Silniční_řidítka_úchop XXX/XX

42 nepřečtených
  • Robin Hood

    Zdar. Ohledne posedu na moji silnici shanim silnicni riditka s hoooodne kratkym uchopem a take abych to nemel k dolni casti beranu daleko. Silnicni posed mi moc nesedi, resim to dle rady KUBADA predtsvcem 90mm nahoru a novymi riditky-s kratkym uchopem. Bezne jsem narazil treba na 130/75 atd…prosiim o rady, kde se daji sehnat. Momentalne tam mam ritchey, zakladni model. Mereno prešs stredy trubek: cca 145 (je to mozny?)/80

    PS: Jeste bych mel dodat, ze silnici mam spis pro zabavu + na treninky pres zimu. Zavratnou sumu do nich rozhodne nechci dat.

    0 0
    • jama  

      Nedovedu poradit konkrétně, ale při hledání oblouků jsem narazil na tyto stránky: http://www.www.cyklosvec.cz/… Je tam velký výběr i s nákresy.

      0 0
    • Karaya  

      Tyhle jsem dal na silnici moji zene – uchop 125/80 – FSA Omega Shallow

      Maji je treba tady

      mozna je jinde sezenes i levneji.

      0 0
      • mates555  

        jo…tyhle fsa … compact mně taky dost sedly…líp se mně drží za pákama tím se mně mnohem líp brzdí a cítím se jistěji…

        0 0
    • Karaya  

      Tady je ta spravna cena:

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        No jo, ale všimni si, že ty už mají 145/80 …

        0 0
        • Karaya  

          To je otazka, stranky vypadaji porad stejne – jiny obrazek a jiny popis. Tehdy (pred rokem) jsem tam volal a meli ty co jsou na obrazku – tzn. provedeni Shallow a to mi taky poslali.

          0 0
    • Martin  

      co třebas tyhle BBB? http://bbbparts.cz/…

      vozím je druhým rokem a jsem spokojenej. kvůli zádům nemůžu mít klasickej silniční nataženej posed. viz silnička v profilu

      0 0
    • Lister  

      Měl jsem stejné požadavky a hledal dlouho. K těm Ritchey – hodnota drop bude asi reálná, hodnotu Reach uváděli větší, ale možná to měli měřeno po přední hranu.

      No kole mám řidítka ITM Visia Ergo, které mají drop 130mm a reach (střed-střed) jen kolem 75mm pří šířce 440mm. Tahle firma již ale nevyrábím, takže to půjde špatně sehnat, pokud vůbec.

      Obecně: zaměřil bych se hlavně na tu hodnotu reach, protože pokud se nebudeš držet za spodní úchop tak ti drop může být vlastně úplně jedno

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Možná by stálo za to, kouknout po nějakých dráhových, ty se dělají všeobecně s kratším obloukem

      0 0
    • romachain  

      Jsem mimo, to první číslo předpokládám, že je „výška“ oblouku. Co je to druhý číslo? Díky.

      0 0
      • Lister  

        Podívej se třeba sem a měl bys to hned pochopit.

        0 0
        • romachain  

          Díky, přesně to jsem potřeboval. Na svojí silničce taky furt řeším posed, resp. jsem zkoušel různý natočení řidítek aby nebyly brzdy tááák daleko vepředu. Když jsem je ale natočil moc, tak potom ta část nad pákama byla skloněná moc dopředu a taky to nebylo ono. Buď si teda zvyknu na silniční nataženej posed nebo budu muset koukat po řidítkách s nižším „p“ podle těch nákresů na stránkách z tvýho odkazu.

          Mám toho na silnici najetýho ještě málo, takže tomu dlouhýmu posedu dám ještě šanic…

          0 0
          • raceman  

            a co kratší představec?

            0 0
            • Lister  

              Jestli to bude na tu žlutou věc, co má v profilu, tak to půjde dost blbě.

              0 0
              • romachain  

                Představec co mám na té žluté věci mi vyhovuje. Jediné co řeším je rozdíl v délce posedu při úchopu za rovnou část u představce a za brzdové páky. Ale fakt to asi bude o zvyku, od dob ježdění na favoritu (cca 12 let zpátky) jsem berany v ruce nedržel. Teď jen pár vyjížděk na podzim, jaro ukáže…

                0 0
              • raceman  

                tak to jo, do profilu sem se nedíval :)

                0 0
                • romachain  

                  Nechápu, proč si myslíte, že bych nemohl měnit představec? Výběr je sice malej, ale je. A kdybych musel, tak tam klidně hodím redukci a můžu si tam dát úplně cokoliv. Nebo jste mysleli něco jinýho?

                  0 0
                  • jecnak  

                    Spis bych rekl, ze mas spatne nastavene oblouky – mel bys je mit vic nahoru a paky posunout. Tohle je klasicky stary typ oblouku, hodne neergonomicky pro pouziti dnes – dualy. Podle me to pretrvava jeste z dob, kdy se proste za paky nedrzelo pac to ani neslo. Mrkni se treba sem. http://www.bike-forum.cz/…il-4864.html

                    0 0
                    • romachain  

                      Rozumím a souhlasím. Měl jsem řidítka v té poloze, kterou popisuješ (natočený víc nahoru), ale pak právě byly dualy moc daleko. Tohle je jakési dočasné řešení. Hodily by se mi nový řidítka. Chtěl bych co nejlevnější a abych je mohl použít se stávajícím představcem.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Tezko radit, ja treba problem nemam u zadnych riditek, mam velke ruce. Idealne asi vyzkouset u nekoho v okoli. Pripadne u nekterych typu dualu (mimo sady) se delaji podlozky, ktere omezuji vzdalenost paky od riditek. Delalo se to pro juniory a zensky, protoze maj mensi ruce.

                        0 0
                        • romachain  

                          Tak jsem ty svoje změřil a naměřil jsem 165/110. Koupil jsem dneska ITM Super Italia Pro, který maj 130/75 a je to super. Zrovna jsem dal i novou omotávku (Gist Carbon) a už se těším až sleze ten bílej sajrajt a pojedu to projet.

                          0 0
    • Robin Hood  

      Pánové, diiiky mooc. Opet me bike-forum potesilo reakcema na to co kdo potrebuje nebo hleda. Z tech odkazu, co pristaly do vlakna si uz urcite neco vyberu. Tak zdar ziletkam a vubec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.