• jirijanku

    Ahoj, chtěl bych si koupit svoji první silničku a prosím vás o doporučení modelu do cca 18 tisíc. Doposud se rozhoduji mezi těmito modely:

    http://www.cyklonemcik.cz/…kolo-haibike

    http://www.cyklonemcik.cz/…kolo-haibike

    (dle popisu jsou jediným rozdílem mezi výše uvedenými modely kliky: Shimano tiagra 52–39–2011 integrovaná osa X FSA Vero Triple)

    http://www.cyklonemcik.cz/…/kolo-gt-gtr

    http://kola-sport.stratilek.cz/Cyklo/Jizdni

    Prosím poraďte mi zda jsou tyto silničky adekvátně osazené a na co si dát při výběru pozor.

    Netroufnu si odhadnout kolik za rok ujedu, kolo budu používat především na podzim a na jaře jako fyzickou přípravu na atletickou sezónu. Původně jsem chtěl investovat jen asi 12 tisíc, ale chci aby mi vydrželo, tak se asi vyplatí investovat víc.

    Děkuji všem za rady, případně přesměrování mě na jiné relevantní zdroje.

    0 0
    • Alibaba  

      Kruciš, odkazy jak víno – ber je všechny a „máš to zadarmo“!!!

      0 0
    • stip1978  

      Haibike s kompletní Tiagrou vypadá nejlíp. To GT se Sorou to je bída s nouzí a ten Specialized je taky osazený dost chudě. Osobně bych volil tu Tiagru, to je už hodně kvalitní sada. Výsledný poměr cena / výkon hovoří pro Tiagru i když je v absolutních číslech dražší. Je třeba si rozmyslet, jestli chceš klasický dvojpřevodník 52/39, nebo ten tripl FSA 52/42/30. Možná by bylo pro atletický trénink namístě jezdit vyšší kadence – tam by se nejlépe hodily kompakty 50/34, které tam nejsou ani na jednom. Od toho trojpřevodníku tě tady totiž budou lidi vesměs odrazovat, je to takové turistické osazení. Zajímavé je, že i ten Haibike s klasickým dvoupřevodníkem má přehazovačku s dlouhým ramínkem, která se nutná jen pro trojpřevodníky. Ničemu to sice přímo neškodí, ale je to zbytečné.

      0 0
      • jirijanku  

        Díky moc za přínosnou reakci. Je pravda, že bych kvůli atletice měl jezdit spíše frekvenčně, ale popravdě nemám představu nakolik je to na dvojpřevodníku nereálné. Rozhodně bych se nechtěl každý prudší kopec trápit a tahat to všelijak na nejlehčí převod (což by se možná na dvojpřevodníku dělo), ale spíš si podřadit a frekvenčně ho vyšlapat. Těžko říct, fyzičku mám, ale toto je přece jen něco jiného než běh :)

        Ideální by bylo si v obchodu vyžádat projížďku na obou kolech a rozhodnout se.

        0 0
        • Jorge 50  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • alinceb  

      Našel jsem pro tebe hezkou alternativu , ale bohužel už je vyprodaná. Takže bych to viděl tak, že bych být tebou vzal toho Haibika s dvoupřevodníkem a zkusil se s Němčíkem domluvit na výměně klik za Compacty 50/34 a kazety za 11–26. Němčík sám kola skládá, takže by s tím neměl mít problém. Případně bych vzal to kolo jako komplet, kliky bych střelil přes bazar a koupil místo nich ty compacty Tiagra – není to zas až taková řacha a do 18k se vejdeš v pohodě…;)

      0 0
      • jirijanku  

        Díky moc, takto to udělám. S Němčíkem se myslím v klidu domluvím, párkrát jsem u něj měl kolo na opravě – je to pohodář.

        To odkazované kolo vypadá hodně dobře, ale asi bych se do toho skrz nemožnost vidět naživo a uplatňování (navíc jen roční?) záruky bál jít.

        0 0
        • Zlatka  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • alinceb  

          Pokud to máš k Němčíkovi takovej kousíček, tak bych vůbec neváhal a ni neuvažoval nad Polygonem. Němčík je poslední dobou tady na BF celkem populární, protože ty Haibiky nabízí za super ceny. A pokud máš možnost osahání kola, vyzkoušení a taky nákupu za dobrou cenu, tak není co řešit.

          Uvidíš, na čem se s ním domluvíš. Měla by být možnost poupravit posed (výměnou představce) a taky bych zvážil výměnu sedlovky za carbonovou. Jo a ta omotávka by mohla být jednobarevná…:)

          No a pokud by tě to chytlo, tak bych časem asi zauvažoval nad nějakýma zápletama od Mavicu.

          0 0
    • devet  

      Také se přidám. Jezdím Hai HT ale chtěl bych zkusit i silnici. Stejně musím z Prahy ven po silnici jen. Moje rozměry 190/95. Jaké jsou zkušenosti se silničními Hai.

      Líbí se mi, ale vydrží a unese mě?

      http://www.cyklonemcik.cz/…tour-rc-2012

      Díky za rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.