Směrodatnost údaje cyklopočítače - spalování kalorií

19 nepřečtených
  • premo

    Chtěl jsem seč zeptat:

    Koupil jsem cyklopočítač Ciclosport CM 4.4 HR s hrudním pásem. Tento umí měřit tep.frekvenci a dokonce obsahuje program, který vám spočítá aerobní pásmo na základě vložených osobních údajů (váha, věk, klidová tep.frekv. atd.). No a po vyjížďce 42min. průměrnou rychlostí 17km/h a prům.tep.frekvencí 127 min−1 mi ukazuje spálených 1018 kCal (4200kJ). Myslíte že ase tomu dá věřit ?

     
    0 0
    • premo  

      zapoměl jsem napsat že mám 150kg…

      0 0
      • drtyc  

        nevim jak cyklokumpjutr, ale ve fitku na cross country strojich sem koukal vzdy na MET a snazil se, aby bylo konstantni… coz znamena drzet temer stejnou frekvenci – no malinko se to lisi podle zateze, ale skoro minimalne.

        0 0
        • drtyc  

          google define:met

          The standard metabolic equivalent, or MET, level. This unit is used to estimate the amount of oxygen used by the body during physical activity. 1 MET = the energy (oxygen) used by the body as you sit quietly, perhaps while talking on the phone or reading a book. …

          a auto preklad

          Standardní metabolické rovnocenné, nebo MET úrovni. Tato jednotka se používá pro odhad množství kyslíku pro organismus využitelná během fyzické aktivity. 1 MET = energetické (kyslík), který používá tělo jako sedíte tiše, možná mluvení, zatímco na telefonu nebo čtením knih. .

          koukam dnes uz i translatory funguji doclea rozume

          0 0
          • drtyc  

            a 1300 se da na tech bezkach pri met 13.5 zabehnout za 55min, takze bych tomu v pohode veril pokud se neflakas.

            0 0
            • drtyc  

              tehdejsi vaha kolem 145 a predchozi udaj nejsou kJ

              0 0
              • Svět videa  

                tak to jsme měli stejnou startovací váhu, teď jsem už tak rok doCent…

                0 0
                • drtyc  

                  koukl sem na fotky na jedny z prvnich vysledku, kdyz uz jsem mel trosku rozbehnuto, ale jeste jsem hledal, kde je hranice toho, abych to skloubil jeste s dalima 4h sportu denne a nerozstipal ten bezkostroj a teda 13met ne-e.

                  bezkostroj: 55min. datlena vaha 130kg. 1250cal. 13.5stride. 9met. 8km. 175watt

                   
                  0 0
                  • premo  

                    Chceš říct, že jsi sportoval více jak 4hod.denně ?

                    0 0
                    • drtyc  

                      no kdyz jsou v tom i kolektivni sporty, tak v tom vidis problem? navic obcas to vyslo se stridanim. nikdy zasadne nic profi. zadny vrazedny treninky. rano vyjmecne 1h nebo vetsinou oddych. kolem obeda 1.5h intenzivne ty bezky a posilku. odpodledne 1–2h rekreacne obcas se stridanim kolektiky a vecer ruzne <2h odpocinkove tu pulku nebo ctvrtku. a zakladem je vsechno mit u nosu a eliminovat dojizdeni. maximalne jde dojizdet na ty kolektivky, protoze to je jen jedna zacpa po pate, takze to jde napechovat do programu…

                      0 0
                    • drtyc  

                      jo ale to jsem neznal bike-forum

                      0 0
                • drtyc  

                  a s docentem me nestvi. sem se na 110kg vetsina svalu jen trocha zbutku odolnyho tuku vysekal na mokry koleji v kolone s autama tak kolem 40km/h nic prijemnyho se kutalet pred zatackou po tramvajovym pasu, tak sem to nenechal domotat dostatecne dlouho, abych ztratil rychlost a zmrsil si koleno.

                  0 0
    • Svět videa  

      ta hodnota nebude moc reálná, na 1000 kCal by ses musel nadřít trošku víc… prozradíš na čem jezdíš při té váze?

      0 0
    • MlokCZ  

      Absolutní číslo spálených kCal bývá dost mimo a řídit se jím nedá. Ale celkem dobře lze z jednoho tepáku srovnávat čísla spálených kCal mezi sebou z různých vyjížděk, tedy relativní srovnání.

      0 0
      • jizby  

        to je samozřejmě pravda, nicméně vhodnou kalibrací tepáku podle nějakýho objektivního zdroje (výsledků v laborce) lze docílit, aby i ten jinak hausnumerickej ú­daj o kalotri­ích z tepáku seděl  bez výrazné systematické chyby. (najít nějakou zadávací hmotnost, která dá správný údaj)

        myslím, že tohle chce tazatel docílit.

        0 0
    • jizby  

      Dle mě je údaj o kaloriích cca 3× nadhodnocen.

      Hlavní chyba vzniká patrně zadáním těch 150kg. I když je to pravda, je to špatně, protože ten měřák má své přepočítací koeficienty nastaveny podle fyziologicky kon­fekčních hodnot. A tak ti ze stejných tepů počítá při dvojnásobné váze taky dvojnásobný kalorie.Prostě  s tou váhou zachází tak, jakobys byl hora 150kg svalů která vykazuje při stejné tepovce i stejné W/kg a stejnou rychlost do kopce  jako průměrní člověci. No a to asi tak nebude, tvoje spotřeba kyslíku, potažmo kalorií je prakticky stejná, jako bys měl při přiměřené váze. Tak bys tam měl správně zadat váhu podle svojí výšky při normálním BMI.

      Další korekce 1.5 jnásobku mi baj voko vychází ve srovnání se údaji mého tepáku. Ale to už je jen můj odhad, kterej nic neříká. Hlavně jde o ty kila.

      0 0
      • drtyc  

        jinak prubezne jsem koukal na to, abych mel met porad v nejakym rozmezi. pokud klesl pod dolni hranici, tak jsem pak pul minuty makal o +1met vic. predpokldam, ze kompjutr na kolo to asi umet nebude pokud nebudou kliky nebo naboj co by meril watty a bude jen odhadovat?

        0 0
    • Ricci  

      Mne Polar CS600 pri 2hod jazde ciastocne po kopcoch ( nastupanych 400m) pri 46km a priemerke 22,3 km/hod a priemernej TF 142 ukazuje spalenych cca 1600 kcal,co mi pripada celkom realne pri 176cm a 109 kg/40r :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse