• heretik

    Přestěhovali nám práci, a cestu mám teď prakticky celou po silnici – navíc jaro je celkově dost mokrý, a jezdit bahnem do práce stejně nemůžu. Takže přemýšlím o tom, pořídit si nějaký silniční pláště, beztak se během sezóny budou občas hodit na nějaký delší silniční vyjížďky. Chci se zeptat, s jakými máte dobré zkušenosti? A jakou šířku? 1.5" mi přijde už skoro moc, 1.0" zase extrémně málo… ideál vidím tak 1.4", možná 1.2". Ale u těchto tenčích velikostí je zas trochu problém s dušema, těžko se shání. A pokud slicky používáte, jak moc jste pohodlný? Přezouváte (třeba 2× týdně, když je víkendová vyjížďka), nebo máte celý kola, který jen přehodíte?

    Anketa: Šířka slick plášťů

    2x
    12%
    9x
    53%
    6x
    35%
    0x
    0%
    0 0
    • pepek  

      Mám vyřešený Tvůj problém takto: vpředu: 1,2" a vzadu: 1,5". Duše nebyla problém, hlavně tam dej fakt malou, jednou jsem tam měl velkou a vylezla ven :-(

      0 0
    • madcat  

      vozím na starším kole continental sport contact 1,6", trochu to narvu vzduchem a jede to jako namydlenej blesk, nebo aspoň ve srovnání s druhým kolem, na silničce sem nikdy pořádně nejel… mám v tom normální dušu rubena 1,75" – 2,1" nebo kolik se na tom píše a v pohodě, ven neleze a guče se v tom taky nedělají, žádnej problém…

      0 0
    • baboon  

      Ja jsem si kdysi koupil rubena cobra 1,90 na predek i na zadek a je to perfektni..V suchem a tvrdem podkladu na tom clovek ujede cokoli a na silnici to fakt svisti..100% spokojenost na opravdu parne leto..

      0 0
      • Sauce  

        V Tescu Brno za cca 175 kus tyhle Cobry mají už asi půl roku…

        Jezdíte na širších slickách i třeba po polní cestě? Používám Xenith na silnici, ale někdy mi to nedá. Jenže nevím, co vydrží…

        0 0
        • dav33  

          vydrží dost, mám 1.5 a používám ho teď na jaro, když se jezdí víc po silnici nebo když táhnu dětský vozík, aby drapák neházel bahno. měním celá kola…

          0 0
          • Johny5 OSHA  

            vim ze to sem nepatri, ale neda mi se nezeptat… to tahas za tim canyonem?

            0 0
            • dav33  

              i za ním, nevím o ničem, co by mu mohlo vadit.

              0 0
              • Johny5 OSHA  

                jen se ptam, si delam prehled…jestli to clovek radsi nema tahat za necim co neni odlehcovany atdatd. proste jen kvuli patce, protaci se ti ta kostka nebo to mas chyceny natvrdo?, nekdo to ma tak, ze tam da navarit cerva aby se to nekroutilo(uchyceni kostkou) dik a z J5

                0 0
                • dav33  

                  taháš ho za osu kola, podle mne by to na rám vliv mít nemělo(můžu se mýlit). úchyt se mi protáčí nebo spíš pootáčí, žádné úpravy jsem nedělal a dělat nebudu. s vozíkem (cruiser) jsem spokojený, jen občas nahlodá červík, zda jsem neměl připlatit za odpružený cougar…

                  0 0
    • Pebe  

      vozim Schwalbe Marathon slick 1.3, duši Geax/Vittoria 1.5–2.25, foukám na 100psi… pohodlný to moc není, oproti klasickým MTB plášťům, proti silničce to je trochu lepší. Mám dva sety kol a přehodim akorát kazetu…

      0 0
    • Nehas  

      Co myslíte, je lepší tohle www.kupkolo.cz/…26-_756.html nebo www.rockroad.cz/…-p-2111.html . Pujde vůbec něco tak tenkého do normálního (CrossRide) mtb ráfku?

      0 0
      • kubad  

        To tufo je už úzké 19mm tam nedáš. Ta Ritchey 26×1,0" tj 25mm šíře už je v pohodě, vozil sem stejnou šířku na crossmaxech

        0 0
        • Nehas  

          Nevíte někdo jak je CrossRide ráfek širokej? Ta tufo prý potřebuje 13–15mm. Ale asi ani nevím kde se ten rozměr měří. Předpokládám, že je to vnitřní šířka ráfku. Ale na stránkách Mavicu jsem nenašel šířku ráfku.

          0 0
          • Nehas  

            Už jsem to asi našel. Myslím, že je širokej 19mm. Takže to Tufo tam fakt nepujde.

            0 0
          • kubad  

            nevím, CrossRide sem neměřil, ale bude to určitě mezi 17–19mm

            0 0
    • RomanH  

      Nezkusil jsem vylozene uzke a hladke plaste, ale ted jsem kvuli planovane ceste na Praded prezul na misto Ignitor 2.1 Wormdrive 1.9. Vcera jsem na nich najel 80km, kombinace lehky teren/silnice. Krome toho, ze to na silnici i po lesnich cestach podstatne rychleji odsejpa, je to docela nepohodlny. Proto si zvaz, jestli chces pouzivat jeste uzsi plaste. Ten Worm fakt jede a muzes na nem pripadne i mimo silnici.

      0 0
      • M@rtin  

        Ty Wormy můžu též jen doporučit. Po silnici se odvalují velice slušně a lze bez problému s nimi i absolvovat lehce až středně obtížný terén (samozřejmě za sucha).

        0 0
        • marapara  

          Můžu povrdit s těmi Wormy

          0 0
          • Volf  

            I já. A tenký gumy vypadaj na biku hodně divně. A na vormech můžeš i do terénu. Já na nich jezdil i jednu zimu.

            0 0
      • Brzdič  

        Jo, ty docela jedou i mě :-)

        0 0
    • lodyh  

      Mám Schwalbe Kojak 1.35 a nikam jinam než na beton bych je nevzal. Není tam ani náznak vzorku a stačí cca 100 m příjezdová hliněná cesta na chalupu a mám toho dost. Mimo pevnou cestu se kolo smýká, je to jak cyklokros na písku… A díky vysokému tlaku (6bar) je každá nerovnost znát, samozřejmě že by se to dalo foukat i na méně, ale takhle je bike na silnici jak raketa. Nepřezouvám, měním kola. Duši používám normální Schwalbe, nic malýho a vleze se dobře. Pokud to máš jen po betonu, doporučuju.

      0 0
    • sorak  

      trochu se pridam – ja bych volil slick tak 1,4– 1,5

      ale nevite kde sehnat neco takovyho s minimalni hmotnosti? idealne pod 400g

      je to na kolo pro zenskou, ktera do terenu vubec nejezdi…

      0 0
    • Peslezedirou  

      Trváš na nových? Válí se mi doma jednou jeté schwlabe 1,5, vejdou se do nich v pohodě normální duše. Kdyby si mě zájem tak napiš,…

      0 0
    • Hynas  

      Vozím na zimáku Maxxis Xenith 1,5 palce…když dosáhneš horní hranice 60PSI, tak jedou po asfaltu hodně dobře, vzhledem k šířce i výšce pláště ti toho víc odpustí než užší vzorek…a není problém s tím vjet ani do terénu…samozřejmě k přihlédnutím k nulovému vzorku (bláto,..). Užší rozměr bych ze své zkušenosti vyloučil proto, že není tolik univerzální…:o)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Já jezdím na asfaltu s Nanoraptory 2,1" pohodlně průměr přes 30, takže jedou. A do terénu nemusím přezouvat, jen trošku upustím.

      0 0
      • Nehas  

        Ano, a my ostatní to musíme dohánět úzkými slicky. Prostě někdo to v nohách má a někdo ne.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jen jsem to uvedl jako zajímavou variantu pro ty, co nechtějí pořád přezouvat nebo měnit kola, protože já toho po asfaltu taky najezdím hodně.

          0 0
      • JSt  

        ty ses mi taky meritko :-)).

        0 0
      • brantec  

        No ja s nema dam prumer max tech 30 a to je samo ze rovinka, ale je mně jich pak lito:-( Jsou do terenu, sjizdet na silnici budu radsi wormdrive:)

        0 0
    • Lister  

      mám jedny 1,15palvcový, ale že bych s nima měl nějaké dobré zkušenosti :o(

      Nasadit je na ráfek je fakt porod, takž jediná možnost by byla druhý kola…ale vzhledem k diskům raději nee – pokud máš véčka tak tam by to šlo.

      Jinak valivý odpor opravdu malý, ale není to zase takový rozdíl oproti Speedmaxům nabouchaným na šutr…nehledě na to že se na nich dá jezdit i v terénu, když se ti náhodou zachce :)

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Porid si nejakou obyc dojizdeci silnicku, dojizdeni do prace da kolu zabrat. (Ne staryho Favorita – ten to nevydrzi) Prezouvat 2× tydne si tedy nedovedu moc predstavit.

      0 0
    • Luka  

      hahoj. mam od authora „slick“ 1,5" … je peknej, levnej, prej vydrzi hodne.

      ALE: na zadni rafek obico, sel nandat rukama. Ovsem na predni TD17 proste nejde. Ne ze to je porod, to je hola nemoznost.

      Casem az koupim novy kolecka (da li panBuch!) tak ty stary necham pevne obuty na slicky a novy budou drandit. Stejne ty prisery co mam jsou tezky jak mrcha :))

      0 0
      • Vilém  

        To mas pravdu ,ze na TD17 nektery plaste nejdou dostat.O to vetsi zabava je sundavat.Jeden kamos skoncil tak,ze plast po ojeti rozrizl pilkou,aby ho sundal.Vybornej rafek pro zavodniky,ani bych se nedivil,kdyby je nekdo v zachvatu zurivosti rozslapal:)

        0 0
        • Luka  

          no, ja na nem zatim nemela problem, az ted… a ralfy na nej jdou narvat uplne v pohode, takze zavodnici se nemuseji bat ]:-)))))

          A takovej schvalbe city (ci jak se ta mrcha jmenuje) nejde narvat na zadny rafek… a ani sundat.

          To je naprd!

          0 0
        • JSt  

          takze to neni rukama ani plastem. proste ty rafy jsou gramlavy. uz jsem kvuli td17 zlamal montpaku a vypustil par sprostych slov O:-).

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Až budu u vás tak to zkusím. Mám dobrou praxi z ráfků Ritchey. :-) Authorácký slicky mám půjčený, kupodivu se na nich dá opatrně i po širokých lesních cestách, snesou i trošku kamínků a malých kořenů – po rovině, víc moje pilotáž nezvládá. A výdrž mají slušnou. Než se dostali ke mně, vydrželi několik let v kamarádově skříni bez jediného náznaku ojetí. :-)

        0 0
    • dancing dog  

      Já jezdím po silnici na silničce a čím víc sem těžší a asfalt tady rozsekanější, tak na crossu. Ale můj brácha, donedávna zavilej silničář si loni koupil MTB Stevens s teréním pláštěma, pak mu napraskl rám na silničce, tak si koupil slicky, myslim, 1,7 a vyjižděl s klukama i na asfalt a protože je blázen, tak jim, žiletkám, v poho stíhal… a protože ho už nebavilo furt měnit pláště, tak si po netu koupil od nějakýho chlapa ráfky a ted už mění jen kola.. a na silničku si už ani moc nevzpomene, jezdí furt na tom MTB

      Já osbně bych teda asi taky měnil raději kola než pláště, ale spíš bych si z 2.ruky koupil nějaký lacinější kolo, nejspíš cross, na to dojíždění do práce..

      ale já tomu moc nerozumím,..

      0 0
    • gobike  

      Ja jezdil tyhle na kole nez mi ho ukradli :( www.tandem-bike.cz/…-1384-26x1-4 a byly super, doporucuju za tu cenu..

      0 0
    • gobike  

      Nebo jeste tenhle, ale to je uz masakr :)) www.tandem-bike.cz/…1384-26x1-15

      0 0
    • drb  

      No my (~TAN) rozhodne prezouvame, kdyz je na obzoru silnicni vyjizdka, dopredu davam 1.5 TomSlick (Ritchey), vzadu sirsi Maxxis Xenith (www.maxxis.com/…t_detail.asp?…), ovsem mame nejakou starsi variantu, ktera je sirsi, nez 1.5 Na tomhle jsme jeli treba celou Malorku a naprosto v pohode jsme svisteli. Ty TomSlicky uz mame nejmene poctvrty a stale na ne nedam dopustit, vydrzely nam i na dovce, tj. dobrejch 1000 na tezko.

      Na jednokole vozim ty vyse zminene Wormy, kdyz jedu z/do prace. I zde prezouvam .. ostatne, mam pocit, ze porad neco prezouvam, ted zrovna jdu prezout na Malevil ;-)

      0 0
    • dydy  

      Na zimaku s pevnou vidlou mam vepredu Schwalbe road cruiser 1,75 a vzadu Michelin road master (jestli jsem to nepoplet) 1,5, oboji s ochranou proti propichnuti a hlavne ten Michelin je hodne rychly a oproti jinym 1,5 uzsi a vysoky.

      0 0
    • Yura  

      Jake plaste na MTB? Jde me hlavne o to aby to co nejlepe jelo po asfaltu. Vidim, ze uz tu nekteri doporucovali ty uplne hladke maxxisy xenith. Jak se to chova na mokru v zatáčce, tam bude stacit trochu bordela na silnici a uz se budu klouzat ne? S toho duvodu bych asi bral spis ty detonátory co rikate?

      http://www.kupkolo.cz/…drat_z90401/

      http://www.kupkolo.cz/…6×1–4_z2327/

      http://www.kupkolo.cz/…drat_z94888/

      0 0
      • Josef Panek  

        Já řeším podobnej problém. Sháním pláště na žiletku, který budou co nejlíp držet na mokrejch kořenech a nezaleknou se ani bláta. Sem tam nějakej ten 15–25 metrů polet.

        0 0
        • Yura  

          Tady chtěl byt někdo ftipnej co. :)

          0 0
          • Josef Panek  

            Přiznám se, že bydlení mám pořešený;-)

            0 0
      • Róča  

        Já mám teď zkušenost se Schwalbe Marathon Racer… má měkčí směs na bocích, než vprostřed dezénu… a byl sem fakt překvapenej, jak v zatáčce drží… navíc je celkem lehkej a na silnici i prašnou cestu fajn…

        0 0
      • Tina  

        Pokiaľ ti to financie dovolia odporúčam zapliesť nový pár kolies na silničních ráfkoch. Kľudne lacné náby a lacné ráfky. Potom máš aj lepší výber silničných plášťov a nemusíš si špiniť ruky pri prezúvaní. No a výmenu kolies určite zvládneš z menej ako 2 minúty ;)

        0 0
        • Yura  

          Ja mam ale 26 kola.. Nepotrebuju nic menit, proste mam horaka, ale jezdim jen na silnici, ted jsem puvodni drsnejsi plast prorazil, tak když uz kupuju novej, tak proc nekoupit něco hladkého co jede pekne po asfaltu. Vemu ty maxxis detonator..

          0 0
          • Tina  

            Silniční kola s 23mm plášťom majú zhruba rovnaký priemer ako 26" kola s tlustým plášťom 2,1". Do každej 26" vidlice v pohode vlezie :) Ale bol to iba tip. Takže možno pre niekoho iného čo netušil, že sa to dá takto kombinovať ;)

            0 0
          • kmarek  

            http://www.kupkolo.cz/…_z5903/…co Kojak?Jezdím je a spokojenost maximální…

            0 0
      • siafu  

        po Furious Fredech 2.0 mám Kojaky 1.35 v kevlaru – váhový rozdíl není až tak výrazný a duše nějaké základní od Schwalbe – tam asi na výběr moc není. Zatím bez defektu oproti FF…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.