Server IDOS.cz nově umí vyhledávat vagony pro cestující na vozíku, s dětmi a s kolem.

22 nepřečtených
    • Azmir  

      Tak ono kolo dáš do každého vlaku, apson co mám zkušenost tak i vlak co nebyl označen jako pro přepravu kol tak tam stojany byly a nedávno sem viděl jak si ho borec bral i do pendolina.

      0 0
      • Pavel  

        Do Pendolina musíš mít pro kolo rezervaci…

        0 0
      • Motyll  

        Pendolinem jezdime s kolem od začátku. Tak nějak bych si představoval komfortní cestování s kolem. Bohužel ČD jeho provoz rapidně (trasa Brno – Pce) omezily.

        0 0
        • Pavel  

          Omezily?!? Vždyť pendo do (ani přes) Brno už nejezdí vůbec…

          0 0
          • hony007  

            Tak to budeme mít o půl míň mrtvéch na trati.

            0 0
            • Pavel  

              Byl bych celkem v klidu, oni to doženou jinde… ;-)

              0 0
              • hony007  

                Já to beru čistě pragmaticky, tedy z hlediska „mé“ trati :-D

                0 0
          • Motyll  

            Fakt? No já vlak použiju jednou dvakrát za rok… Vloni v září ale ještě jelo. 7:18 z Brna.

            0 0
            • Pavel  

              Pendo nejezdí (přes Brno) od jízdního řádu 12/2011.

              0 0
              • Motyll  

                díky za info, za měsic mě zase čeká cesta s bikem do VC, tak budu muset vymyslet jinou dopravu.

                0 0
                • Pavel  

                  Kolo bere skoro každé EC/IC/Ex; akorát je ve všech (nevím, teda, jestli úplně ve všech, ale ve většině ano) povinná rezevace místa pro kolo (stojí 15,– Kč).

                  0 0
      • weekend warrior  

        ale tak možná, že ve finále dostaneš kolo do každého vlaku(záleží na tvojí výmluvnosti a rozmaru průvodčího)

        x krát se mi stalo, že mě vzal do vlaku, kterej měl povinnou rezervaci, ale také i 2krát to, že mě nevzal do vlaku kterej měl jen možnost rezervace.

        A jednou mě nevzali na lokální trati, posázavskej pacifik, přes týden uprostřed dne…(opravdu nebyl značen pro přepravu kol), ale před tím(stejnej čas, spoj, id) sem s ním min 2× jel…jen tam zrovna jel nějakej *****…

        Prostě záleží na průvodčím(jenže by fakt nemělo, myslim si), na kterého narazíš, ale jak už bylo jindy a jinde řečeno, vlak, dle směrnice EU z roku 2007+, jakýkoli, má přepravovat kola, kočárky a vozíčkáře automaticky…(ti vozíčkáři, to je teda u nás absolutně unreal, jak chceš někoho na vozíčku procpat do 70cm širokejch dveří ve vejšce kolem metru, aniž bys nezhoršil jeho zdravotní stav…?)

        chápal bych snad jen jeden argument(a to tedy jen u kol), že se tam prostě přes zájem o spoj/obsazenost nevejdeš…ale zase na „druhou“ stranu jsem zažil i tak nadupaný lokálky(fazole), že se z nich pomalu ani nedalo vystoupit, na hajzlik a jeho dostupnost rovnou zapomenout, právě díky kolům…a přesto to k indii a atpd., kde lidi visej z voken, mělo i tak daleko:)

        0 0
        • hony007  

          Pokud je to z té EU opravdu jen směrnice, tak se napřed musí implementovat do českýho právního řádu, nemá přímou platnost/působ­nost/účinnost.

          0 0
          • weekend warrior  

            a tak to je jasné, ale v uplatnovaní nekterých jiných smernic jsme papežtejší než papež.. nevim zda je to na škodu či ne, asi jak kdy, ale tuhle evidentne neresime…:)

            0 0
        • Soreno  

          „Přepravit jízdní kolo jako spoluzavazadlo je možné také v osobních vlacích, spěšných vlacích, rychlících a expresech neoznačených v jízdním řádu symbolem jízdního kola (neplatí pro vlaky s přepravou spoluzavazadel nebo se službou úschova během přepravy), a to na prvním nebo posledním představku soupravy v prostoru nástupních dveří. Zde mohou být umístěna vždy nejvýše dvě jízdní kola (není-li to z technologických důvodů nebo z důvodu bezpečnosti vyloučeno). I v tomto případě činí cena za přepravu v jednom vlaku 25 Kč a cena celodenního dokladu je 50 Kč. Přepravit kolo jako spoluzavazadlo není možné ve vlacích označených symbolem přeškrtnutého jízdního kola.“

          To píší dráhy, ale jak říkáš natrefíš na vola a je to hned – zatím musím zaťukat třeba na lokálce z Vodňan do Volar nás vzal i když neměl vagón pro kola (mimo sezónu) a vlak prázdný nebyl.

          0 0
    • Smazaný účet  

      vesela historka…na cyklodovolene jsme si vyhlidli vlacek, ktery mel prepravu kol..pohodocka…a­korat u CD si mista na kola nemuzes predem rezervovat(na dalkove spoje jo, na couraky ne) a tak vlastne nevis, esi se vlezete nebo ne:)..ve dvanacti je to problem vesich rozmeru…

      Inu cekali jsme na rpipoj ktery mel brat kola a ten skutecne prijel…jeden vagonek:D…vagonek jsme ucpali dokonale, strojvudce se ale smal, ze toi jeste nezazil a jenom rikal, at ho pustime do masiny a pak to kolama klidne zahazem, ze prej jedem jenom kousek, tak co:D

      0 0
      • hony007  

        U IDS mají napsaný, že když se organizuje něco většího (třeba děcka někam na exkurzi), tak jim to mají dat vědět, aby posílili příslušné spoje.

        0 0
        • Smazaný účet  

          no…loni se na nas divali jako na blbce ze co to chceme…letos bude snad cyklodovolenka taky, tak uvidime jestli bude nejaka vesela prihoda z nataceni:)

          0 0
          • hony007  

            No ale jestli jste fakt jeli jen kousek, tak byste to tentokrát mohli zvládnout kolmo.

            0 0
        • Azmir  

          To mi připomíná naši příhodu, jeli jsme z Ovy do Krnova, ale byla výluka a tak jsme si na doporučení českých drah objednali speciální auto, která nas mělo dovést z opavy a do opavy mělo taky něco jet co nám kola doveze, smaozřejmě že přijel malý busek, kde jsme sotva dali 2 kola a to proto že jsme byli nejodvážnější a předběhli dalších 4 lidi a jako jediní se pokusili ty kola narvat do nákladního prostoru autobusu, ale překvapení nás čekalo až v opavě, kde se na nás vysrali, i když jsme tam předtím volali a žádné auto pro nás nepřijelo a tak jsme obě kola museli narvat dovnitř do busu, který na to nebyl dělaný a nebylo tam žádné místo, takže kola byla v uličce, fakt zajímavá jízda.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.