• stanibrod

    Chtel jsem si objednat neco od Workswell a kdyz jsem resil clo, tak psali, ze to muzou poslat za 160 dolaru pomoci XDB. Ti to pry posilaji do evropy bez dalsich poplatku. Nemate s tim nekdo zkusenost? A nevite jak to funguje?

    https://www.aliexpress.com/…2355021.html

    0 0
    • Twitko  

      mozna to poveze nejakej Cinan v ramci diplomaticke posty ? :-))) ne vazne … nezda se mi, ze by se nejaky zpusob dopravy dokazal vyhnout zakonnym poplatkum – DPH, clo …

      jedine co me napada je – pred nejakou dobou jsem si nechal neco posilat z USA a jedna z moznosti dopravy v sobe obsahovala jiz vsechny poplatky = tedy doprava+spoctene clo+DPH+nejaky poplatek za vyrizeni. Ve vysledku mi balik z US privezl normalni kuryr domu, nemusel jsem resit procleni zasilky a nemusel jsem pochopitelne pri prevzeti platit doplatek za procleni (to jiz bylo predplacene v ramci „dopravneho“). Financne to vychazelo v podstate stejne jak kdybych si to zarizoval sam. Nevim ale, zda se v tomto cinskym pripade jedna o to samy – ta castka pochopitelne nemuze byt fixni (pro kazdeho stejna) bo se vypocitava z ceny zbozi.

      0 0
    • whom  

      Mě šly asi podobnou cestou loni carbon ráfky. Byly tu asi za 20 dní DHLkem z Belgie. A těžko je tam měli ve skladu, protože jsem si navymýšlel jen 24 děr a vrtání 2:1, kvůli starším nábojům z Fulcrumů.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Třeba Nextie nabízí i mírně dražší dopravu ETF, z Číny bez cla a dph do Británie, tam se přelepí štítek, a rámci EU bez cla a dph do CZ.

      0 0
      • BabbaJagga  

        Nesmysl. Jiným slovem se tomu taky říká podvod. A nepřesvědčuj mě o opaku, prosím, dělal jsem v mezinárodní dopravě a logistice od 1994 do 2016.

        0 0
        • waters  

          mire, BabbaJagga:

          Jen dotaz… Za předpokladu, že mezi Čínou a UK se neplatí clo a dph. Nechám zboží poslat kamarádovi, který v UK žije. Případně si nechám poslat balíček na virtuální adresu v UK a nasledně bude doručováno do CZ, tak by to neměl být podvod.

          0 0
        • Smazaný účet  

          No myslim, ze takhle se tu vozi japonske kary bud na dily nebo prodej. Jdou pres UK a na znackach sem.

          0 0
          • BabbaJagga  

            Kluci, to fakt nejde, bavíme-li se o dovozu (pořízení zboží ze země mimo EU), musí se to proclít. Neplatí pro zásilky malé hodnoty (limity už si nepamatuju, vždycky jsem dělal jen zásilky podléhající clu a DPH, ale není problém to dohledat na stránkách Celní správy nebo České pošty). Existuje i princip tzv. celního skladu, kde se clo neplatí hned při naskladnění, ale až při vyskladnění. Ale fakt to nejde „ojebat“ prostou výměnou etikety, na to už si dneska dávají celníci všude pozor stejně jako na podstřelené ceny.

            Jak píše Twitko, můžeš si to nechat poslat na paritě DDP, to znamená, že odesilatel zaplatí všechny poplatky a clo v zemi určení, ale logicky to pak zahrne do ceny a vyjde to nastejno, jako si to nechat vyclít tady. Spedice mají většinou podobné ceny za vyclení a clo je státem dané podle komodity.

            0 0
            • BabbaJagga  

              Holky čučej na Stardance, telku máme jen jednu, tak jsem našel ty limity. Zásilka do 22 EUR (vždy=hodnota zboží+dopravné) je bez cla i DPH, od 22 do 150 EUR se platí jen DPH, nad 150 EUR se platí clo i DPH. Pokud není dopravné uvedeno nebo není zmíněno, že je zahrnuto v ceně zboží, tak se stanovuje podle tabulek a pro vyclení ho připočtou. Takže se může stát, že je daný limit překročen a stát má radost. Jinak ještě pro všeobecnou informovanost – clo si nestanovují jednotlivé státy EU samy, ale je dáno nařízením EU, resp. jednotným celním sazebníkem Taric.

              0 0
              • kyl  

                Nad 150 eček??Že mě pošta natáhla o 600kč za ráfek od amíka co i s dopravou stál necelých 1700kč.Bylo objednáno z E-Bay.Jinak objednávám věci i za několik tisíc z Wish a vždy to příjde z některé země EU a nedoplácím nic.

                0 0
                • couffy  

                  Potěšils mě,ted´mám objednáno z Wishu věc za cca 100éček,tak jsem zvědavý jak to dopadne.Jak se to vůbec řeší,pokud mi napaří CLO?

                  0 0
                • BabbaJagga  

                  1700 Kč je dneska +/- 75 USD, tudíž to podléhalo DPH a taky s tím pošta měla nějaké papírování. Na Wish nenakupuju, ale předpokládám, že pokud to přijde z EU, posílají to z nějakého EU skladu, kde to už vyclili při naskladnění.

                  0 0
                  • kyl  

                    Odesláno je třeba z HKG nebo Číny ale jde to do Nizozemí a pod. a pak sem.Často je na začátku sledování Shenzhen.Tak mi přišly třeba hodinky za 3500,–

                    0 0
                  • kyl  

                    Takhle jde poslední zásilka.Z Amste­rodamu to dál jede v kamionu.

                    0 0
          • BabbaJagga  

            Oretone, to se mi nezdá. Japonci jezděj vlevo, stejně jako Angličani, ale jinak se v Evropě jezdí vpravo. Takže kdo by do Evropy tahal japonský káry na prodej?

            0 0
            • mr.ricardo  

              Co třeba na přestavbu na levostranný?

              0 0
              • BabbaJagga  

                Jo, tenhle argument jsem čekal, ale myslíš, že se to vyplatí? Tím nechci říct, že to není pravda, ale nejsem automechanik, takže nevím.

                0 0
                • mr.ricardo  

                  Nevyplatí, ale třeba u Subaru je pravidlem, že ty nejlepší verze si japončíci nechávaj pro sebe, takže když ji chceš, musíš ji přestavět. Pak třeba na náhradní díly, nechat si posílat díly z Japonska je drahy, vyplatí se vzít celý auto.

                  0 0
                  • BabbaJagga  

                    Njn, Subaru je ještě stále mimo moje finanční možnosti, zatím jsem skončil u Corolly :-) Ale žena po Subaru pošilhává (asi teda ne po těch, který máš na mysli), tak budu muset prodat ledvinu nebo oko :-)

                    0 0
                    • mr.ricardo  

                      Prodej ženu a máš po starostech :)

                      0 0
                    • Pavel  

                      Subaru ženě nekupuj! Moje žena ho má a nechce mi ho půjčovat a v zimě už vůbec. :-)

                      0 0
                      • BabbaJagga  

                        Jenže ona má teď Fabku a snaží se mě připravit o Corollu :-)

                        0 0
                        • Pavel  

                          Tak to máš docela blbé, z toho se asi nevykroutíš, pokud teda nechceš skončit ve Fobii.. :-)

                          0 0
                  • Goob  

                    Oni by rádi prodávali do Evropy všechno, jenomže máme tady tu nesmírnou debilitu s emisemi firemní flotily.

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Hele pro jednu jsme zrovna byli, wrx sti dovoz japan a asi hlavne pres uk to jde kvuli stejnemu rizeni. A pravak pokud ma uk znacky lze prihlasit. A dela se to u takovych vonavych autech z japanu jsou to topky z v evrope shnile sroty. A prave ze i kdyz to jde pres uk, tak se to vyplati.

              0 0
        • Charles2k  

          Také jsem x let dělal zahraniční obvod. To, že se takhle šulí přes Británii (a zdaleka nejen přes cyklo, třeba přes drahé foťáky, některé PC díly atp.) je známá věc. Některé firmy s vazbami na asiaty tam čarují s deklaracemi u zboží u kterého je vysoká pravděpodobnost, že se nebude podrobněji prověřovat…

          0 0
          • BabbaJagga  

            Nemyslím si, že mám patent na rozum, že jsem všude byl a všechno viděl a znám, ani nepotřebuju mít poslední slovo :-) Spíš mě napadá, jestli to nedělaj tak (aspoň ty velké firmy), že se v jakékoliv zemi EU zaregistrují k dani, tzn. dostanou evropské DIČ+EORI a na základě toho dovezou, proclí na sebe a dodají zákazníkovi. V tom případě to pro zákazníka skutečně může vypadat, jako že to je dovoz bez jakýchkoliv poplatků typu clo, DPH… Číslo EORI slouží jako jedinečný identifikátor pro následnou komunikaci s celními orgány všech členských států EU. Ale dostat ho můžou jen právnické osoby.

            0 0
    • mr.ricardo  

      Ráfky z Light bicycle mi přisly přes XDB, proti běžný dopravě jsem připlácel asi 5 dolaru, funguje, ověřeno :) jak to dělají, je mi celkem jedno.

      0 0
    • Nutribird  

      No, některé položky na Ali. se přímo dají odeslat ze zemí EU a tady se clo neplatí.

      0 0
      • gersa  

        Ale v tom případě jsou ceny vyšší než když je posíláš z Číny

        0 0
        • pepek  

          Jseš si jistý, že těch 12 – 18000 kontejnerů na lodi někdo kontroluje? Třeba LiOn baterky, které teď přijdou za 3 dny z EU, nejsou myslím o nic dražší, než dříve.

          0 0
        • Vilém  

          Jak co. Narazil jsem i na opacny pripad. Nebylo to teda v oboru cyklo.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Objednal jsem si rám z Číny, který stál něco přes 350 eur. Prodejce mi na balík napsal 150 eur, abych se vyhnul clu.

      Nyní mi pošta zaslala mail, že je rám na celnici. Chtějí po mně následující:

      Máte-li zájem o zastupování Českou poštou v celním řízení, zašlete nám prosím:

      **1.Doklad o druhu a ceně zboží (objednávka, faktura, printscreen objednávky z e-shopu, atp.) s rozpisem zboží, ceny a dopravy (poštovné), uvedeným prodejcem a kupujícím.

      2.Doklad o platbě (Paypal, výpis z účtu, transakce platební kartou, atp.).

      1. není problém, fakturu mám na 150 eur
      2. výpis z účtu bude ukazovat stále reálnou cenu balíku, tj. něco přes 350 eur**

      Co s tím? Je nějaká šance, že mi balík vydají, ikdyž doložím jen fakturu? Je možnost danou situaci vyřešit nějakou oklikou?

      Děkuji

      0 0
      • Vilém  

        To, ze dolozis fakturu na 150 jeste neznamena, ze to budou pocitat z ni. Oni zas uplne blbi nejsou a ceny si pripadne dohledaji.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mi jednou v zadosti o vypalne poslali printscreen ze stejneho shopu, kde jsem nakupoval…to pak neokecas moc dobre:D

          0 0
          • Vilém  

            Kdyz jsem kdysi taky bral jeden ram, tak jsem printscreeny trosku prohnal photoshopem, ale bylo to prd platne, cenu si dohledali sami.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Takže mi nic jiného než printscreen nezbývá. Zkusím a uvidím

              0 0
              • MirosPikos  

                Udělej to, ať to štimuje s výpisem z účtu. Hlavně ať není pošta 0 (free). Pak ti tam nakouří poštu dle jejich šílených tabulek. Když přijdou na „podvod“, platíš pokutu v řádech tisíců. A pokud píšeš, že na výpisu je 350 tak prostě polkni naprázdno a zaplať to.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Máš pravdu, nebudu podvádět.

                  0 0
                • jikre  

                  Tak k mé koupi rámu z ALi…

                  Tady mi to vypočetli a vše další zdůvodnili celníci, když jsem se dotazoval jak k doplatku 1353,– došli-to je přesná kopie jejich mailu

                  celního dluh u Vaší zásilky byl celním úřadem vypočten takto:

                  cena zboží 100 USD x kurz 22,14 = 2214,– Kč

                  Do základu pro vyměření cla, tzn. do celní hodnoty zboží se od 1.5.2016 zahrnuje poštovné a to v souvislosti s nabytím účinnosti PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2447 ze dne 24. listopadu 2015.

                  Poštovné ve Vašem případě činilo dle poštovní průvodky 3124,– Kč (CNY 939 × 3,326).

                  Základ pro vyměření cla byl tedy stanoven na částku 5338,– Kč. Clo nebylo vyměřeno.

                  Do základu pro výpočet DPH při dovozu zboží se zahrnuje částka cla a vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku.

                  Mezi vedlejší výdaje dle zákona o DPH patří i poplatek za služby celní deklarace, který je stanoven ve výši 192 Kč dle platných poštovních podmínek – Ceníku základních poštovních služeb.

                  Základ pro vyměření DPH byl stanoven tedy ve výši 5530,– Kč (5338+192).

                  Celní úřad vyměřil a vybral 21% DPH ve výši 1161,30 Kč.

                  Za služby celní deklarace byl vyměřen poplatek 192,– Kč.

                  Celkem tedy na Vaší zásilce vázly poplatky v celkové výši 1353,– Kč.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Takže cena balíku byla 100 USD a poštovné 3124,– si oni vypočítali?

                    0 0
                    • oddie  

                      ANo, to přesně se stane v případě, že je jako poštovné uvedeno free shipping, nebo jeden dolar u velkého balíku typu rámu apod. V tom případě vezmou jakési svoje tabulkové poštovné.

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Jsou to kurvy. Nejhorší, když člověk jedná férově a oni mu pak napaří poštovný vycucané z prstu…

                        0 0
                      • embi  

                        Myslím, že i poštovné jako 1 dolar by mělo stačit.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Takže tu cenu 350 € rozepisu jako třeba 300 € za rám a 50 € za shipping a bude to ok, ne?

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Zkusil bych to tak. Pak se leda vymluvit, že to prodejce na papír napsal špatně. Bude to ale sedět s vypisem, tak to snad bude ok. Člověk ale nikdy neví na jakyho úředníka natrefi.

                            0 0
            • Japhy  

              Přesně, jako Čtvrtníček v Monte Carlo, trochu to pošolíchat v malování, když se na faktuře vyskytnou všechny číslovky stejným fontem, jde to udělat zcela dokonale. Asi před rokem jsem si kupoval od jednoho šikovného zámečníka muzikanta takový ženiálně vymyšlený forichtunk. A proč by stát měl mít vejvar z něčeho co mi za barákem v kůlně vyrobil po domluvě jeden vidlák z Alabamy? Měli kecy, ale s chlapíkem jsem se domluvil že mi neprodává produkt XY, ale náhradní díl k produktu XY, poznali prd.

              Nafejkoval bych si nějakou konverzaci o speciální ceně za béčkovou kvalitu rámu s kosmetickou­ vadou.

              0 0
              • Cavendish  

                Vy jste ale hlava pane vachmajstr

                0 0
              • Smazaný účet  

                To sice zní dobře, ale stejně je na výpisu odečteno 350 eur. S výpisem nic neudělám

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No tak jsi myslel ze usetris a prd. Tak budes platit. Vlastne muzes byt rad, ze nemas problem s antidumpingo­vym clem…

                  0 0
                • Japhy  

                  Přiohýbal jsem i výpis z Paypalu. A i to pdf z banky se dá poléčit, navíc jsem vyzmizíkoval všechny transakce okolo, do těch je celníkům kulový.

                  Pro příště budeš vědět, taky jsem se kdysi u jedný kytary nechal zbytečně natáhnout.

                  0 0
                  • kubad  

                    víš co by následovalo kdyby na to přišli?

                    0 0
                    • Japhy  

                      Vím. Taky někdy překračuji povolenou rychlost, občas přecházím na červenou a v neposlední řadě jezdím na bajku v CHKO mimo vyhrazené cesty.

                      Předpokládám že kvůli nižším stovkám € si celník určitě nebude opatřovat soudní příkaz.

                      0 0
                  • MirosPikos  

                    Já naivní myslet si, že celní úřad nemůže získat velmi snadno úplný výpis.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Právě, můžou požádat banku, aby jim zjistila, zda mou uváděná transakce opravdu proběhla.

                      0 0
                    • Japhy  

                      Fajn, příště pošlu peníze nadvakrát z účtů dvou různých osob. Díky za tip. Přesto si myslím že jsme malé ryby pod rozlišovací schopností celníků.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        2000,– za daň mě nezabije, ale pro příště to budu promýšlet dopředu

                        0 0
                      • mr.antik  

                        třeba mají za to odměny… byl bych rád za to, že nevypočtou shipping (ok i za cenu rozepsání ceny nebo vystavení nové faktury od čínana), než si z nich dělat prdel, že ten karbonovej rám v metrovým 2kg balík stál 26 dolarů komplet.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Možnost je celkovou cenu balíku rozdělit na cenu rámu a shipping, ne?

                          0 0
                          • mr.antik  

                            určitě – otázka spíš jestli to udělá číňan nebo to uděláš ty na dokladu/screenu

                            já bych zkusil nejdřív první možnost

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jenže mě už balík přišel na celnici a jediná věc, co Číňan poslal je celková cena balíku 150 Eur. Což ve skutečnosti není.

                              0 0
                        • Japhy  

                          Jednoho celníka z GŘ znám, buď za to odměny nemaj nebo je línej si jí zasloužit. Stále ještě chodí v zelených ponožkách se zkříženými meči co fasoval než ho vylili z armády.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            na druhou stranu docela fajn že nežije konzumní život a nevyhazuje věci co mu fungují :-)

                            0 0
                            • Japhy  

                              Zlí jazykové tvrdí že to nekončí u ponožek. :-D

                              0 0
                  • Twitko  

                    to sou strasny plky … nebo at hned neurazim .. spis projev naivity a malych zkusenosti (jakoze mi neco jednou, dvakrat proslo a ted jsem mazak a vim jak na to) …

                    dovezl jsem z US spoustu (asi 130) starych luku a k tomu spoustu dalsich lukostreleckych starych kramu (asi dalsich 200) .. sbirka … vsechny (99%) koupeny pres eBay. Dokladam pritnscreenem … jeden by si myslel, ze celnici jsou blbi a sezerou vsechno .. navic jde o stary kramy a nikdo tomu poradne nerozumi … az jednou

                    … jsem koupil luk co byl prasklej … nepouzitelnej .. chtel jsem ho jen kvuli tomu, ze to byl Grumley z roku 1943 … jak rikam sbirka .. borec ho prodaval za 60 USD .. vubec netusil co ma a videl jen prasklej luk … super kup .. bezne stoji Grumleyho luky od 500–3.000 $. Za tu cenu + doprava jsem ho taky deklaroval – 100 USD cca. No a celnici mi najednou zavolali, ze tu moji deklarovanou cenu tak nejak neberou .. a ze luky od Grumleyho stoji vic … ziral jsem jak puk, bo jsem si myslel, ze jsem v tyhle zemi snad jedinej, kdo se takovym vecem venuje a neco o nich vi a nekdy slysel jmeno Grumley …

                    … odmitali mi to proclit a chteli znat realnou cenu. Ja jim tvrdil, ze to realna cena je (pravda) a zduraznil poskozeni. Oni ze ne … docela patova situace … tak jsem se pani otazal kolikze by videla cenu, aby to pro ne bylo OK … odpovedela tak 400 dolacu aspon (docela se trefila). Tak rikam, OK, zdante mi to na tech 400+doprava, ja to beru, mate muj souhlas … je mi to u riti .. ve finale par korun rozdil .. dohodnuto … nakonec to dopadlo jeste lip … pani jeste odpoledne volala, ze po dohode se sefem uznavaji tu moji puvodni cenu .. ze prosli moje zaznamy a uznavaji ze asi vim o cem mluvim a ze mi budou verit … docela jsem cumel

                    toliko k predstavam, ze celnika ojebes nejakym „Malovanim“ … pochopitelne to lze a asi se to i deje, ale predpokladat ze na druhe strane jsou idioti nemusi byt vzdy zarukou spokojeneho spanku :-)

                    0 0
                    • embi  

                      Jsou to kurvy. I kdyby ti to ten maník v USA prodal za 10$, tak co jim je po tom.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        no tak o tom ta celnice je… protože jinak bys mohl vozit zboží za mega a deklarovat ho jako v hodnotě pětistovky

                        0 0
                      • Twitko  

                        tak oni ocekavaji cenu beznou .. a asi velmi casto se docela presne orientuji v tom, co cena bezna je a co ne .. a i v te zaplave zasilek a celnich rizeni dokazi zachytit odlisnosti … a to i v oblastech, kde by to jeden necekal … ad ten muj pripad .. tak asi by to slo nejak resit, kdybych trval na svym a sel s nimi do sporu .. ale to uz jen teoretizuju .. mozna nejakej znaleckej posudek, odhad .. jenze kde tady sehnat odhadce na tyhle veci .. jestli tu vubec nekdo takovy je, a navic cas, nervy, dalsi $ .. nas*at, to mi za to nestoji ..

                        Jiny pruser je, kdyz ti prodavajici k te veci pribali nejaky darek .. coz se u techto sberatelskych kramu deje docela casto .. dotycny proste prodava svuj stary luk, ke kteremu ma nejaky citovy vztah a ma radost ze „jde do dobrych rukou“. Uz se mi stalo ze mi k tomu prihodil toulec, nejaky sipy (s docela cenejma loveckejma hrotama), stary katalogy (nekdy taky docela cenny) atd … a ty to nevis a deklarujes jen „luk“.. a pak ti pisou celnici jestli si z nich delas prdel ze v ty bedne je dalsich xy kramu a pak snazite se zjistit co to je a kde se to tam vzalo a jak to proclit :-))

                        0 0
                    • Japhy  

                      Mám praxi v nižších desítkách transakcí a (klep klep) zatím nikdy nic, zřejmě jsem v těch několika málo případech přiohnul cenu ještě uvěřitelně. Cokoliv dražšího se obvykle snažím sehnat v rámci EU právě abych předešel takovým nepříjemnostem. Kamarád, který kupoval kytaru Martin D-28 někdy z konce čtyřicátých let si dokonce spočítal že se mu vyplatí udělat si výlet za velkou louži. A proč ne.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        tak pokud je to zboží který vypadá, že může stát klidně těch 25 dolarů tak asi v pohodě. Takhle mi přišly třeba lepší karbon berany, lepší sluchátka, nějaký elektro součástky, čelovky…

                        0 0
                      • Twitko  

                        tak pokud takhle neco kupuju a dovazim casteji a opakovane, o to vic bych se vyhnul, byt jen naznakem, zmince o nejakem upravovani dokladu … obzvlaste na verejne pristupnem foru :-)

                        0 0
                        • Japhy  

                          Nejhorší smrt bývá z vyděšení. Jsem přesvědčený, že existují vysoce sofistikované systémy na strojovou analýzu textů s vysoce sofistikovanou obsluhou. Je možné že některé takové systémy se používají i v rámci ČR, ale jsem přesvědčený že se to netýká celní správy. Navíc je to vše s vysokou pravděpodobností promlčené, 6(?) let to je minimálně. Co zavedli tak směšně nízký bezcelní limit, dá se říct že jsem se na nějaké luxování po Ebay vykašlal a když už tak jsem to omezil na EU.

                          0 0
          • Tuplak  

            Já třeba kupoval ráfky ve slevě a v době kdy chtěli printscreen z eshopu, tak na eshopu již samozřejmě měli zpět vyšší (běžné) ceny a po nějaké slevě nebylo ani památky. Ale stačila jim faktura a výpis z banky a uznali mi tu nižší cenu.

            0 0
            • Delkim  

              Kamarád měl stejný problém a přes měsíc mu to nechtěli uznat!!!

              0 0
              • Tuplak  

                Což znamená jediné, v době nákupu si udělat dopředu screenshoty z eshopu se slevami. Příště si to pro jistotu udělám.

                0 0
                • MirosPikos  

                  Udělám ti bez Photoshopu screenshot s jakou cenou a akcí chceš. Stačí upravit kód stránky.

                  0 0
                  • Doyle  

                    To už dneska moc nejde. Celníci nejsou tak blbí a přesně ví, co třeba při obchodování na Aliexpresu chtějí za doklady o koupi a provedených platbách přímo z historie nákupu. Už to bohužel není takové, jak to bývalo dřív… To je moje zkušenost, víc se nebudu rozepisovat. Jen jak rád říkám, dobře už bylo.

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      Já už dlouho nic neřešil. Kupuju jen maličkosti. Maximálně nějakou powerbanku. Jinak mobily a tak na firmu…jinak máš pravdu. Lépe bylo. Cíl je jasný. Za chvíli si nekoupíme už ani ty maličkosti. Tuším že 2022 si dali termín. Otázka jestli to do rozpadu EU stihnou.

                      0 0
                      • Doyle  

                        Přesně tak, dražší věci už nekupuju, už se to nedá ojebat. Leda si připlatit za dodání přes U.K., ale i to prý už není na 100%. Jen jako ty drobnosti. Už se ale prý blíží doba, že i to poštovné nebude free.

                        0 0
      • Cavendish  

        Ne. Bez doložení výpisu z účtu ti rám nevydají. Obejit se to nedá. Máš smůlu.

        0 0
      • oddie  

        To je značně naivní očekávání, že ti projde rám bez dokladování… To jsi s tou cenou za to clo a DPH měl počítat rovnou.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Takze to asi zaplatis v plne cene vcetne vypalneho poste a jeste to mas bez zaruky. To je ale bzunda, ze:)

        0 0
        • Vilém  

          Inu komu neni rady.

          No a ted bude skoro na stejnejch penezich jako vyprodej z nemecka, navic s nejistou kvalitou a temer nemoznosti resit zaruku.

          0 0
      • embi  

        Ideální je se s prodejcem dohodnout a zaplatit to nadvakrát, nejlépe každá platba z jiného účtu.

        0 0
        • MirosPikos  

          Pak je otázka, jestli si to lajzne prodejce.

          0 0
          • MnemonicJ  

            Myslíš si, že když pro prodejce není problém vystavit fejkovou fakturu, tak bude problém zaplatit to na 2×? Vždyť to snad ani žádnej zákon zakázat nemůže, ne?

            0 0
            • MirosPikos  

              Jo to je fakt. Blbý je, že oni to občas dělají tak, že jiná cena je na balíku, jiná uvnitř (pokud nějaká) a pak připravuj nějaký podklady pro celní řízení. S Číňanem je domluva asi jako s vietnamcem na tržnici.

              Je fakt, že rozdělit platbu není problém. Nic proti ničemu. Ideálně ještě zkombinovat Revolut s PayPal a normální účet. Pak to snad ani není z pozice našich celníků dohledatelné.

              Na druhou stranu, pokud jsou schopni v případě, že je „shipping free“ sáhnout po tabulkách, připočíst si nesmyslnou dopravu a z ní počítat DPH. Pak mohou stejně jednoduše říct: „Nene kdepak, stálo to tolik – pošlou jejich screen – hezky cáluj“

              0 0
              • MnemonicJ  

                Asi záleží na jakýho blbce narazíš. Je otázka, jestli to na první pohled vypadá, že je chceš vyloženě ojebat, nebo všechny věci co jim doložíš sedí. Výše taky někdo psal, že koupil ráfky ve slevě a když už byla na netu cena jiná, tak po doložení platby mu to uznali.

                0 0
    • studenak  

      Taky jsem koukal po nějakém rámu z číny a dost prodejců nabízí, že můžete vyhnout clu.Třeba tady piše rám z ali

      European countries friends please note , normally European countries need to pay many customs duties , but we can help you " 0 " duties

      dear friend , we have special XDB shipping , we ship your frame to UK , UK ship to your country ,

      To avoid the 95% customs problems and 95% of buyers don't have to pay customs duties , " 0 " taxes shipping

      Jinak třeba telefony z číny , HK a tak posílají jak píší EU priority line a taky se nic neplatí, takže to určite jde. Stačí si asi jen najít prodejce rámů, která přes to XDB posílá.

      0 0
    • André Vebr  

      Takže s XDB se to má následovně: Pokud si něco takového zaplatíte, tak u nás pak stejně platíte clo+dph, tudíž je to podvod. Teď jsem kupoval ráfky s tím, že dopravné bohužel nebylo zdarma, ale 60 USD (takže jsem ani neměl na výběr), jiný prodejce ty ráfky na Ali nemá.

      Tento tam má uvedeno, že je to XDB, tudíž duty-free. Celnice u nás mi stejně vystavila částku 2400,–… Nejsem ani překvapený, spíš bych byl, kdyby neplatil nic. Takže to jen berte jako informaci na zakládající příspěvek, někdo to prostě rozlousknout musel a já těch cca 100 dolíků navíc prostě oželím :))

      0 0
      • mr.antik  

        nedá se to na ali reklamovat, když tam prodejce uvádí lživou informaci?

        0 0
        • MirosPikos  

          Přesně to bych zkusil. Zaplatil sis za službu, kterou nedodali.

          0 0
          • André Vebr  

            Jako mám to v plánu, ale nějak v to nedoufám :))

            0 0
            • André Vebr  

              Dnes přišlo vyjádření od mongola, že jsem si prý nepřiplatil… No, má se to takto: V nabídce velkými písmeny stojí, že zajišťují XDB, ovšem pak je hodně malými písmeny, že si to musíte připlatit (přitom celá nabídka mi vyznívá, že to XDB je vlastně ta „doprava“). Dle mongola se jedná asi o 100USD, což zhruba odpovídá tomu, co jsem platil našim milým celníkům. Takže na druhou stranu, alespoň ty peníze zůstanou doma a ne u hočimyna..

              0 0
              • oddie  

                Tak to už asi nezbývá než mu jen poděkovat jednou hvězdičkou a hezkým komentářem… :)

                0 0
                • André Vebr  

                  :)))) !!

                  0 0
                • gersa  

                  Poslední dobou to tak dělám při sebemenších problémech. Číňani začínají posílat poškrábané věci, fejkový tracking atd

                  0 0
                  • oddie  

                    Fake tracking mě se*e, blbě se to hlásí. Vypsat to do poznámky moc neřeší, automat to nečte :)

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Podle čeho ten fejkový tracking poznám?

                    0 0
              • gerrard  

                To spis vypada, ze si to clo jenom predplatis a spedice to za tebe komplet vyresi.

                0 0
      • macomb  

        Já loni kupoval carbon ráfky z Ali s XDB a přišlo bez problémů ( a zastávky u českých celníků) za 3 týdny mám pocit.

        0 0
    • capo  

      Hmmm, objednal jsem komplet kola přes XDB a ještě před odesláním mi prodejce napsal:

      "But just one question about XDB shipment, we are holding to use XDB shipment with prepaid customs.

      Because seems EU customs are check strictly recently.

      (I just got the notice on 2nd of April, sent invoice to you on 1st of April.)

      If get stuck by customs, might need to wait for 2–3 months for arrival.

      Not sure if we can recocver to use XDB shipment finally."

      Netušíte někdo co se děje?

      0 0
      • sodek  

        Vždyť ti to píšou – udělali si z tebe apríla. Celník navíc bude na tvých kolech jezdit za jakousi pofiderní stáj arrival.

        0 0
    • André Vebr  

      No mě min. týden celníci zadrželi ložiska za 26 USD, chtěli po mě prohlášení, výpis, atd a ještě je nemám doma…

      0 0
      • André Vebr  

        Takže dnešní zkušenost: Už je to delší dobou v praxi, já se s tím zatím nesetkal, ale platil jsem za zboží v hodnotě 22,6 USD (cca 20Euro) daň+poplatek za celní deklaraci. A to z důvodu, že se jednalo o free shiping. Naši soudružští celníci jsou tak laskaví, že si sami svým mozkovým myšlením vypočítají cenu dopravy a tu si přičtou k ceně zboží. Tím pádem se nám celková cena zvýší nad limit 22 Euro a voaláá! už máme na výplaty! Takže bacha, až budete objednávat něco s dopravou zdarma, oni vám to stejně napočítají, hovádka.

        0 0
        • jIrI___  

          Teď člověk může být rád, že na ali poslední dobou u hromady zboží, které kdysi bylo free shipping, zavedli symbolické poštovné :)

          0 0
        • RomanH  

          No ty vole… Ja pred cca mesicem objednal cca 15 balicku, skoro vsechny mely dopravu zdarma. Vse proslo, uz cekam jen na dva (10 a 4 USD), tak to snad taky dojde.

          Jen pro zajimavost, na kolik si tu dopravu soudruzi ceni ? A bude stacit, kdyz bude uvedena cena dopravy na baliku treba 1 cent, nebo automaticky pocitaji s tou svoji ?

          0 0
          • André Vebr  

            Já si myslím, že oni nic nepočítají, tam prostě záleží, jak se soudruh/soudružka vyspí a pak jen „zapojí“ mozkové myšlení. Mě vymysleli částku 192,– + 200 za deklaraci. Těch 10 a 4 USD by projít mělo, ale bacha na částky kolem 20–22 USD.

            0 0
            • gerrard  

              Maji tabulky, ktere pouzivaji. A jestli mas pocit, ze nevi kolik co stoji, tak to vi a moc dobre. Je to proste hra na projde neprojde a pokud neprojde, tak nema smysl nad tim brecet, ale je jednodussi v klidu zaplatit.

              0 0
              • André Vebr  

                Jen jestli ty nebudeš jeden z nich

                0 0
                • gerrard  

                  Ne, jen na rozdil od tebe pisu o necem, o cem neco vim. :)

                  0 0
                  • André Vebr  

                    Mě nejde o ty peníze, ale o princip. To mě vytáčí. Takže možná o tom nic nevím,ale to neznamená, že budu v klidu.

                    0 0
                    • gerrard  

                      Hele ja mam dnes dobrou naladu, takze ti to rad vysvetlim.

                      • objednals zbozi ze zeme, ze ktere se plati clo a DPH (od urcite vyse)
                      • clo a DPH se neplati jen z ceny zbozi, ale i z ceny dopravy (zjednodusene)
                      • pokud mas dopravu 0,– Kc nebo nejakou nizkou, tak ti to muze celnik stejne dopocitat a na to maji ty tabulky, stejne tak ti muze urcit jinou cenu nez mas na baliku
                      • vsechno se to deje ze zakona
                      • takze to je vsechno presne podle principu na jakem je clo zalozeno

                      Tak nebud prekvapeny, to tak proste obcas dopadne. Je to proste jenom hra.

                      0 0
                      • André Vebr  

                        Ještě že existují ty tabulky, hned jsem klidnější. A když budeš mít blbou náladu, tak co?

                        0 0
                      • Jan_UL  

                        Laický dotaz… Proč dopočítavají cenu dopravy, pokud je nulová, když tato cena může být kalkulována již v ceně výrobku. Taktéž v Čechách je často doprava zdarma od určité cenové výše objednávky. Dále by mě zajímalo, jak reálně zkalkulují cenu té dopravy, pokud nějaký pidi balíček putuje v kontejnerové lodi 45 dní…

                        0 0
                        • André Vebr  

                          Jednoduchá odpověď – aby měli co žrát, ptž. poctivou prací by se ta pakáž darmožroutská neuživila :)))

                          0 0
                        • gerrard  

                          Presne duvody proc to tak je nevim. A nic se nekalkuluje, proste je na to tabulka Clo slouzi na ochranu vnitrniho trhu, tak je ho potreba brat.

                          0 0
                        • mr.nikdo  

                          Protoze Incoterms 2010. Neexistuje nic jako doprava zdarma.

                          Cinan muze hodit jinou skupinu ci zarazeni mimo DAP a uz jsi v pytli :D

                          0 0
                        • mr.nikdo  

                          Protoze Incoterms 2010. Neexistuje nic jako doprava zdarma.

                          Cinan muze hodit jinou skupinu ci zarazeni mimo DAP a uz jsi v pytli :D

                          0 0
                      • RomanH  

                        Z principu mi vadi, ze si dopocitavaji podle tabulek neco, co jsem ja jako zakaznik neplatil. Ten celkovy limit 22 EUR je tak nizkej, ze to snad nasi republiku nezruinuje.

                        0 0
                        • pepek  

                          Na druhé straně to, že čína platí poštu je jen jiná forma dumpingu. Dokud jde o trička a baterky, tak to vypadá jako sranda, ale až do evropy začnou vozit auta za třetinovou cenu škodovky, tak by možná člověk závislý na autoprůmyslu (což je skoro celáČR), proti clům ani nebyl.

                          0 0
                          • RomanH  

                            Ale jo, proti clum na urcite zbozi nic zasadniho nemam. Ale resit to u toho maleho bezcelniho limitu mi prijde trosku prasarna.

                            0 0
                            • gerrard  

                              Bude hur. Neude zadny limit.

                              0 0
                              • RomanH  

                                Ja vim. On si Cinan castecne poradi sklady v EU (nejak to sem uz dostane).

                                Celkove se ale po zavedeni trosku obavam doby dodani, ktera se asi prodlouzi, a to v obou pripadech.

                                0 0
                          • mr.nikdo  

                            Tak se na auta hodi antidumping, jako na kola. Takze si tu zalozi svoje tovarny na auta :)

                            0 0
              • embi  

                Až bude zákon o pravidelném bičování, tak ty budeš první ve frontě.

                0 0
                • atty  

                  Až Ti dá zaměstnavatel padáka, protože krachne, neboť jeho výrobu položí čínskej dovoz za dotovaný poštovný, budeš clo třeba vidět taky jinak.

                  Nikomu se nechce platit víc, než musí, pokud se chci clu a dph vyhnout, kupuju tak a v takové ceně, případně ze zdroje, který je schopen vyčíslit alespoň formálně nějaké „nenulové“ poštovné.

                  Protože když je tam doprava 0,–, mohou Ti celníci podle těch tabulek nějakou napočítat. A proč by nenapočítali, když můžou a je to vcelku jejich náplň práce.

                  Když to riskovat nechci, musím hledat způsob, jak docílit toho, aby tam „nějaké“ poštovné bylo – ne pak brečet, že si celníci vymysleli poštovné (mohou, tak proč by to nedělali).

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ovšem když si chci koupit něco, co se v EU nevyrábí a neprodává, tak clo úplně smysl nedává.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      To si potom muzes jako dovozce/vyrobce zazadat o nastaveni CLA na 0 % :-D

                      0 0
                  • embi  

                    Se obavam, ze to CLO ale nevyresi.

                    Muj zamestnavatel mi da padaka, protoze presune vyvoj do Indie a clo na tom nic nezmeni. Stejne jako ten tvuj, muze celou vyrobu presunout do Ciny.

                    0 0
                    • atty  

                      Ne všichni zaměstnavatelé, kteří lokálně mohou dobře prosperovat (v rámci nějakých miliónových obratů a jednotek zaměstnanců) si mohou dovolit přesunout vývoj či výrobu někam mimo ČR. Čína nepoloží nadnárodní koncerny, „čína“ může položit právě lokální a malé firmy (protože jim stát tady dopravu nezasponzoruje, nedá jim dumpingové výhody pro vývoz – prostě jejich náklady tady budou nesrovnatelné. Samozřejmě, že to clo jako takové úplně nenarovná, ale byl to tak nějak původně jeho účel – ochránit nějaké lokální produkty s přidruženým efektem vybrat peníze při dovozu zboží.

                      Spíš to byla reakce na to „zákonné bičování“ které si asi někdo chce nechat líbit.

                      gerrard jen správně vysvětlil, že v zákoně je uvedeno, že pokud je cena dopravy nulová, může jí stát zastoupený celním úřadem „dopočítat“ z tabulek a požadovat jí po příjemci zboží. Pokud tohle vím, nemůžu se tomu divit, pokud se tak stane. Pokud se mi to nelíbí a nechci tuhle hru – napálej mi to/přejdou to… hrát, chci to nějak obejít, musím najít způsob, jak nakoupit tak, aby cena dopravy byla deklarována prodejcem jako nenulová a já se nemusel rozčilovat, kolik mi z tabulek napálili (pokud se tak stane).

                      Nejsem takovej světec, jako jIrI___, abych šel pak balík, co mi došel bez cla znovu proclít, nechci jim platit zbytečně a pokud chci nakupovat hodně levně z Číny, musím mít zjištěno, jak to v těchto případech funguje a buď to risknout (i s tím, že mi některou zásilku vyhmátnou a zaplatím nějakou stovku navíc za „vypočítanou“ dopravu, nebo se to pokusit úplně eliminovat a nakoupit s přiznanou cenou dopravy a tím pádem to nemuset řešit. (mimochodem – za poslední cca. 2 roky jsem z Číny nakoupil asi 4× za pár korun, takže nejsem úplně cílovka, které by tohle nějak extrémně vadilo).

                      Ostatně podobné podmínky v rámci cla a dopravy bude mít asi dost okolních zemí – v tomhle nebudeme asi taková výjimka.

                      0 0
                • gerrard  

                  Tak ty se jeste vrat do skoly, at zacnes chapat psany text. Celou dobu pisu jak to funguje. Nikde nehodnotim jestli to je dobre nebo spatne. A vzhledem k mnozstvi veci na celni limit, ktere mne bez problemu proslo si myslim, ze fnukat nad tim, ze mne na to nahodou prisli je ztrata casu. Ono se to zbozi bude stejne za chvili clit plosne a pak uz to bude zbytecne resit.

                  0 0
        • oddie  

          Jo, už to platí dlouho. Taky většinou hledám s vyčíslenou dopravou, ne zdarma.

          0 0
    • JerryRed  

      Zeptám se : koupil sem pevný osy z Ali pošta zdarma samozřejmě a celková cena 647.- a přišlo mi avízo na uložení zásilky, má cenu se nechat zastoupit poštou a nebo si to vyřídit sám? mám celkem teď volno tak je mi to jedno a kolik si tak můžou dopočítat?

      0 0
      • Cavendish  

        Pošta mě za zastoupení účtovali tuším 192Kč.

        0 0
        • JerryRed  

          mě jde jen o to, abych jim ve finálním součtu nedal víc než co sem za ty osy dal :)

          0 0
          • Cavendish  

            200 za zastoupení + 21% k cenně os…Tak počítej :)

            0 0
            • JerryRed  

              to je hroznej madlajz to snad spočítá jen CML, hlavně netuším kolik si řeknou za to poštovný který si připočítají k ceně a z toho vymyslí DPH :) tam asi zajedu osobně pže toto sem ještě nazažil tak budu mít new experience :):)

              0 0
              • Cavendish  

                K balíku ti dost možná napočítají tak 450Kč :D

                0 0
                • JerryRed  

                  sem rád že pomohu ČR v úpadku :) před rokem sem toho kupoval přes číňany celkem dost za 10× vyšší ceny a všechno prošlo bez problémů, tak sem si to štěstí vybral, nevadí mi to zaplatit a nakonec to nechám na poště, protože sem teď zjistil že sem děsně línej se tam drcat i když to mám cestou do práce :) sám sem zvědavej. To budou nejdražší osy v republice :) :)

                  0 0
              • oddie  

                Jo, osobně je to docela legrace, takovej skanzen socialismu.

                0 0
                • JerryRed  

                  No právě já mrknul na mapy kde to přesně je a pohled na ten barák mě přivodil depréze, tak to nechám na pošťákovi i když na poště to bude taky zážitek :) :)

                  0 0
                  • rybička  

                    Taky jsem to chtěl nechat na poště, ale teď to vychází na 700,–. Nakonec jsem tam byl a tak hrozný to nebylo. Doporučuju tam jít ve všední den ráno, to tam nikdo není.

                    0 0
                    • JerryRed  

                      Už sem poště poslal podklady, tak uvidím co z toho bude

                      0 0
                    • oddie  

                      Furt je to tam od čerta k ďáblu? Nejdřív na poštu pro originál papírů, pak k celníkovi, pak do pokladny celníků, pak zpátky k celníkovi, pak zpátky na poštu, zaplatit výpalné 96Kč za uskladnění a nakonec k výdeji? Před pár lety to kolečko vypadalo přesně takhle :) Bez vyvolávacího systému, popisu, čehokoliv… ale zase, kupodivu to celé trvalo jestli 20 min.

                      0 0
    • kyl  

      A od roku 2021 bude clo a dph na všechny zásilky ze zemí mimo EU.

      0 0
      • mr.antik  

        takže už maj číňani sklady v eu?

        0 0
        • JerryRed  

          tvrdě na tom makají, mě zase napadlo že to bude rychleji doručené :)

          0 0
        • jIrI___  

          Na ali jsem si všiml, že hromada prodejců už nabízí možnost zaslání z EU, nejčastěji jsem narazil na Španělsko.

          0 0
          • Doyle  

            Mně už 2× přišlo z Holandska.

            0 0
            • kyl  

              To mě taky ale jak v tom byla elektronika,stejně jsem platil.

              0 0
          • oddie  

            Jo, a není to žádná výhra, zrovna mi přišla smska od PPL, že mi budou přesně takovou zásilku doručovat, samozřejmě když nejsem doma. Zlatej ten čínskej kšeft, co to posílá přes Poláky a skončí to v Zásilkovně…

            0 0
            • žvejk  

              PPL má taky vydejní, úložní místa

              0 0
            • gerrard  

              Jo jen ti to nesmi prijit, kdyz si na dovolene, kde nectes maily a ktera se kryje s dobou za kterou to ulozenka posle zase zpatky. To je pak radost na dlouhe povidani a ve finale si bez penez a bez zbozi a kazdy te fakuje. Vubec zjistit, ze to slo ulozenkou se mne podarilo az podle mailu od ni. Za mne nebrat.

              0 0
            • MatS  

              Najdi si nejbližší PPL Parcel Shop a nech to poslat tam – https://www.ppl.cz/main.aspx?…

              Buď pokud to ještě nedoručovali tak na stránkách PPL podle čísla zásilky přesměruj na Parcel shop, nebo až ti zavolá řidič, že stojí u tebe doma před dveřma, tak ho popros a on ti to tam nechá.

              0 0
              • oddie  

                Tak jasně, tak jsem to udělal, když volal, tak jsem mu řekl, ať to zkusí narvat do schránky, jestli to projde, jinak ať to nechá v parcel shopu, teď mi přišla smska, že to v tom parcel shopu je.

                0 0
        • kyl  

          Něco o tom pindali v telce v pátek nebo v sobotu večer,jak je pošta zatížená.Moc jsem to neposlouchal,zpo­zorněl jsem až co řekli že od roku 2021 bude platit clo a dph na všechny zásilky ze zemí mimo eu.

          0 0
          • Kouba_2005  

            Vymyslí si něco a pak se diví, že to něco někdo musí dělat a ještě za to chce peníze a kvůli tomu nemá čas na jiný věci.

            To je jak u nás. Firma si zřídila externí sklad a máme nařízení, že všechny použitý díly musíme do toho skladu vracet. Tam je logicky někdo musí přebrat, přetřídit, případně vyhodit. A firma se teď strašně diví, kolik nám ta firma účtuje ročně. asi si mysleli, že ty lidi to budou dělat zadarmo nebo co.

            0 0
        • gersa  

          Nedávno jsem potřeboval bílé světla. A protože měl číňan i poslání z CZ, objednal jsem jedno z CZ a jedno z Číny. Hádej, které bylo doma dřív? Rozdíl byl 14dní

          0 0
    • André Vebr  

      Dnešní zkušenost s XDB – objednával jsem kámošovi 2 karbon. ráfky a riskli jsme +55USD za XDB. Dnes ráfky (po ca 14ti dnech) přivezlo DPD bez dalších poplatků. Jelo to přes NL.

      0 0
    • žvejk  

      Dotaz, mám ráfky na celnici, nechci to nějak ošulit, jen nechci ať mi vypočítají to jejich tabulkové poštovné..(poštovné bylo samozřejmě nula)

      Stačí když jim uvedu kolik byla cena ráfku a kolik pošta? nebo jak to řešit? vezmou to a nebo budou chtít nějaký vypis/fakturu kde je poštovné uvedeno?

      0 0
      • kubad  

        ano budou chtít všechny doklady, a klidně si platbu můžou ověřit, ať ti pošle číňan doklad že ráfky tolik, pošta tolik součet musí sedět s fakturou, jinak si poštovné připočtou a vypočítají ze všeho

        0 0
        • André Vebr  

          Číňan nemusí nic posílat, když jsem clil, tak jsem jim poslal printscreen stránky té konkrétní nabídky + výpis z účtu s odešlou platbou a vždy jim to stačilo.

          0 0
          • kubad  

            když nedoložíš výši poštovního – pokud bylo zdarma, tak si ji prostě připočtou – už sem to několikrát řešil, často objednávám když mají akce

            už se mě to stalo :(

            0 0
            • Smazaný účet  

              presne jak pise kubad, kdyz uvedes postovne nula, tak si ho spocitaji dle jejich nejakych tabulek a to je palka jako svine, napis treba ze posta bylq 5dolaru. letos jsem kupoval naradi z ciny s postou zdarma za cca 45dolaru a doplacel sem 400 Kc na cle plus 200 za celni rizeni

              0 0
          • žvejk  

            jo jenomže na té stránce a všude je poštovné 0

            0 0
        • žvejk  

          No snad mi to pošle. S tim poštovným je to ale pěkný ojeb ze strany celníků, nechápu proč by nemohlo být pošta nula, jako že je. A clo snad platím z toho co jsem za to dal, ne kuva z nějaké vyšší částky…

          0 0
          • BabbaJagga  

            A kdo to tedy vozí zadarmo? Je to jen ojeb subvencovaný nějakým způsobem Čínou a všichni to vědí, i celníci. A tenhle postup se nezavedl kvůli nákupu z alíku, ten pamatuju ještě z doby preinternetové. Jenže hodně lidí ví prd o tom, jak má vypadat rozpoložkovaná faktura s dodací podmínkou a pak tady zbytečně brečíte. Sorry jako.

            0 0
            • mr.nikdo  

              +1

              Mezinarodni obchod ma sva specifika :).

              Mezinarodni obchod v Schengenu ma jina specifika :).

              0 0
            • zdenek  

              Máš částečně pravdu, ale ne zcela. Třeba na Ali mají někteří prodejci stejné zboží ve dvou nabídkách. V jedné s dopravou zdarma za vyšší cenu a ve druhé za nižší cenu s placenou dopravou. V součtu vycházejí obě nabídky +/- stejně. Z toho plyne, že někde si dopravu zdarma zaplatíš vyšší cenou zboží.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Nepsal nahodou, ze zadarmo to nevozi nikdo?

                Tim padem pises uplne to stejne.

                Navic Cina ma dotovane vyvozy ;). Coz Babba psal taky.

                0 0
            • žvejk  

              Hele, ja tady nebrecim , dovezl jsem i rafky z USA a vse zaplatil, vyřídil jak ma být, z Číny taham neco snad poprvé, tak me to trochu překvapilo a naštvalo.

              0 0
              • BabbaJagga  

                To nebylo nic proti tobě osobně, jen stesk nad tím, ze všeobecné povědomí o dovozu zásilek te 3.zemí, dodacích podmínkách Incoterms, celních limitech a postupech je zde prachbídné a zkušenosti zde uváděné potom spoustu lidí vedou k názoru, ze je to brnkačka a co má nějaký celník co kecat do toho, ze Číňan umí zařídit dopravu zdarma. A jen na okraj, dovoz z USA se z tohodle pohledu od dovozu z ČLR v zásadě neliší.

                0 0
                • žvejk  

                  To neliší, ale třeba výpis z účtu po mě nechtěli. Asi Amikum věří… Jak to má Číňan s dopravou nevim, ale když tam to poštovné da a sníží o to cenu zboží je to jen hra s čísly…

                  0 0
                  • kubad  

                    Po mě když to deklarant chtěl tak mě z nextiie napsali doklad ze celková cena se se skládá z ceny rafku a poštovného a to bylo 70usd celková suma samo to co sem platil

                    0 0
          • mr.nikdo  

            A jaka je, prosim, cena dopravy rafku z Ciny? :)

            0 0
            • žvejk  

              Někde nahoře je psano, ze podle nějaké tabulky celníků cca 3500,–

              0 0
              • mr.nikdo  

                To by i mohlo sedet na velke objemy :). Anebo na mini cast kontiku. V dobe mimo peak season, ktera trva tak rok ted :D.

                0 0
          • krabica  

            Tak si kupuj věci v EU a nemusíš to řešit… :-)

            0 0
            • žvejk  

              Ježíš to jsou zase chytré řeči, od čeho je tohle vlákno? Jenom jsem se zeptal a diskutuji, nic vic, tak naco takové řeči? Neco me zaujalo , tak jsem to chtěl zkusit… Kdyby tyhle obchody s Čínou zakázaly, věř mi, ze bych na tom jen věděla 

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.