Silniční trety SIDI - dotaz na uživatele

19 nepřečtených
  • zdenek

    Zkoušel jsem SIDI Genius 7 Carbon . Velikost mi sedí, ale nepříjemně mne řeže do nártu vyčnívající konec jazyku. Uvnitř boty je sice jazyk polstrovaný, ale konec je tvrdý a docela ostrý.

    Nemá někdo zkušenost, jestli se ten materiál časem poddá? Příp. jestli to nejde vyřešit nějakou lehkou úpravou?

    Porovnával jsem to se staršími botami Shimano. Silniční mají na konci jazyku měkkou obrubu a MTB mají jazyk nastřižený, takže se lépe přizpůsobí noze…

    0 0
    • rasto  

      Sidi vozím cca 25. rokem. Nikdy mě jazyk neřezal. Na konci se samovolně ohrne. Ani jsem nikdy od nikoho neslyšel, že by s tímto měl problém. Jsou pohodlné, jako bačkory. Je pravdou, že svršek časem změkne, což ale nemá vliv na pevném uchycení okolo nohy. Za mě, doporučuji koupit.

      0 0
    • Breakpain  

      Konce prostřihni – jak je ten jazyk děrovanej – udělej malý písmeno V.

      Díky tomu jazyk lépe sedí a neřeže do každé dírky jedno malé V ;-) – udělal jsem to od středu a postupně pokračoval ke krajům, než jsem cítil, že to je lepší. (neprostříhal jsem všechny dírky)

      0 0
      • zdenek  

        Ono tam to prostřižení dokonce trochu už je. Jen není až do kraje.

        Doufal jsem, že by prostřižení až do kraje mohlo pomoci, ale raději se ptám. Přece jen se mi nechtělo stříhat do treter, které mám ještě možnost vrátit…

        0 0
        • rorschach  

          neboj, krásně to obepne nohu a přestane to dělat ten protivnej lem..

          0 0
        • Breakpain  

          mně to pomohlo ;)

          0 0
        • MavasH  

          Mám 2 roky Genius 5 a ze začátku ten jazyk trochu tlačil. Ale sedlo si to celkem rychle…

          0 0
          • zdenek  

            Jj, tohle nastřižení jsem myslel. Takže to v něm nakonec trochu povolí i bez dalšího stříhání. Tak to bude OK.

            0 0
            • madik  

              Jj to povoli, taky me jazyk chvilku tlacil a rikal jsem si ze to nastrihnu, ale pak po par jizdach uz to bylo cajk a nechal jsem to byt.

              0 0
    • nooski  

      Jak tady už padlo, tak jazyk má perforaci a jde nastřihnout. Může tě ještě tlačit ten gumový bazmek okolo přezky u modelů 2019, to konečně taky po X letech vyřešili a použili menší a zubtaý bazmek.

      0 0
    • milan.v  

      Mně se líbí, že mají i půlky, konkrétně vel. 46 1/2. MTB možná po 25ti letech dám znovu šanci na další sezónu…

      0 0
      • zdenek  

        Pro mne je to taky nezvyk. Normálně se rozhoduji mezi 1 až 2 velikostmi. S těma půlkama je na výběr 1 velikost navíc.

        0 0
    • siafu  

      mít podobný „problém“ u Sidi – akorát mi přišlo, že mi velikostně úplně nesedí – na zkoušku vzít rovnou 39 + 39.5 a zřejmě by mi vyhovala na šířku 39.5 a na délku 39 :-)

      taky za tu cenu by už mohly mít aspoň částečný Boa mechanismus, Specialized Torch jsou v tomto ohledu na noze takové pohodlnější, bohužel pocitově užší – stejně jako Sidi… takže ani jedny tretry mi nepřišly ok, resp. nedovedu odhadnout, zda ty tretry do strany povolí… se modlím, aby mi sedly Bonty 39, protože ve velikosti 40 je ta tretra jednoznačně širší než Torch + Sidi.

      0 0
      • nooski  

        Bonty jsou někde jinde, to nejde se Sidi srovnat :-) I základní model má lepší zapínání než nejvyšší Sidi, jsou tužší, mají nižší podrážku, jsou lehčí, tvar boty odpovídá tvaru nohy a ne nějaké deformované figuríně, dají se tvarovat…

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Bohužel je to tak. Cesta k Bontům není úplně snadná (cena, na první pocit příliš vysoká podpora klenby atp.), ale cesta zpět je prakticky nemožná (cokoliv jiného ti následně přijde jako žvejkačka).

          0 0
    • marbl1  

      Já jsem si letos koupil SIDI poprvé a byl jsem právě zklamán, jak mě tlačil jazyk a vůbec jsem se v nich necítil dobře. Byl to model SIDI CAPE 2018 YELLOW FLUO BLACK designově moc pěkné. Odjezdil jsem v nich celou sezonu a i když ta počáteční tuhost povolila, stejně mi byly nepohodlné. Naštěstí jsem pro ně našel kupce a místo nich jsem si pořídil SIDI Drako. U nich není s jazykem žádný problém a pocitově jsou mi pohodlné. Takže za mě pokud ten první pocit není dobrý, místo střihání jazyku bych vyzkoušel jiné tretry.

      0 0
    • oldaka  

      Trochu mimo dotaz, ale moje zkušenosti se Sidi:

      Bajk – Eagle 5

      Silnica – Genius 7

      Na bajku se mi v terénu sucháče povolují a musím neustále dotahovat. výměna opotřebených sucháčů na chvíli pomohla, ale ne moc dlouho.

      Na silnici je to ok, tam nejsou otřesy asi tak velké takže s povolováním nemám problém.

      Za mě Sidi super, ale další na bajk už budou určo bez sucháčů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.