• emmerich79

    Zdravím Vás. Potrebujem skrátiť o pár cm ståpik na vidlici. Lenže problém je v tom, že ježko sa nachádza práve tam, kde chcem ståpik skrátiť. Čo s tým? Asi to bude problém, však?

    0 0
    • DaSnail  

      tak ho natlč hlbšie. problem by nemal byť. potrebuješ kladivo a šrób.

      alebo servis…

      0 0
    • Hornet  

      Jezka vrazis hlbie, odmeraj si kam by mal az ist zarazit, pomaly ho doklepni to spravnej hlbky, dobre si odmeraj o kolo potrebujes skratit krk a mozes pilit, nezabudni potom zrazit hrany, a hlavne dva x meraj :-)

      0 0
    • boboe  

      Mužeš ho zatlouct, jak píšou ostatní… Já  osobně sem nato vzal závitovou tyč, protáhnul zespod krkem, zašrouboval tyč do ježka, dole navlíknul podložku, za ní matičku..matičku dotahuj,až zaleze ježek kam potřebuješ…Jde to krásně a nenarazíš ho nakřivo, ale trvá to všechno trochu dýl…

      0 0
      • emmerich79  

        Ok, chalani, díky moc, lebo bol som za takým chlapíkom ktorý má cykloservis a ten mi povedal, že sa s tým nedá nič robiť.....povedal doslova" nechajte to ako máte, lebo to úplne dojebete. Verte mi, robíme s tým už 18.rokov a vieme čo hovoríme!" Ten pán má cca 60–65rokov.:-)

        0 0
        • madcat  

          Pána bych nechal v klidu dožít a našel bych si jinýho servisáka :-)

          0 0
          • emmerich79  

            Ja chodím k inému servisákovi, lenže tento je viac po ruke, tak som zašiel za ním. A to bola chyba. On má asi skúsenosti len z bicyklami Ukraina a pod.:-)

            0 0
            • Hornet  

              :-D v pohode to urobis, len dobre meraj, a keby si aj jezka zarazil trochu hlbsie, nic sa nedeje, das dlhsiu skrutku, hlavne nespil moc krk, aby si ho mal trosku nad urovnou hornej skrutky predstavca, prinajhorsom na urovni.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Nemělo by to bejt spíš lehce pod? Nevim teda jistě co je skrutka, ale jestli horní konec, tak bych myslel že lehce pod, aspoň tak je to na mym bajku, tak doufám že to neni špatně :)

                0 0
                • Hornet  

                  Tak ked to beries od horneho okraja predstavca tak 3–5mm. Skrutka-šrób, na predstavci mas dva a ten horny srob mas cca 10mm od vrchu predstavca. :-) jo?

                  0 0
                  • Zdenda CUBE  

                    10 je zbytečně moc !!  Ideální je, když po konečném nasazení krku na odpovídající podložku-y, je krk kratší o 1–3 mm, než je horní hrana představce. Záleží také na typu krytky, zda je zapuštěná a kolik, nebo zda dosedne pouze na horní plochu představce …

                    0 0
                    • Hornet  

                      Tych 10mm je pribilzna vzdialenost horneho sroba predstavca od vrchu :-) vzdialenost horneho okraja krku od okraja predstavca som pisal 3–5mm, a ako si doplnil –  zalezi aj od toho ako je krytka zapustena, nesmie sa dotykat krku, potom sa neda nastavit hlavove zlozenie.

                      Mozno som to nenapisal celkom jasne alebo si rychlo cital :-)

                      0 0
                  • Mr.Duck  

                    Ajo, šroub, to potom dává smysl :) Ale řek bych že 10cm to nebude, jak píše Zdenda, spíš těch 7 tipuju, každopádně, 3–5mm pod vršek představce mi přijde akorát :)

                    0 0
                • emmerich79  

                  Hej mal by byť ľahko pod…cca 1mm. Ježka som už vsunul nižšie, už len píliť.:-)

                  0 0
                  • emmerich79  

                    presnejšie: krk vidlice by mal byť cca 1mm pod predstavcom.

                    0 0
                    • kubad  

                      2–3mm jeden je málo

                      0 0
                      • Hornet  

                        Joo, 1mm je malo, krytka sa oprie o krk a nenastavis hlavove

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Přesně tak, ideálně ty 2–3mm.

                        Teď zrovna jsem to měřil, když mi to přesně nevyšlo (měnil jsem představec a podložky a výsledkem bylo, že mi výška představce a podložek šla o 1mm níže a akorát to nevyšlo) a mám běžnou krytku s malým zapuštěním (menší už asi moc nebudou).

                        Bylo tam 1,3mm a bylo to přesně na hraně, když jsem to zkusmo lehce přetáhnul (opravdu jen lehce), tak bylo na krytce vidět, že se už lehounce odřela o vidlici.

                        A koukám, že je to pěkná vykopávka, ale už to tu nechám.

                        0 0
                    • Zdenda CUBE  

                      Změř si kolik ti zapadne krytka osazením do představce a k tomu přidej 2 mm,  jinak já to dělám tak, že když vím, že tam bude 10 mm podložka, použiju 5 mm a označím krk podle horní hrany představce nad tou 5 mm a je to akorát :o)

                      0 0
                      • emmerich79  

                        Tak už som to skrátil a všetko prebehlo úplne hladko aj keď som to robil po prvý krát.....všetko sedí ako zadok na šerbli.:-) Ešte by som mal asi zájsť za starým pánom servisákom, potľapkať ho po pleci a poznamenať, že Ukrainy už nevyrábajú, alebo ho jednoducho kopnúť do zadku.:-) Ozaj a ďakujem Vám všetkým za užitočné rady!!!!!!!!!!!!

                        0 0
                        • Hornet  

                          Chod mu to ukazat, co na to povie :-D takze vsetko ok, netreba sa toho bat, len treba dat trosku pozor na meranie :-)

                          0 0
                        • Zdenda CUBE  

                          Hlavně že vše klaplo a je OK  :o)  uži si ježdění a nikomu nic neukazuj a ber strejdu s rezervou, třeba ho někdy budeš potřebovat a není nutné hned dělat rozbroje :-)

                          0 0
                        • lidumil  

                          JJ jak píše Zdenda CUBE. Jezdi a neřeš to. Kdybych chtěl řešit všechny tyhle rady z obchodů (nejen cyklo), tak by i moc časi na ježdění asi nezbylo :-D

                          0 0
          • Blade  

            :)

            0 0
    • souky junior  

      Trochu to tu oživím – taky potřebuji snížit představec na mém GT Avalanche a zatím jsem ve fízi experimentů. Sundal jsem 4 podložky, znovu seskládal a po zašroubování jsem zjistil, že to celé má trochu vůli (vidle+kokpit vs. rám). Znovu jsem to rozložil, a pod nejinižší podložkou dotlačil takovou pružnou vložku. Ale i při mém maximální úsilí při nastavování a seskládnání zase sama povylezla nahoru, a tak tam pořád malá vůle je, a to mně žere. Když chytnu kokpit, zabrzdím předek a hýbu kolem dopředu a dozadu, tak u řídítek cítím vůli cca 2 až 3 mm. Jak to mám složit, aby tam ta vůle nevznikla? Máte na to nějaký zlepšovák?

      0 0
      • Vilém  

        Musis taky seridit hlavove slozeni:) Pokud jsi pocet podlozek nezmenil, jen je preskladal treba nad predstavec, tak musi delka krku sedet. Pokud nevis, jak seridit hlavu, tak koukni treba na ivelo.cz.

        0 0
      • t29  

        jen pro jistotu, postupuješ správně při dotahování? tzn. napřed šroub nahoře na krytce (vymezíš vůle) a potom oba šrouby na představci (upevníš představec na krk vidle).

        0 0
        • souky junior  

          To mi ani nedošlo.. tak to zkusím. Mockrát díky.. :-)

          To hlavové složení je tam pořád původní a nijak jsem se v něm pro jistotu nevrtal..

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Taky se v něm nevrtej, jen to všechno povol, první dotáhni vrchní šroub do ježka, tím zmizí ta vůle a teprv potom utáhni představec

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.