• pižmoň

    Zdravim bajkerstvo,

    Kdo zde byl, ma info ci zkusenosti prosim poradte a podelte se o tipy, hledam jezdeni v oblasti Julskych alp, Bohinjskeho jezera.., ale i jinde na severozapade Slovinska v horach..Nechci zkouset naslepo..Ideal – jetelny vyjezd (aspon vetsina) nahoru nebo co nejvyse ⇒ dolu libovy singletrail, switchbacks, jizda ve svahu ci na ostem hrebinku jako na videu..

    Nejlepsi by byl nakres v turisticke mapce pro orientaci nebo gps souradnice.

    Nejake video pro inspiraci,kdyby jste nahodou nekdo poznal lokality z videa, tak sup sem s tim je to bomba! :-)

    http://www.youtube.com/watch…

    http://www.youtube.com/watch…

    http://www.youtube.com/watch…

    http://www.youtube.com/watch…

    0 0
    • pižmoň  

      nikdo nic?

      0 0
    • adamlll  

      Já jezdit začínám, ale byl jsem na slovinsku u Bohinjského jezera http://www.relaxslovinsko.cz/…erme-dobrna/ na dovolenés tím rozdílem, že jsem jen svým autem. Musím říct, že je tam všude kde jezdit, příroda tam je na to stavěná. Není to problém, navíc když se zeptáš, každý ti poradí…

      0 0
    • vladacr  

      Já čerpám třeba i tady http://www.slovenia-trips.com/…-biking/pic/

      Jsou tam fotky a skoro pokaždé i GPX.

      A potom taky na http://www.gpsies.com

      0 0
    • kurej.tomas  

      Môžem odporučiť Bike noman: http://www.bikenomad.com

      Na severe slovinska, par km k hraniciam s rakúskom. Je to „hotel- farma“ obklopena singl trailmi – am/en, je možnosť vybrať sa na celodenny pojazd, resp. si objednať guided tour… začiatočníci pokročilí… hneď neďaleko je petzen trail: http://www.petzen.net

      0 0
    • goofy  

      Vykopu mrtvolu… :-) Jak je to s ježděním na kole po horách ve Slovinsku? Konkrétně asi nejlépe kolem Bohnijského jezera. Možná budu mít možnost na otočku vypadnou do této oblasti, tak bych se tam chtěl projet po kopcích. Akorát se dívám, že velká část je tam Triglavský národní park. Může se tam na kole?

      0 0
      • Auditor  

        tady a další díly na trail.busters.cz

        bikepacking.cz

        Ale předpokládám, že tohle znáš…

        Taky bych tam jel… :)

        0 0
        • goofy  

          Díky. Na Petra jsem zapomněl. Zkusím mu napsat, ale podle popisu to v okolí Bohnij asi nebude žádný med. :-D Navíc jsem tak pátral, a i ten povolený sjezd z bikeparku nahoře už oficiálně povolený není. Otázkou je, jak moc to tam řeší.

          Nikdo jiný ve Slovinsku nebyl? :-)

          0 0
    • plevka  

      Ahoj, v létě chceme s přítelkyní do Slovinska primárně na MTB, ale třeba i nějaký ten výšlap, kdyby nebylo zbytí. Máte prosím doporučení na lokalitu, kde se ubytovat a hlavně tedy, kde bude více možností na MTB vyjížďky? Přítelkyně je vcelku zdatná a terénu se nebojí. Přemýšlel jsem ubytovat se u jednoho z jezer, ale nevím, jaké jsou možnosti např. u Bledu, kde je potom Triglavský národní park a tam nejspíš bude pro kola zákaz. Prošel jsem zdejší vlákna, ale jsou tam starší informace, nic aktuálního jsem nenašel. Také mě zaujala Jamnica, kde by mělo být příjemné poježdění.

      Jde mi hlavně o to, že když budeme v té oblasti 6 nocí, tak ať tam je těch možností na kolo více, aspoň na 4 dny, další 2 dny bychom se váleli třeba u vody.

      Děkuji za případné tipy, rady atd.

      0 0
      • Auditor  

        V okolí Jamnice se jezdí EWS …

        Nějaká inspirace je pak tady a nebo tady

        Osobní zkušenost nemám …

        0 0
      • bluma  

        Jamnica: nevím, nevím. Osobně mě to moc nezaujalo a třeba takové Rychleby jsou daleko lepší včetně mimo kolového vyžití. Jamnica je malinká a kolem dokola nic moc zajímavého není. Tedy na SLO straně.

        Bled a okolí: na kola to moc není skrz TNP, jak píšeš. I když by se něco dalo, tak hodně otráví zástupy turistů všude možně.

        Osobně bych těch 6 dnů rozdělil na půl. Půl Bled, nebo lépe Bohinj, na výšlapy, koupačku a nějakou projížďku. Druhu půlku třeba do LJ, kde je v okolí hodně zajímavých tras a navíc s možností si odpoledne/večer užít krásné, zelené město.

        Taky je otázka co máte za kola/styl ježdění…

        0 0
        • plevka  

          Díky moc za tip, máme RM Blizzardy 29", takže AM, přítelkyně je zvyklá jak na traily (Rychleby, Jedovnice) tak na Beskydy. Sjede i nějaké ty kořeny a kameny, ale zase ne už extrémy. Jde mi o to se moc netrápit na asfaltu a být co nejvíce v přírodě.

          0 0
          • bluma  

            Tak to jo. Jak píše Vili níže, nakouskovat to ještě víc je dobrá strategie. Vše je tam kousek, takže přejezdy nejsou problém.

            Tu LJ jsem napsal protože nepatří mezi profláklý itinerář a má to svoje kouzlo, protože jsou to traily místních. Otázka jestli byste měli čas a chuť na objevování.

            https://golovectrails.com/

            Pak ještě stojí za zmínku Krvavec, ale tam jsem to osobně nejel.

            0 0
      • vili  

        Doporučil bych vyrazit směr Petzen, tam si dát flow nebo i černou dle schopností, večer přespat na parkáči přímo pod lanovkou. Ráno přejet autem přes kopec na Jamnicu, kde se dá defacto ubytovat pouze v tom jejich koroš hotelu, kterej vypadal velmi příjemně a nebo pokud bude místo tak v dodávě u nich na dvoře. tam se dá v klidu jezdit 2 dny a za mě je to tam super (je to jiné než rychleby, ale taky super a všechny obtížnosti, třeba ta EWS je za mě super). A pak bych se přesunul na koupačku a pěší výšlap na bohinj, kde můžeš až na vrch na triglav (ale to počítej minimálně dva dny) nebo jen pod něj k černému jezeru na koupačku (sice je to zakázané, ale je to jediné místo, kde to dle mých zkušeností tolerují). Kdyby to nestačilo, tak se přesuňte asi 2 hod do Bovce, kde už najdeš cokoliv – rafty, canyoning, zippline, výšlapy,…doporučuju novej českej kemp u lanovky na kanic – je tam příjemně, všechno nové a málo lidí (zatím).

        ps – nedoporučuju přespávat ve slovinsku na divoko – jsou na to většinou velmi háklivý…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.