Dobrý den,můžete někdo poradit,válí se mě doma střed Shimano XT Hollowtech II, BT-MT800 dá se použít na silniční kliky shimano 105 5800?Děkuji za informaci.R
Dobrý den,můžete někdo poradit,válí se mě doma střed Shimano XT Hollowtech II, BT-MT800 dá se použít na silniční kliky shimano 105 5800?Děkuji za informaci.R
Myslím, že ano, akorát k tomu potřebuješ podložky, protože domeček na silničním rámu je užší, než bikový.
???
v pohodě, jen tu plastovou rozpěrku uprostřed musíš dát ze silniční osy MTB je moc dlouhá
samotné misky s ložiskama v pohodě
Tu plastovou trubku jsem použil ze starého GXP středu, který je na jednom konci volně zasouvací bez dorazu.
Takže jo,stačí dát bez podložky a mělo by to sedět?
Ano.
Bližší info:
Šířka domku bývá buďto 68mm nebo 73mm (může být šírší, ale to už je záležitost downhillu a podobných disciplín)
Pokud je 73, dáváš jednu podložku vpravo a můžeš dát jenom horské nebo trekingové kliky.
Pokud je 68 (což na silničce bude 100%), pro silniční kliky nedáváš žádnou podložku a pro horské kliky dáváš tři podložky, dvě vpravo jednu vlevo.
Určení MTB nebo Road je otázka hlavně toho středového plastíku.
Miska Road má šířku cca 11 mm, miska Mountain cca 10 mm, je tedy o milimetr užší. Z toho plyne, že pokud dá Mountain misky, bude celková šířka středu cca o 2 mm užší. Takže po zasunutí pravé silniční kliky bude na levé straně osa o 2 mm více vyčuhovat než při použití misek Road.
jj není to 2mm ale 1,8 tuším – nepodstatné, každopádně to drážkování na levé klice pobere, rezerva tam je, a řetězová linka o 1mm menší se asi taky nic nestane
Normální člověk to nepozná, ale třeba Mlok, ten by s tím neujel ani 10 km a potom by musel na akutní operaci trvale poškozených kloubů :-).
Whoa! Tohle jsem nevěděl. A není na to nějaký ten plíšek? Nebo ten je prostě jenom plíšek.
Každopádně já to na silničce docela nedávno zaměnil a zcela bez problému.
jak píšu, drážkování na levé klice má rezervu a pobere to, změnu linky těžko poznáš, max poladíš dorazy na smyku
Ale samozrejme to poladit muzes. Napada me napriklad vystrihnout ze stare duse 2 podlozky mezi kliku a stred, po jedny na kazdou stranu.
Ok,díky za informaci .