nyní má pár prodejců několik kusů skladem z podzimního dodání. Ale díky za upozornění i názor. Ano, kola Canyon vypadají slušně a tak i celé kolo, které je poměrně vyážené – ale nemám zkušenost ani s Fox vidlicí (názory se různí, jako ve všem) a mám trochu obavy z toho jejich business modelu – posílání sem tam, náklady na to atd. (při případné vratce, reklamaci atd.). Obecně je to hezký model, ač si myslím, že by ceny měly být o dost níže, když je odstřižen prostředník/pro­dejce. Protože pak jsou z toho už vesměs jen nevýhody, které by měly být vykoupeny právě tou pořizovací cenou.

        0 0
        • safari  

          Jednoho Canyona mám a velká spokojenost s přístupem českého zastoupení když jsem reklamoval jeden díl, poslali nový. Plus jsem slyšel další kladné ohlasy na českou podporu, tak toho bych se moc nebál…

          Jinak je pravda, že už jsou s cenami srovnáni s konkurencí navzdory jejich politice „direct sale“.

          Jediný co by mi fakt vadilo, je ten termín dodání, kdyby mi to nesedlo a musel jsem chtít větší a nebo menší velikost rámu = že by mi kolo přišlo v březnu (začátek sezony) a bylo by mi např. velké a musel jsem ho vrátit a čekat na další např. až do září.

          To že kolo můžeš do měsíce u Canyonu vrátit 100% funguje…

          0 0
        • 4daš  

          Jakoukoliv dopravu při reklamaci platí a zařizuje české zastoupení. Ty jenom předáš balík kurýrovi.

          0 0
    • neggo  

      Ahoj, co Cube? :)

      https://www.cube.eu/…arbonnwhite/

      0 0
      • Chlebovnik  

        Ty CUBE prodáváš nebo co? Registrace 26. 9. 2020 a od té doby pouhé 3 příspěvky a vždy právě jen a pouze odkaz na toto jediné kolo od CUBE bez dalšího vysvětlení nebo jakékoliv jiné přidané hodnoty.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.