• Sob13

    Zdravim vsechny uzivatele, momentalne teda hlavne ty z Brna,

    Jsem ted cca dva tydny v uplnem centru Brna, a mam s sebou silnicku. Bohuzel jsem za par dni narazil na Vam vsem znamy problem, nemam vubec tuseni kam vyrazit. Vetsinou je bud sileny provoz a nebo povrch uplne na nic. Chtel bych Vas zkusene mistnaky poprosit jestli by jste mi neporadili nejake Vase trasy, pripadne jak se dostat nejrychleji a nejrozumneji z Husovy ulice ven. Mam vetsinou 2–3 hodinky tak neco v rozmezi 55–90km aspon trosku hezka cesta, zvlneny, no vsak to znate. Za kazdy tip budu moc moc vdecny. Jinak hiistorii jsem samozrejme prochazel ale bud tam toho moc neni a nebo je to dva a vice roky stary…Jeste jednou moc diky. Ondra

    0 0
    • arny71  

      Jsem jen bývalej Brňák, ale co třeba: z Husovy dojet na Nové sady, pak na Poříčí, najet na cyklostezku kolem řeky a vypadnout z Brna, ať už na směrem jih (či východ, například k Mohyle míru), případně na sever kolem přehrady. Taky můžeš zkusit třeba heatmapu na Stravě, ta ti napoví, kudy se jezdí.

      0 0
    • Manchos  

      Ahoj, tohle je jedna z mých oblíbených na sever…cíl jsem dal na Lesné, cesta zpět na Husovu dle libosti a preferencí :-)

      https://mapy.cz/s/X3qS

      0 0
    • Rogosek  

      Moje častá trasa je: po cyklostezce do Bílovic, pak Adamov, Křtiny, Ochoz, Brno a od Klajdovky už to máš s kopca dom

      0 0
      • gerrard  

        Ale to se jezdi prece presne naopak :). Jinak souhlas jen bych to ve vsedni den jel jak navrhuje kolega, dojel bych do krtin, tam bych to otocil a jel zpatky a v Adamove jeste jel podel vody az ke statni na Blansko a zase zpatky. Pokud mas rad kopce, tak u byci skaly odbocit na Olomoucany, pak kouse po stani a kolem vody do Adamova. Tady to mas na mape: https://mapy.cz/zakladni?…

        jak se dostanes do startu a cile ti nevysvetlim na to nemam mentalne, ale jde to po cyklostezkach kolem reky.

        0 0
        • orm  

          Do Krtin a pak zpet? Proc nejet do Babic? Ted tam udelali novej asfalt a je to parada. Sjezd z Babic smer Bilovice je super.

          0 0
    • mira13  

      Přesně jak píše arny71 – je to nejrychleší způsob, jak se dostat na cyklostezku mimo provoz, která tě vytáhne z města pryč. Na té sice bývá za pěknýho počasí hodně provoz, ale furt lepší, než to celý projíždět mezi autama. Odsud máš hromadu možností.

      Na prvním místě doporučuju jet po té cykostezce od Poříčí k přehradě, odsud pak na SZ až na kraj Vysočiny, kde je fakt hezky a všechno pěkně zvlněný, žádní nuda. Dá se po 384 podél přehrady, ale poslední dobou je pod hradem Veveří nějaká rozbitější. Objet se to dá po pěkné cestě se super asfaltem přes kopec od Rakovce ke Grand Prix a pak dál na Ostrovačice a odsud se dá na Veverskou Bítýšku. Z Bítýšky moje oblíbená na Lažánky (známý kopec) → Deblín → Tišnov. Jinak celý okolí Tišnova (a případně dál na východ a sever) je moc pěkný, krásná trasa např. směr Šerkovice → Lomnice → Bedřichov. Tišnov → Brno ale určitě ne po hlavní na Kuřim, ta je přetížená. Solidně se to dá projet přes Lipůvku a Vranov.

      Další pěknej směr je S a SV – lesy, Moravský kras… jen se tam musíš prokousat přes město. Nejlíp se asi nejkratší cesou dostat na stezku u Svitavy (asi přes Cejl) a odsud se nechat vytáhnout na Obřany a Bílovice. Odsud údolím na Adamov a Křiny (moc krásná trasa), druhá možnost do kopce směr Ochoz. Dál se dá v pohodě i směr Jedovnice nebo Blansko, všechno solidní cesty a fakt pěkný prostředí.

      Nebo z té cykostezky z Poříčí jet dolů na jih a pak je víc možností.

      1. klasicky na jih a víceméně kopírovat hlavní cyklotrasu na Židlochovice, vetšinou slušný silnice a rovinky, ještě dál na jih pěkná krajina mezi vinohradama…Pří­padně se dobře dá jet z Židlochovic na Pohořelice a pak zpět na Brno přes Dolní Kounice, všechno skoro roviny a většinou v solidním stavu i menší silnice.
      2. východ a JV (Újezd, Slavkov…) – tam mě to osobně moc nebaví, ne moc zajímavá krajina, samý pole a furt tam fouká :) Ale když se dostaneš až do Ždánického lesa, tak je tam super zvlněná hřebenovka po lesní asfaltce úplně bez provozu (Lovčičky a odsud do lesů na východ).
      3. západ – Moravany → Střelice → údolím do Rosic a pak silnice 602 nebo 395 na Velkou Bíteš, pěkná krajina, lesy.

      Jinak obecně k provozu na silnicích – v blízkým okolí Brna je provoz skoro všude, ale stačí se dostat 10–15 km dál a tam je mimo hlavní tahy už všude klidný ježdění. Ten výjezd a návrat z města je potřeba brát jen jako „nutný zlo“ a neřešit to, pak dál už je to dobrý :)

      0 0
    • Krutas  

      Cau,

      nejezdi jizne od Brna, je to sama rovina, zadny zazitek, leda by jsi dojel az na Palavu, to uz se da. Jinak jezdim hlavne na sever od Brna. Bilovice-Adamov-Krtiny atd. Mrkni na prilozeny screen, je to ma oblibena cesta do Jedovnic.

      0 0
      • jeffino  

        jedině na sever vávro:-)

        https://vimeo.com/144371786

        já bych jel spíš z bílovic na kanice, z jedovnic dál na lipovec, pak rovně na holštejn a dál na sloup, kde odbočíš na blansko, za blanskem odbočit na olomoučany(kopeček) a následně meandrující sjezd do josefova údolí-lepší jet takhle než opačně, pak bud do babic a nebo adamov-bílovice…je to cca 80km a 900m up.

        0 0
    • mastihuba  

      Vyrazil bych z novych sadu k rondu, pak po cyklostezce k olympii chrlice dvorska slapanice jirikovice tvarozna pozorice. Nad pozoricema na kopci doprava po lesni cykloasfalt ztezce nad racice dal bukovinka krtiny adamov bilovice. Lze protahnout na jedovnice rudice olomucany. Kras je na silnicu cajk. Z jedovnic na kojal a drahany, zpatky se to da tocit pres plumlov na boskovice a rajec jestrebi. Z blanska pak okolo vody adamov bilovice brno.

      Jih moc neznam, ale stoji za to si zajet na sonberg. To by melo jit i mimo hlavni.

      0 0
      • Rogosek  

        Ach jo, když to tak čtu, dochází mi, že už tady fakt neni kam jinam vyrazit. Musim už koupit ty nosiče…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.