• nerozumimtomu

    Zdravím,

    potřebuju poradit s dárkem (pro mě) pod stromeček, rozhodl jsem se pořídit si kameru (v létě kolo, v zimě lyže), hodně jsem si toho přečetl, shlédl spoustu videí na internetu, nicméně stále nejsem rozhodnut, proto prosím o radu od uživatelů některé z kamer.

    Pro mě je jasná jednička GoPro Hero 3, nicméně Black je přeci jen mimo moje možnosti, proto váhám mezi White a Silver, Silver má o nějaký ten držák navíc, i videa jsou ze silvru kvalitnější (přijde mi to tak jak podle videí, tak podle parametrů), nicméně 6000,– a nebo 9000,– je přeci jen rozdíl.

    Takže pokud GoPro Hero3, pak kterou z pohledu cena/výkon, silver nebo white?

    Další možnost je Drift, u tý se mi zdá obraz přeci jen méně ostrý, barevně mi přijde zajímavější, nicméně na ostrost GoPro si myslím nemá (to je ale opravdu jen můj názor, nemám osobní zkušenost, vím pouze to co vidím na pořízených videích případně na srovnávacích videích).

    Další varianta je AEE Magicam SD21, zde hraje pro pouze výbava a cena, ostrost obrazu, stabilizace se mi zdají na horší úrovni než je GoPro i Drift, barevně se jeví OK, ale opět jde pouze o videa na netu, hodila by se osobní zkušenost nebo porovnání.

    A poslední varianta je Evolve 4500FHD sport, udávanou kvalitou je na tom obdobně jako GoPro white, nicméně na internetu je opravdu pramálo videí, nic moc informací od uživatelů, měl jsem možnost vyzkoušet Evolve 4000 v jednom elektru, obraz nestojí za řeč, je rozmazaný, menší pohyb a o nějakém snímání nemůže být vůbec řeč, jenže to není 4500FHD, nemáte někdo zkušenosti s touto kamerou?

    Díky moc za případný rady a připomínky.

    0 0
    • maajkee  

      Pokud by ses rozhodl pro AEE Magicam SD21, dej vědět, uměl bych ti ji nechat určitě za o něco lepší cenu než je na netu.

      0 0
    • ClAyD  

      Teď se mi hodně zalíbila Sony action cam, je za půl ceny co GoPro a kvalitu má srovnatelnou, někdy lepší kvalitu

      http://www.youtube.com/watch…

      Jediná nevýhoda může být, že nemá chest mount.

      0 0
      • logoman  

        Jako hlavni + te od sony vidim stabilizaci http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • ClAyD  

          +1, na rozbitý sjezdy je většina kamer dost na nic, protože se to třepe, že v tom není nic poznat.

          0 0
          • Jenda  

            jo ale hrozne zalezi na uchyceni a co hodne pomuze kdyz je v zaberu neco co ma pevnou polohu vuci kamere. Treba zaber na vidli z kamery pridelany na ramu je koukatelnej zatimco zaber z riditek je trepajici se peklo.

            Osobni zkusenost mam s Driftem, tam je tragedie ze jejich drzaky maj jakousi penovogumovou zarazku a ta se vymacka a kamera se v tom pak zacne klepat a kvalita videa jde do haje :-/ Priste to k jejich drzaku normalne pridelam nejakou lepici paskou nebo jeste jednim suchacem s gumou.

            0 0
        • Kubiczech  

          Z těch obrázků mi přijde, že lepší záběry lezou i z GP2, natož pak z GP3. Barevné podání u Sonky mi přijde trošku jako z Driftu HD na 720p, hezké, ale nevěrné.

          0 0
          • ClAyD  

            Tak jedinej rozdíl mi přijde, že Gopra mají teplejší barvy, což by mělo jít snad nastavit v editovacím programu ne?

            0 0
            • logoman  

              Presne tak z toho videa co jsme tu dal se mi zda ze gp by potrebovalo trochu neco udelat s cervenym kanalem a u sony zase naopak je mozna modra trochu prepalena (viz obloha)

              0 0
        • mr.antik  

          na drobné otřesy dobrá věc, ale jak to začne víc lítat (třeba špatné uchycení na helmě), tak může být stabilizace na škodu. Ale jestli jde vypnout, tak v pohodě.

          0 0
          • deekay  

            kdyz to zacne vic litat, tak je jedno, ze je stabilziace naskodu, protoze i bez ni je to video nepouzitelny.

            0 0
    • sjusko  

      Tady je pěkný test 6 outdoroových kamer:

      http://www.dropzone.com/…wed854.html

      0 0
    • Pedro404  

      6000 a 9000 sou český ceny za white a silver? Na to bych se vykašlal když black je za 400 dolarů, tzn 8000.

      0 0
      • nerozumimtomu  
        • clo + DPH, v nakupování v zahraničí se neorientuju, existuje snadzpůsob, jak kameru dostat do ČR za 400 dolarů + případný poštovný?Díky za info.
        0 0
        • Pedro404  

          Já si nejsem jistej, kolik to clo+dph vyjde, bych si to na tvym místě spočítal a podle toho se rozhod, navíc je určitá šance, že ti ho nenapočítaj, ale popravdě sem takhle drahou věc ze zahraničí a s tim novym celnim zákonem nekupoval, tak za to ruku do ohně nedám.

          0 0
          • maajkee  

            Elektronika neprojde prakticky skoro žádná.

            Clo + Dph znamená 30% navíc, navíc ještě si účtuje pošta prachy za vyřízení s celním úřadem asi 120 nebo 150 kaček.

            0 0
          • alinceb  

            Pokud si dobře pamatuju, tak na kamery a foťáky je prakticky největší clo z elektroniky vůbec (přístroje pro záznam videa nebo zvuku). Takže z USA se to moc nevyplatí…

            Kdysi sem vezl po kufrech zrcadlovku, HD kameru a nějaké iPody. Kameru a foťák sem jakžtakž uhádal, ale iPody sem neukecal a byl to celkem ranec.

            0 0
            • Pedro404  

              Sakra hoši to ste mě nepotěšili, já kupoval jenom GoPro 960 za v přepočtu 3600 a bylo to bez cla… Ty český ceny sou nesmyslný.

              0 0
        • BEnY23  

          poslat přes známého v USA, aby to nešlo z e-shopu ale jako obyč balík

          0 0
    • pavelfi  

      hele kamos si loni GoPro nechal poslat z ameriky a byl hrozne nasranej.. clo je 14%, DPH 20% a to vse se pocita z ceny + postovnyho.. takze kdyz koupis GoPRO za 400USD a za 50 USD postovny, tak platis 14% coz je dalsich 63 USD a z toho celyho (513USD) pak jeste 20% DPH.. sumasumarum 615 USD.. tedy o litr draz a bez zaruky s hroznym voserem.

      Jinak tu MagiCam ma znamej a hrozne si ji chvali, za kolik bys ji sehnal Majkee? Pisu rovnoiu i mail pokud je t neverejne :)

      Ma ji sice jen asi tejden, ale co se tyce ovladani a mechanickyho zpracovani jak kamery tak tech drzaku a tak mi to prijde minimalne na stejny urovni jako u gopro..

      0 0
    • Kubiczech  

      Když už to tu je – je nějaký jiný servis GoPro než u dovozce? Na maily nereagují, telefon nikdo nezvedá. Byl jsem nahlodaný koupit trojku, ale s tímhle přístupem se mi to moc nepozdává.

      0 0
    • jimiAJ7  

      Kdyby jsi chtel mam k prodeji svou GoPro Hero 2 s prislusenstvim…

      0 0
      • pavelfi  

        No o te jsem taky premejslel..ale u toho magicamu se mi vic libi to barevny podani, prislusenstvi, mam k tomu zaruku(otazka jak je to se zarukou u ty co naizi majkee, zatim mi neodpovedel)..proti hero 2 je to podle me lepsi, ale tak zalezi i na cene :)

        0 0
        • jimiAJ7  

          Mam to i se zarukou, navic kartu a nahradni baterii…jestli chces vedet cenu napis mail :)

          0 0
        • maajkee  

          14:30 jsem Ti poslal odpověď na mail a v 15:18 píšeš, že jsem Ti ještě neodpověděl :)

          Samozřejmě klasická záruka, ofiko dovoz, cenu tady psát nebudu, protože by to mohlo být bráno jako reklama.

          0 0
        • jimiAJ7  

          Nicmene se koukam na testy toho Magicamu, a prijdou mi ty barvy teda dost prestrelene…ale to uz zalezi jake mame kazdy oko…

          0 0
          • maajkee  

            A taky jaký máme monitor, já když koukák na fotky u sebe doma na monitr, manželce na noťás a tady v práci na monitor, tak všude jsou totálně jinak barevný :)

            0 0
            • deekay  

              ja mam zkalibrovany A-TW-IPSko a ty barvy se mi zdaj prestreleny :D Nechci odhadovat jak to vypada u nekoho na xVA displejich.

              0 0
      • Kamikaze 591  

        Máš to ještě? Chtěl jsem ti napsat email ale není kam. Kdyžtak mi napiš.

        0 0
    • nksh  

      HW stejnej jak Gopro 1:

      https://www.pearl.de/…0–1122.shtml

      0 0
    • Buf  

      Ještě je zajimava jedna novinka http://www.pivothead.cz

      0 0
    • Katsha  

      Já čekám na toho novýho Drifta – HD Ghost. Kvalita videa myslím výš než GoPro HERO3 Silver a za ty peníze dostanu o hodně víc (wifi dálka, LCD). Z HERO3 má smysl jen black (pokud ji někdo opravdu potřebuje :) ), jinak HERO 3 recykluje HERO2.

      AEE, Magicam a já nevím pod kolika jmény se to prodává je barevně uplně mimo, kvalita videa jinak nic moc. Laser – nevím proč, mohli se poučit z prvních Contourů, u kterých to bylo úplně na ho, když trochu svítilo slunce. Přijde mi, že se to pokusili nacpat funkcema a zároveň to v pár detailech udělat malinko jiný než GoPro, který to kopíruje a za půl roku se to bude vyprodávat za poloviční cenu.

      Sony jsem viděl, obraz docela ok, ale žádnej zázrak, kamera na mě celkově nepůsobila 100% dojmem a výdrž na baterii tragická. Na první pokus Sony o průnik na trh helmet kamer dobrý, ale počkal bych rok na další model.

      Evolve nic moc, ja bych nebral.

      No a ty brejle s kamerou za osmičku s úhlem záběru 75 stupňů to je dobrej vanoční džouk :)

      0 0
    • pavelfi  

      Drift je a podle mě i bude vždycky s kvalitou obrazu pokulhávat za GoPro – nemyslim že nová verze něco změní. Stači se jen kouknout na videa co tim lidi točej vč. těch jejich. Docela se mi líbí ten tvar, ale jako nevim.. neni to vodotěsný, v základnim balení toho moc neni… ten displej se mi zdá fakt malej a ze strany praktickej tak maximálně na přehrávání těch videí, tomu bych ani displej skoro neřikal… Jako neřikám že to je špatná kamera, to určitě ne, ale za 9 to je fakt přepal, to raději GoPro…

      Ohledně MagiCam, tak ty barvy se mně docela libi, je to ale jen otázka nastavení čipu, neni si barevné podání na počítači upravit podle vlastního vkusu. Když už řešíme barvy..GoPro 3 mi přijde zas trochu ulítlí do červený/teplý, nebo jak to říct.

      Řešim to celej víkend jinýho a nakonec asi pudu do MagiCam, má přesně to co chci, dobrá cena, kvalita obrazu, stereo mikrofon.. Wifi nepotřebuju, i když jako jasný že to je dobrá věc.

      Osobně to vidím spíš jako souboj MagiCam vs GoPro pro mé účely, barvy se mi líběj, stejně bych ty GoPro barvy pak dobarvoval :-).

      0 0
    • nerozumimtomu  

      Děkuju všem za komentáře, už mám předběžnou představu, takže ještě jednou díky moc :))

      0 0
    • jachymk  

      Evolve jsem měl tu 4000 a never more! Videa stojí úplně zahovno a ty držáky taky žádná sláva! Jen nekupuj Evolve. Obyč GoPro Hero je oproti tomu 100 kilová televizní kamera :)

      0 0
    • Kamikaze 591  

      V 3–58 zde se mi zdá obraz lepší u hero 2 než u 3.

      No tak i takto ještě https://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Nevíte někdo o nějakých fotkách ze sony action cam? Nejlépe v porovnání s hero 3 white edition.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Když člověk nemá žádnou kameru. Volili byste hero 3 white edition nebo sony action cam?

      0 0
    • MirosPikos  

      Ráno jsem náhodou natrefil na docela zajímavej kousek:

      http://www.ebay.com/…370875279297?…

      Vypadá to jako celkem slušná alternativa ke GoPro Hero3 Black. Posuďte sami:

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • bestom  

        Já ted koupil Contour Roam HD http://www.sportkamery.cz/…ur-ROAM.html. Už sem ji otestoval i při závodech a max spokojenost ,kupoval sem ji na amazonu za 100 doláčů

        0 0
        • Delkim  

          a nechal sis od Amazonu naúčtovat rovnou i ty celní poplatky?

          já to tak udělal minnulý týden u Gore bundy, funguje to spolehlivě, už tě pak neotravuje celní správa a měl jsem to z USA doma za 4 dny

          btw: rozdíl 5000 Kč a 103 USD na Amazonu je tedy dost…

          0 0
        • pepino  

          Kde ji maj novou za 100usd?

          0 0
          • Delkim  

            amazon.com, je jich tam mraky, nejlevnější myslím těch 103 USD

            0 0
            • pepino  

              Mně to ukazuje nejlev za 138usd plus clo a dph.

              0 0
              • pepino  

                Jo už vidim za 105, jsem slepýš.

                0 0
                • bestom  

                  Jo jo ,někdy ten amazon vychází levnějc než ebay ,já ji nechával poslat na us adresu a kámoš mě ji pak přivezl ,tak sem clo neřešil .Koupil sem do kamery 16GB kartu ,kam se vejde 4 hod záznamu v kvalitě 720p, což mě bohatě stačí.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    K čemu 4 hodiny záznamu? Pokud to video má být koukatelné – musí se sestřihat. Pak ti stačí klidně 1 hodina ve 1080p (30fps) nebo kolik to zvládá. Natočíš pár záberů, doma sestřiháš aby se na to mohl dívat i někdo jinej a neusínal u toho :)

                    0 0
                    • Delkim  

                      a není těch 30 fps málo? GoPro stojí sice jiné peníze, ale má myslím dvakrát tolik fps

                      když tak mne opravte, pokud se pletu

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Proto píšu „podle toho kolik to zvládá“ Určitě je někdy lepší více FPS pro nějaké „slowmotion“ efekty.

                        0 0
    • Dzany  

      Za me jedine GOPRO 3 HD Black Edition. Nic lepsiho snad neni. Na Silver i White se vybodni = vyhozene penize. Parametrove je tam neskutecnej rozdil.

      Kdyz vezmu ostatni znacky, tak je to vsechno nic moc, vzdycky je tam nejake ale!

      Tata si koupil nedavnu Sony action cam (kvuli financim), ten vyssi model a sam rika, ze na GOPRO nic nema, ale je dostacuji, pokud nemas vysoke naroky. Jen vedlejsi podpora, drzaky, software atd je pokulhavajici.

      V neprospech GOPRA hovori jedine vydrz baterie (proto mam 2 a menim), to priznavam, ale na druhou stranu je vse vykoupeno vysokou kvalitou obrazu i zvuku, zpracovani, a bohatym prislusenstvim.

      Doporucuji jen GOPRO, dival jsem se i na jine znacky a nenasel jsem nic, co by bylo konkurence schopne. Tim samozrejme ostatni znacky hanit nechci.

      0 0
      • wilda81  

        Parametrove je tam neskutecnej rozdil.

        Kameru si kupuješ kvůli videu a ne parametrům. Pokud bych kupoval kameru na natáčení cest jenom z trailů atd., tak bych šel určitě do nějaké konkurence, protože rozdíl v obraze je minimální a rozdílv ceně obrovský. Bohužel chci koupit kameru hlavně kvůli sjezdům a po porovnání hodně videí mi přišlo, že gopro3 má (bohužel :)) nejlepší stabilizaci obrazu.

        0 0
        • Dzany  

          Kameru si kupuji kvuli kvalite videa. Kdyz srovnavam, tak na zaklade parametru jednotlivych kamer. Rozdil obrazu je vyrazny oproti konkurenci, treba pod vodou. Vyzkousej a uvidis.

          0 0
          • wilda81  

            Souhlasím, že GoPro má nejlepší obraz, ale srovnávat přece musíš výsledná videa a ne parametry. Nebo snad podle tebe 20Mpix zrcadlovka produkuje stejné fotky jako 20Mpix čip v mobilu? Papír snese všechno …

            0 0
    • devmixil  

      tak trebas na ebay ze GP3+Black za nejakych 290 liber s postou .. http://www.ebay.co.uk/…281224900603 .. coz ± 9500,– .. oproti nasim cenam tady v shopech .. dela to litr .. mozna zadna hruza,ale preci neco,a je to konecna cena. Zadne clo jak z usa … Kdyby nebyl tak na hovno kurz,tak to vyjde jeste lepe .. Nevyhoda je reklamace,nejde to pres ofiko reklamacni http://www.gohd.cz/ .. takze zpet do UK

      0 0
      • Atilla  

        10% z ceny ti fakt nestojí za to posílat kameru do UK. Vzhledem k tomu, že jsem reklamoval GP2 a GP3 asi taky půjde. Navíc české zastoupení mě příjemně překvapilo.

        0 0
    •  

      A co říkáte na kamerku Nilox F-60. Narozdíl od GoPro má vzadu displej,ketrej mi u GoPro dost chybí

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.