• 243

    Vzhledem k tomu, že naše silnice nejsou zrovna nejhladší, přemýšlím o koupi karbonové vidlice na moje silniční kolo. Teoreticky by měla tlumit lépe než stávající hliníková, ale vzhledem k tomu, že nemám vlastní zkušenost s karbonem, zajímaly by mě vaše postřehy při přechodu z hliníkové vidlice na karbon. Je to opravdu znát? Vyplatí se tato investice v komfortu jízdy? A jsou mezi nimi velké rozdíly (myšleno v tlumení nerovností)? Vzhledem k tomu, že jezdím vyloženě rekreačně, přemýšlím o nějaké levnější variantě. Vyhlídnuté mám tyto dvě. Kdo se vyzná, poraďte prosím, zda mezi nimi bude znatelný rozdíl, nebo stačí levnější Deda.

    http://www.mojekolo.cz/…acciai-white

    http://www.kupkolo.cz/…70_4072.html

    0 0
    • kyl  

      „Tady“http://bi­kerespect.com/?199,vi­dlice-silniXnX-mizuno-ma20ca-1–1–8-carbon máš taky jednu,mám ji na kole a přecházel sem komplet z ocelového fáva na hlínu.Kolo je tuhé ale vidle je dost schopná,ocel sice pružila líp ale zase se kroutilo celé kolo a bylo těžší.Za mě karbon.Ta Mizuno je i lehčí jak ta v tvém druhém odkaze.

      0 0
    • šlapatko  

      Karbonová je super.Nemám zkušenost se silnicí, ale pevnými vidlicemi na mtb.Po přecodu s hliníkové na karbonovou, jsem chvíli myslel že mám pár cm zdvihu.Zase není karbon jako karbon.třeba pevná vidla od meridy je tvrdá jak šutr.Radím ti, rozebrat to se silničářema a vybrat konkrétní model.

      0 0
      • Advid  

        Omlouvám se za OT. Mám jeden dotaz. Může být alu představec na karbonové vidli? Mám pocit, že jo, ale nerad bych vidlici zk*rvil. :) Předem díky.

        A ještě vlastně jeden. Kolika Nm mám utahovat? Je to obecně dané nebo individiální a musím to zjistit u výrobce vidle? Na představcei údaj je, ale ten mi nepomůže.

        0 0
    • Hnoj  

      Kdyby ti nevadilo, že je bílá, měl bych tady jednu bezprizorní (zcela novou) Eaton EC90SL za funky cenovku :)

      0 0
      • yetti  

        Mohl bys mi pripadne na mail poslat fotku s cenou? Dik

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.