• petyn

    Ahoj chci se zeptat jestli už někdo máte zkušenosti se Sigma 23.16 ? Uvažuji o koupi a zajímá mne jestli je kompatabilní držák s držákem ze Sigmy Rox 5? Mám ten předsazený tak jestli mi to bude pasovat?

    Čidla jsou kompatabilní s Rox 5 ?

    Děkuji

    0 0
    • petyn  

      Nikdo nic?

      0 0
    • petyn  

      To ji nikdo nemate??

      0 0
    • jezour  

      Ahoj, dle popisu je předsazený držák SIGMA BUTLER 2450 kompatibilní se SIGMA ROX 5,6,8,9 , BC1909, BC2209 a všechny tachometry s baterií CR2450. Tuto baterii má i SIGMA BC 23.16 STS. Tak myslím že by to tam mohlo pasovat.

      Jiný držák má SIGMA ROX 10 a SIGMA ROX 7,11 mají stejný držák jako GARMIN EDGE.

      0 0
      • petyn  

        Tak to nepasuje. 23.16 má zase úplně jiný držák. Ale vzal jsem ten originální a předělal jsem ho na ten držák a krásně to funguje.

        0 0
        • jezour  

          Tak sem taky pořídil BC 23.16 a k tomu držák butler 2450, sice rozteč šroubků držáků BC 23.16 na to nepasuje, ale předělat to šlo. Na druhým kole mám BC 12.12 STS a snímač rychlosti funguje i na BC 23.16.

          0 0
          • petyn  

            Ahoj zkousel jsi uz prenos dat pres NFC? A sparovat se Sigma data center? Mne to sice nacetlo aktivity ale uz to neulozilo. Poslal jsem to na reklamaci. Ten drzak jsem prizpusobil stejne :)

            0 0
            • jezour  

              Zatím se s tím seznamuju, ale připojení přes NFC s aplikací sigma link v telefonu funguje, přenos dat taky(Samsung J5 2016 android 6) mám ho asi 2 dny, až budu vědět víc tak napíšu.

              0 0
              • petyn  

                Dík. Tak dej pak vědět. Jak dlouho se Ti cca načítají aktivity? Máš telefon položený na compu nebo ho držíš nad ním?

                0 0
                • jezour  

                  Načítá to rychle, telefon mám položený na compu a pokut to hned nenačte tak ho zvednu a přiložím zpět a většinou se to chytne, když ne tak opakuju dokud se nepřipojí, napodruhé to většinou je.

                  0 0
    • petyn  

      Tak dnes mi přišla z reklamace. Výměna za nový comp. Konečně vše funguje jak má.

      0 0
      • jezour  

        No asi to byl špatnej kus, ale hlavně že už to funguje. Mě to funguje bez problémů, načítání celkem rychlé, stahování tras atd…vše ok.

        0 0
        • petyn  

          Tak jsem dnes chtěl po 3 dnech ježdění přehrát data ze Sigmy do počítače a zase chyba 537. Se z toho už po..ru !!!!

          0 0
          • jezour  

            u mě to funguje. Stáhnu data do tel přes SIGMA LINK synchronizuji na SIGMA CLOUD. Při otevření v SIGMA DATA CENTER načtu data se SIGMA CLOUD a je to. Vše v pohodě.

            0 0
    • petyn  

      Tak si to nějak sedlo a funguje to na jedničku. Kalorie to počítá pouze s tepákem.

      0 0
    • elektrikar  

      Ahoj, mám malý dotaz, tak využiji toto vlákno. Je normální že při jízdě dost často na cyklocomputeru skáče kadence 0? Dále nevíte proč S4 mini s NFC se nespáruje s tachometrem? Díky

      Martin

      0 0
      • jezour  

        Ahoj, taky sem si toho všimnul že je hodnota kadence občas „0“ a to i při jízdě, nevím jestli to dělalo i dřív, příjde mi že to dělá až poslední dobou…cca po roce a půl.

        Co se týče spárování s telefonem tak nemám problém. Mám Samsung J5 2016.

        Když se nechytne napoprvé stačí telefon oddálit a přiložit zpět a většinou to jde hned.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, prosim o radu pri nastaveni celkovych udaju. Postupuji podle navodu, najedu do souboru totals, pomoci tlacitka menu do nej vstoupim a zobrazi se mi udaj dist1 s celkouvym poctem km. Dle navodu mam dalsim kratkym stiskem tlacitka menu zahajit zmenu udaju, ale po jeho stisknuti se nic nedeje. Nevite nekdo jak celkove hodnoty zmenit? Dekuji

      0 0
    • Jakub Šindler  

      Mám dotaz: jaké jsou vaše zkušenosti s hrudním pásem dodávaným k sigmě 23.16. a taky s celým cyklocomputerem obecně? Děkuji

      0 0
      • Deleony  

        Možno píšem neskoro, ale Sigmu 23.16 môžem len doporučiť. Má všetky funkcie čo som od tacháča chcel(aj tie čo nepotrebujem), je presný, spoľahlivý,..

        Stravu, GPS a pod. nepotrebujem, takže mi plne vyhovuje, aj keď cena nie je najnižšia. Hrudný pás ok.

        0 0
    • pakun  

      Ahoj, u Sigmy BC23.16 STS se mi na displeji občas objeví nápis Transport se symbolem auta. Stalo se mi to při přenášení kola či zastávce v na občerstvení.

      Prostudoval jsem návod, ale nikde ani zmínka. Netušíte jak se ten mód aktivuje a co vlastně znamená? Občas by se takový mód, kdy se nic nezapočítává do cyklopočítače a přesto se s kolem manipulije (kousek se vede apod.) hodil. Díky.

      0 0
      • petyn  

        Je to mod pro převoz autem.

        0 0
      • novas752  

        Zapne se to když akcelerometr v počítači zaznamenává pohyb, ale senzor rychlosti nezaznamená otáčky kola.

        0 0
    • Johny_PJ  

      Mám dotaz. Rozpadl se mi snímač rychlosti, kdy se po roce a půl rozsypal plast. Nemáte někdo tip na levnou náhradu? Origo se mi po zkušenosti kupovat nechce.

      Zkusil jsem tento

      https://www.aliexpress.com/…2109809.html?…

      ale nejde spárovat. Nenajde mi ho ani mobil, tak jsem ho vyreklamoval. Teď mi přišel druhý, ale je to to samé.

      Děkuju

      0 0
    • tma  

      Asi na půl roce staré Sigma BC 23.16 se mi už asi měsíc stává, že vypadává snímač kadence. Rychlost a tepák fungují perfektně. U kadence se občas objeví blikající číslo, nulová hodnota a po čase bez zjevné příčiny naběhne správný údaj i když nejdříve třeba na chvilku nějaké nižší číslo a pak teprve reálné. Za chvíli zase údaj zmizí. Předpokládám, že výpočet kadence se dělá ve snímači a do kompu posílá pouze změny aby se šetřila energie. Myslel jsem, že je to baterka snímače ale výměna vliv neměla. Ani blízkost magnetu se nezdá problém. Na začátku po prvních otočení na něm blikne LEDka – i když mě přijde, že dříve blikla déle (ale to si můžu vsugerovávat). Zobrazí se na kompu, když ve snímačích je „low battery“ ? Neřešili jste někdo podobný problém ? Sigma bude mít asi nějaký vlastní bezdrátový protokol než aby se dalo odposlouchat co se tam děje, že. Pozn. NFC nemám. Díky

      0 0
      • zarkow  

        Sigmu mám zhruba rok a občas se stane, že kadence nezačne ukazovat, když jsem na kole nějaký čas nejel. Zatím pomohlo znovunacvaknuti do držáku a pak už funguje normálně. Tvůj problém s průběžnými výpadky a haluškámi se mi zatím nestal. Komp by měl na nízký stav baterií upozornit.

        0 0
      • Jáchym 1  

        Jak píše Zarkow,vycvaknout a znovu nacvaknout do základny.Jakoby se tím restartnul.

        Ta ledka párkrát blikne při aktivaci,ale pak už nebliká.

        Nízké stavy baterií se zobrazí,každá zvlášť-kadence,rychlos­t,tepák.

        Všechny snímače při průchodu magnetu cvaknou.

        0 0
        • Assphalt_lover  

          Zdar, zrovna jsem si tenhle počítač pořídil, dost se mi zatím zamlouvá, bohužel jej ruší LED světlo, které je na řidítkách (při zapnutí světla počitač přestane sbírat data), dělají mi to různé svítilny od celkem renomovaných značek, moc nevím, co s tím. Přenos tohohle tacháče by měl být digitálně a všude píšou, že není rušen LED světlama, takže fakt nechápu, jak je to možné, měl někdo podobný problém?

          Dík

          0 0
          • Jáchym 1  

            Ano,výkonná světla to ruší.

            0 0
            • Assphalt_lover  

              Tak proč týpci ze Sigmy tvrdí, že ne… ach jo :D Takže jezdíte bez světel?

              0 0
              • Jáchym 1  

                Dát co nejdál od sebe.Pokud to jde.

                0 0
                • Assphalt_lover  

                  Super, povedlo se, nejvíc to trápilo lanko od akupacku, ale už ok :)

                  Mimochodem, je normální, že změny rychlosti se projeví třeba se 3 sekundovým zpožděním? Také se mi často stává, že gradient je také dosti zpožděný, tak jen jestli je to klasika u bezdrátu, do teď jsem měl drátový a to bylo naprosto ok.

                  0 0
                  • Jáchym 1  

                    Ano,má to občas prodlevy,ale on se,,rozběhá"

                    Ještě to né úplně dobře ukazuje Watty.Pokud jedeš po rovině,tak určitě míň než,,dáváš" a z kopce 0 W ať dupeš jak dupeš.

                    Stoupání nabíhá se zpožděním.

                    Není to laboratorní přístroj.

                    0 0
                    • Assphalt_lover  

                      Haha, to souhlas, ale pro člověka, co je čistě vrchař, je to do kopce docela použitelné, když nemáš desítku na waťák .))

                      0 0
                • Assphalt_lover  

                  Představeny drzak tohle dokaze docela dobre vyresit, jen osobni poznatek :)

                  0 0
      • tma  

        Reklamoval jsem snímač kadence, přišel nový a fungovalo bez problému. Po pár měsících se opakuje zase stejný problém, tentokrát ještě razantnější výpadky. Zkoušel jsem na stojanu v garáži tam to chodilo. Vyjedu ven a otáčky nula. Těžko zreprodukovat podmínku pro hranici chodí/nechodí. Světla jsou vypnutý (jak se zde píše o rušení). Snímač je namontovaný zespoda trubky, protože nahoře má ostrou hranu. Ale tak byl namontovaný vždy i když to chodilo. Přitom rychlost chodí úplně bez problémů.

        0 0
        • pakun  

          Mně taky snímač kadence nejde. Loni to blblo a nakonec se to samo záhadně rozešlo. Letos to šlo jen první krátkou vyjížďku. Dál už to nejde. Vyjimečně to něky jde pár sekund (cca 3sec) po nasednutí na kolo nebo po delší přestávce ve šlapání (např. z dlouhého kopce). Co s tím? Baterky jsou nové v cyklopočítači i ve snímači, vycvaknutí a nacvaknutí cyklopočítače ze základny nepomáhá. Párování vysílačů také ne. Vyndání baterky přes noc pro „vyčištění hlavy“ také nepomáhá.

          Samozřejmě mám cyklopočítač třetím rokem- tedy po záruce.

          Nerad bych kopil nový snímač kadence a dopadl jako ty. Ani nevím kolik by stál.

          Nějaká zkušenost jak vyřešit? Díky.

          0 0
          • karel d.  

            Stejný problém mám i já.

            0 0
          • jezour  

            Mě to funguje, jediný co to ruší je silné přední světlo.

            0 0
          • tma  

            Já jsem první snímač vyreklamoval a ten pak chodil. U druhýho, který jsem vzal z druhýho kola, který pak po čase zase začal blbnout jsem předpokládal stejný problém. Tak jsem s tím moc nelaboroval a jezdil s polofunkčním. V garáži na stojanu to třeba šlo a po vyjetí po pár stovkách metrů už zase ne. Na rámu to mám zespodu a je to náchylný na drnknutí (říkal jsem si taky jestli neodstíní signál směrem k řídítkům). Neřekl bych, že problém byla baterka, tu by měl nahlásit slabou základnovce. Po nějaké době mě to začalo štvát a tak jsem zalaboroval (s vidinou další výměny) s vzdáleností od magnetu na pedálu a světe div se, LEDka si blikla a zase se to rozešlo a doposud to chodí. Kontakty na základnovce podle mě zapínají nějaký funkce (rádio?) aby zbytečně nebral energii. Nebo, že by v ní byla anténa ? Vycvakávání moc zázračný nebylo u minulého snímače, sice se to občas chytlo ale spíš náhodně. Taky jsem někdy viděl stav kdy blikají otáčky nula (to mi přijde, že se rádiem nespojí) vs. kdy to nemění hodnotu (0) ale nic nebliká (to mi přijde, že snímač neměří). Celkem by mě zajímalo jak se párují. Jestli se předpokládá po zapnutí jenom jeden v okolí a na něj se naučí? Třeba na to je dobré to nacvakávání na základnovku. Snímač je naštěstí celkem levný, takže se dá risknout koupě náhradního na blind např. https://www.tsbohemia.cz/…d289093.html.

            Mám ještě hodinky Sigma a tam se podobně chová občas hrudní pás. Vyndaval jsem baterku sušil, … Ukazuje to třeba půl hodiny nějakou nesmyslnou HB aby pak začal zničehonic fungovat. Při zapnutí měření bliká HB 0 než se chytne. Přijde mi tedy, že neměří a vysílá poslední známou HB ale bývá to divných 66 nebo 77, to by muselo být někdy za klidu.

            0 0
            • pakun  

              S těmi kontakty a anténou to je zajímavá úvaha. Proč by tam dělali tak výrobně náročnou aretaci. Myslím si, že nacvaknutím do základny se ale nic nezapíná. S tou blikající a neblikající nulou jsi to myslím odhadnul správně.

              Snímač kadence má podle mě 2 mechanické kontakty reagující na magnet – možnost dvojího nastavení polohy magnetu (2 obdélníky na plastu snímače).

              Proč to tam výrobce udělal? Asi tušil, že je to poruchové. Pokud to tak je, tak je divné že mě nejde ani jeden…

              0 0
              • pakun  

                Tak zdá se, že jsem tomu přišel na kloub.

                Postup:

                Očistěte kontakty na cyklopočítači i základně (držáku).

                Vezměte cyklopočítač i ze základnou a běžte s ním blíže ke snímači kadence.

                Otáčejte klikami a cyklopočítač se kupodivu chytne – začne ukazovat kadenci.

                (Já tento proces dělal předtím už několikrát, ale bez té základny. Myslel jsem si, že je to jen držák! A není – je to anténa – díky uživateli tma!!)

                Chvíli takto točte klikami s počítačem poblíž.

                Pak umístěte počítač na své místo na řídítka.

                Počítač už bude dál fungovat i na řídítkách.

                Když by toto nepomohlo zkušte ještě párování vysílačů s počítačem se základnou poblíž snímače kadence.

                Jinak všechny tři snímače fungují samostatně a nezávisle na sobě. Tj. měření kadence není podmíněno nenulovou rychlostí kola apod.

                Zatím je to jen hypotéza neověřená dlouhou vyjížďkou. Ale zdá se, že to bude fungovat.

                Proč to tak je nevím. Já mám celé kolo z kovu, žádný karbon…

                Dnes se na kolo nedostanu.

                Pokud někdo vyzkoušíte tento postup jak opravit problémy s měřením kadence, tak napište jak jste dopadli.

                0 0
    • Assphalt_lover  

      Zdar, jakou máte verzi firmware (v sigma link vedle názvu computeru) ? Mám 2.1 a po krátké době (asi 10 jízd) mi to zase nechce načíst data do telefonu, error 13 incorrect checksum, maloco te nastve vic nez tohle po peknym svihu… minule mi v mailu doporucili reset, tak jen bych rad vedel, co za fw tam máte :)

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Tak mi bylo odpovezeno, ze jim to mam poslat do Nemecka nebo to resit s eshopem (kupovano v Cechach). Nejake rady? Chci jezdit a neresit zase za 13 jizd, ze se to vys*re, je nejaka sance ze eshop vrati penize a neda mi zase kus, ktery muze mit take v cipu nas*ano? :)) (koupe v prosinci 2020).

        0 0
    • Marekstrni  

      Zdravím, chtěl bych se zeptat majitelů tohoto přístroje.

      Když prehravate data přes Nfc do mobilu, zobrazí se mi aktivity, které chci uložit, i když už jsem je jednou ukládal. Chtěl bych vědět, pokud je neodfajfkuju, tak se neuloží? Jde mi o to, jestli musím po každém novém svihu označit všechny aktivity nebo jen tu novou a ty staré tam zůstanou.

      Díky.

      0 0
    • Pepíček1  

      Dobrý den, prosím o radu, nastavení computeru mám jak má být , aktuální rok/datum/čas. Při uložení se mi vše zobrazuje s datumem o den pozdějším a čas také nesouhlasí. Příklad: 1.5.2021 počátek vyjížďky 10:00, uloženo jako 30.4.2021 v 19:35.

      0 0
      • Jáchym 1  

        Když si otevřeš konkrétní aktivitu,tak se dá upravit datum.

        Doporučuju před každou aktivitou jednotku vycvaknout a zacvaknout ze základny.

        0 0
      • jezour  

        Počátek nové aktivity je vždy při vynulování tachometru. Kdyz to vynuluješ hned po vyjížďce a druhy den sedneš na kolo tak bude počátek aktivity v čas kdy si to nuloval a né kdy si sednul na kolo.

        0 0
    • Pepíček1  

      Díky, přepisuji a odnáším. Nuluji po stažení, tak že před zahájením aktivity resetovat data o jízdě OK

      0 0
      • jezour  

        Já to dělám tak že resetuju vždy před jízdou, tzn…sedám na kolo a udělám reset poslední aktivity. Počáteční čas mám vždy kdy sedám na kolo a vyjíždím. Data stahuju vždy bez poslední aktivity, která není resetovaná (ukončená)

        Když uděláš reset hned po vyjížďce a pak znova před další jízdou, tak myslím že ti zůstane čas toho prvního resetu, ale jen pokud nedojde k pohybu kola a načítání dat. V tomto případe se ti vytvoří krátká aktivita s cca 0,1km a pak se ti bude nabízet při každém stažení do telefonu.

        0 0
    • Pepíček1  

      Ahoj,

      nějaký poznatek či radu? Aktivita compu se do mobilu načítá, nezobrazuje žádnou chybu, ale nenačte se. Poslední 23.10.21. pak šlus a další čtyři pokusy už nenačteno!!? Aplikaci jsem reinstaloval, nepomohlo.

      0 0
    • tma  

      Nevíte někdo jaká je logika párování senzor – počítač ? Pořád laboruju se senzorem otáček na silnici i horáku. Každou chvíli přestane ukazovat, někde se z neznámého důvodu nějak otočí senzor na zadní stavbě, která má nevýhodný profil a přestane snímat. Ale i když se neotočí tak, přestane komunikovat a pak často pomáhá vyjmutí z držáku. Tam se asi dělá reset. To pak dost často zase naběhne. Možná se přepárovává. Jak ale párování funguje, když je tam potenciálně víc kol, to vybírá první co se ohlásí ? a naopak když ho ztratí, tak už se nestačí spojit ? Přitom snímač otáček kola chodí bez problémů. Blbne mi ale tepák s hodinkama. Vypadají jinak ale jsou záměnný. Tam taky ukazuje někdy na začátku dlouho 61 a po dlouhý době se teprve chytne. Nemyslím, že by nebyly namočený/zpocený kontakty aby poznal přiložení a začal vysílat. Docela mě tenhle vzdor techniky vytáčí ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.