• baguvixcz

    Zdravím,

    uvažuji o koupi: https://www.cykloadam.cz/road-elite-1. Zdá se vám to za tu cenu jako blbost? Na silnici chci jezdit tak 1000 až 1500 km za rok. Popřípadě poraďte alternativy. Jinak bazar kolo/rám nechci…

    Díky za veškeré příspěvky ;)

    0 0
    • Bubaaak  

      Koukni do decathlonu, tam máj za dobrý peníze 105

      0 0
    • X-biker  

      Ja mam tiagru 2017 a chodi to paradne. Max mi chybi hydra kotouce kvuli ovladani paky…Nevím co by mi dala lepsi sada krom o jeden pastorek vice treba a minus par gramů coz s najezdem jako zadavatel prispevku nemuzu poznat.

      0 0
      • jenda95  

        Dnesni tiagra je stejne dobra jako treba ultrega pred x lety … a to si lidi chrochtali, jak jim to dobre radi. Tj samozrejme, ze se s ni jezdi v pohode. Ale staci par tisic km na dnesni ultreze a potom zkusit zpatky tiagru, a clovek ten rozdil proste pozna. Ale znovu – dneska uz prakticky nic neni vylozene spatne!

        0 0
        • zacatecnikamater  

          Dnes není nic vyloženě špatné.......­........... https://www.alza.cz/…d4254864.htm?…

          0 0
        • jeniiiik  

          Vyloženě špatně je Claris, ale chápu že je to zas o dvě sady níž. Ale co mě sralo nejvíc, ohýbají se tomu odřazovací páčky a pak drhnou o brzdovovou páku.

          0 0
          • jenda95  

            Ja mel Claris na cca 100km na kole z pujcovny, jelo to prekvapive ok, tak jsem se na to potom ptal servisaka, co mi to kolo nastavoval … a jen se pousmal, ze jo, ze to jede – ale po kazde jizde to musi servisovat jinak ze lidi nadavaji (nebylo to v Cesku)

            0 0
            • HonzaP9  

              Tak nějak nevím, co chce po každé jízdě servisovat na osmikvaltový sadě… Měl jsem hezkých pár let prastarou 2200ku a třeba co se týče pohodlí úchopu za páky, resp. brzdění z horního úchopu, tak mi to vyhovovalo mnohem víc, než Tiagra 4600, co mám teď. Samozřejmě 10sp na silnici je absolutně o něčem jiným, ale chci jen naznačit, že existujou i jiný věci na zvážení, obzvlášť při tak nízkým plánovaným nájezdu…

              0 0
    • Luwa  

      Já teď na nové tiagre za měsíc najezdil něco přes 1000km. Až na menší problém z páčkou řazení (v autě sem tu menší na řazení dolů trošku přihnul) , běhá skvěle. Jednou se seřídila a víc nebylo třeba model 4700.

      Tak na nájezd 1500km bohatě stačí, ale spíš jestli kvůli těm pár km kupovat silničku? No nevím.

      0 0
    • tromboonen  

      Tiagra 4700 je podobna nebo mozna v nekterych ohledech lepsi nez 105 5700, ktera je na tom Tribanovi, 105 5800 je zas o kousek lepsi, ale jen o kousek.. 11 sp vs 10 sp zas neni takova traga, spise jde o to, uvazovat o budoucnosti a kompatibilite, ale to se u uplne prvniho kola tak moc nedesi..

      Ja jsem vzdy razil nazor, ze pod 10 sp to na jednici nema cenu, na neco univerzalniho nebo zimniho klidne, ale opet je tam ta otazka kompatibility.. takze do Sory uz bych nesel, do Tiagry 10sp (i te starsi s tykadlama) klidne pokud by to bylo za super cenu, porad je to kompatibilni… ale tady za stejnou cenu jako ma Triban 105 je Sora, plus horsi kola..

      Taky muzes uvazovat o bazaru, silnicky se kupujou pouzite v pohode, kdyz chvili pockas, za 14–16 jde sehnat znackova hlina se 105 na Aksiich, vetsinou temer nova, jen ze nekdo nejezdil..

      0 0
      • MartinaBu  

        Kdybys nějakou bazarovku viděl ve vel. S tak dej vědět. :-) Já jsem buď slepá nebo neumím hledat ;-)

        0 0
        • tromboonen  

          Taky bejvaj, ale je jich samozrejme mene, nejvic je L/56 delka.. BTW nehledej Sko ani nejake cislo (porad to nekteri vyrobci znaci zmatene), ale konkretni delku podle vysledku z CC.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Vloni jsem takhle prodal tohle, letos budu prodávat další malé kolo po synech (Polygon Helios vel. 50), ten je ale závodnějšího střihu a má víc najeto.

            0 0
            • MartinaBu  

              No vidíš, vloni jsem o ní jen přemýšlela. Ale chtěla bych silničku jako doplněk k biku a na zimu, kdy nemůžu na bike. A ne moc drahou, ta tvoje by byla zn. Ideál ;-)

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Vidíš, já to mám obráceně – bike a trekové kolo mám na dobu, kdy je to na silnici o ničem.

                0 0
        • siafu  

          mně nakonec nezbylo než jít do nového kola v XS – 46 cm, a to ještě dodací doba byla asi dva měsíce :)

          0 0
        • Hanyz1  

          Vloni jsem sháněl S pro přítelku přesně touto dobou. Nabídek bylo málo, ale nakonec se něco vybralo. Po sezoně ale bylo nabídek více.

          Doporučil bych být aktivní a dát si inzerát do poptávky. Ozvali se pak lidi, co svoje kola neinzerovali

          0 0
    • baguvixcz  

      Ještě mám dotaz ohledně velikosti. Mám nějakých 182 cm. Jakou velikost by jste doporučili? Přidávám tabulku od výrobce. Já bych to viděl na L.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Záleží na Tvých proporcích – já bych doporučil kalkulátor na competitivecy­clist.com a pak zvážit, jestli M nebo L. Spíš Ti vyjde L, jen pokud máš dlouhé končetiny & krátký trup (a nebo chceš závodnější posed), tak by bylo příjemnější M.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.