• vasek80

    Máte někdo zkušenost s tímto sedlem? Zkoušel jsem hledat, ale díky přívlastku X0 je to nereálné, neboť X0 je pomalu v každém druhém vlákně.

    Na sedlo jsem si krátce sedl na testovacím kole. Byla to silnička, ale sedlo se mi zdá až na vyšší váhu ideální. Je 146mm široké a také díra je relativně široká. V zadní části je taktéž prolis a tak předpokládám, že bude sedlo minimalizovat tlak na stydkou kost. Zkoušel jsem už cca 10 sedel a většina mi způsobovala problémy patrně s nedokrvením jisté mužské části a jejím znecitlivění a brnění, což je velmi nepříjemné.

    Koukal jsem že Selle Italia dělá nová sedla i s velkou dírou, ale ceny jsou vysoké. Klidně bych to za sedlo dal, ale musel bych mít testovačku a jistotu že sedne. Proto mám zálusk na to X0

    Selle Italia X0 flow

    0 0
    • vasek80  

      Nikdo nic, tak jsem se naštval a koupil jej. Letos už jsem koupil 3. sedlo a můžu napsat, že už POSLEDNÍ!!!

      Sedlo jsem nahodil a hned první vyjížďku na něm strávil 3,5 hodiny. Jsem nad míru spokojenej. Až na váhu, je to přesně to, co potřebuju. Dokonce se odvážně dovolím tvrdit, že je lepší jak Vigo, co mám na fullu a to je elaton pohodlí.

      Proti Vigu je tvrdší na sedací kosti, což ale vůbec nevadí. Začal jsem je cítit po 45 minutách a už se to nezhoršovalo (Proti Selle Italia Filante a SL je to daleko lepší), navíc až se osedí na tohle sedlo, tak z dřívějších zkušeností můžu prohlásit, že nebude problém celodenní výlet. Ostatně ono by to šlo hned.

      A co je HLAVNÍ. Úmyslně jsem zvolil trasu, na které přesně a 100% vím, v jakých kopcích jsem začal pociťovat znecitlivění přirození. Vždy se to projevovalo lehkým brněním a poté už úplné umrvení a znecitlivění. S tímto sedlem jsem v nejdelším táhlém kopci těsně pod vrcholem začal pociťovat jen náznak mravenčení, stačilo si na pár šlápnutí stoupnout a zase sednout a bylo to pryč. Tento problém vyřešen. Předpokládám díky široké díře, do které se schová velká část stydké kosti a nepůsobí na ni takový tlak.

      Sedla s dírou jsem zkoušel Filante, a Biomax comp a PRO. Jenže všechna měla jen něco přez 130mm a díru úzkou, Filante úplně příšernou. U Biomaxu to bylo lepší, ale ty tenké strany podél díry mě dost jakoby řezaly. Toto sedlo je širší a tento problém odpadá. Sedla bez díry jsem měl WTB Vigo, Rocket, Selle Italia SL a Author supersport.

      Co mi vadí. Trochu vyšší hmotnost. Teď jsem to zapoměl, ale mělo asi 293g po vyšroubování spodního plastíku, co je tam úplně zbytečně. Pam mě mrzí trochu zbytečně vysoký design.

      Možná to vyzní jako óda, ale já jsem rád, že jsem konečně sehnal sedlo co mi vyhovuje a žádné další už kupovat nemusím.

      0 0
    • devet  

      Vašku, a kde jso koupiůl s 146 šíří. Nemohu ho v ČR najít. Všude jen 140.

      0 0
      • vasek80  

        Dle mě na shopech je chybný popis. Na stránkách Selle Italia je šíře 146 a bude se určitě dělat jen jeden rozměr.

        0 0
    • m4rkus  

      Já mám X1 a je děsně tvrdy. Jel jsem s ním 76km(cca4hod) s vložkou a nedalo se to, budu muset hledat náhradu. Takže též tvrdím, že je tvrdší na sedací kosti.

      0 0
      • vasek80  

        Mě X0 až tak tvrdé nepřijde. Je měkčí jak Filante, SL a vůbec nemluvím o SLR. Tvrdostí je někde na úrovni Sedel Ritchey řady comp, PRP jsou tvrdší.

        0 0
    • Replayman  

      No já mám X0, ale bez díry. Pro mě je celkem dost tvrdý, po 20km mě bolí solidně prd.l. Si pak na sedlo sotva sednu. Zlatý moje starý sedlo, nějaký Author, ale pohodlný. Takhle mě z něj prdel teda nebolela. Možná koupím něco od Fizik..

      0 0
    • vasek80  

      K té popisované tvrdosti. Když na něm jedu, tak cítím také určitou tvrdost, ale je to lepší jak hodně měké sedlo do kterého zadek zapadne celý a které potom tlačí na různá nervová spojení a šrtí cévy.

      Jinak upřímě na dotek je to asi nejměkčí Selle Italia co jsem viděl. A Ty sedací kosti si zvyknou, hlavní je, že měké tkáně jsou bez tlaku.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.