Sigma 1606L dratovy - neukazuje rychlost

9 nepřečtených
  • mildante

Ahoj, mam tachometr Sigma 1606L dratovy a kdyz jsem ho chtel nedavno poprve letos pouzit, tak jsem zjistil, ze neukazuje rychlost a tim padem ani nemeri najetou vzdalenost atd. Ukazuje pouze cas, stopky funguji, atd. Zkousel jsem snizit vzdalenost mezi magnetem a snimacem, ale nepomohlo to, zkousel jsem vycistit kontakty a taky zkontrolovat drat, ale zadny defekt jsem neobjevil. Zkousel jsem i vymenit baterku, ale taky to nepomohlo. I kdyz tohle asi budu muset jeste zkusit znova, protoze ta druha baterka, co jsem zkousel nebyla uplne nova.

Nicmene, pokud ani vymena za uplne novou baterku nepomuze, nevite jestli se nekde v Brne prodava nahradni snimac, drat a drzak na tento tachac? Nebo by to mohl byt i ten samotny tachometr?

0 0
    • Vilém  

Zkus propojit kontakty na tachometru, na ktere dosednou kontakty snimace. Proste to necim vodivym prerusovane vyzkratuj. Pokud bude tacho neco ukazovat, tak je to v magnetu pripadne kabelazi, pokud ne, tak je to v tachometru.

0 0
      • mildante  

Ahoj, tak kdyz vyzkratuju kontakty, tak to nejakou rychlost ukaze, takze asi bude spatny drat nebo snimac. Nevite nekdo, jestli to maji nekde v Brne v kamennem obchode?

Jinak mohla by pomoct uplne nova baterka? Ze by treba zesilila ten signal vedeny dratem??

0 0
        • Dav...1  

Baterku bych jeste vyzkousel – me delal taky problemy kdyz byla baterka slaba. Sice meril, ale nektere funkce nesly. Stejne si myslim ze to bude tim kabelem (treba ne :).

0 0
        • StuntJ  

mám pocit že VeloHanák měl náhradní díly na Sigmy, ale jak je tomu dnes

0 0
    • pepek  

Zkus napružit ta pérka, co jsou pod baterkou. Ta gumička na víčku se zmáčkne a pérka pak nemají kontakt.

0 0
      • mildante  

Ok diky panove, vyzkousim, co radite a uvidim.

0 0
      • mildante  

Perka jsem zkousel napruzit, ale taky to nepomohlo.

0 0
        • lidumil  

ještě bych zkusil sundat magnet z kola a přejet jím několikrát přímo po snímači. Pokud to nic neukáže, pak je to v kabeláži.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.