Silniční cyklistika USA (Chicago)

4 nepřečtené
  • HonzaP9

    Tento víkend se budu díky služebce nudit v Chicagu, tak jsem uvažoval o tom, že si půjčím silničku a vyrazím někde na celodenní výlet.

    Má tady někdo nějaké tipy, co je potřeba v USA vzít v úvahu, aby si člověk nenaběhnul do nějakého problému? Nemyslím v tuhle chvíli úplně celkovou bezpečnostní situaci (tzn. kam určitě nelézt si pořeším s místňákama…), spíš jsem myslel takový ty nepsaný pravidla pohybu v provozu, výbava, odlišnosti v předpisech a tak.

    0 0
    • jannk  

      Nic, vsechno uplne v pohode (teda neznam cele US, ale midwest celkem jo). Ridici vesmes velmi slusni. Je lepsi to trochu naplanovat, protoze tam je hodne cest kde maji auta omezeny/zakazany provoz – je skoda jezdit po velkych cestach, i kdyz v ‚bike line‘.

      Hodne tam na sebe cyklisti mluvi, tj ocekava se, ze kdyz treba budes predjizdet nekoho, kdo vypada, ze o tobe nevi a mel by, tak zdalky opakovat neco jako ‚on your left, on your left‘ :) stejne tak se i cizi lidi upozornuji ‚car behind, car behind‘ apod

      0 0
      • HonzaP9  

        Jj, tak nakonec to bylo v pohodě, akorát jsem si neudělal rezervaci na kolo a tak jsem musel vzít zavděk menší velikostí. Holt po silničkách je tady na tý placce větší poptávka. Na odbočování doprava na červenou si člověk zvykne rychle, co mě akorát dorazilo bylo, že většina cyklistů normálně projede křižovatku na červenou i rovně…

        Příjemnou tečkou víkendu pak byl guláš a pivo v Café Prague :-)

        0 0
        • jannk  

          ad jezdeni na cervenou – a to je jeste nic proti Spanelsku, tam snad cyklisti na cervenou ani nepribrzi natoz aby se rozhledli!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.