• Cavendish

    Dobrý den,chci se zeptat,dlouho po Brně pátrám po Specialized BG Fit programu.Většinou nabízejí měření posedu okolo 3000 kč ale dají se objednat i základní balíčky pro hobby jezdce za 500–800kč,to se mi podařilo zatím objevit pouze v Praze.Nevíte něko o něčem takovém v Brně?Díky

    0 0
    • kloubik  

      Nestudoval jsem to a můžu se mýlit, ale otázkou je co udělají za těch 500 Kč? Aby to nebyly vyhozené peníze.

      Správnou výšku posedu, předozadní posun sedla a polohu kufrů na botách zvládneš sám za 5 minut. Představec pokud jezdíš na kole máš asi taky představu, takže to plus mínus 1 cm trefíš, nebo zkusíš jezdit dvě délky a vrátíš se k té více vyhovující.

      BG Fit program rozhodně nesnižuju, ta „plná“ verze má podle mě smysl, především pokud např. někdo má problém s kolenama, zádama atd., ale aby opravdu ta základní měla nějaký smysl pro někoho kdo má trochu představu jak sedět na kole.

      0 0
    • ememem  

      kde to robia v brne neviem ale tu som napisal zopar postrehov. inak by som iny ako ten plny program nebral, je to dost podstatny rozdiel.

      0 0
      • Mamut  

        Vsade citam ako si tym mozem vyladit posed. Ja si ale chcem nechat stavat novy ram na mieru a neviem geometriu. Podla stareho by to bolo velmi riskantne, kedze je to 13 rokov stary ram, pomerne kratky a relativne malo slopovany, na ktorom je 100mm vidlica (povodne bola 45mm).

        Maju tam vybavenie na to, aby dokazali najst posed aj cloveku v podstate bez vlastneho biku?

        0 0
        • ememem  

          skus tam zavolat a opytat sa. podla mna aj v podstate ano neni mi ale jasne jak chces ten realtivny vztah telo-bike co ti nameraju preniest do celkovej geometrie biku co si chces nechat vyrobit. ty budes mat povedzme ze rozmer stred slapacej osky-horna hrana sedla ale jak to chces vztiahnut k zbyvajucej geometri napr. k uhlu sedlovej trubky? alebo predo zadnu polohu sedla ale ked zmenis povedzme vysku hlavovej trubky zas ti to nebude sediet. niekde sa proste musis pri stavbe ramu zafixovat ci uz z hladiska jazdnych vlastnosti alebo rozmerov vzhladom na telo a to teda nie ze bych ta chcel spochybnovat ale imho to nemozes urobit dobre. proste ten ramarsky cit (ak len nevyrabas biky) asi nemas. neviem, myslim ze skor tomuto sa venuju v duratecu ale dost pochybujem ze sa to nejako extra oplati ak len nie si totalny atyp alebo ultraprofik pripadne nechces nejaky special a pod.

          0 0
          • Mamut  

            Vysku ramu si clovek urci lahko, ale vhodnu dlzku? Alebo vysku sedla voci riaditkam, od coho sa napriklad bude trocha odvijat vyska hlavy (vsetko sa neda nahnat podlozkami a uhlom predstavca) a uhol sedlovej trubky (pri velkom predklone posuvas stred dozadu, cely si len natoceny viac na drzku).

            Ramar nie som, takze to neplanujem spravit tak, ze doleziem do dielne a nahlasim milimetre a stupne, ale budem vediet, co mam chciet a dalej a co nie. Priklad: ak mi nameraju ze potrebujem sedlo-riaditka 80cm, tak viem, ze na ram 68cm dlhy by som musel dat predstavec 6cm a to je malo.

            Brat si pred par rokmi nechaval stavat u Baresa ram a chcel nieco ako cestovny cyklokros. Canti brzdy, vyssi aodolnost, ale navarky na nosice (aj na vidlici) atd. Kedze nevedel co presne chce, tak dostal geometriou presny cyklokros – extremne kratky ram, kde si kope pri zatacani nohou do kolesa a hoci ma sedlo max. vzadu, tak mu to nestaci. Tomu by som sa rad vyhol.

            0 0
        • Attila  

          furt s těma rámama na míru! :-)

          BG Fit se dá nastavit i na jiném kole, nejlépe však se stejným sedlem, a pak přenést na nové kolo.

          Rám na míru je z marketingového hlediska hezká věc, ale pokud člověk netouží po atypickém hlavovém úhlu, delší zadní stavbě a nebo jiných zvláštnostech, tak to je naprosto zbytečné.

          I rám na míru se dá zbastlit špatným nastavením. Naopak v 95 % případů se správně zvolená velikost sériového rámu dá vhodně zvolenými komponenty naladit „na míru“

          0 0
          • Mamut  

            Fajn, kde kupim 23" ram so sirsou zadnou stavbou (aspon 2.7" plast – snezak) s navarkami na kotuce, V-cka, nosice a klasickym hlavkom? Proste ultraspolahlivy zimak, snezak, cestovny.

            Pravdepodobne tu: http://www.treefortbikes.com/…/1/Shop.html#… ale vyjde mato na viac ako si to nechat postavit. A 4" na zadny plast je uz asi zbytocne vela, musi byt extremne dlha stredova osa a ine problemy.

            0 0
    • blaza84  

      Taky přemýšlím o tom, že bych se nechal změřit. Když si nastavím výšku sedla podle známého pravidla, že noha položená patou na pedál v nejnižší poloze má být mírně pokrčená, tak mi přijde, že šlapu až příliš silově a zapojuju přehnaně přední část stehen. Teď mám sedlo tak, že při šlapání mám v nejnižší poloze nohu lehce pokrčenou v koleni, ale patou na pedál dosáhnu, jen když se lehce nakloním na stranu (při natažené noze). Ale že bych při normálním šlapání „přesýpal“ se mi nezdá. Pocitově mi to tak vyhovuje nejvíc. No ale je zase fakt, že mě občas lehce píchá v koleni, takže jsem zvědavý, co by mi řekli na měření.

      0 0
    • krokus  

      Sedím na kole tak nějak křivě, šlapu taky křivě (potvrzeno od lidí, kteří mě při šlapání viděli). Často mě bolí záda, ruce a mravenčí mi levé chodidlo. Nevím přesně, jestli mám nějaký fyziologický problém, nebo špatně nastavené kolo – dost možná obojí.

      Myslíte, že je pro mě vhodnější BG Fit program, anebo návštěva fyzioterapeuta?

      0 0
      • Mikikuba  

        nejdřív návštěva doktora – ortopeda…, pak zřejmě fyzioterapeuta…, a pak zjistíš stejně jako třeba já, že vše budeš nastavovat přísně individuálně a vůbec ne podle pouček…určitě začni doktorem.

        0 0
    • kostik  

      Zdravím , ma cenu investovat do bg fit ? Nejezd 3000 km ročně , terén. Pripada mi , ze můj posed by se mel zlepšit , ale nevim zda se to vyplatí , na kolik to přijde a zda jsou tu jeste další varianty zlepseni pozici – konkrétně firmy co se tim zabývají … Diky za rady

      0 0
      • blaf  

        jestli mas nejake problemy tak se to asi vyplati, jestli ne a nezavodis tak je to asi k nicemu

        0 0
      • bradek  

        Asi se dá najít dost info na netu a optimální posed nastavit slušně i amatérsky a to se vyplatí určitě, protože i když teď problémy nemáš, tak je časem můžeš mít. Koukal jsem bg fit stojí 4000, jinak další možnost je třeba zde:

        http://www.lbs-sport.cz/…-crm-3d.html

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.