• šedivka

    Ahoj,

    včera jsem se konečně asi po týdnu dostal na kolo. Sice bylo hnusně 15°C lehce mrholilo. Poprvé jsme jel když bylo takhle hnusně tak jsme přes triko hodil ještě větrovku. Jelikož mi došel ionťák jel jsem poprvé bez něj pouze s čistou vodou. Ujel jsem asi 40 km s převýšením 800m, pro mě taková klasická vyjížďka.

    No ale dojel jsme domů a začali problémy s tělem, celkem hodně mě bolely nohy, což se mi normálně nestává. Sice jsou unavené, ale nikdy nebolí. A navíc klasické známky nastydnutí teplota, škrábání v krku, rýma atd.

    Takže moje otázka zní kde jsem mohl udělat chybu ? Byl jsme málo oblečený (zima mi nebyla, hodně jsem se potil)? Nebo je bolest nohou způsobená tím, že mám naježděno teprve 300 km? Jak se pro příště vyvarovat nastydnutí a bolesti nohou ? Mám pocit že kdybych dnes chtěl jít na kolo tak ujedu sotva 10km a navíc bych to odstonal.

    Předem díky za odpovědi !

    0 0
    • Lister  

      Chybu jsi udělal v tom, že jsi člověk a lidi bývaj někdy dokonce i nemocní.

      0 0
    • McBlacky  

      může to být tím, že jsi začátečník, ale spíš už jsi byl nemocný předtím a jen se to projevilo

      0 0
    • Kysky  

      A máš běžně slabou imunitu nebo tohle je výjimka? Já ji mám slabou už od mala – prudké ochlazení počasí = nemoc, začne chřipková epidemie – mám chřipku dřív než kdokoli znamej apod. Jediná věc která mi pomohla je Allivictus nic jinýho mně osobně nikdy nepomohlo na imunitu. Beru jednou denně tinkturu už asi půl roku a ještě jsem nebyl nemocný. Když jsem cítil že mě začíná bolet v krku nebo začíná rýma, dal jsem si dvojitou dávku a druhý den v poho.

      Takže pokud máš imunitu naprd tak Allivictus můžu jedině doporučit.

      0 0
      • Kysky  

        Ještě jsem zapomněl že jiný roky jsem za tu dobu byl min. 3× nemocný

        0 0
      • McBlacky  

        ono nemusí rovnou alivictus, ale trochu myslet nad stravou a tělu pomáhat

        0 0
        • Lister  

          Já bych z něj hlavně hned nedělal invalidu, prostě jen onemocněl a to se občas stane každému.

          Podle toho popisu bych řekl, že měl prostě smůlu, že se mu první příznaky nemoci projevily během vyjížďky. Taky se mi jednou zadařilo několik desítek km od domova na silničce a cesta zpět byla docela zajímavá.

          0 0
          • Kysky  

            Tak já z něj invalidu nedělám, je normální že lidé mají oslabenou imunitu

            0 0
            • Lister  

              je normální že lidé mají oslabenou imunitu

              No právě, z čeho soudíš, že má oslabenou imunitu. Z toho, že onemocněl? A kdybych tě chtěl tahat za slovíčka, tak oslabená imunita není normální stav.

              0 0
              • Kysky  

                Proboha, tak jsem se ho zeptal jestli má imunitu slabou běžně nebo ne. A v případě že ano, jsem mu napsal rovnou i svůj tip.

                0 0
            • Baba-Ji  

              jak píše Lister, tzv. oslabená imunita opravdu není běžný stav, je to spíš projev těla, kdy „říká“, že je s ním něco špatně.

              Jinými slovy je to otázka životosprávy kompatibilní pro dané tělo. Pro každé tělo je nutná trošku jiná životospráva a je dobré přijít si „na tu svou“ …a pak je člověk zdravý(žádné rýmečky, nachlazení, chřipky,…).

              0 0
              • Lister  

                K neposlední větě – kéž by :-)

                Na jaře 6 týdnu opakovaných infektu, pořád mi byla zima, pořád únava. Přes léto OK. Teď na podzim mi zabralo jen 4 týdny.

                0 0
                • pepek  

                  copak neznáš nějakýho doktora? :-)

                  0 0
                  • Lister  

                    Vzhledem k prostředí ve kterém se pohybuju tohle beru jako úspěch :-). Ale na jaře jsem byl nervózní jestli se mi nevrátila borreliosa.

                    0 0
          • McBlacky  

            lepší než jako já rozjet angínu v půlce dlouhýho Šely za deště. To bylo hodně přísný. Pak samozřejmě 14 dní off na ATB :(

            0 0
        • Baba-Ji  

          +1

          0 0
    • Amoondre  

      hlavne pokud se citis blbe, tak na to kolo nesedej. Min je castokrat vic, v tomhle pripade stoprocentne. Pokud na tebe neco prileze tak poradne vylezet, dolecit a prvni vyjizdku hodne zlehka

      0 0
    • kOmE  

      Nekomu zmena teploty ,zvlast dolu, s kombinaci fyzicke zateze moc nesvedci ,na to muze pomoct otuzovani a samozrejme i spravna strava.

      0 0
      • Rychlej turista  

        To říkám furt, co tě nezabije to tě posílí :-)

        Teď jsem byl tři dny v Českém lese, celkem 272 km – já vím, nic moc, ale po švihu večerní koupel ve Zlatém potoku, ze kterého i piju, pak opéct špekáčky, na noc se zavěsit mezi stromy a před usnutím rozjímat a pozorovat nádhernou podzimní oblohu. Dokonalé třídenní sportovní vyžití a údržba i očista těla i ducha :-)

        Jen se bojím, že po mně půjde očkovací a psychologická mafie, protože kdyby se to rozšířilo, byli by bez bez zisků :-)

        0 0
    • Baba-Ji  

      byl jsi už „načatý“ a vyjížďkou jsi se dorazil/nastartoval projevy citelné nemoci

      …nic vážného bych za tím nehledal

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1…unava a prochladnuti spolehlive nastartuje cokoli…

        kdyby si po dojezdu dal par zdravotnich panacku, tak se mu nic nedeje:)

        0 0
        • Baba-Ji  

          pravda, to je taky dulezite

          jak se clovek vrati z takoveho necasu domu, nebo se mu zda, ze je nakraply, tak zadne tezke jidlo(!!!, nejlip, se v tu chvili uplne vyhnout masu), rychle horkou sprchu a pekne nakopnout organizmus nejakym fajnovym lektvarem

          …ja treba praktikuju vyvar z cibule a zazvoru, do toho pak vyluhovat caj, po vychladnuti (na teplotu, kdy v tom udrzim prst) pridam citron a med …a samo trochu slivky :)

          0 0
    • Delkim  

      to už je kolikrát taková „nemoc“ sportovců, něco na ně leze a myslí si, že to vypotí sportem, ať už ve fitku, v sauně nebo třeba na kole :)

      každopádně kdo už je rodič tak potvrdí, že na časté nemoci je nejlepší mít děti někde v kolektivu, pak je to pořád dokola a samozřejmě skáče to i na rodiče :)

      jedna oblíbená hláška souseda: o té permanentní nudli od podzimu do začátku léta v žádné rodičovské brožurce autoři nepsali :)))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.