Sigma BC 2209 Targa vynechává

1 nepřečtený
  • PabloRadegast

    Ahoj, přes 2 roky vlastním bezdrátový tachometr Sigma BC 2209 Targa. Zatím s ním nebyly žádné problémy. Každý rok počátkem sezóny vyměním baterie ve snímači rychlosti, hrudním páse i tachometru. Poslední 3 týdny se chová ale divně. Jezdím pravidelně stejnou cestou do i z práce a pokaždé na stejném místě (+/-) mi tachometr buď přestane měřit rychlost, nebo mi aktuální rychlost jakoby zamrzne. Po ujetí pár metrů (někdy až kilometr) vždy na stejném místě (+/-) zase rychlost naskočí a ujetá vzdálenost se dopočítá. Bohužel se už několikrát stalo, že tachometr už nenaskočil a ujeté kilo/metry se už nedopočitaly.

    Zkoušel jsem posouvat snímač do roviny, měnil jsem baterie nahoře i dole, koupil jsem nový držák tachometru, čistil lihem a olizoval jsem kontakty, testoval jsem snímač, jestli cvaká relé při proběhnutí magnetu, vyresetovával jsem tachometr drátkem, ale situace je pořád stejná.

    Jezdím za světla, takže blikačka nebo svítilna to není. Podezřívám nějaké elektrické vedení v zemi nebo troleje tramvaje nebo vlaku, které jsou opodál, ale dělá to jenom na 3 místech cestou a to jedno místo má daleko k trolejím. Ty další 2 místa jsou vedle trolejí, ale předtím to nedělalo a když jsem jel, tak tachometr vždy měřil a počítal správně.

    Už mi došly nápady, co ještě vyzkoušet a zbývá mi poslední pokus, kdy koupím držák tachometru s kabely a přejdu na drát, ale nerad bych to zbytečně kupoval, pokud existuje ještě něco, co bych mohl vyzkoušet/nas­tavit/přesunout apod., aby začal tachometr zase správně fungovat. Je možné, že odchází tachometr do věčných lovišť a to bych nerad. Ale zase bych nebyl nadšený, pokud bych koupil nový a opakovalo by se to zase.

    Setkal se někdo z vás s něčím podobným a našel řešení?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.