• stark88

    Zdravím jakou mi doporučíte silničku kolem těch 30 tis? Ideálně carbon, co nejlehčí.. a shimano (až na soru) .. díky

    0 0
    • blaf  

      karbon za 30 lehkej nebude, a ani vybava nebude nic moc, zkusil bych se divat po bazarovkach

      0 0
    • Kiny  

      Zdravim,

      Chcel by som sa „prizivit“ na vlakne :) Tiez zhanam cestak v podobnej cene (idealne do 30k, max. 35k CZK). Ide mi hlavne o spolahlivost, posledny kus si kruti uz 10ty rok.

      Karbon pri tejto cene na vysku 190cm a vahu 90kg pravdepodobne nie. Zaujali ma tieto modely:

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      http://www.radon-bikes.de/…d_25174_.htm

      V pripade hornej hranice rozpoctu

      http://www.radon-bikes.de/…d_25177_.htm

      http://www.wilier.cz/…att/d-71194/ (oplati sa ist do karbonu?).

      Vdaka za radu!

      0 0
      • Venca991  

        http://www.polygonbike.cz/…tegra-8–1-kg

        Váha není nějak závratná, ale za to osazení jedno z nejlepších.

        0 0
      • Yura  

        A toho Canyona bys koupil kde, nemaji je uz nahodou davno vyprodane? Byt tebou, tak uz vydrzim, toto leto dojezdim na tom co mas a podzim/zima sledovat net a muzes natrefit na perfektni kseft. Na bazarech to je furt, funglovky ještě v zaruce, který mají najety treba jen 300km. Za pulku puvodni ceny. To je pak rozdil, jezdit na kole, které bys poridil ted a nebo na nejakem karbonu na ultegre se slusnyma kolama za 70t… Chce to sledovat a pak rychle jednat. To uz se vyplati pro takove kolo jet klidne přes republiku. :)

        0 0
        • karliner  

          No, slyšel jsem o jednom zdejším uživateli, jak jel přes půl republiky pro vysněného miláčka z bazaru, aby na místě zjistil, že prodejce nemá ke kolu papíry, carbonová kola jsou fejky a když kšeft neproběhl, prodejce ještě pyskoval, co prej za takovou cenu čekal…

          0 0
          • Yura  

            A ja jsem zase cetl, ze nejakej zakaznik nasel v chlebu zapecenou mys. Znamena to teda, ze si uz nebudes nikdy kupovat chleba? Jinak zdejsi uživatel byl asi hodne mekej, protože takovej ojeb je na prezdrzku a ne se ještě nechat servat…

            0 0
    • Venca991  

      nebo ještě zde ale nevím jakou potřebuješ velikost

      http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…55–2014.html

      0 0
    • Dave-geo  

      Za mírně víc by šel asi karbon na Shimanu 105. To by se nelíbilo? :) Kdyžtak mail ;)

      0 0
    • Amoondre  

      Za 33k mas karbonovy Focus Cayo na 105ce (paky, prehazka) a Tiagre (presmyk, kazeta). Jezdim ho uz druhym rokem.

      0 0
    • Zodiax  

      Nevím jak moc hraje roli značka, ale minulý rok v září jsme kupovali Meridu pro přítelkyni, Scultura Evo, karbonový rám, zbytek (krom brzd a klik) 105, cena 27 penez.

      Samozrejme to casem chce vymenit kola, ale jinak provozne ok a pohodlí proti hliníku úplně jinde

      0 0
      • jeffino  

        jsem si byl dneska pro sculturu cf 904, krom brz a klik na 105-tce, kola fulcrumy, ale ne úplnej základ, takže až zas takovej ******* to nebude, 10tková sada, cena 34 771,–

        0 0
    • tromboonen  

      Ja jsem celkem nahodou pri hledani neceho jineho narazil na tohle: http://outlet-kol.cz/…23–2013.html

      Je to hlinik, ale jeden z tech novejsich, plus endurance geometrie i nejake to tlumeni (ktere u hliniku nevim jak moc funguje, to by ses musel podivat na zahranicni fora)..

      Ve vaze asi moc rozdil nebude oproti levnejsimu karbonu, pohodli by se dalo dohnat karbonovym kokpitem, komponenty se mi zdaji fajn, kola slusny zaklad a cena taky, pokud je endurance to, po cem touzis..

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jaký karbonový kokpit máš konkrétně na mysli?

        0 0
        • tromboonen  

          No prece tenhle akurat ze z karboonu:)

          Kokpit se rika souhrnne tomu na cem sedis a ceho se drzis, jako ze sedlovka, predstavec, rodla, asi spis v anglictine nez v cestine..

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tak nějak matně tuším, čemu se říká kokpit. Já jen, že odlehčovat karbonizací zrovna na představci a řídítkách, pokud nevážíš 55kg, nevím, nevím.

            0 0
            • tromboonen  

              No ta karbonova riditka toho snesou dost, pokud to nejsou faky, vozi je i sprinteri…

              Ja osobne je nemam protoze po kazdem polozeni kola nechci zkoumat na ultrazvuku jestli v nich neni skryte poskozeni… ale rika se, ze pokud mas tvrde kolo, tak sedlovka z uhliku, sedlo s Ti nebo karbol lyzinama a karbon riditka pomuzou.. tak jsem to myslel, predstavec na to vliv az tak nema a vetsina z tech „karbonovych“ je stejne castecne z hliniku..

              (v profi pelotonu prej dost lidi vozi hlinik prave kvuli padum, ale dnes je to spise tradice nez rozumny duvod, rozhodne pro nekoho, kdo ma za zadkem nahradni kolo a ta rodla mu po kazdem padu mechanici vymenej.. nedavno o tom mluvili na GCN)

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Tak nějak jsi stručně shrnul pro a proti, tedy hlavní důvody, proč nikoho s karbonovými řídítky na silnici nepotkávám.

                0 0
              • Yura  

                Tak oni maj hlinikove berany, predstavce atd.. taky hlavne protože maj nejakej vahovej limit ze. Na co jim je novej super lehkej model ramu, když stejne musí kolo vazit 6,8kg.. Kdyby tenhle limit nebyl, tak verim, ze vrchari budou odlehčovat a používat karbon všude kde se da. Ale urcite je ten limit dobrej. Aspon se nejde do uplnych extremu, kde by to nebezpečí padu diky polámanému kolu bylo daleko vetsi..

                0 0
    • Yura  

      Co rikate na specialized allez tusim 2012 komplet na shimano 105 za 22t? Borec to ma v krame uz pekne dlouho, pokazde když tam jdu pro nejakou blbost na horaka, tak se na nej divam. Docela se me libi, ten ram vypada docela kvalitne, na poklep jak karbon, ty steny musijou byt pekne tenky.. Nemusela by to byt spatna silnicka na tkaove to domaci jezdeni ne? Kola budou asi nic moc, takze ty bych vymenil za mavicy, me jde spis o ten ram, jestli to něco vydrzi, jak rikam, kdybych tam nevidel svary, tak bych si myslel ze to je karbon heh.. Typek by mozna slevnil. Minimalne ty plaste a duse budou za ty 2 roky uz asi dost sterele..

      0 0
      • McBlacky  

        geometrii to má jako Tarmac, rám je v pohodě. Moc jich nejezdí ale o prasklým zatím nevím

        0 0
        • Yura  

          Moc jich nejezdi, jakoze toho alleze lidi malo kupujou? Ja myslel, ze to je prave docela často jezdenej model od speslu ne? Btw ta starsi shimano 105 je v tom velkej rozdil?

          0 0
          • ELx  

            Hele stejně ti to bude malý nebo velký :-) Pak zase budeš brečet. A na podzim to budeš prodávat, že zase pojedeš pracovat do ciziny. A jak to, že už jsi zpátky ?

            0 0
            • Yura  

              Kupovat na blind přes net je risk no. Ohmatat si to před koupi nazivo je něco jiného no..

              0 0
          • tromboonen  

            Vetsina lidi co jde do Speslu tak si tu silnici koupi v karbonu i kdyz je to za ranec..(jejich prodavaci umej prodavat). Ale ten Allez je IMHO v pohode, melo by to byt konstruovano a vyrabeno tak, ze to neni uplne tvrdy na pohodli jako nektere hlinikove ramy a pritom je to tuhy (nejake kouzla s tim delaji, ale nakolik je to jen marketing big S nevim, musel by ses podivat na zahranicni fora).. Za 22k krasa.

            Nevim co myslis starou 105tkou, ale jestli tu s „tykadlama“ tak ta je taky uplne v poho, radi to vetsinou jemneji nez nova 105 i Ultegra, protoze tykadla tak neohybaj bowdeny.. malinko je jinde ergonomie pak (horni cast za kterou se drzis i paka samotna na uchop pri brzdeni), ale to jen ve srovnani s novou Ultegrou/Durou a pokud je zaroven nejezdis ani o tom nevis..

            0 0
          • McBlacky  

            jezdí jich méně než tarmaců. Ale neřekl bych že ho nekupují, některý podařený barevný designy jsou pryč už koncem května. Extrém byla lonská rámovka (mat/lesk černá) po tom se zaprášilo (osazeno na allez race rival – nádherný kolo).

            V hliníku podle mě dneska koupíš máloco lepší než allez.

            tykadlová 105 je lepší protože nežvejká lanka. Minus je design, ale žít se s tím dá v klidu. Ty nový kde se to láme uvnitř často už po 3t km užvejkáš a pak následuje pakárna na hodinu to z páky vyndat.

            0 0
            • Yura  

              Hm tak toho jsem si nevsiml jestli to ma ty tykadla, ale myslim ze ne, protože me se to nelibi, takze kdybych to na nich videl, tak o tom kole ani neuvazuju. :D Spis jsem to myslel tak, jestli ta shimano 105 stara dva roky nemá jen 9 prevodu? Moc se v tom nevyznam, ted se prodava 10ti a ta uplne nejnovejsi 105 prej bude s 11 prevodama…?

              0 0
              • Yura  

                Kazdopadne jestli to ukecam třeba na 20t, tak to asi nebude spatny co. Za ty prachy nove kolo v podobne kvalite asi tezko sezenu… Btw když to tam stoji v krame 2 roky co by se na tom mělo asi udelat nez se vyjede? Krome teda asi jinych dusi a plastu… Ted me ještě napada, jestli na ten ram bude vůbec nejaka záruka, když je to model 2012..

                0 0
                • McBlacky  

                  záruku ti dát musí když to bude nové z obchodu, leda by to tam měli na bazar. Každopádně na rám bys měl mít od S celoživotní záruku na prvního majitele.

                  Ce se týče komponentů, ty pláště a duše bych dal nový stejně si kup nějaký lepší (prorace4, gp4000,…) a tohle co tam je dojezdi po zimě až budou zbytky štěrku

                  jinak 2012 byla už desítka bez tykadel na 105. Mě zmátl tromboonen

                  0 0
                  • Yura  

                    Jo dal bych tam conti gp4000 to je jasny, jen teda doufam, ze se tam vlezou 25mm? Ty 23 jsou o drzku. V pondělí tam zajdu, jestli me to necha projet. Dik za rady..

                    0 0
                    • McBlacky  

                      tak uvidíš jak budeš mít pocit. 25 tam dáš v klidu

                      0 0
                      • Yura  

                        Ještě jsem se chtěl zeptat na ten specialized secteur. Ten tam ma taky, stejnej rok, vybava, jen ten ram je asi trochu min zavodni geometrie a ty divny „nádory“ ve vidlici i na te zadni stavbe. Moc tomu neverim, myslis, ze to bude stejne kvalitne udelane jak u toho roubaixu? Aby ty plastove nesmysly nejak nevypadly nebo něco.. :D Vyzkousim obe ty kola, ale myslim, ze me bude asi sedet lepe prave ten secteur, diky te delší hlavove trubce. Ty moje bolava spodni zada… :/

                        0 0
      • Tanabe  

        mas na mysli tu prodejnu na Tabulaku?

        0 0
        • Yura  

          Jo Radeva proc? :)

          0 0
          • Tanabe  

            taky sem se na ne dival ma tam tusim 2:-) ale nejsem si jist myslim ze rikal ze to neni karbon ale hlinik taky sem na ne tukal vypadaj mooooc dobre

            0 0
            • Yura  

              Sak ja rikam, ze to je hlinik.. Jo ma tam alleze a to druhé je specialized secteur.

              0 0
              • Tanabe  

                Ja myslim ze by nejakou slevicku dal kdyz sem se snim o tech kolech bavil tak nadaval ze mu to tam za takovou cenu jeste stoji:-) musus byt hodny na toho psa co tam maji ja ho minule hladil a dal mne slevu na naslapy ze mel posledni a nemel od nich krabicku:-)

                0 0
                • Yura  

                  JJ ten starej hafan je fajn. :)

                  0 0
                  • Tanabe  

                    toz az to kolo uvidim na silnici tak poznam ze to ses ty:-) jestli ho teda vezmes

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Mám na prodej allez 2013, na sramu apex a force, velikost 58,aksia a 44ky riditka,za 30 kdyby byl zajem. váha 8kg

      0 0
      • McBlacky  

        jestli nejetý tak ok, ale za jetý je to úlet cena.

        ZA to máš nový hliníky od Radonu / Canyonu ve stejný specifikaci nebo výprodejový carbony. 33 stojí letošní novej Allez na 105 bez slevy, což ted koncem sezony nebude problém sehnat do těch 30ti

        0 0
    • Kiny  

      Vdaka za rady, nakoniec som v bazari nasiel Storck Scenero, jazdeny 2 roky, cca 3500km. Velkost by mala byt OK, dnes ho idem pozriet a ak bude vyzerat tak ako na fotke, za 25 kuskov to bude myslim dobra kupa :)

      0 0
      • Kiny  

        Je to postavene na 105ke a kolesa su DT Swiss Tricon

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.