Soudobá vidlice 26" na oldschool rám RB Monster HT ??

14 nepřečtených
  • scottrussell

    Resuscituju krásnej rám RB Monster HT a potýkám se s problémem volby vidlice. Nemohu v nabídce (nových i jetých) nic rozumného najít. Na kole je klasický Ahead krk (ne Tapered) a sloupek vidlice musí mít minimálně 23cm (což je problém u ježděných vidlic). Představoval bych si zdvih 140–150mm a ideálně pevnou osu 15 nebo 20mm. Pružení raději vzduch, ale nepohrdnu ani pružinou. Kvalita pružení a samotné vidlice by měla odpovídat účelu kola, tzn. středně drsná jízda :) Teď mám na kole boží dvoukorunkovou vidlici Marzocchi Bomber Monster T, ale krom brutální hmotnosti je pro mě problém obtížná reálná servisovatelnost. Nepohrdu ani konkrétní nabídkou jeté vidlice, pokud někdo máte.

    Díky moc za případné tipy.

    0 0
    • novas752  

      Novou podle mě těžko seženeš. 20mm je v danym zdvihu mrtvý a s 15mm pevnou osou už mají všechny rozumný vidlice v danym zdvihu dávno taperred krk.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Hlávko pro tapered vidli (dolní EC) tam nejde? https://www.bikesport.cz/…-_1000010726

      0 0
      • scottrussell  

        Super tip, vůbec sem netušil, že něco takového existuje, díky moc!

        0 0
        • Vilém  

          Ten bandit ma semiintegrovane hlavko?

          0 0
          • scottrussell  

            No jo, máš pravdu, nevšiml jsem si, že je to semiintegrované. Myslel jsem si,že to je přizpůsobené na integrované hlavové složení a ten spodek kouká ven právě pro to, aby tam nabral místo pro tu rozšířenou hlavovou trubku. V popisu to mají napsané, když si to přečtu pořádně.

            0 0
    • scottrussell  

      Ještě si pohrávám s myšlenkou stavby mulleta 26/27,5"

      Tam by připadala v úvahu tahle vidlice. Máte s ní někdo nějakou zkušenost? Ani v historii se mi prakticky nepodařilo dohledat nějaké recenze, pouze zmínky o tom, že funguje lépe než Epicon od SR.

      https://www.cycology.cz/…rna-p961088/#…

      0 0
      • KRAJIC  

        EXTERNÍ HLAVOVÉ

        Já to řešil takto tu tapered vidlici. Mullet nevím – už tak to má velice dlouhou hlavovou trubku – tlačil bych to spíš dolů ten kokpit jestli na tom chceš i někam dojet – na zadní to půjde samo vždycky.

        0 0
        • scottrussell  

          Díky za tipy. Přímo tohle složení jsi měl na svým HT? To je dobrá info. Mám dvoukorunkovou vidlici a teď se mi upřímě nechce (ani na to nemam správnej časovej prostor) to celý demontovat a měřit. Každopádně vim, že když do toho půjdu, bude jak pořešit tu tapered vidlici, což je fajn, ať už to bude to nebo to

          https://www.koloshop.cz/…slozeni.html?…

          https://www.bikesport.cz/…-_1000010726

          Pokud bych šel do mullet varianty, počítal jsem se zdvihem 120–130mm, což by +/- vykompenzovalo tu delší vidlici. Jenom by mě zajímaly nějaké zkušenosti na toho spinnera co jsem dával do odkazu o něco výše, zatím se mi nepodařilo nic zjistit. Mám obavu, že by to nebylo funkčně úplně ono, ale třeba by překvapila. Škoda těch nohou 32mm, 34 by se mi líbily víc:)

          0 0
          • KRAJIC  

            Počítej, že ti to externí ložisko taky nahodí tak 1 cm navíc asi. Kdybych to stavěl já, tak bych tam nasral tak max 130 zdvih s větším sagem a s pořádnou osou – úhel ti upraví to ložisko.

            0 0
    • BubaH  

      Čau, jak to dopadlo? Mám úplně stejný kolo a rád bych ho zase uved do provozuschopnýho stavu. Tak sháním vidlici a kola. Pořídils už něco?

      0 0
      • Džey Ár  

        Ahoj, jednoho Monstříka jsem už takhle řešil spodek hlavko od Cane Creek Forty EC44 a tapered vidle 140mm. Dříve se na ten rám dávaly i 180mm vidle na DH ježdění. Geo se 140mm je pocitově úplně na pohodu, fajn se na tom jezdilo. Teď dokončuji druhého a tam dám 150, myslím že i to bude stále dobře jezdivé.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.