Specialized Bike Resort Valašsko

10 nepřečtených
  • Pijer

    Byli jste už někdo pojezdit ve Specialized Bike Resort Valašsko viz. www.trails.cz?

    Jak se vám tam líbilo a jaké tam jsou trasy? Byli jste tam spokojení a pojedete tam znovu? Jezdili jste sami, nebo jste využili možnosti zaplatit si průvodce? Jsou jednotlivé trasy nějak značené přímo v terénu? Jak se provozovatel staví k pohybu „neplatících“ cyklistů na „jeho“ trasách?

    Tohle videjko se mi líbí a mám chuť se tam podívat, ale je to kus cesty a tak se podělte o informace.

    0 0
    • Kamikaze 591  

      Teda na to že jsem „místní“ tak o tom vůbec nic nevím. Nicméně ani na stránkách se mi nepodařilo někde najít nějaké sídlo…

      0 0
    • tomfree  

      Byl jsem si to projet s průvodcem v rámci testovacích jízd spešlu s průvodcem,ale pro mne to nebylo nic nového,znám to tam a co se týče Beskyd,je to asi moje nejoblíbenější lokalita na výlet s partičkou kamarádů.

      0 0
    • Roman1492  

      tak jak by se měl tvářit? jsou to snad veřejně přístupné cesty ne? ale je fakt, že jsem o nich nevěděl

      0 0
    • Chiron  

      Mám dojem že ty trasy nijak speciálně značené nejsou, část jich vede po TZ, ale část je úplně mimo jakékoliv značení. Proto ti průvodci. Chtěl sem to loni zkusit, nakonec mi to nevyšlo :( Tak snad letos. Tu část mám projetou maximálně po hřebenovkách a přitom je tam spousta jiných parádních pěšin.

      Jinak jezdit jim tam člověk může, jak by se mohli tvářit. Les jejich není a pokud cíleně nepojedeš 100m za nějakou platící skupinkou s průvodcem, tak jim to asi bude úplně jedno.

      Jinak teď nedávno sem četl v mladé frontě, že tam chce nějaký ten mikroregion nebo přímo Karlovice či co vybudovat okolo Karlovic jednosměrné singletracky, co sem tak pochopil, tak právě ve spolupráci s trails. Cesty by měly mít víc variant od lehkých až po těžké a vést z bodu A do bodu B, většinou do nějakého centra jako je soláň, kohůtka atp. Pokoušeli se to přirovnávat k Rychlebkám. Každopádně by měly být značené. Tak možná na tom máknou už letos.

      0 0
      • MJ24  

        já jsem místní, naježděno to mám dost, ale pořád zdaleka né vše, pořád nacházím nové a nové cestičky a chodníčky. Navíc jak si popsal, měly by se letos tvořit jednosměrné traily a celkově se to tu dost začíná hýbat v těchto věcech, takže se máme na co těšit

        0 0
    • snowfil  

      Ahoj, našel jsem vlákno až teď, tak reaguju se zpožděním, třeba to úplně nezapadne.

      SBRV je zatím v začátku, snažíme se pod jeho hlavičkou dělat akce a marketing pro region (www.trails.cz). To je to, s čím jsme začali.

      Letos a příští rok se konečně podaří zrealizovat i něco hmatatelného, začnou se stavět traily, mělo by jich být kolem 30 km a zázemí pro cyklisty. Část by měla být dokončena už letos, zbytek pak 2012. K tomu je tady hodně původních stezek a cestiček, které mapujeme a snažíme se dohodnout (s CHKO, majiteli pozemků), aby se na nich dalo jezdit oficiálně (mohly být vyznačené v mapách i v terénu). Některé jsou samozřejmě už známé a značené turistickými značkami.

      U nových trailů nepůjde o uzavřené okruhy, jako na Libverdě nebo v Rychlebách, spíš o doplnění stávajících možností a propojení tradičních center v oblati. Vznikne tak síť tras, které bude možné kombinovat, ale přitom se dostat z jednoho místa na druhé, tedy takové XC (putování krajinou) s nádechem freeridu nebo endura. Samozřejmě v obtížnostech jak pro začátečníky, tak pro zkušené jezdce.

      To, že zatím nejsou některé současné trasy nikde ke stažení, ani vyznačené je kvůli tomu, že zatím nejsou oficiální. Zpřístupnit se je tedy snažíme aspoň tak, že po nich vodíme lidi v rámci vyjížděk. Takový provoz většinou nikomu nevadí. Postupně budou na trails.cz přibývat trasy s lepším popisem a vyznačením technické obtížnosti a s možností stažení do gps, tím by se měl systém propojit a biker, který k nám přijede, bude mít možnost si dobře zajezdit bez toho, aby složitě sháněl tipy měsíc před dovolenou nebo víkendem.

      Některé špeky si ale necháme jen na vedené vyjížďky, hlavně z důvodu minimalizace konfliktů s jinými „uživateli lesa“ a taky abysme měli co prodávat, přece jen do Specialized bike resortu Valašsko vložilo dost lidí moc práce, která asi nikdy nebude zaplacená, tak ať z toho máme aspoň těch pár kapek (doufám, že to nikdo nebude brát jako vykořisťování:-).

      0 0
      • MJ24  

        čau, vítám každé info o bikeresortu valašsko, protože tu toho moc není. I když jsem místní, tak pořád všechny chodníčky projeté nemám a objevuju stále nové a nové neprojeté cesty a už se těším, až se vybuduje i něco nového. Například úsek co se vybudoval na Bystřičce(i když tohle s váma nemá nic společného) na okruhu pro 24hodinovku je supr i když je to jen kousek. Mám pocit, že to má navrhovat i ten samý týpek- Erik, nebo jak se jmenoval.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.