• Kebab

    Dobrý den. Začal jsem dělat údržbu kola, kde mám pružinovou vidlici a už moc nepruží. Nepružila už moc ani na začátku, protože je to kolo za 5000Kč. Tak bych to chtěl aspoň trochu vyčistit ať je to o trochu lepší. Zajímalo by mě, jestli je v tom nějakej háček nebo ne. Kolo chcu poslat dál, tak jestli se na to nemám radši vykašlat.

    0 0
    • ronda  

      Háček není. Snadno rozebereš, vydloubeš a vymeješ zaschlou vazelínu a další čurbes, mázneš čerstvou a složíš. Trošku se to bude líp hejbat. Zázraky nečekej, ale jestli je už zatemovaná, tak rozdíl bude poznat.

      Jestli jsou ale vydřený pouzdra, tak bys mohl vymýt čurbes, který to „vymezuje“ :-) a vakl by mohl být pak zřetelnější. Jestli je to staré kolo a má dost nalítáno a budeš ho prodávat za pětistovku, tak bys do toho asi neměl nehrabat.

      0 0
    • novas752  

      Takhke levná vidlice ideální na výuku, je to jednoduchý, nic složitýho tam neni. Najdi si videonávod na jakoukoliv vidlici a tohle je v principu stejný. Akorát je uvnitř akorát jedna nebo dvě pružiny. Vnitřek vyčistíš, namažeš vazelínou, složíš to dohromady a hotovo.

      0 0
    • Biker610i  

      Na jednom mojom starom biku mam tiez pruzinovu vidlicu sr Suntour xcr kupoval som ju v roku 2015. A tiež uz akosi nechce pruzit a ani sa nevráti nadoraz, myslite ze bude stačiť ju iba rozobrať a premazat? Lebo ked sa bol pytat u nas v jednom bike servise tak mi povedali ze treba novú vidlicu ze pruziny budu uz vyťahané. Ďakujem

      0 0
      • novas752  

        Pružiny vytahané rozhodně nebudou, to snad ani nejde. Spíš múže být po 7 letech bez servisu zarezlá. Na obrázku XCT taky po letech bez servisu. A s tim samozřejmě nic dělat nejde.

        1 0
        • Biker610i  

          Ano tych 7 rokov som sa prakticky o nu skoro vôbec nestaral iba niekedy trochu olejom namazal nohy. A moja vidlica bude možno po rozobrani vyzerať asi tak podobne ako na obrázku

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.