• Tonda Bavorák

    Zdravim, to by jste neverili co se me stalo v servisu. Koupil jsem si nove veci na kolo (kliky, kazetu a retez) Doma nemam na vymenu naradi a nema ho moc cenu kupovat kvuli malemu upotrebeni. Tak ze si s tim skaknu do servisu. Prijdu tam a serviska ktery je i majitelem se na to podival a pry ze to nevymeni. Ze to je urcite koupene nekde na netu (kde jinde ze asi :) ) a ze by nedelal nic jineho nez vymenoval veci koupene z netu.

    Pry mam dve moznosti – koupit si ty veci u nej (priblizny narust ceny o 1000 kč) a nebo zaplatit pausal za vymenu veci koupenych jinde 500–1000kč podle poctu veci + praci.

    Tak je tohle normalni jednani?

    Myslim ze tomu servisu se zdaleka vyhnu.

    0 0
    • pitos  

      Klíč na kazetu stojí 50kč a nýtovač bys měl mít také. No a stahovák na kliky se ti také hodí,například když to budeš chtít vyčistit. Tak vše kup a nemusíš s každou blbostí chodit do servisu.

      0 0
      • karliner  

        to je teda odpověď… nějakej zpovykanej blb ho vyhodí ze servisu a ty mu poradíš, aby si to teda udělal sám…

        0 0
        • kudlanka32  

          no dyt jo…to naradi stoji min nez co chtej oni za praci…:) A to naradi uz celkem kvalitni…

          0 0
        • pitos  

          Už se mi to tu nechce pročítat ale zajímalo by mě cos poradil ty? Toto jsou základní věci které může zvládnout snad každý a ani to nářadí není tak drahé. Za svou radou si stojím.

          0 0
        • CZiko  

          :))) takže máme brečet s ním a radit kde se nechat okrást příště?

          0 0
      • ivaneck  

        S tim klicem za 50 bych mu nejradsi rozbil hlavu s takovymhle jednanim. Co to je sakra za problem, ze je to z netu? I kdyby to bylo z popelnice, tak je to snad bikeservis, ne?

        0 0
      • DAWE25  

        Kde maj za 50Kč ten klíč na kazetu? Našel jem ho za 150 u cykloex­pertu.Kdyby ho někde měli za 50 tak ho objednám.Díky

        0 0
        • pitos  

          věci za 50kč se z netu neobjednávají,to koupíš normálně v klasickém obchodě:) …ovšem nevím jak v Praze

          0 0
    • kudlanka32  

      dej nam adresu:) budem tam chodit jen s vecma koupenyma na netu:))) nechapu tak at si pridrazi hodinu prace dyk ceny sou smluvni.....

      0 0
    • martt  

      na jednej strane je to na zasmiatie, na druhej ho celkom chapem.

      Nitovacka retaze, stahovak kazety, bic a stahovak stredu stoja spolu urcite menej ako si usetril nakupom na nete. Vymena tychto casti je pre nesiku spolu robota na hodinu, ak si sikovny, tak aj pod desat minut.

      0 0
      • wroum  

        ja ho nechapu. moh to vymenit a nechat si zaplatit praci, takhle ma hovno a s timhle pristupem ho posle do riti este mnoho zakazniku.

        0 0
      • pepino  

        No já ho nechápu ani na 4.stranu. Si koupíš někde převodovku a pak si jí montuješ doma sám, páč ti automechanik ukázal fakováka, žeš to nekoupil u něj?

        0 0
        • kudlanka32  

          kolo je auto nebo co??

          0 0
          • jonys  

            Z tvého pohledu je určitě složitější namontovat tu převodovku…ale třeba zkušený motorista by si s ní poradil hravě(viz Hanzlík v Slavnostech sněženek,např),ale kliky na kole by nevyměnil…

            0 0
            • fousek  

              :-), tak to je hovadina, Kdo dokaze vymenit prevodovku v aute zvladne vymenit kliky i kdyby je v zivote nevidel

              0 0
          • pepino  

            Ne ne, na kolo se vztahují úplně jiné tržní mechanismy, to každý ví.

            0 0
            • kudlanka32  

              sou snad nejaky vrakoviste na kola? znam lidi co zavolaj mechanikovi a jedou pro kus auta na vrakac......

              tam lezi samy rozbity mechanismy

              0 0
              • pepino  

                Ježiš, co to má společnýho s tématem „když si koupim součástku sám, tak mi jí v servisu nenamontujou“ ?

                0 0
          • krhac1  

            Třeba já si převodovku vyměním,ale s kolem chodím do servisu. Nes..u se do něčeho,co negómu a na co nemám nářadí;-)

            0 0
    • tomfree  

      Já mu trochu rozumím,přirazit na práci jde těžko a tak hlavní zisk tvoří marže z obchodovaných dílů,která závisí na obratu prodejny a navíc kupa lidí která to nejdříve zkusí a až už s tím nejde nic udělat spěchá do servisu a čeká zázraky,pokud člověk chce kupovat věci na netu,mněl by si je být schopen namontovat sám.

      0 0
      • pepino  

        Větší kravinu jsem dlouho nečet.

        0 0
        • tomfree  

          Mám taky servis,ne kol,ale to je jedno a přinést mi někdo kupu dílů ať mu to namontuji tak taky pude,i když s tvých reakcí na ostatní příspěvky soudím,že to je škoda slov.

          0 0
          • vlk  

            No ale přiznej, že kdybys neměl žádné zakázky, tak by jsi to za určitou cenu ještě rád namontoval. Já to vidím tak, že toto určuje to, kolik má dotyčný momentálně zakázek. Normálně narážím na to, že počet zakázek se odráží i v ceně.Někdy filtruje přemíru zakázek cena a někdy prostě třeba takovéto jednání. Já osobně si vše dělám na kole sám. Jen když potřebuji něco ofrézovat tak jdu do servisu(to je tak 1 za 8–10 let :o) ).

            0 0
          • pepino  

            No prostě si najdu servis, kterej mi i součástku, co není od nich, za menší či větší poplatek namontuje no a těm ostatním se vyhnu a je to.

            0 0
          • nobody  

            takže já si radši u tebe za díly připlatím a bude mě hřát pocit, že ty jsi vydělal a já utratil víc :). Jde o peníze a mi je jedno, z čeho a kolik si vyděláš nebo nevyděláš, tak jako je tobě jedno, kolik si vydělám já. Já jdu za nejnižší cenou a ty bys měl být rád,že potom chci po tobě servis, aspoň něco si vyděláš.

            0 0
            • wroum  

              bud v klidu, jsou proste lidi co skoncej driv pod mostem, nez jim tohle dojde :-)

              0 0
      • tarkan  

        jj jasny. Zrusit vsechny internetovy obchody a hura do hypermarketu co ? :)))

        0 0
      • pos3k  

        hlavne tam nechodit s kolem,ktere se koupilo jinde, ze :)

        0 0
    • chodec  

      No cenová politika může být různá. Je na tobě, aby se srozhodl, zda ti vyhovuje, či nikoliv. Upřímně mi přirážka k práci na věci koupené jinde přijde srandovní, ale pochopitelná. Pokud má práce, že neví kam skočit a moct si tedy vybírat, tak být na jeho místě, tak také preferuji zákazníky, kteří mi dají stržit i na zboží.

      Osobně jsem se s tím ve slušném servise nesetkal, ale na druhou stranu tam mají nepochybně tohle kalkulované do svých cen jinak – třeba méně okatě, ale určitě vydělávají tolik, koli si mohou na svém trhu dovolit.

      0 0
      • smith22  

        No je všecko pěkný aji kdyby tam měl práce že by nevěděl kam skočit dřív tak zákazníka neodbydu takovýmto způsobem.Toto všechno pak dělá jméno firmy a lidi se o tom dozvědí.Vždycky přece platí ,,Náš zákazník náš Pán,,

        0 0
        • chodec  

          co říkáš platí jen pokud je tu převis nabídky nad poptávkou – tedy vysoká konkurence. Pokud je to obráceně, tak je pánem dodavatel ;-).

          V sezóně mám zkušenost, že servisy mají celkem problém nápor zvládnout, tak si tohle možná může aktuálně dovolit. V zimě se ale kopou do zadků, proto je to určitě krátkozraký přístup pokud jde o budování stálé klientely, která ho bude živit trochu i mimo sezónu.

          Já třeba kvůli fajn zacházení dojíždím do servisu za Prahou, ač mám 3–4 hned vedle práce a dva v těsném okolí bydliště.

          0 0
    • smith22  

      No tak pak to nemá vůbec dělat a radši celou prodejnu zrušit.Asi je trochu naivni když si myslí že takovým chováním docíli toho že si příště ty věci přijdeš koupit k němu.Ser na něho,dneska je tolik servisu v kterých ti to rádi udělají.Sám se tak připravil o kšeft, aspoň za tu práci.Nafoukanec jeden.Typuju to na nějakou malou prodeju a soukromníka co?A myslím si že tam těch servisů nemá tolik aby si mohl dovolit nechat si utéct takový kšefty.Ale nejlepši je fakt investovat do těch přípravků a udělat si to sám.Pokud jezdíš často na kole tak se ti to nářadí doma neztratí a servisný se ti tak vráti několikrát.

      0 0
    • Ladap  

      Asi nepochopil že ho buď budou živit služby, nebo nic. K tomu vše směřuje. Internetovým cenám žádný maloobchod konkurovat nemůže, to je jasný.

      0 0
      • Excel  

        tak tak souhlas …šel bych jinam a neřešil to..teď má asi dost kšeftů jako všichni, ale možná jednou bude za tohle rád

        0 0
        • smith22  

          Jednou možna za tohle bude rád jenomže ten zákazník už k němu víckrát nepřijde.půjde rovnou jinam :-)

          0 0
      • marapara  

        Přesně tak. Ale bohužel v naší zemi většina lidí tohle moc nechápe. Třeba se strašně diví, proč mají za několik hodin práce zaplatit tolik peněz. Oni si totiž myslí, že to snad děláš pro zábavu, ale při tom je to tvoje práce, která tě živí.

        0 0
      • Meesha  

        kdyby ho mel zivit jen servis, bude stat daleko vic. Hlavne v malejch mestech je to imho vec ztratova.

        0 0
        • heretik  

          Ztrátová? Ztrátová by mohla být, kdyby za investice (nákup nářadí) zaplatil víc, než kolik za servis dostane. Jasně, záměrně tu nepočítám s prací a časem, viz dále. Problematika cen v kamenných obchodech (zvlášť v malých) a na netu je choulostivá. Ženě jsme koupili kolo přes net, a když bylo prvně v servisu, tak se ptali, proč jsme si ho nekoupili tam. Když zjistil, že stálo o 10k míň, než za kolik ho nabízí, tak zas fňukal, že to si on dovolit nemůže. Stalo se mi taky, že jsem potřeboval narychlo vyměnit kazetu (koupenou z netu) a v jednom servisu (ve kterým jsem předtím mockrát byl) mě poslali do háje, v druhým mi řekl, že normálně to stojí pade, ale že mám přinesenou vlastní, tak za kilo. Nenadchnul mě, ale chápu ho a beru to. Do toho prvního servisu už jsem pak nikdy nešel (do toho druhýho vlastně taky ne, ale o tom to není).

          Kdo není schopnej nebo ochotnej si všechno montovat/servisovat sám, ať jde do servisu. Nevidím v tom problém, dělba práce byla vynalezená už dávno a funguje. Nakoupit veškerý nářadí a učit se všechny postupy je prostě neefektivní. Nemyslím si ale, že by si měl kvůli tomu kupovat i všechny díly u nich, pokud mají nepružnou cenovou politiku. Jestliže v tom servisu mají nějakou normální pracovní dobu, není dneska jediný důvod, proč by i oni nemohli nakupovat na netu, mají to levně, ve větším množství (který není problém dosáhnout) určitě i dopravu zdarma, takže chtít třeba za řetěz 400 navíc je nehoráznost. I když trochu zvednou ceny za služby (když nebudou mít tak velký zisk z prodeje věcí), spoustě lidí se to pořád vyplatí – jestli laik mění kazetu hodinu, a navíc musí nakoupit díly za pár set, zatímco servisák to má za deset minut, jsou všichni spokojený, ne? A jestli je problém v tom, že v malým městě prostě nemá dostatek zákazníků, aby mohl pár hodin denně opravovat kola, tak ho nejspíš zvýšená cena za prodej dílů nezachrání.

          0 0
          • Martyss  

            „proč by i oni nemohli nakupovat na netu, mají to levně,“ Nevím, jak ostatní, ale můj servisák bere většinou zboží přímo od dodavatele. Nevím, odkud berou netové obchody, jestli taky od dodavatlů či díly nakupují třeba v německu, ale pokud má obchodník rozumný prodej dílu, tak musí být výhodnější nakupovat od dovozce. Netvrdím, že nemůže nastat situace, kdy majitel malého bikekrámku potřebuje jeden spešl díl, tak ho vyjde ho koupit levněji z netu.

            0 0
            • martt  

              ja som napriklad kupil pneumatiky na auto zaujimavym sposobom.

              Vyrobene v Puchove (SK), kupene v Nemeckom e-shope, poslane do Rakuska, autom som ich previezol na Slovensko a nechal si namontovat v pneuservise v Bratislave.

              Chlapik tiez dost nadaval, ze preco to kupujem z netu, ze tam maju len prelezane gumy. Potom zistil, ze je to najnovsi model Matador MP59, ktory este nikdy nevidel, lebo na Slovensko sa este vobec nedodaval.

              Potom zacal zistovat, kolko tie gumy stali. Doporucena cena 5000 (alebo dokonca 6000?) za kus, mna vysli asi na 2500. „Ved to je hlboko pod moju nakupnu cenu!“

              Nakoniec, aby sa mu to rentovalo, prirazil si po dohode so mnou k cene za montaz 500,–SKK, lebo bol skutocne smutny. :-) .

              0 0
              • ivaneck  

                5000 za jednu pneumatiku? Mas doma formuli??

                0 0
                • martt  

                  5000 slovenskych, rozmer kolesa 205/55R16

                  Ceny v pneuboxe si mozes kuknut tu a to sa este tvaria aki su lacni www.pneubox.sk/…ima_2007.xls

                  V mojom rozmere najlacnejsia cez 4000, priemer 6000, najdrahsia 10 tisic

                  V nemecku napr na Reifendirekt.de stoji tak 70–90,–EUR, teda aktualne 2300 az 2900 SKK.

                  0 0
                  • ivaneck  

                    mate ceny trochu jinde, no.. nedavno jsem shanel taky 205/55 R16 a sehnal jsem Continental Premium Contact 2 za 2250 / kus i s dopravou PPL

                    0 0
                    • ivaneck  

                      samozrejme Kc s DPH

                      0 0
                    • pepek  

                      No už podle názvu bych to nechtěl ani zadarmo. Měl jsem to v jiném rozměru a vůbec to nedrželo na silnici. Horší gumy jsem nezažil, ale snad se soudruzi už polepšili.:-)

                      0 0
                      • martt  

                        Ja som mal zatial jedinu velmi zlu skusenost s Barum Polaris. Mozno to ale bola nejaka blba seria. U vsetkych styroch sa zacala rozpadavat (samozrejme po zaruke) vnutorna kostra a pneumatiky zacali byt hranate.

                        Inac moj pocit je, ze na vacsich autach tie pneumatiky nejak horsie drzia. Bude to ale asi tym, ze s nimi jazdim rychlejsie a aj do zakruty idem rychlejsie aj brzdim z vacsej rychlosti. Clovek si to ani neuvedomuje ale aj na suchej vozovke celkom casto brzdim tak, ze zasiahne aj ABS a v dazdi je to skoro pravidlom.

                        Obcas jazdievam aj na S120 a vzdy som prekvapeny aku mam kratku brzdnu drahu. A bodaj by nie, ked brzdim z 80 km/h a na normalnom aute brzdim v rovnakej situacii zo 120 km/h.

                        0 0
                        • pepek  

                          NO my co jsme začínali na Š1000 s diagonálníma gumama se už těžko necháme něčím překvapit. To auto se muselo furt řídit a když byly vyjeté koleje tak v 90km/hod to už chtělo pořádnou koncentraci, aby se člověk udržel v pruhu.

                          0 0
                          • martt  

                            pepku vidim, ze sme rovnako stari. Ja mam tiez bohate skusenosti so S100. Cuduj sa svete ale tie nove nizkoprofilove gumy si tiez idu kam chcu ked zapadnu do kolaje. Iste, ze je to cez posilovac menej citit ale je to tak.

                            0 0
                        • Luka  

                          polarisy mame na vsech sluzebacich, a klouze to jako svine. staci aby navlhnul asfalt, a nedejboze bylo nekde kolem nuly-4°C, tak to je jak sane.

                          0 0
                      • ivaneck  

                        No tak to ja mam teda zkusenost naprosto opacnou. Predtim jsme meli tu samou pneu, akorat verzi 1 a sedela jako pribita. Jedina nevyhoda, ze se docela rychle sjela. Navic ty dvojky jsem nasel snad ve vsech testech na prvnim miste, takze nebylo o cem diskutovat…

                        0 0
                    • martt  

                      Aby som sa vratil k topicu kupa v servise versus cez internet. Je to sice z oblasti autovej, ale analogia je to dobra.

                      Takze to bolo pre moje konkretne zimne gumy Matador MP59 Nordicca 205/55R16 ktore este ale na Slovensku nikto nevidel vtedy takto:

                      1. doporucena cena 6000,–SKK, za takuto sa tie gumy predavaju v malom pneuservise nedaleko od mojho domu (aj tak ich nemal)
                      2. pri kupe styroch kusov v Mikone alebo Pneuboxe (to su velke siete pneuservisov) vysiel kus na 5000,– (sada 20 tisic, aj tak ich nemal a ponukal mi Micheliny kus za 11 tisic, vraj to vsetci beru)
                      3. najlacnejsia kupa cez internet z CR vysla nieco cez 3000,–SKK (v Cesku 2300,–CZK)
                      4. kupa z nemecka s dovozom do rakuska vysla este o nejaku tisicku ci dve (na styri gumy) lacnejsie ako z CR. Navyse plat mam v Euro, usetrim aj na vymene, takze som to kupil tam.

                      Servis mal vyvesene ceny, podla nich som mal platit za montaz styroch gum asi 700,–SKK. Nakoniec som mu dal 1200,–SKK lebo cely cas brblal asi ako ten mechanik, ktoreho spravanim sa zacal tento thread a normalne som sa zacal citit ako zlocinec a vinnik, ze ten servis skrachuje.

                      Aj tak ma to cele vyslo asi na 11 tisic co je o dost menej ako 24 tisic ak by som tie gumy kupil u neho (aj tak ich nemal) alebo 21 tisic ak by som ich kupil v Mikone. . howgh .

                      0 0
                      • mastihuba  

                        Na podzim mužeš jet přezouvat do jinýho servisu a kvůli tomu tam budeš kupovat nový gumy nebo platit navíc nějakej paušál za to že jsi tam nic nekoupil? Facht vubec nechápu pročs mu připlácel za to přezutí. Platím přeci za přezutí gum a ne za to jestli přezouvá starý nebo nový gumy. Příště ty peníze vem a kup si něco hezkýho na kolo. :)

                        0 0
          • Milenius  

            Jenze oni nemuzou nakupovat na netu, protoze jsou vazany smlouvou s oficialnim zastoupenim (treba Shimana) u nas, pokud to koupi nekde na netu, coz je dil dotazeny k nam oklikou, tak pri poruse mu to shimano neuzna – pak by sly naklady na reklamaci na ucet servisu. Jak dlouho by asi vydrzel? Nedivim se jim, taky bych se tak asi zachoval. Osobne kupuju vse v jednom obchode a jako stalymu zakaznikovi dostavam znacne slevy, montaz dilu casto zdarma a shani mi i veci, ktere jsou casto nesehnatelne, oboustranna spokojenost a take vim, ze kdyz mi ten dil, co mi namontovali bude zlobit, tak tam dojedu a starejte se, nehrozi ze mi reknou „tak vy jste tu prehazovacku koupil z druhe ruky? nojo to muze byt take trochu ohla a proto neprehazuje jak ma“

            U aut je to naprosto stejny – kdyz si koupis auto, tak mas k tomu i asistenci, ale pouze pokud servisujes originalnima dilama zakoupenyma a montovanyma ve znackovem servisu, jinak ztacis zaruku, koupit si nekde dil, treba i vymontovanej z novyho auta, sice originalni, tak ti to taky neuznaj, vsimni si taky, kolik te stoji servis ve znackovym servisu, treba zarucni prohlidak, kde vlastne nic neudelaj, jen to zkouknou a vymeni olej a zacalujes treba 5tis., to samy ti udela soused v garazi, ale za 500, chtel ale potom neco od znackovyho servisu, az se tam opravdu neco posere, tak te zase poslou do ty garaze… Taky neznam nikoho, kdo by sel do autoservisu, aby mu tam namontovali nejaky dil, ktery si prinese, tata si to kupoval sam a sam si to montoval, pokud si koupim neco na bike sam, tak bych si to mel taky sam namontovat

            0 0
            • wroum  

              bezna praxe obchodu s cyklovecma a to nejen E-shopu je takova, ze se nakoupi v zahranici (treba v Holandu) kontejner se soucastkama za takovou cenu, ze i kdyby se kazdej 3 kus reklamoval a byl vymenen kus za kus s naprostym vynechanim ofic distributora (ano, proste to vyhodej nebo pouzijou na dily a novej daj ze svyho), tak to vyjde vyhodnejc. ty veci jdou takhle koupit za zlomek ceny od ofic dovozce :-)

              0 0
              • Milenius  

                To je praxe e-shopu a ne servisu, abys koupil kontejner, tak potrebujes peknych par nul, navic v tech e-shopech vetsinou neni koncove zbozi, ale dodavky do fabrik za vyhodnych cen a bere se ten kontejner primo z fabriky na montovani kol, ne od vyrobce komponentu

                0 0
                • wroum  

                  to je praxe nekterych eshopu a nekterych kamennych obchodu a pocet nul zalezi taky na obsahu kontejneru, jestli ho kupuju sam nebo s nekym na pul napriklad. a taky nemusim koupit kontejner celej. to ze to je prevazne z fabrik skladajici kola je pravda.

                  a ty dodavky do fabrik jsou treba v pripade Shitmana identicky vyrobky bez krabicky, v igelitaku, ale za zlomek ceny, takze te to jako koncovyho zakaznika vubec nemusi tankovat.

                  o servisech sem nic nepsal. ty maj vydelavat hlavne na praci a ne na komponentech – muj nazor.

                  0 0
            • dieegoo  

              A proč bych měl být omezován na často chabou nabídku daného krámu / servisu? Proč bych si měl nechat do auta namontovat například originální rádio od výrobce, když mám vybrané jiné? Přece po servisu nechci nic zadarmo, práci jim zaplatím, tak ať se smekají. No aspoň je vidět, že si asi žijou dobře, když můžou odmítat zákazníky.

              0 0
              • Milenius  

                A uz jsi jel do servisu s autem si nechat treba vymenit prevodovku? Urcite ji nemaji skladem a budou ji taky muset teprve privezt s centralniho skladu a taky to urcite nebude na pockani. Autoradio se da srovnat ke zvonku, ten si kazdy taky namontuje sam a kvuli nemu by te urcite neodmitl…

                0 0
                • dieegoo  

                  Motáš různé věci do sebe. U převodovky asi nemáš moc na výběr, jestli si tam dáš takovou nebo makovou a tím pádem si odkázán na to, co ti nabídne serivs. Rádio možná zvládne spousta lidí namontovat sama, ale máš li auto v záruce, do servisu stejně musíš a jsme zase u toho – vyhodí tě s jiným rádiem než tím od výrobce? Nevyhodí. Proč by mě měl vyhodit servisák u kol za to, že jsem si vybral něco jiného nebo levnějšího, než nabízí jejich obchod? Ať přizpůsobí ceny, pak budu rád nakupovat přímo u nich. Ale vynucovat si to takovýmto přístupem je trošku nefér.

                  0 0
                  • Milenius  

                    To nemas pravdu, tu prevodovku totiz vyrabi i jini vyrobci a ty si muzes vybrat, jestli tam chces znackovou nebo ne. A i kdyz si vyberes znackovou a koupis si ji nekde pod rukou, tak i tehdy te s nejvetsi pravdepodobnosti odmitnou. Uz jsi to nekdy udelal, ze takhle mluvis? Asi ne, protoze bys jinak mluvil jinak. Jestli je to fer nebo ne je diskutabilni, hlavne je to tvoje volba a jeho volba a domluva ceny prace/soucastek. Chodit tam prece nemusis, oni se budou radeji venovat nekomu, kdo si ten dil u nich koupi a je to pravidelny zakaznik, nez nekdo, kdo tam prijde jednou jen proto, ze si neco neumi namontovat sam.

                    0 0
                    • wroum  

                      tam kam vozim na servis firemni auto maj cedulku, ze v pripade donesenych a pouzitych dilu poskytuji zaruku pouze na praci. proste si dokazou vazit prace a penez a neridej se heslem „bud vse nebo nic“. ono taky davat vzdy novej dil neni uplne dobrej napad – napriklad ta zminena prevodovka by na moje firemni auto prevysovala cenu auta. nova hlava na Mondeo stoji kolem 20 000 a na vrakaci sem ji koupil za 2000 a v tom servisu mi ji bez problemu vymenili – proste nejsou blbci – vzdyt dostanou normalne zaplaceno.

                      0 0
                    • wroum  

                      tam kam vozim na servis firemni auto maj cedulku, ze v pripade donesenych a pouzitych dilu poskytuji zaruku pouze na praci. proste si dokazou vazit prace a penez a neridej se heslem „bud vse nebo nic“. ono taky davat vzdy novej dil neni uplne dobrej napad – napriklad ta zminena prevodovka by na moje firemni auto prevysovala cenu auta. nova hlava na Mondeo stoji kolem 20 000 a na vrakaci sem ji koupil za 2000 a v tom servisu mi ji bez problemu vymenili – proste nejsou blbci – vzdyt dostanou normalne zaplaceno.

                      0 0
                    • dieegoo  

                      Nechali jsme montovat zakoupené repro do auta ve značkovém servisu a nebyl problém, účtovali si běžnou sazbu za práci a tak by to mělo být. S kolem mám ovšem opačnou zkušenost – běhal jsem v podvečer po krámech, zda by mi mohli narychlo vyměnit kazetu na kole – když jsem našel krám, ve kterém to servisák ten dej ještě nezapíchl, řekli mi, že by to snad šlo, přivedli servisáka, ten se zeptal, jestli koupím díl u nich a když jsem řekl, že ho mám s sebou, tak jsem se dočkal odpovědi – tak bohužel, dneska to nestihnem. Jeho boj. Jinde mi to udělali bez keců a hned.

                      0 0
                      • Milenius  

                        Kdyby sis misto toho obihani koupil klic, tak to mas doma vymeneny za pet minut a bez kecu Taky by mne zajimalo, kolik si zaplatil za tu vymenu, doba vymeny je tak 5 minut maximalne, bylo to za dvacet korun? Jak rikam, jejich postup neschvaluju, ale chapu, chovaji se proste jako znackove servisy, ne jako garaznici

                        0 0
                        • dieegoo  

                          A servisáci nebudou mít co žrát :)

                          Bylo to za úsměvnou částku. Je zajímavý, že s pohodovým přístupem a super cenama se setkáš v menších servisech, kde nemají potřebu si hrát na kdo ví co. Tam si zákazníka váží, nemají tendence ho odrbat jako ve velkých krámech. Když tam jdu s nějakou vysloveně blbostí, tak nad dotazem co jsem dlužnej mávnou rukoku a nebo řeknou tak mi dej dvacku a utíkej… Stane se ti tohle ve velkým servisu? Mně se to zatím nepovedlo.

                          0 0
                          • Milenius  

                            A proto je tu trzni hospodarstvi a ty si muzes vybrat, kam pujdes, bohuzel ale musis obehnout tech kramu vic, nez najdes jeden, kde ti to vezmou

                            0 0
                            • dieegoo  

                              Jo, vybrat si můžu, ale pak jsou na tom biti ostatní. Víc lidí si začne opravovat závady samo, další přejdou k ochotnějšímu servisákoj a tomuhle nezbude nic jinýho než zase zdražit, aby si udržel příjem.. začarovanej kruh. No ale očividně je to netrápí, když můžou ještě lidi posílat pryč. Neřešme to ;)

                              0 0
                              • Milenius  

                                No at zdrazi, pak k nemu nebude chodit uz vubec nikdo a nakonec skonci, to je proste trh, tak to ma byt

                                0 0
                                • dieegoo  

                                  Zdraží jeden, k jinému začne chodit víc zákazníků načež si uvědomí – nebudu blbej, taky trochu zvednu cenu… a takhle to půjde pořád dokola.

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    … do chvile nez si nekdo rekne, ze by to urcite umel udelat levneji a ze by mel tedy sanci, aby k nemu chodil lidi. funguje to totiz na obe strany.

                                    0 0
                        • karliner  

                          Proč mám pocit, že buď nic nechápeš nebo nic pochopit nechceš? Tyhle rady – kdybys sis koupil klíč a vyměnil si to sám, to je jak za totáče… Když si někde koupím chleba a nechutná mi nebo je tam drzá prodavačka, tak to přece taky vyřeším tím, že jdu jinam a ne tak, že příště nakoupím mouku a já nevim co ještě a upeču si ho sám (zase tak složitý to není) doma. Spousta lidí si dokáže upéct chleba (dokonce se na to prodává minipekárna), spousta lidí si i dokáže opravit kolo nebo vyměnit na něm součástku, ale z různých důvodů (nemají čas, nechce se jim atd.) to nedělají. Služby (a servis kol mezi ně patří) buď budou dělat, co si zákazníci přejí – a samosebou si za to nechají odpovídajícím způsobem zaplatit nebo prostě budou tlouct hovno pěstí, případně zkrachujou. A až vietnamci přijdou na to, že se dají vydělat peníze i opravou kol, tak ten kripl, co to odmítl namontovat bude v první řadě křiklounů, co budou kňučet, že jim berou práci, stejně jako teď kňučí maloobchodníci s potravinami nebo zeleninou, protože vietnamci mají otevřeno tak, kdy zákazníci potřebujou a ne tak, jak bylo zvykem za komančů, jsou pracovití, ochotní a každýho vždycky pozdraví a snaží se vyhovět.

                          0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
    • Jane  

      zkus jinej servis… To se mi ještě nikdy nestalo, a to v podstatě všechno beru přes net (tedy krom duší…) Ono taky něco shánět v Brně…

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Tomcat  

      Hmmm proč mám pocit, že to je vymyšlený téma pro okurkovou sezónu ;-)

      0 0
    • Volf  

      Ve spoustě autoservisů ti taky nenamontujou donesený věci. Já bych to taky nedělal. Musíš držet záruku na práci a co z toho. Pořád si myslím, že cykloservisy neživí práce, ale rabat na dílech. Prostě je vždycky něco za něco. No a když jsi nešikovný poleno, tak se smiř s tím, že budeš platit. Já taky čas od času koupím něco na netu, ale nenapadlo by mě, jít do servisu a chtít to namontovat. Myslím si, že ten majitel dobře udělal.

      0 0
      • karliner  

        V tom je možná zakopanej pes, že servis neživí servisování, ale obchod se součástkama :-))) a proto jsou v servisech ty součástky tak nesmyslně drahý. Osobně bych už k takovému „podnikateli“ nikdy nevkročil.

        0 0
        • Volf  

          Já bych zase každýho s donesenou NOVOU součástkou ze svýho servisu vyhodil.....

          0 0
          • Volf  

            Jinak já mám cyklistiku spojenou i se servisem a opravama a kolo bych do servisu nikdy nedal. Tak z čeho pak maj žít. Myslím si, že kdo hodně jezdí si servis a opravy dělá sám. No a kdo nejezdí zase hledí ušetřit a dát na přibližovadlo to nejlevnější. Tam já vidím zakopanýho psa.

            0 0
            • wroum  

              ja ten problem vidim v pristupu. pokud mi v servisu reknou ze mi to neudelaj, ze ty soucastky sou koupeny na netu, tak jim reknu „sbohem“ a pujdu tam, kde mi to udelaj. vsak ono se to nejak vyselektuje. a z ceho maj zit? asi nemaj nouzi o praci kdyz si dovolej platiciho zakaznika poslat pryc jenom proto, ze u nich neutratil este vic. dobrej obchodnik kouka i na svoje jmeno a snazi se byt v povedomi jako ten, kdo nema s nicim problem a vsechno zvladne, ne jako debil co te posle pryc jen z duvodu nejakyho virtualniho boje proti netu. tim si reze akorat vetev sam pod sebou.

              0 0
              • Tomcat  

                jj

                0 0
              • kudlanka32  

                ono by stacilo kdyby na rovinu rekl ze obvykle se cast prace plati cenou za soucastky a tudiz to bude holt drazsi…a ja bych rekl, kdyz to udelas dobre tak ti to rad zaplatim......:) ale bude zalezet esli ta jeho hodina nebude drazsi nez moje hodina:)))

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já u několika servisů viděl opačný přístup, který se mi zdá velmi rozumný. Mají nějaké standardní sazby za práci. Pokud u nich nakoupíš nějaké díly, tak dostaneš na práci slevu. Tak by to podle mělo být.

                  0 0
                  • kudlanka32  

                    jo a lip se to vysvetluje zakaznikovi :))

                    0 0
                  • Peslezedirou  

                    Třeba jeden celkem šampon shop v průhonicích to má postavené zase tak, že pokukud koupíš komponent u nich namontování máš v ceně a o nic se nestaráš.

                    0 0
                  • Jenda  

                    presne to jsem chtel napsat, casto jsem dokonce videl „montaz u nas zakoupenych soucastek zdarma“ jinak co jsem mel moznost videt tak maly servisy zijou prave z oprav a ne prodeje. Akorat to chce v zime delat lyze (pujcovna je asi nejlepsi vydelek).

                    0 0
              • Volf  

                Wroume budeš se možná divit, ale naprosto s tebou souhlasím. Jen neberu tomu obchodníkovi právo odmítnout zákazníka. Nic víc nic míň a ani o ničem jiným nemluvím.

                0 0
            • Biker jak Pes  

              Jestli bereš cyklistiku takhle, tak to já s ní můžu na místě skončit … ;)

              0 0
            • Bully  

              Blbost, to neni zadny pravidlo, ze kdo jezdi hodne, dela si servis sam. Ja jezdim hodne a protoze k tomu jeste i chodim do prace :o) jsem rad, ze mi zbyva cas jeste tak na normalni udrzbu a umyvani kola. Hrabat se v manualech a rozebirat vidlice, tlumice, lisovat loziska do ramu a podobny jednoduchy veci opravdu radsi necham na jinych.

              0 0
            • borda  

              nevim jestli hodne jezdim, nicmene servis si rozhodne sam nedelam a taky bych nerekl, ze mam zrovna nejlevnejsi priblizovadla :-)

              0 0
            • zum  

              Tak to ti trochu nerozumím.Kdyby byli všichni jako ty ,tak ty servisy můžou zavřít.Obhajuješ zjevně obchodníka bez obchodního ducha.Já osobně bych k takému už nikdy nešel.A třeba příště nebudu mít chuť serfovat po netu a koupím v krámě. Jak to ten obchodník zjistí ? No tenhle už nezjistí!

              0 0
          • wroum  

            to nedelas dobre Jaromire…

            0 0
          • karliner  

            No, naštěstí doba, kdy sis to mohl dovolit je zaplaťpámbu v prdeli…

            0 0
          • kudlanka32  

            jooo bych chtel videt jak shanis nektery soucastky…to by se majitel take nemusel dockat…heh

            0 0
      • Dumbo  

        nechapem, uplne normalne takto raz za čas do servisu zajdem, takmer vsetko robim sam no napriklad s kolesami idem stale, naboj kupim tu, rafik zas tam, draty zas inde… a neje vtom vobec problem

        0 0
      • Dumbo  

        nechapem, uplne normalne takto raz za čas do servisu zajdem, takmer vsetko robim sam no napriklad s kolesami idem stale, naboj kupim tu, rafik zas tam, draty zas inde… a neje vtom vobec problem

        0 0
        • Dumbo  

          nehnevajte sa na ten duplikat :-) to SAMO ! ved servis je od poskytovania sluzby, prides tam a potrebujes nieco nahodit a chces to nechat na odbornika…

          0 0
      • gumid  

        pokud se nebude servisní práce vyplácet – cenu konkurence sníží na minimum – logicky spousta servisů nebude – takže vznikne nekonkurenční prostředí. Pak se budou všichni „dobře“ nakupující přes internet asi divit ceně práce...... a práci, si, pánové, na netu kliknutím nekoupíte. Tak jako radu a pomoc.Lidé, preferující co nejnižší cenu, nemohou přece počítat s tím, že servis poskytne nadstartní přístup…spíš v logice věci by měli jít jen po ceně a skousnout cokoliv, jen aby „nepřipláceli“ nic navíc. Přiznám se, nemám tento typ zákazníků v lásce.

        0 0
        • martt  

          servis sa asi moc nevyplaca ani dnes. V Bratislave je na kope cykloshopov napis „servisujeme len bicykle zakupene u nas“.

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • jonys  

        Bomba názor!Přeju pevné nervy až ti(nebo někumu z tvých méně šikovných příbuzných,protože ty jsi jistě všeuměl) domů příjde borec udělat např.dlažbu s tím,že si obkladačky musíš koupit od něho…

        0 0
        • Tomcat  

          fajn takže pokud ti má dát na dlaždičky záruku musej bejt odněj, to bě připadá normální přebírat záruku za zboží dodané\ vyrobené někým jiným?

          0 0
          • pepino  

            Když ti servisák namontuje přehazovačku, tak za ní přebírá záruku? Sem netušil.

            0 0
            • jonys  

              Já taky ne.Navíc mi z toho plyne,že pokud si něco třeba sám zapojím TV,ztrácím záruku zcela :-))

              0 0
              • pepino  

                Neztrácíš, přebíráš :-)

                0 0
              • Tomcat  

                A někdo tu bagatelizuje ztráta záruky právně existuje ale při poškození neodbornou montáží ;-).

                0 0
            • Tomcat  

              Myšleno …prakne ti dlaždička a první co bude že dlaždič ji špatně usadil, nikoli že ten kdo ji levně koupil byl trouba koupil karzové asi tak. Tím že stím má co dočinění tak opravdu nad tím určitou záruku přímá. V případě problémů z toho ale je jen handrkování a tak je dobrý se tomu vyhnout.

              Takže radši než se handrkovat, že problémy nejsou způsobené montáží ale špatnou věcí je často lepší to odmítnout.

              0 0
              • OCG  

                já myslím, že není třeba nic odmítat. dlaždičovi stačí trvat na smlouvě o dílo a v ní uvést skutečnost, že záruka se vztahuje pouze na práci, nikoliv na materiál dodaný objednávajícím. SPíš mi přijde, že v tomhle případě jde o frustrovaného podnikatele-servisáka, který není schopen konkurovat cenám na netu a pak si to vybíjí na zákaznících, kteří mu přinesli zboží koupené na netu. Nic víc, nic míň. Prostě jeden debil…

                0 0
          • Feroman  

            on ti samozrejme nebude davat zaruku na ty dlazdicky, ale na praci, kterou odvede – umisteni tech dlazdicek, zaruku na dlazdicky ti da ten, u koho si je koupis…zaruka na praci a na material neni to samy

            0 0
        • goofy  

          Tak zrovna dlazbu cizi bych nepokladal, a pokud jo, tak bych rekl, ze nerucim za kvalitu vysledku. Si spominam jak jsme delali nejakou levnou dlazbu a to byl porod. Clovek to delal asi 2× dele, nez bylo zdravo, porad se to rozjizdelo, dlazba kriva, takze nesedela do sebe… Proste nektere veci bud z vlasnich kvalitnich materialu, nebo bych nerucil, za vykonanou praci.

          0 0
        • Volf  

          Víš milej zlatej až si budu znovu dávat někam kachličky tak to udělám jako vždycky. To znamená, že si najmu obkladače se kterým ty kachličky vyberu, on je dodá, nalepí a drží záruku jako celek víš. A to že nějakej hňup chce se vším jen vydrbat a protože je biker tak je středem světa to mě vůbec nezajímá. Já nevím jestli je to vůbec pravda s tím servisem, ale pokud ano tak tomu servisákovi hodně fandím.

          0 0
          • jonys  

            No,tak jsem rozchodil šok z toho,že takový machr jako ty vůbec uvažuje o tom,že by nějakou práci mohl nechat udělat odborníka!Jsem spíš čekal,že by sis ty kachle i sám vyrobil!Naštěstí styl rychlopalných soudů sis zatím uchoval-kdo neumí namontovat kliky je ešikovný poleno,nahá holka z časáku je čůza,kdo kupuje na netu je vydrbávač..... Jinak ale nejsi jediný zákazník na tomto světě.Takže asi nebudeš obecně rozporovat fakt,že jsou milióny lidí,co si nakoupí barvy a pak volají malíře.Co si koupí sporák a povolají plynaře na zapojení.Atd.at­d.A myslím,že nábytkář,co ti oznámí,že ti udělá nábytek jen pokud ti barák postaví firma XY by tě asi odradil od další spolupráce,že… Ale abych se vrátil ke konkrétní kauze:ještě by mě zajímalo,co by takovej servisák řekl na kliky,který třeba vůbec neprodává :-)

            0 0
            • Volf  

              To nerozporuju. Jen prostě můžeš mít smůlu. Já bych to prostě taky neudělal. Kde nakoupil ať montuje. a machr bych byl ve chvíli kdy bych se choval tak jak píšeš. Já nekupuju jinde než kde si to dávám dělat.

              0 0
          • OCG  

            Teda Volfe, vůbec tě nechápu, přijde mi, že to, co tady říkáš sou nesmysly. Proč někoho odsuzuješ za to, že kupuje na netu, neřku-li ho nazýváš vydrbávacím hňupem? To jsou trochu ostrá slova, ne? Cykloservis je tu od toho, aby ti spravil kolo. Chápal bych, kdyby přišel zákazník s vlastním bowdenem nebo nějakejma chujovinama (drobnostma), že to tam chce namontoval, ale když přijde s novejma klikama? Ať sou koupený třeba v USA, podle mě co slušnej cykloservis udělá je, že převezme díl, namontuje a vrátí, zákazník zaplatí a všichni jsou spokojeni. Samozřejmě mají možnost říci ne, jenom naše díly. Pak jim řeknu „tak nic“ a půjdu do dalšího cykloservisu… Každopádně na rozdíl od tebe fandím těm, co narazí na takové dementní cykloservisy a přeju, aby hned vedle stál jinej s lepší STAFF.

            0 0
            • pepino  

              Najdi si víc jeho příspěvků na B-F:-)

              0 0
            • Volf  

              Pokud je to tak divný, tak přece není problém najít jinej servis, kde budou ochotně montovat donesený díly. Já nevím co řešíš. Já jen řekl, že stojím za tím servisákem. a když nakupuju sám na netu tak taky jen kvůli ceně abych ušetřil a taky jsem hňup. Jinak obchod dělám od roku 1990 a dělá se mně zle ze slídičů po cenách, protože skoro na 100% si člověk nachá namontovat donesenej levnej díl a pak bude chodit prudit. a jestli si myslíš že kecám, tak mám kamaráda co obchod s kolama má. Kdo slídí po slevách tak je chce pořád a ve všem.....

              0 0
              • Feroman  

                nejak mi unika, co je spatnyho na „slideni po cenach“ a proc je clovek, co nakupuje na netu hnup??? Ja nejsem milionar, abych si moh dovolit kupovat predrazeny dily, ktery mi pak teda milostive pan mechanik namontoje, kdyz uz sem si je u nej koupil a jinak me posle do haje.

                0 0
              • OCG  

                ja neřeším to, jestli jít do jinýho servisu. Já řeším to, že ty tady obhajuješ naprosto komunistický přístup k zákazníkovi. O mně tady nejde, jde o toho pablba, co odmítá zákazníky, kteří možná dají málo teď, ale třeba za půl roku přijdou a nechají tam hromadu peněz za novou vidli, kolo, co já vím.

                To, že děláš obchod, je vidět z tvých příspěvků. Každopádně pokud je tvoje jednání se zákazníky takové, jako prezentuješ tady na BF, tak se vůbec divím, že ten obchod děláš už 17 let.

                Pokud ti vadí slídiči po cenách, pak věz, že to je mám pocit naprosto normální. Přečti si nějakou knížku o ekonomice a zjistíš, že až na exkluzivní či luxusní věci (třeba hodinky za mega atp. – ovšem zákazník, který chce hodinky za mega jejich cenu a to, že jejich výrobní cena je tisícinová vůbec neřeší) zákazník vždy hledá co nejnižší cenu. A když se ptá na slevu – bez ohledu na to, jestli se ti to líbí nebo ne – tak to znamená: Tvoje cena mi přijde vysoká, díl bych chtěl sice teĎ, ale na netu mají totéž o pár x korun levnější. Akorát si budu muset počkat. Jsi schopen mi dát nižší cenu? Pokud ne, nedám ti vydělat ani těch 30%, co na tom dílu máš a ty pudeš za chvilku k ledu.

                ad ti, kdo slídí po slevách: když potřebuju nový boty, zásadně si je nekupuju před sezónou, ale po ní. Totéž se zimními hadry (třeba na lyže). Nějakej čas jsem dělal u kol a vím, jaký marže jsou. Každýmu normálnímu člověku je jasný, že obchodník má cca 30% marži (na rozdíl od lékárníka, který má 16%). Je ekonomické, že nebudu chtít platit 1300 v květnu, když můžu dát 999 a často i méně v červenci. Jen tobě to přijde divné… Asi máš hodně peněz…

                0 0
                • Volf  

                  Co se do mě navážíš. Já tady neřekl nic špatnýho. Každej má možnost volby. A to je celý. Já si koupím na netu abych ušetřil a servisák to nenamontuje. A ty tvý poučky si nech pro toho kdo je žere. Prodal jsi někdy něco??? Jestli ne tak neškol. Já mám jedno pravidlo a díky tomu hodně dobře žiju: Někdy je nejlepší tan kšeft kterej vůbec neuděláš. No kdo se živí obchodem ví o čem mluvím a u těch ostatních teoretiků mě je to jedno.....

                  0 0
                  • OCG  

                    Sry Volfe, ale mám pocit, že se tu navážíš hlavně ty… Ano, každej má možnost volby. Ale pokud zvolí nákup na netu, myslím, že nemáš právo ho tak derogativně nazývat slídičem po cenách, prostě se chová přesně tak, jak se předpokládá. O tom mluví tuším křivka nabídky a poptávky… Jo, pár věcí jsem už prodal, i když hlavně nakupuju: pár činelů, něco na kolo atp. To je ovšem vedlejší. Ano, někdy je ten kšeft, který neuděláš, lepší než ten, který uděláš. Víš co tím chci říct, že?

                    0 0
                    • Volf  

                      kolik jsi toho v životě prodal? Odpovíš ?

                      0 0
                      • OCG  

                        to ti nestačí? No prodal jsem toho za pár desítek tisíc… Samozřejmě mě teď trumfneš ;o)

                        0 0
                        • Volf  

                          Nebudu tě trumfovat. Ty máš ideály já zkušenost… Když si přečteš úvodní příspěvek tak tam máš jasně uvedený jak to celý je. Prostě tady běží souběžně prodej za dovozcovi ceny a dumping v podobě OEM dílů. No ty se prostě nedají moc míchat a každej musí volit. Já bych proti tomu servisákovi byl ve chvíli, kdyby si účtoval montář svých dílů, ale takto prostě ne…

                          0 0
                          • OCG  

                            Volfe, já prostě nechápu jedno: já od toho člověka požaduju službu. Nic jiného než tu službu. Máš pravdu, že on mi ji nemusí poskytnout. Ale nechápu, proč by měla být automatická souvislost mezi prodejem výrobku a službou. Vezmi to naopak. Mně to přijde stejný, jako kdyby tě po koupi přehazovačky nutili, aby sis ji nechal namontovat u nich, že ti jinak neprodají. Vždyť to nedává smysl! Pochopím, když obchodník dává slevu na montáž u něj zakoupených dílů, nebo ji dává zdarma. Ale přirážet k práci 500–1000, a tím pádem napříště nutit zákazníka, který nechce díly montovat sám, aby u něj nakoupil, to mi přijde přinejmenším neetické…

                            0 0
                      • Volf  

                        Já jen reagoval na různý chytrý řeči o tom, jak zkrachuje nebo na rady, že si má taky otevřít e shop. Taky někdy koupím na netu, ale s vědomím, že nakupuju OEM díly, který pocházejí z nevyrobených kol a výrobci je nakoupili od dodavatelů za úplně jiný ceny, než koncovej prodejce. No a potom má právo koncový obchodník tyto díly nakoupený jinde nenamontovat. A už dál nehodlám obětovávat čas diskuzí s někým kdo nechce pochopit něco tak jednoduchýho. A to asi nebudeš chtít chápat dokud nebudeš mít vlastní obchod.

                        0 0
                        • OCG  

                          Já to chápu, Volfe. Já chápu, že se to obchodníkům nelíbí. Ale mám pocit, že správnej servisman-obchodník vezme i díly z e-shopu a namontuje je dobře. A proč? Možná jsem naivní, ale myslím si, že když bude zákazník spokojen, vrátí se. Dám ti příklad: mám rád cykloshop Velohanák. První jsem si od nich koupil v akci sundanou RS Duke Race vidli, loni jsem kupoval nový kliky Hone. Mohl jsem si koupit LX na kupkolo.cz o tri kila levnejs, ale neudelal jsem to. A víš proč? Když tam přijdu, poradí mi, stráví se mnou třeba půl hodiny času a poděkuje. I když tam nic nekoupím. On ví, že i když teď nevydělal ani kačku, za pár měsíců tam můžu dojít a nechat tam desítku. Samozřejmě má servisman právo díly odmítnout. Ale já říkal, že se tím připravuje o budoucí zákazníky a taky to, že přirážet k ceně práce 500–1000 jako kompenzaci za ušlej zisk, kterej by tam dotyčnej „domněle“ udělal je zlodějina. Oponoval jsem ti, že podle mě ten, kterého hájíš, není dobrý obchodník. Je mi to vlastně jedno, jen mě trochu popudila tvoje argumentace. A celej problém tohoto obchodníka podle mě dobře vystihl MatyxCZ, příspěvek úplně dole.

                          0 0
                          • Volf  

                            Víš to je už můj jinej pohled obchodníka. Ty se kolem něj budeě motat a on ti stejně příště koupí zase jinde a to mám už vyzkoušený. Jinak Hanák je fajn a taky od nich mám pár věcí a jen se jich zeptej na koupený díly jinde, jen tak pro zájímavost. A máš pravdu v tom, že dobrej obchodník má páky na to, aby člověk koupil u něj. Ale ve chvíli kdy ti položí ,, zákazník ,, na stůl nový díly odjinud tak se ti prostor zužuje.

                            0 0
                            • OCG  

                              tak jo, řeknu to jinak: když už pro díly, tak k Hanákovi. Když do servisu, tak do HobbySportu. Jednou jsem zlomil šroubek v páce brzdy na kole mé přítelkyně – únava materiálu. Bylo to tak nešťastně zlomený, že půlka šroubku zůstala v závitu. Nechal jsem to v práci u správce odvrtat a pak sháněl šroubek. Prošel jsem železářství, ale nikde neměli to, co jsem hledal. Nakonec jsem se vydal do HobbySportu do servisu. Borec se usmál, vytáhl krabici se šroubkama a pár mi jich vytáhl, ať to zkusím. Když jsem ho chtěl zaplatit, jen se usmál, mávl rukou a řekl, že to je jenom šroubek. Ti kluci tam jsou podle mě dobří mechanici, a když přidají i tohle, tak nemám důvod chodit jinam… Můžeš namítnout, že to byl pitomej šroubek, kterejch se v servisu válí tuny. Ale o tom to je. Myslím, že je rozdíl mezi obchodníkem (tedy tím, co hledí jen na peníze) a bikerem-obchodníkem, pro kterýho to je i hobby a ve mně kromě svýho zákazníka vidí taky „spřízněnou duši.“ Je mi jasný, že ti, co hledají nejnižší cenu, budou fluktuovat mezi obchody nebo spíš mezi cenami, což pro obchodníka není to nej. Ale myslím, že dřív nebo později se lidi vyprofilujou a začnou chodit někam. Ve většině kameňáků jsou ceny podobný, rozdíl pár desítek korun a myslím, že nikdo z nás není magor, aby trávil odpoledne obcházením obchodů, kde mají hazku o 50 Kč levnější. Prostě půjdu tam, kde mi to je nejsympatičtější, kde se ke mně chovají jako k zákazníkovi i když tam ZROVNA nic nekupuju.

                              A ještě něco: podle mě je fakt rozdíl mezi službou (servis) a prodejem (přehazovačka). Není mezi nimi rovnítko. Důvody, proč přijdu do servisu s tím, že chci namontovat Hollowtech kliky jsou různé: a) nechce se mi do toho (a mám na to plné právo), b) díl jsem dostal od mámy na Vánoce, c) koupil jsem ho jinde, ale neumím to nasadit, d) nemám nářadí k montáži určené. A sorry, ale servisman nemůže prostě říct " to máš s e-shopu, na tu montáž ti seru, ledaže bys mi dal o 500–1000 navíc, abych z toho tvýho šetřivýho nákupu na webu taky něco měl." Chci od něj namontovat kliky a montáž zaplatím. Ale ani o korunu míň.

                              0 0
                        • jonys  

                          Nikdo z diskutujících nenapsal,že na to nemá obchodník PRÁVO.Nikdo neoznačil jeho jednání za protiprávní s doporučením jej zažalovat,udat nějaký ČOI nebo SOS atd. Jen se tady v drtivé většině shodujeme,že je to neprozřetelný obchodní tah. Až bude dealer Ferrari,tak možná si takový přístup bude moct dovolit…

                          0 0
                          • Volf  

                            Na základě čeho nemá právo tě odmítnout ve svým servisu když je sám majitelem? Možná kdyby byl zaměstnanec tak to můžeš řešit s jeho zaměstnavatelem, ale takhle prostě nevím.

                            0 0
                            • jonys  

                              ??? Píšu jinými slovy,že PRÁVO na to MÁ.A nikdo to tu nezpochybňuje.Ale že je to přístup hloupý a krátkozraký,na tom se tu většinou shodujeme…

                              0 0
                        • pepino  

                          „No a potom má právo koncový obchodník tyto díly nakoupený jinde nenamontovat.“ Obchodník bych pro přesnost přepsal na servisman. A nechápu to vůbec. Ale dost debaty.

                          0 0
                          • pepino  

                            Teda přesněji, že má právo to odmítnout to jo, jako má právo třeba neotevřít prodejnu, ale nechápu to, když mu tu práci zaplatim. Howgh.

                            0 0
                      • OCG  

                        každopádně jsem ti už odpověděl. Pokud bych měl být specifický, tak jsem prodal hi-hat Paiste 2002 14" Sound Edge, 16" kotel Premier, stojan na činel Pearl, ride Zidjian Avedis Light Ride, přesmyk Deore, mech. kot. brzdy Hayes MX1… Bude ti to stačit, Volfe? ;o) Jo a pak nějakejch pár kol a doplňků. Asi největší úspěch byl když pán chtěl jedno BMX za 12 a já mu prodal dvě za 16 :o) Ale počítám, že proti tobě jsem žabař… :o)

                        0 0
                        • Volf  

                          Ne nejsi, jen jsme se neschodli v jedný věci. A to nemá nic společnýho s tebou jako člověkem:-))

                          0 0
        • gumid  

          a dělal jsi v poslední době důažbu? Přesně o tomhle to totiž je! A to se bavím o „řemeslnících“ jen pojmem, ne kvalitou a přístupem…

          0 0
          • jonys  

            Právě že dělal,proto mě to napadlo :-) Samozřejmě jsem to chtěl rychle a všichni byli totálně vyprodaní,ale ochotní.Pak mi jeden povídá:„No 14 dní dopředu mám našlapáno,ale když říkáte,že toho je jen tak málo,tak já se stavím v sobotu ráno…“.Samozřejmě jsem si dlažbu vybral tam,kde se mi líbila.Maník dojel,to co bych já drbal 2 dny sfoukl za 3 hoďky,přičemž jsem ještě musel zajet pro kus chybějící lišty do OBI(no měl právo mi říct,že dává jen lišty z Globusu třeba,že…). Nemusím dodávat,že až se mě někdo zeptá na doporučení obkladače,dám mu jeho číslo…

            0 0
            • Rychlej turista  

              Na svého obkladače jsem přišel stejným způsobem, že mi ho doporučil kolega z práce. Obklady jsem si koupil sám, ale už s nimi dělal a pochvaloval si je. A navíc to byl i zedník, takže žádné „potopa po mně“, protože věděl, že když si zeď postaví křivě, bude se mu to blbě obkládat :-D

              0 0
              • Misiak  

                ziram! mas PRESNE ten isty obklad v kupelni ako my na chate. dobry vkus :D

                0 0
                • goofy  

                  To vypada, jako by byl porad vyber jako za komancu, kde jsem potkaval stejny obklad ve vsech baracich ;o)

                  0 0
    • chupas  

      sel bych jinam. delam to tak taky. obcas citim z obsluhy jak se jim nechce. proto postupne na bezne ukony nakupuju naradi a tak vse zvladnu sam. takovej jezek do vidle, to necham na servisu, ostatni doma. a zrovna narust ceny neni v jednotkach procent net X kamenak. tak je snad logicke jak se spotrebitel chova. mam dat za brzdy 6kkc nebo 11kkc. tak to by mi kamenak musel slibit opravu do jedne hodiny 24/7 dni v tydnu. chapu take provozovatele kamenaku, ze jim to snizuje zisky. at si poridej net shop a ziskaj zpatky podil na trhu.

      0 0
    • boo  

      Ideal je kdyz ma kameny kseft se servisem i e-shop, pekne s vobrazkama. Kazdy si vybere, servis pak namontuje. Kde je problem??

      0 0
    • pepino  

      Kristova noho, nadáváte na komanče, aniž jste je zažili a tady obhajujete styl „věci si musím kupovat tam, kde mi je namontují“? Snad kuva platím za práci servismana a je mi u pr…e, pardon, jemu, kde jsem to koupil. A když tomu rozumí, tak se nestane jako v Heposu, kde kámoš chtěl duši s kovovym ventilkem a blb mu prodal Dunlopa, což jsme zjistili, až když píchnul.

      0 0
      • pepino  

        Kuva jsem se rozčílil, ale součástku si snad koupím, kde chci a když si ji nenamontuju sám, tak holt zaplatim pálu servisu no :-) Jdu do sprchy:-)

        0 0
      • Volf  

        Co kdo obhajuje. Já mám právo koupit kde chci a servis má právo namontovat co chce. Jestli jsi to nepochopil tak nikdo nokoho nenutí. Koneckonců ať si pošle kolo do eshopu a tam mu to můžou se slevou namontovat, když to má od nich. Já si myslím, že tady meleme jabka s hruškama. kdyby jsi měl svůj koloshop tam by jsi asi mluvil jinak. Je zajímavý, že tady kdysi proběhla diskuze na téma neservisovatelnosti tescobiků a hodně lidí stejnej přístup naopak schvalovalo. Proč by měl brát do servisu neseřiditelnej šrot. Toto je úplně to samý. moje letitá skušenost je taková, žew zákazník kterej moc šmejdí po ceně je nebezpečnej pro svoji vyxvhcanost a nemáš jistotu, že ho tam pak budeš mít pořád, protože se mu na tom co jsi montoval něco nezdá. Znovu proto říkám, ten servisák udělal dobře. A to že si platíš práci servisáka a můžeš co chceš je blbost, protože na to musíte bejt dva. A pokud on nechce pro tebe něco udělat tak je to zase jeho věc. Jinak znám spoustu obchodů kde ti to co si koupíš zdarma namuntují a je to tak správně. Takže boševizmus sem netahej.

        0 0
        • jonys  

          Já mám právo koupit kde chci a servis má právo namontovat co chce. Bezpochyby.Když jsem v do té doby oblíbené restauraci slyšel od číšníka „zabalit s sebou?no máte štěstí,že dneska není moc byznys,tak vám to udělám…“,tak jsem se zvedl,bez halíře tringeltu zaplatil a (asi) navždy z toho lokálu odešel. Jó právo máme každý na ledacos…

          0 0
        • OCG  

          Ještě něco Volfe. Problém pro mě je to, že servisák – aniž by cokoliv věděl o původu dílů – usoudil, že jsou z netu. Podívej se třeba na cyklobazar.cz, najdeš tam docela dost inzerátů, kde někdo prodává věci sundaný z novýho kola třeba z dvoutřetinovou nebo i nižší cenu. Jde o přístup. Tady v Brně u Svorady je to prý tak, že když si u nich koupíš díl, namontujou ti to zdarma, jinak normální cena. V pořádku. Ale aby někdo přirážel 500–1000 Kč za to, že mu dám vydělat a přijdu za ním do servisu objednat práci, která zabere když moc, tak hodinu, to mi přijde jako nebetyčná zlodějina.

          0 0
        • pepino  

          To je fakt. Taxikář má taky právo ti zastavit nebo ne, když na něj zamáváš. Jsme se pěkně shodli na tý demokracii:-)

          0 0
    • Tiklin  

      hmm myslim ze servisaka chapu,proste prichazi doba kdy je servisak ziv i z prodeje ND.Takze logicky pokud nevemes u nej soucastky tak bude hodiny prace drazsi nez kdyz to nakoupis u nej.

      0 0
      • pepino  

        No samo, to je trh, ne?

        0 0
        • Tiklin  

          :) joo je to trh a tak se na to lidi proste musi pripravit.Koupis u me ND dostanes slevu na praci.Koupil sto u nekoho jineho ,budu uctovat cenu normalni.Tak to je a tak t obude!!!

          0 0
      • Feroman  

        to je pravda, ale ten rozil by mel byt v urcitych mezich, jestli si nauctuje za namontovani soucastky, kterou zakaznik koupil nekde jinde o 500 vic(jak pise Tonda Bavorka) a jejiz montaz mu trva 10minut, tak to neni „o neco drazsi“, ale je to normalni zlodejna

        0 0
        • Tiklin  

          no to osouhlas.

          0 0
        • martt  

          Tazko povedat co je zlodejina. Ja teda moc do servisov nechodim, prakticky len vtedy ak na nieco nemam speci vercajk.

          Typicky priklad: pridem s ramom. „Prosim Ta prefrezuj mi hlavovu trubku“. Hotove je to za dve minuty, zaplatim tak stovku. Keby som to tvrdo prepocitaval, tak to stalo niekolko tisicok za hodinu.

          Je to drahe alebo nie?

          Niekto druhy pride s tesco bikom na „celkovu prehliadku a zostelovanie“. Mechanik sa s tym serie hodinu a vezme 300.

          Je to drahe alebo nie? .

          0 0
        • Vrci  

          to neni zlodějna, nikdo ho nenutí na to přistoupit. Protože nemůže říct na cizí díly seru, to nedělám, tak na ně nasadí takovou cenu, aby je opravdu nedělal. Rozumít tomu pokud je jedna cena na u něj koupené díly, vyšší na díly přínesené odjinud a ještě lepší na kola ze supermarketu. Vše ještě rozdělené sezona – mimo sezonu.

          0 0
    • medved.m  

      Rekl-li to ten servisak takhle, rekl to blbe – ale jakousi logiku to samozrejme ma. „Dobry den, ano, jisteze to vezmu, ale jsem dost plny a nedostanu se k tomu hned, protoze veci naseho dobreho jmena je montovat komponenty koupene u nas prednostne a v cene, zatimco ty donesene, kdyz je volneji a v sazbe za hodinu / za ukon podle ceniku vyveseneho tamhle u pultu. Mrknete a rozhodnete se.“ Vztekal by se nekdo z nas, kdyby slysel tohle? Kazda prace ma svou cenu. Prehozeni kazety se da mozna zvladnout pod minutu – u Hanaka mi kdysi stihli „kulovy blesk“ – trojsmenu kazet (nova PG970 na A, starsi 970 z A na B, zanovni LX z B na C, totalka LX z C do srotu :-) nez jsem zaplatil kartou jen tu prvni, a to o deset Kc draz nez na netu – ale je fura krehkych divek, technickych antitalentu nebo tech, co se proste nechteji spinit. A ti se holt rozhodnou jak nejlip umeji. Zbytek je ta „neviditelna ruka trhu“.

      0 0
      • Palo TT  

        Tak je to spravne. Ale mozno chcel byt predajca niecim zaujmavy a tak po vzore inverznych prehadzovaciek zaviedol inverzny cennik :)

        0 0
      • jonys  

        Přesně.Neřeknu půl slova a naopak ocením obchodního ducha když na krámě bude viset cedula:„AKCE!Na díly zakoupené u nás sleva 50% na montáž!“.

        0 0
    • Ice-goofy  

      Uprimne ja uz bych do toho obchodu nesel… Zakaznik jako zakaznik… Pro ty co obhajuji to, ze je normalni jeho chovani a , ze nakup zbozi ma byt provedeno jen v tom obchode .. Sorry , ale to je jen na pousmani..(nebavim se o nazory typu si to namontuj sam) Priklad z obchodu kam chodim je ten, ze berou uplne vse na servis a je jedno je-li kolo zakoupeno u nich ci ne (ci tesco ci Hofer).. Montujou donesene veci… nechaji si zaplatit servis a podekujou a reknou at prijde zas… prijde deda kolo sotva v hodnote 500,– schodi tam majiteli kolo za 180 klacku a majitel mu s usmevem rekne nevadi… co si prejete a proda mu ventilek… Nezlobte se na me, ale to je o pristupu. Pokud jako majitel obchodu budu mit pristup jako ten nejmenovany tak jenom ztraci zakazniky az nebude mit zadne… Ale i to je ta konkurence a diky nam za ni… I tento maly zakaznik mu muze nakonec dohodit velkou rybu…

      0 0
      • Pekáček  

        Přesně tak, spokojený zákazník přivede dva další a nespokojený jich odradí deset.

        0 0
      • chodec  

        Jo a představ si situaci, že máš servis a stálé zákazníky, o kterých víš, že ti tam pravidelně utrácejí za díly a práci. Máš sezónu a narváno k prasknutí. Přijde ti pár stálejch zákazníků a chtějí něco udělat. Budeš se k nim chovat stejně jako k pár maníkům, co si tam přijdou nechat namontovat díly, co si koupili na netu? Pokud ano, znamená to, že máš slušnou šanci, že čekací dobou otrávíš ty stálé a ti nárazoví se tam už stejně podruhé neobjeví, protože na netu zjistí, že o dvě ulice vedle někdo otevřel kšeft a má o 3% nižší hodinové sazby. Když budeš preferovat stálého (cenou nebo upřednostněním v čekání) tak máš slušnou šanci, že dál posílíš jeho loajalitu a ten náhodný zákazník možná bude nespokojen, možná mu to bude celkem jedno. Já být servisákem a MUSÍM se takto rozhodovat neb nemůžu zvládnout vše tak ideálně, jak píšeš, vyberu si variaqntu 2 – budu si hýčkat zákazníky, kteří jsou spolehlivější pokud jde o utrácení.

        Popsaný případ je nicméně ukázkou nevhodného vyhrocení takového přístupu

        0 0
        • gumid  

          Tohle je konečně ten REÁLNÝ názor – tohle očekávám od „svého“ servisu – auta, kola, TV či vím já čeho – za mou důvěru, kterou do něj vložím ( a dám mu vydělat ) očekávám solidní přístup. Solidní přístup v tom, že za poměrně reálnou cenu prodá díl a namontuje. Že si mě bude vážit a udělá i malinko víc, než je potřeba. Že můj problém bude i jeho problém. Říká se tomu „stálá klientela“ – tohle je vztah o důvěře – ne jen o nejvyšší možné slevě. Respektuji, že je víc přístupů. Někdo jde jen po ceně a i jedna jediná kačka, kterou „ušetřil“, jej hřeje. Jenže takový zákazník není stálý – ten půjde kamkoliv za cenou a asi neocení věci, které k dobrému obchodu patří. Pokud se mýlím, proč tedy existují skupiny kolem cyklistických prodejen, které se hrdě ke „svému“ obchodu hlásí? Je to asi tím, že „dostávají“ něco víc, než jen slevu......

          0 0
          • chodec  

            JJ. Také vím, že bych mohl díly koupit levněji na netu, ale takhle mám zacházení, o kterém si může nechat honič cen jen zdát – holty ty ušetřený peníze nejsou zadara ;-)))

            Příklad. Když jsem měl problém, se kterým jsem si nevěděl rady a jel jsem kolem svého servisu v plné servisní sezóně v květnu, tak jim povídám co mě trápí a ptám se, kdy bych se tam mohl zastavit, aby to tam nestálo moc dlouho. On koukne do sešitu zakázek a ukazuje mi v sešitu, že nejbližší termín na který by mě mohl napsat tam má v červnu, ale prý se známe nějakou dobu, a tak to uděláme jinak. Ať se zastavím někdy v týdnu (byla neděle večer) a kouknem na to na počkání. Po pár takových příhodách, kdy pro mě udělali možné nemožné a navíc si obvykle za drobné věci odmítají vzít ode mě peníze jsem stále ochotnější jim vyjít vstříc na oplátku tím, že se s nimi nebudu handrkovat o cenu dílů, když vidím, že za svůj příplatek něco dostávám navíc.

            Když by tam přišel někdo s věcma z netu, ať mu to namontují, tak by ho asi neodmítli (na to jsou kluci slušní), ale dostal by se na řadu asi za 4 týdny v tom červnu a nevyhnutelně za normální sazby, co tam mají vyvěšené.

            Tomu se říká práce s přidanou hodnotou, a ta pro mě bohatě kompenzuje vyšší cenu dílů, protože chápu že s jejich obratem nedosáhnou na ceny netových velkoprůtokových kšeftů. Ale jedno bez druhého pochopitelně nefunguje.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ale takový přístup servisu co popisuješ je v pořádku, tak nějak by to mělo být. Ale s tím co napsal zakladatel threadu se to nedá srovnat.

              0 0
      • dreamkiller  

        Někteří obchodníci a servisáci jsou zkrátka nenažraní. Když jsem kupoval před půl rokem kolo taky jsem o tom nic nevěděl a pěkně mě natáhli (bylo to skladané s dílů) ale mají dobrý servis tak řeším dilema jestli je ještě navštěvovat. Nejvíc mě dorazily když se ptám jestli mají voděodolné návleky na tretry , odpověď zněla: „to až tak na podzim“ .ono asi vletě neprší?! Největší prodejna v našem městě .

        0 0
    • Sobi  

      Já se doma starám o dvě kola, moje a přítulkyně. Díly a komponenty kupuju na webu, protože na 99% kupuju konkrétní věc, kterou často přímo na krámě nemají a čekat týden… to si nechám hodit domu za lepší cenu. A vercajk? Ten si taky objednám z webu a ihned po prvním použití se mi zaplatí :-) a pak už mi jen šetří penízky, samozřejmě že lis na hlávko nemám… to už bych musel teda do servisu, ale zatím jsem to nepotřeboval. Prostě pokud nejsi hrozný nemehlo tak si toho 99% uděláš sám doma. A navíc kamarádi ví, co mám za vercajk tak si ho občas příjdou půjčit… :-)

      Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit servis a navíc bych si připadal sám sobě blbě kdybych to nedzvládl… :-)

      0 0
      • medved.m  

        No zase takovy zelezny pravidlo to neni, ze „kdo hodne jezdi, servisuje si sam“. Mam kamose, jezdi silnicku, kdyz ja jsem mel na jare prvnich 60 km, on mel 6000, ale kdyz jsem se ho ptal na stahovak kazet, koukal na me jak na zjeveni :-) Tak jsem stahovak i bic musel za cely 300,– koupit… no taky to nevyuziju nez dva-trikrat do roka, ale su linej a kdyz uz musim stejne sundat to zadni kolo, prece ho jeste nekam nepotahnu…

        0 0
        • Sobi  

          Fakt mám spočítáno, že vercajk se mi zaplatí prvním použitím a pak už je to o tom se k tomu dokopat, a navíc odnést to někam, pak čekat, vrátit se pro to… to radši obětuji nějakou tu hoďku práce. :-)

          0 0
      • bam  

        Kladivo, sverak a flexu ma doma kazdej druhej, tak proc chodit do servisu :)

        0 0
    • yoggi  

      ze to riesis, ser na neho ved nie je jediny servis. chod do druheho a mas to. pri odchode si mu mal povedat ze prisiel o zakaznika v predajni a teraz uz aj v servise :)))) ze takymto pristupom moze zachvilu zatvorit nadobro.

      0 0
    • milan1  

      Tady bude jistě docházet ještě k mnoha třenicím, než se ustanoví určitý kodex, který není vhodné přestupovat. Trh už si s tím jistě poradí a dokonce si již poradil a každý to respekztuje akorát v jiném oboru. Tak třeba alkohol si může kdokoliv koupit i v supermarketu a může si ho spotřebovat kdekoliv a sám. Ale jistě nikdy nokoho ani nenapadlo si tenhle alkohol přinést do hospody a přepočítávat potom, jak moc náročné je ho nalít a hodinový čas číšníka, který jim ten kousek přinese na stůl. Jsou prostě zcela jasná pravidla, která se nepřestupují a jsou nepřepočítatelná. Jestli jsou tou špatně přepočítatelnou položkou náklady na provoz kamené prodejny a jejího vybavení a nebo hospody je celkem jedno. Potom můžou zdejší debaty vypadat taky tak, jako rozčilování nad tím, že když ti tebn tvůj alkohol nenalijí zde, tak jinde se mohou přetrhnout, jak se poperou o takový kšeft, který jim utekl :-) Je třeba přijmout jediné – oba typy prodeje budou vedle sebe existovat a svůj prostor mají a využívat by je měl každý, kdo je znalý pravidel.

      0 0
      • mechanik  

        Milane1 já vím že jsem Tě minule dost naštval, ale všechna čest tohle jsi napsal skvěle :-) Plně souhlasím…jo a opravdu si myslím, že na vidlice jseš odborník (z mé strany bez jakýchkoliv vedlejších úmyslů:-) Já,ale taky nejsem jen mechanik, který mechanicky a bezmyšlenkovitě namontuje jen novou věc na bika…

        0 0
      • ivaneck  

        s tim se da souhlasit, ale s vyhradou: Aby byl primer presny, je nutne opravit:

        Prineses si do hospody vlastni alkohol, ktery ti obsluha ZA UPLATU nalije.

        Z toho, cos napsal, se zda, ze chudak mechanik z toho nic nema. Baze ma, prave tu praci,

        0 0
        • Darkson  

          přesně!

          0 0
        • martt  

          toto sme uz parkrat spravili. Prijemna hospoda s mizernym vinom ale dobrym jedlom. Tak sme si priniesli vlastne vino a casnik nam ho nalieval. Majitela sme ale dobre poznali a nasa firma tej hospode davala dost zakaziek (bol to aj hotel).

          0 0
        • vlk  

          Nj, ale někdy fakt nic nemá. Např, když jsem přišel nasadit hlavko, nešlo mi tam, měl jsem za to, že se bude frézovat. Tak mi ho nasadil zadara. Nabízel jsem mu peníze a on je nechtěl a ještě pokecal, kde jsem koupil tak pěkný rám, co na to dávám za komponenty a ať se pak přijdu s tím kolem ukázat/pochlubit. Podotýkám, že ten den jsem u něj nekoupil ani lepení na duše. Sem byl opravdu překvapen. S názorem toho servisáka nesouhlasím, ale je to čistě jeho právo. Však servisů je dost. Jinak nevím co ej za problém.U nás bez problémů ti nasadí gumy koupené jinde, klidně namontují součástky koupené jinde, a místní automechanici jsou někdy i sami rádi, že danou věc nemusí sami zhánět.Prostě jsou obchody a pak jsou servisy. To, že to někdo spojí a služby jednoho podmiňuje službami druhého.To pak už pro mne není servis.

          0 0
      • Nehas  

        Milane myslím, že nemáš pravdu a tvůj příměr není správný. Samozřejmě, že nemůžeš přijít do hospody a vybali si vlastní svačinu. Stejně jako nemůžeš přijít do servisu a jejich nářadím si servisovat kolo. Ale můžeš si do restaurace přinést vlastní lahev vína, předat jí obsluze a ta ti ji donese ke stolu, otevře, nalije (nepřebírá odpovědnost za obsah). Na účtu potom najdeš položku „korkovné“ což je prostě poplatek za otevření donesené lahve vína. Ale je pochopitelné, že spousta obchodníků si myslí, že nepotřebují nabízet nejlepší služby a tak to nedělají. Je to jen jejich rozhodnutí. Myslím, že nejde říct, že donesené díly má nebo nemá servisovat. Má se rozhodnout na základě trhu v jeho okolí a zákazník se pak má rozhodnout na základě svých potřeb a konkurence kde bude nakupovat a kde servisovat.

        0 0
        • Bully  

          Zbytecne to tu konstruujes. Do hospody se proste s vlastnim jidlem a pitim nechodi, do servisu s vlastnim kolem ano, dokonce docela bezne :o) . V dnesni dobe je skoro nemozny kolo koupit v jedny prodejne, do stejny chodit kvuli servisu i pro kazdou dusi, retez nebo ponozky. Servisak ma samozrejme pravo praci provest nebo ne, at ma duvod jakykoli, ale jeho chovani je krome kvality provedene prace jeho vizitkou.

          0 0
          • Bully  

            Jinak staci malo- nekdo tu uz daval primer ke komunismu- dokud si budou servisaci umele drzet ceny nerealne nizko, pak je logicky, ze se budou rozcilovat, ze je nekdo okrada. Vsude ve svete to funguje tak, ze se za servis plati dost vysoky penize, ale vzdyt je to normalni. Pokud bude obchod delat slevy na montaz soucastek zakoupenych u nej, at to udela, to uz je potom na zakaznikovi a jeho vyberu. Ale blbe stanovit cenu prace a potom plakat, to je vazne k politovani.

            0 0
            • chodec  

              Ten chlap na začátku nestanovil blbě cenu práce – jen to blbě podal. On stanovil cenu práce přesně podle kritérií, které zmiňuješ – vyšla mu tak, že je jiná pro jím prodané věci a jiná pro donesené. Normální věrnostnmí sleva – obdoba budů na pumpách, množstevních slev a jiných podobných nástrojů. Jen to blbě komunikoval ;-)

              0 0
          • Jenda  

            ne pise to dobre – zaplatis poplatek za to ze ti podaji neco vlastniho – zrovna s tim vinem bych to velmi casto uvital. Hele cigarety ti taky v hospode nezkoumaj ze nejsou od nich a preci je tam muzes kourit a dokonce zadarmo:-)

            0 0
    • mitch  

      To se mi nikdy nestalo. Jednou sem táhnul kolo do servisu na výměnu klik, středu, kazety, rovnání patky atd atd…ten servisák se kouknul na všechny ty krásný nový věci koupený na netu a hlavně na kliky a jediný co řekl bylo „to je pěkný, kolik to tak stojí?“…:-D

      0 0
    • bagr  

      Si uvědom,že internetak nema zadny naklady a tim padem akorat kurvi ceny.Ja bych te taky poslal do ****** a nebo ti to dal prirazku.Si snad jednou budem kupovat na internetu i housky se salamem!

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Darkson  

        já bych poslal do ****** tebe!

        0 0
      • Jirik123  

        spousta e-shopu ma i kamenou prodejnu, takze naklady maji stejny a i presto maji vetsinou ceny lepsi nez „bezny“ kamenak.

        0 0
      • MARIN  

        nema zadny naklady? zbozi se mu na pultu objevi samo?skladove zasoby se jim vali na zahrade pred domem?............

        0 0
      • martt  

        Si snad jednou budem kupovat na internetu i housky se salamem!

        Co je na tom cudne? Nasa lokalna pizzeria ponuka okrem pizze aj kebab a housky se salamem (Wurstsemmel). Objednat sa to da aj cez internet a na taketo objednavky je zlava.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Řekl ti už někdo, že máš dar nasírat lidi :oDD

        0 0
      • wroum  

        housky se salamem si muzes koupit uz ted a este si je nechat dovezt domu. treba z Globusu.

        a ze nema zadny naklady je taky blbost. vis kolik stoji nechat naprogramovat eshop? nekdo ho musi udrzovat, platit hosting, nekdo ty veci musi balit a posilat, nekdo je musi objednavat. nektery eshopy treba vyplejtaj kola a tak musej mit naradi… proste myslenka ze eshop nema zadny naklady je smesna :-)

        jinak ja bych te taky poslal do ****** – klidne bezduvodne :D

        0 0
    • Dezerteagle  

      Kámošovi praskla miska na středovém složení, zašel do místního obchodu-servisu zda ten díl nemají. Majitel mu řekl, že supermarkeťáky neservisuje a nevede ani díly. Bezva přístup až na to, že to kolo bylo koupené před 10 lety zrovna u něj v obchodě. Osobně jezdím do servisu 30km a jsem tam spokojen (kolo koupeno jinde). Myslím, že je to hlavně o lidech.

      0 0
      • pajasimi  

        ten tvuj kamarád mu to měl dát sežrat

        0 0
        • Dezerteagle  

          Lidi co znám, tak tam nikdo moc nechodí a docela dost jich jezdí do toho servisu v sousedním městě. Mají obchod, servis a e-shop (rozhodně ne nejlepší ceny na netu), ale hlavně poměrně velkej výběr a super přístup. Potřeboval jsem 2 zátky do řídítek, servisák mi je po chvilce hledání donesl a když jsem se ptal na cenu, tak jenom mávl rukou a ještě mi i poděkoval, nakonec jsem u nich ten den nechal víc jak 2000 za další věci a ještě jsme i pokecali.

          0 0
    • lidumil  

      No mě dokonce mechanik v servisu a krámě u kamaráda poradil, ať XT II kliky koupím na netu, že to dělá taky tak a vyjde to mnohem laciněji. Je fakt, že tam nosím kola jen centrovat a novou vidli na servis, zbytek si dělám sám.

      0 0
      • tomana  

        Já mám to štěstí že kamarád s kterým jsem toho hodně najezdil otevřel obchd s koly a za těch pár let co ho má si nemůžu stěžovat. A ani jsem na něho takové věci neslyšel. Určitě je to o přístupu k lidem.

        0 0
        • lidumil  

          Jsme na tom taky tak, znám se nejen s majitelem, ale dneska už i se všemi prodavači a mechaniky. I pokec je tam docela fajn, poradí, když mi nějaká blbost chybí, většinou se najde v šuplíku a zadara.

          0 0
          • tomana  

            Je tak vstřícný že se někdy i snaží podlézt cenu internetových obchodů. A nebo se aspoň přiblížit. 4asto se stává že uvaří kafe a já paak žasnu jak dokáže komunikovat se zákazníky. A hlavně poradit. Na to že má v ostravě slušnou konkurenci je pořád svůj.

            0 0
    • mastihuba  

      teda ja došel do servisu s ráfkem a nábou. Sepsali jsme zakázkový list o zapletení kola, za tři dny jsem si to vyzvedl hotový a tečka. Kdyby tudle práci nechtěl moh říct mám plno a todle pro mne není zajímavý. Mohlo ho mrzet že sem si to koupil jinde,ale mohl se klidně slušně zeptat co muže udělat pro to abych to příště koupil u něj.
      Někdy je rozhodující termín dodávky, někdy cena, jindy kvalita servisního úkonu. Až najdu všechno v jednom, tak ze mne bude šťasnej člověk.Nicméně jsem za elitní služby se platí.

      0 0
      • martt  

        pritom vypletenie je ovela viac prace ako vymena kazety a retaze (povedal by som, ze minimalne dvadsatnasobne).

        0 0
        • Nehas  

          A to je dobře nebo špatně? Když si nechám vyplést kolo a zaplatím 300Kč a když si nechám vyměnit kazetu a zaplatím 50kč. Co je výhodnější pro servis?

          0 0
          • wroum  

            ta kazeta. ta je za 2 min hotova. vypleteni kola je tak na hodinu.

            0 0
            • Nehas  

              To měla být tak jako řečnická otázka. Mám představu o náročnosti. Kazetu měním sám, ale kolo bych za hodinu ani nevyplet natož vycentroval :o)

              0 0
        • mastihuba  

          Řekl bych že to je blbost toho prodavače. Je přeci jedno jesti vyměňuje kazetu nebo vyplítá kola. V prvním případě jsou to rychle vydělaný peníze, tak proč si na to nenarazit.

          Zákazník

          Dobrý den Potřeboval bych namontovat tydle komponenty.

          Prodavač

          1. promiňte, ale servis je vytížen a momentálně spravujeme kola pouze našim zákazníkům zkuste to za měsíc.
          2. není problém kolik toho bude? Zakázkový list

            1......

            2......

            3......

            4......

            SUMA

          zákazník
          Děkuji nashledanou

          0 0
    • orca.1  

      Tím, že odmítne pracovat se součástkama koupenejma jinde si stálé klienty nezíská :) Místo aby po tom skočil a udělal to (třeba za mírný příplatek, ale ne za 500–1000Kč), tak zákazníka vyfakuje. Otázka je, jestli vůbec může v maloobchodě tohle udělat, odmítnout zákazníka z tohohle důvodu.. Nevím. Aby ještě rád nevyměňoval jen věci koupené z netu. A co kdyby ty věci nebyly koupené z netu ale od konkurence, to by je namontoval ?:-)

      0 0
    • fr33k  

      Nastvalo by me to nehorazne a v zivote bych tam uz nevkrocil. Ja kdyz jsem se ptal v servise na vymenu vidlice, kterou jsem planoval koupit pres net (potreboval jsem to rychle, spis jsem se tedy ptal na termin, ze by to nevymenil me ani nenapadlo), tak se hned servisak/majitel ptal, co mam v planu koupit a uz mi nabizel podobne zbozi za podobne dobrou cenu. Tohle je podle me pristup. Necitim se nijak zavazany kupovat v servise vybaveni, pokud ale nabidnou dobrou cenu, proc ne, budu jen rad.

      0 0
    • miťo  

      No, mám podobnou zkušenost s montáží Dura Ace klik, model 2005. Tam se musí miska štelovat jako na starých osách a zatáhnout kontramatkou. Mechanik (nechci jmenovat) se na to podíval a že do toho nejde, že je to na dlouho. Naštěstí mi půjčil ty spec.klíče a já si to namontoval sám. Ještě prohodil, že jsem „šikovný“ že si to umím „někde jinde“ sehnat levně…

      0 0
    • Misiak  

      ja som si povedal ze nemienim cakat kym sa dostanem na rad a robim si vacsinu veci sam… napriklad dnes som si vyplietol kolesa. trvalo mi to asi 2 hodiny. potom dalsich par hodin som centroval predne koleso (az sa mi to nakoniec zazrakom podarilo :) ). zajtra zabijem dalsich x hodin centrovanim zadneho. a som spokojny, mam zo seba dobry pocit ze si viem bajk dat dokopy sam. podaktore zasahy na ktore treba drahsiu vybavu (frezy, lisy) necham radsej na servis, naposledy to bola vymena hlavoveho, stoji to za zmienku: (miesto konania-obchod v BA-karlovka pomenovany po istej pustnej rastline): dosiel som pocas pracovnej spicky s ramom v ruke ze potrebujem vymenit hlavu, predavac zacal vytahovat nejaky noname smejd; naznacil som mu ze mam vo vybere jasno (fsa pig), skocil zobrat do vitrinky, zobral mi ram, zaniesol do servis zony a o par minut mi doniesol ram aj s novou hlavou. zaplatil som hlavu, nejake drobne za pracu a pekne podakoval. v minulosti podobny pristup-kolesa na centrovanie (kupene inde)-nechajte to tu a zajtra sa zastavte. kludne ma mohli poslat do pecka, o zakaznikov FAKT nemaju nudzu, ale nespravili to. vsetko sa da ked sa chce…

      0 0
    • gumid  

      On ten problém – prapůvodní, byl asi ze všeho ve špatné komunikaci. Prodejce-servisák měl mít ve své hlavince rozpracovaný alespoň náznak strategie práce se zákazníkem. Nemyslím tím neetické dvojí ceny – myslím tím o mnoho „etičtější“ slevy stálého zákazníka. HLAVNĚ se ale měl zajímat, co daného nakupovače po netu vedlo ke koupi jinde a co jej přivedlo k němu. Informace vyhodnotit a zaujmout postoj:" dobrá, tentokrát jsi, panáčku, nakupoval na netu, ale i já mám co nabídnout a budu Tě „lámat“ tak dlouho, až uznáš, že si svoje prašule fakt zasloužím". Neplatí to na každého, nicméně každý máme své „slabé“ místo – a to měl najít ..... Jo, holt, líná huba, holé neštěstí. Byl to možná servisák, prodával zboží, ale nebyl to OBCHODNÍK.

      0 0
      • chodec  

        Jen jedna faktická – na dvojích cenách není nic neetického. Respektive je to stejně eitické jako slevy pro stálé. Je úplně jedno zda tomu říkám sleva z jedné strany, nebo přirážka z druhé (i když to prvé je stravitelnější psychologicky). Zvykněme si, že ceny jsou smluvní a volné. Neetické a nejspíš protizákoné by bylo snad jen pokud by byly různé ceny pro lidi různé víry, barvy pleti či orientace nebo tak něco. Těžko eticky obhajitelné jsou i pro cizince versus tuzemce. Ale z obchodního hlediska je zvýhodnění více nakupujícího zákazníka zcela obvyklé, běžné a nikoliv neetické. Jinak souhlas.

        0 0
    • Pekáček  

      Dobrá zkušenost: Kaňkovský v Olmíku – přelisování hlavového složení (nemám na to vhodné nářadí), stavil jsem se v prodejně blíž centru, měli narváno, ale zvedli telefon, zavolali do druhého obchodu a ještě mi nabídli, že mě tam i s kolem odvezou tranzitem. Není to zas tak daleko, dojel jsem tam na kole :o) Tomu říkám super přístup. Servis u Kořky: potřeboval jsem přetěsnit vidli (Marzocchi), jen narazit nové těsnění (na to také nemám vhodné nářadí), těsnění měli naštěstí na dílně (nemusel jsem ho shánět). Domluveno, doma rozborka, skočím tam, na počkání hotovo včetně dalších instrukcí, super.

      0 0
    • gobike  

      Bych rekl ze jsem to dostal od pribuznych darkem a nevim kde to kuopili a tecka. Ale jinak tohle se mi jeste nestalo ze by me vyhodili s vecma z netu:)

      0 0
    • MatyxCZ  

      Dle mého je to ještě malinko jinak. Správný servis by to měl mít nastaveno takto:

      • Zakoupené díly u nich = montáž zdarma či se slevou
      • Díly přinesené = montáž za standardní cenu servisu

      … no a kameňáky budou mít vždy díly dražší než na netu, protože mají s jejich prodejem (či ztrátami díky tomu že je neprodají a zůstanou jim na skladě) spojené vyšší náklady, než i-net shop.

      A správný balanc by měl být v rovině, že díl koupený přes net a namontovaný servisem za plnou cenu by měl být stálo o malinko levnější než ten samý díl koupený v servisu a namontovaný tamtéž (samozřejmě za předpokladu, že cena práce výrazně nepřesahuje cenu dílu, např. levná ložiska do starého náboje vs. jejich výměna).

      Na druhou stranu by pro lidi má kameňák tu výhodu navíc, že jim pomohou a poradí s výběrem.

      Tzn.:

      • Kdo umí nejlíp, koupí nejlevněji na netu a sám namontuje.
      • Kdo alespoň trochu zná, koupí na netu a zaplatí montáž v servisu.
      • Kdo nezná, nechá si poradit, koupí v servisu a nechá namontovat tamtéž.

      Analogie s auty nemůže fungovat, tam je příliš mnoho složitých a drahých servisních úkonů, které se obejdou bez drahých dílů, a tím pádem ty servisy žijí jen z práce.

      Majitel a servisák v jedné osobě, se kterým jsi měl tu čest se potkat, je typický příklad člověka, který nechce expandovat v oblasti stálých zákazníků pro servis, ale spíše v oblasti marže na prodeji dílů a kol. Tzn. nechce si „špinit ruce“ a místo relativně náročné práce by raději sledoval rostoucí obrat za prodeje. To v zásadě znamená, že bych se podobnému servisu vyhnul širokým obloukem a preferoval jiný typ. Takový, kde zakázku přijmou, i když třeba za plnou cenu servisu (pak je otázka, zda-li se sleva z netu vyplatí), ale třeba na ní budu muset déle čekat. Slušný servis totiž zaměstnává servisáky, kteří se nebojí práce, a podobné zakázky přijímá s radostí, protože tím vyplňuje mezery, kdy nejsou servisáci zaměstnaní servisem kol (či montáží dílů) u nich zakoupených. Počkáš si třeba týden, ale rozhodně tě neodmítnou.

      0 0
      • dancing dog  

        to se mi líbí, jaks to napsal, podobně to cítím i já. Patřím někam mezi skupinu 2 a 3., ale rád bych se posunul směrem výš… ale na vidlici si asi nikdy netroufnu :-(

        0 0
    • Bafoon  

      Já měl doma rám a lx kliky, za čtyři dny jsem to potřeboval, přijel jsem tu u nás do servisu (prodává kola, kamna a sekačky) že bych to potřeboval spasovat. Vyslechl jsem si asi desetiminutovou přednášku jak je to složitý, jak se to nedá stihnout, jak moc mají zakázek, že upřednostnují své zákazníky, že takový borci z internetu sou necitelný, jak on to má všechno stíhat , že to není jen tak to namontovat atd atd atd prostě jsem si připadal jak kdybych mu přinesl kola na vypletení a chtěl to za hodinu. Po té neskutečně dlouhé přednášce (jsem klidna povaha…)) mi řekl že mi to teda uděla at to tu nechám a za týden se stavim. V té době coby neznalec jsem se zeptal co je na tom tak časově náročného dvě misky a kliky…mno…blbá otázka :o)) poděkoval jsem, večer jsem si objednal v bikesportu nářadí zaplatil asi 350kč a za deset minut jsem to měl hotový…nářadí jsem už párkrát použil když jsem kliky čistil pohoda pohodička

      no a ted mi řekněte kdyby si ušetřil tu přednášku a lítosti mohlo to bejt hotový i dvakrát…

      0 0
      • zimák  

        kamarád si minulý rok kupoval kolo,říkám mu jo za kolik to chceš něco vyberem,ale on že ne to bude kupovat otec v obchodě svého spolužáka,kamarád se mi přijel pochlupit s kolem,před tím mi ho ukazoval v katalogu,za dvacet t sem mu řekl ať si ho koupí že to za ty peníze ujde,pak se mi s ním přijel pochlubit,rám byl ok ale vidla místo axonu bylo xct místo hyder deore mechaniky no name a místo kompletní sady deore kompletní sis i s páčkama v plné kráse,jeho otci sem říkal že ho ošidily ,ale on svému "přítely věřil,,teď pravidelně navštěvují jeho servis a za nekřesťanské peníze mění sis za sis ložisko za ložisko přeplétají ráfky za 50kč za ráfky stejné .kola která jsou v tomto obchdě jsou staré přelakovné oceláky hi ten ze shit výbavou,v tomhle obchdě sem kupoval 1 a naposledy když mi prodavač sdělil že ráfky remerx jumbo nemá,ale že ráfky kenzel vydrží stejně a prý ještě ušetřím jelikož rýfek jumbo stojí 800kč kus,fakt horor ,když pitřebuju nějakou drobnou součástku či lepení tak jdu do druhého obchodu v našem městě,protoře tam alespoň nekradou a ráfky jumbo tam mají za 280kč :-)

        0 0
    • Hnoj  

      A ty se mu divíš? Co mají dělat normální maloobchodníci, kteří nemají prostředky na to nakupovat komponenty mimo ČR… Je to jejich jediná obrana, proti nástupu super-outletů, které mají lepší ceny za zboží než většina oficiálních dovozců, kteří z nich také nejsou moc nadšení…

      Není to žádný div a stane se ti to úplně všude, přineseš si bzrdy zakoupené jinde, montáž+odvzduš­nění=300Kč/kus. Koupíš si je u něj, montáž=pozornost podniku…

      Je to jedinej logickej krok, jestli to takhle půjde s českým trhem dál, většina malých kamených obchodů zkrachuje :-(

      0 0
      • Honza729  

        Co je to za blaboly????? Copak ty nevis, ze vsechny prodejny cyklo, ale i aut stoji a padaji na servisu ? Proc ma kazda prodejna cyklo svuj servis ? Proc nikde nevidis JEN prodejny aut, ale jsou to vzdy showroomy u servisu ? No samozrejme proto, ze na servisu se vydela. Jenze to chce predevsim myslet a pak se nebat si zaspinit ruce......to se mnohym nasim cyklomachrum proste nechce.....

        0 0
        • Hnoj  

          Já bych někoho kdo si přines něco koupenýho na netu nevyhodil, ale dostal by za to plnou sazbu, tím to hasne…

          0 0
          • Honza729  

            To je samozrejme zcela spravne.

            0 0
          • Bafoon  

            s tím bych taky souhlasil, když to neumím sám NECHCI se to naučit sám tak za to zaplatím TO je uplná logika to je jak nechat si položit na dvou metrech čtverečních zámkovou dlažbu řemeslníka takovej kšeft neživý ale může mi s tím přeci „za flašku“ poradit. S tím já do toho servisu šel, ale poslouchat to jak je to složitý a ty omáčky kolem no nejsme přeci včerejší ne? :o)

            0 0
          • mr.antik  

            S tím souhlasím. Pokud bych to u něj koupil, asi by se dalo dohodnout. Být obchodníkem spíš bych volil strategii „montáž/seřízení zdarma pro zakoupené zboží“ než „100% příplatek za montáž donešených dílů“. Osobně většinou kupuju věci u internetových obchodů, které mají i servis a jsou v regionu, i když jsem to zatím nepotřeboval.

            0 0
        • Milenius  

          Coze? Kazdy prodejce aut radsi proda par aut za mesic, kdyz na kazdym ma 50 tisic, nez se patlat s nejakym servisem. U servisu mas marzi malou, protoze musis zaplatit mechanika, prostory, pristroje, naradi. Ty vubec nevis, o cem mluvis.

          Nesouhlasim s tema vymluvama servisu kol, jak to tu mnoho lidi popisuje, ale ze si to nechaj nalezite zaplatit je samozrejmost. Je to dohoda mezi prodavajim a kupujicim, takze pokud je jedna strana nespokojena, tak se na to ma vyprdnout.

          Sam kupuju komponenty u sveho prodejce, obcas na to cekam dyl, ale pristup skvely, jeste dostavam slevu a obcas mam i servis zdarma. Pokud by neco nefungovalo jak ma, tak tam klidne muzu hned zajet a reklamovat, pokud si ale nekdo prinese svuj dil, tak se vzdy vystavuje riziku tahanic, jestli za to muze ten dil nebo spatna montaz.

          0 0
          • wartburg  

            Ja teda nevim, ale na servisu by mela byt marze nejvetsi ne? Mechanika, prostory, pristroje, naradi musi platit v kazdym pripade.

            0 0
          • Honza729  

            Prave ze velmi dobre vim, o cem mluvim.....roz­hledni se kolem sebe: co myslis, ceho najdes vic? Prodejen aut/kol bez servisu nebo se servisem ? Tak. Zjistils, ze 99% firem ma servis. Pocitej dal. Kolik lidi si prijde koupit auto/kolo ve srovnani s tim, kolik lidi si prijde koupit dil/sluzbu ? Pocitej dal. Kolikrat za zivot si koupis nove auto/kolo a kolikrat za zivot budes v servisu ? A to Ti zatim popisuju jen zakladni, trivialni popis situace. Pokud ti tohle nestaci, tak uz opravdu nevim. Argumentujes-li zaplacenim mechanika, prostoru, atd., tak proc to same nepocitas u prodeje ??????? A vetu zakoncis tim, ze nevim, o cem mluvim :-))))) Fakt usmevny :-)))))

            0 0
    • orca  

      Stále nevím co tady řešíte. Kdyby to byl jedinej obchod na světě tak prosím. Ale takhle dle mého každej prodejce či servismen právo vyhlásit „své“ pravidla servisu či prodeje. A na mě je buď akceptovat a nebo neakceptovat. Vše s toho plynoucí je také třeba zvážit. Co je na tom tak složité …

      0 0
    • Roman79  

      Nečetl jsem kvůli velkému množství příspěvků (odpovědí) vše, ale padla tady také možnost vadného dílu a následná reklamace. Je pravda, že na netu se dá koupit levněji, ale když bude s dílem problém

      1. odmontovat a poslat na reklmamaci
      2. vyhodit a nechat si namontovat jiný v servisu (dražší)

      Servis, který namontuje díl koupený jinde určitě nebude poskytovat záruku. Jak poznáš, že je to kvůli špatné montáži? To už by se muselo řešit soudní cesto, což v cenových relacích (díl max. cca 1000kč)je blbost. Tím jsem myslel si připlatit a mít klid, jistotu a záruku a moci omlátit o hlavu v případě poruchy (ne stahovák na kliky), ale celé kolo. Ovšem je zde ještě jiný problém. Může odmítnout? V živnostenském listě nebo v OR je zapsán jako, co? Servis kol. V tom případě odmítnout (podle mě) nemůže. To by tam musel mít napsáno: Servis kol s komponenty koupenými u mě a to by vypadalo blbě.

      Jinak já bych se nejdřív servisu dotázal na ceny (či na montáž cizích komponentů) (není jeden servis) a rozhodl se pro ten (pokud bych neměl peníze na zbyt) levnější.

      0 0
      • Honza729  

        Servis, který namontuje díl koupený jinde určitě nebude poskytovat záruku

        Neni to nahodou tak, ze ze zakona je na praci zaruka 6 mesicu ?

        0 0
        • Tomcat  

          Na práci ano a ten výrobek? Tady právě sou dvě roviny práce\servis a ta samotná věc. Takže zase hndrkování co má společného počkození té veci a práce v servisu. Může to být 100% jako i 0%…

          0 0
          • Honza729  

            Ten vyrpbek by servis nemel resit, pac zaruku muze zakaznik uplatnit tam, kde dil kupoval. Pokud prokaze, ze dil namontoval servis, tak se zarukou u slusneho obchodnika problem nebude.

            0 0
    • coffield  

      Hm. Ono je to se servisy tezke, kdyz nikdo nevi, jak to vlastne ze zakona je, takze za ceny a dily bych je az tak neplisnil. Oni se nekdy snazi a zakaznikovi to prijde jako opak. Kdyz je pak za neco opravnene sjede nebo zkritizuje, tak se opravnene urazi.

      Ale 2 nejvetsi kixy, ktere se jim povedly ve Ski a bike centru Radotin, bylo 1. prohlaseni, ze kdyz mam na kole nalepku „Bikeranch Fuji“, tak si mám to svoje „fuj“ servisovat tam (vsechny Fujiny se honosi tou nalepkou, tak jako jejich Specialized zase jejich nalepkou) a 2. kdyz jsem jim nakazal vymenit rolnicky (nechtel jsem na ne cekat pres net), zaplatil cenu za nove a doma zjistil, ze pouze namazali ty stare a ze to zase zacalo piskat. A kdyz jedete 100km a 60 to piska, tak je to na zlbnuti… Uz tam nechodim, i kdyz to mam u domu a siroko daleko neni nic jineho. A pritom tam bylo plno fajn lidi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.