• Georrge

Budu kupovat nový rám, a s ním budu muset koupit i novou sedlovku. Jednak menší průměr (30,9) a jednak i delší (400mm). Už jsem se snažil něco vygůglit, ale našel jsem toho dost málo, to je opravdu taková bída na tyto sedlovky? Byl bych proto moc rád, kdyby jste mi s výběrem pomohli a dávali sem sedlovky různých výrobců o tomto rozměru. Google totiž dost sedlovek pod pojmem „30,9×400“ nenajde a všechny značky vyrábějící komponenty ještě neznám :) cenový limit 1000Kč (maximálně 1500 pokud pro to bude dobrý důvod), rád bych se vyhnul karbonu, v této cenové hladině mu moc nevěřím…

Ideální by byla nějaká pěkná (velmi individuální) celočerná sedlovka s offsetem 10–25mm, přímý zámek bohužel nevyhovuje, vhodného posedu s ním sice dosáhnu, ale lyžiny sedla jsou dost nevhodně upnuty a už se trošku začínají ohýbat, nerad bych si zničil sedlo.

Zatím to vypadá na nějakou truvativku, ritchey totiž nechci, není mi ta značka sympatická a jejich sedlovky se mi nelíbí. Zajímavě vypadá Kore, ale v republice asi neseženu hliníkovou o tomto rozměru… dále jsem narazil na syncros, ale tam zase mají prapodivné malůvky…

0 0
    • kubad  

Thomson Elite, nic lepšího nevymyslíš, s cenou se dá vlézt

0 0
      • Georrge  

jakému offsetu vlastně odpovídá ta zohlá? 25mm? A kde bych ji sehnal za 1500?:)

0 0
        • kubad  

tuším 15mm, nová stojí kolem 2 po bazarech pěkné kousky 12–1500 bez problémů

0 0
    • fantozzi  

Tento rozmer dela Specialized: http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?…

Ja osobne se chystam na nakup karbonove USE, tady je hlinikova: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

0 0
      • fantozzi  

U toho Specialized jsem si ted vsiml delky 350 :-(

0 0
      • Georrge  

bohužel je to 350 no :( a taky nevím proč spešl všude rve ten hnědej elox… tady taky. A ten zámek vypadá taky nějak divně :)

0 0
        • Palo TT  

Ja mam doma Specialized 400mm, ale bolo to kupovane par rokov dozadu, takze mozno uz nie je v ponuke, ale popytaj sa v nejakej velkej Specialized predajni.

Btw. je na nej okrem loga Specialized dole napisane aj Kalloy :)

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Kubiczech  

Truvativ Noir WC – těžký karbon s 25mm offsetem, který unese v pohodě přes sto kilo (toliko k tomu strachu).

0 0
    • mr.antik  

Něco od Eastonu, ale cena je docela dost vysoká. Zahnutí cca 10mm. Povrchovka nic moc, ale pokud neplánuješ často snižovat, tak to je OK.

http://www.progresscycle.cz/…/katalog.asp?…

0 0
    • Mr.Dawe  

!!! OŽIVUJI VLÁKNO !!!

Vybírám sedlovku.

Parametry:

průměr: 30,9mm

offset: 0 mm

délka od 300 mm výše

Vyhlídnuté modely:

Easton EC 70

http://www.bikemania.cz/…ero-300–2010

Thomson Elite

Na bazaru někdo nabízí novou za 1400Kč, rozměr 30,9×367mm

Easton EC 90

http://www.bikemania.cz/…ero-400–2010

Přinese carbon oproti Alu pohodlí nebo raději šetřit?

Jaké jsou reálné váhy a kolik by se kde ušetřilo?

Kterou by jste volili?

Je ještě nějaká jiná sedlovka splňující tyto parametry?

Nebo gramařit a vzít třeba FRM nebo KCNC?

0 0
        • Mr.Dawe  

Pokus o vtip?

0 0
          • Sidewinder  

Aha nevsiml jsem si, ze se puvodni pozadavek zmenil.. Tak NIC

0 0
            • Mr.Dawe  

V pořádku, využil jsem tématu abych nezakládal nové a na začátku svého příspěvku se to snažil co nejvíc upozornit.

0 0
      • juli  

V tomhle průměru a bez offsetu, žádný extra pohodlí nečekej u žádnýho materiálu.

Vzal bych nějaký kompromis mezi váhou a cenou. Třeba tuto

0 0
        • Mr.Dawe  

Díky, již jsem na ní koukal, ale nikdy jsem ji v 30,9 neobjevil, jen 27,2 a 31,6.

0 0
          • Georrge  

dělají se v tomhle rozměru teprve chvíli

0 0
          • juli  

Mám ji tady ve 27.2/350, váha je ještě o chlup lepší, než uváděná. Jen ten šroub Ti jsem nepochopil, bo jsem žádný nenašel :-(

0 0
            • Mr.Dawe  

Ty dva šroubky nejsou titanový? Např. KCNC je má oba TI.

0 0
              • juli  

Leda, že by byly z nějakého speciálního Titanu. Jsou tam M5×50 se speciální kulovou hlavou váží cca 7g každý. Oproti titanovému M6×40 s válcovou hlavou, co tady mám pro porovnání, který váží 5g. Tak si myslím, že to u Aerozine Titan nebude.

0 0
                • Vilém  

Magnet ti to potvrdi, nebo vyvrati:)

0 0
                  • juli  

No, dyť jsem hledal a nenašel, ale on to bude nerez, tak stejně to bude nanic.

0 0
      • JMT  

Mam pripadne na prodej zcela novou race face evolve, necham za 400,– kdyztak mail.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.