Shimano BR-M447 + kotouče a destičky Galfer

2 nepřečtené
  • Robins

    Ahoj. Jsem zde úplně nový, a proto mi prosím odpusťte případné nedostatky, rád se nechám poučit. Mám na svém kole:

    https://www.specialized.com/…-29/p/106382

    původní brzdy: BL-M506 + BR-M447 + SM-RT56 (160 vzadu, 180 vepředu). Destičky jsem již párkrát měnil, ale kotouče ještě ne a jejich šířka se nyní přiblížila výrobcem deklarovanému minimu 1,5 mm. Přestože jsem obvykle netrpěl zásadnějším deficitem brzdného výkonu, v podobné chvíli člověka napadne, že by bylo fajn dopřát si nějaký upgrade.

    V tabulce kompatibility Shimano jsem bohužel zjistil, že třmen BR-M447 je typ „Wide“ a vyšší třídy kotoučů Shimano než je SM-RT56 se s ním používat nemají. Koukal jsem proto i jinde a zaujaly mě destičky a kotouče Galfer, které se zdají být poměrně slušně hodnoceny. Chtěl bych se Vás proto zeptat na dvě věci:

    1. Budou kotouče Galfer Fixed Wave s BR-M447 kompatibilní? U destiček by předpokládám neměl být žádný problém, u jedné varianty je BR-M447 přímo uvedeno.
    2. Pokud ano, domníváte se, že u mojí kombinace BL-M506 + BR-M447 dává taková investice smysl? Zatímco nová originální sestava SM-RT56 (160 a 180) a dvoje destičky Shimano stojí ± 600,–, tak kotouče a destičky od Galferu by vyšly zhruba na čtyřnásobek. Nedokážu odhadnout, zda je takový cenový rozdíl adekvátní a projeví se odpovídajícím způsobem i v kombinaci s pákou a třmenem, které mám k dispozici.

    Předem moc děkuji za jakoukoli reakci nebo doporučení.

    0 0
    • Robins  

      Nikdo nereagoval, tak předpokládám, že zkušeností s touto kombinací moc není. Pro případné další zájemce doplním, jak to dopadlo. Pořídil jsem kotouče i destičky Galfer a kompatibilita je naprosto bezproblémová. Šířka i umístění destiček ve třmenu přesně odpovídá poloze i velikosti „aktivní“ části kotouče. Pokud jde o brzdný výkon, jsem moc spokojen. Největší posun vidím především ve velmi přesném dávkování brzdné síly, a i při těžších sjezdech (z mého pohledu…) mám tak nějak pocit, že je na brzdy 100% spoleh. A to jsem na předním kole ubral ze 180 mm na 160 mm. Jediné, co bych vytkl je uváděná absence jakéhokoli hluku, i tyto destičky (mám směs standard) si občas zapískají, není to ale nic strašného.

      Jestli je čtyřnásobná cena proti SM-RT56 + základní destičky B01S odpovídající si ale netroufám zatím hodnotit. Nemám žádné zkušenosti s nějakou další kombinací a taky se uvidí, jakou budou mít nové kotouče a destičky životnost.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.