• maraa

Zdravím, nejde mi seřídit přehazovačka tak, aby chodila plynule a tiše při řazení na větší pastorky. Respektive aby u toho, když přeřadím, nevydala takový sekavý zvuk. Přitom šaltr chodí rychle nahoru i dolů, řetěz nemá tendenci padat z pastorků. Jen to prostě vždycky vydá ten hrozný zvuk když řadím na lehčí. Dolů chodí velice dobře. Má někdo podobnou zkušenost?

0 0
    • Jáchym 1  

Vzdálenost horní kladky od pastorků B šroubem je OK?

2 0
      • maraa  

Díky za tip, zkoušel jsem kladku přiblížit i oddálit ale nepomohlo to.

0 0
    • mr.nikdo  

Patka?

Pri jizde to poznas?

Mas spravne provleceny retez?

Kladka se dotyka kazety?

0 0
      • maraa  

Taky mě napadla patka, bohužel nemám ji náhradní a ani nemám nástroj na její srovnání, pokud se mi to nepodaří vyřešit, tak ji nechám zkontrolovat v servisu a objednám náhradní.

Ano, při jízdě to poznám.

Řetěz je provlečen správně.

Kladka se kazety nedotýká, pokud mám zařazeno na největší pastorek, tak je vzdálenost mezi zuby pastorku a řetězu na kolečku kladky cca 4 mm.

0 0
        • novas752  

To je málo, to je právě důvod proč ti to při řazení většího pastorku zavrčí – kladka drbe o větší pastorek dokud se na něj řetěz nenatáhne.

0 0
        • milan.v  

6 mm

0 0
    • maraa  

Díky všem za reakce, po otevření manuálu na oficiálních stránkách Shimano se mi to podařilo vyřešit.

1 0
    • milan.v  

Pro úplnost a propojení sem vložím odkaz na vlákno ke všem 12 rychlostním sa­dám…

https://www.bike-forum.cz/…i-rychlostni

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.