• Aleshek

    Řeším, co zvolit pro ježdění s 1,5letou princeznou. Donedávna jsem byl nakloněn variantě sedačka, teď jsem ale nahlodaný změnit to na vozík za kolo. Konkrétně jsem vykoukal tento https://sedacky-voziky.heureka.cz/…-sportrex-1/ . Co je lepší varianta?

    0 0
    • koldas  

      Do vozíku bych ji nedal, prach, bezpečnost atd…

      My ji vozili v sedačce a pohoda. Taky záleží na rámu a materiálu…

      0 0
    • koldas  

      Síťka ti prachu nezabrání, teda pokud ji nechceš vozit pod igelitem. Navíc ti sedí rovnou za kolem u země. To neřeším výfuky aut po cestě. Nemáš ani pocitovou kontrolu, co v tom vozíku dělá. Na sedačce to cítíš. Připočtu lepší výhled a kontakt s okolím. Můžete si povídat, hrát hry, aby se nenudilo. A s děckem jezdím zásadně tak, abych se nevysekal.

      To jsou moje zkušenosti. Za mě sedačka.

      Třeba budou mít ostatní jiné názory.

      0 0
      • Lišák  

        Existuje protipylová síťovina, která je dost dobrý prachový filtr. A proč chceš jezdit s děckem po silnici mezi auty?

        0 0
        • Snap  

          Taky jsem vozil protipylovou síťku, fungovala dobře. Taky si myslím, že ve voziku je dítě ve větším bezpečí a hlavně pohodlí než v sedačce. Když vidím jak spícím dětem visí v sedačkách hlavy…

          0 0
          • Japhy  

            To chce gumicuk. :-) A nebo taky občas otočit hlavu, zastavit a nechat dospat.

            0 0
            • sodek  

              Vozili jsme děti v sedačce, myslím že za nás tady vozíky snad ani nebyly. Co se týká toho spaní, tak se mi dnes jeví, že to nebylo zrovna ideální. Když děcko usnulo, přesto že jsme se snažili o nějaký záchytný systém, tak si hlava občas dělala, co chtěla. Když to dnes vidím kolem sebe, tak spousta záchytných systémů na hlavu je spíše nebezpečná.

              0 0
            • Lišák  

              Najdi rozdíl :-)

              0 0
              • mikub  

                Chudák ten ve vozíku :D

                Ten má za sebou určitě pětihodinový trénink a pusu má otevřenou jenom proto, aby vyprskal všechen prach :D

                0 0
            • mikub  

              Než gumicuk, to mu radši dej rovnou oprátku kolem krku.

              0 0
              • Japhy  

                Tady někdo nepochopil ironii. Na kom bych pak rejžoval přídavky asi? :-)

                Třetí varianta – zastavit, sklopit, volitelně sundat celou sedačku i s dítětem a prostě ho nechat dospat. Pravda, nemá polštářek, jsem otec Herodes.

                0 0
                • Lišák  

                  Jelikož se náš Croozer, s gumicukovým odpružením od Fialy, houpal jako Cadillac, tak děcka usnula vždy když se vyjelo z obce (asfaltu/betonu) a začalo to houpat. Hoďku si pospala, já mezitím dojel někam k občerstvovně se hřištěm. Tam nakrmil/přeba­lil/pomazli a vyndal z vozíku kyblíčky, lopatičky bábovičky, atd a děcko si na písku v pohodě pohrálo. Když byla děcka větší, vozil jsem na madle vozíku plastovou motorku, později odrážedlo, mrňata se vyblbnula, naložil jsem všechno do vozíku a děcka cestou zpět opět spala, nebo odpočívala.

                  0 0
                • mikub  

                  Nee, nepochopil. Tak sorry ;)

                  0 0
    • nettopejr  

      Jednu holku jsem vozil v sedačce druhou ve vozíku.

      Vozík je těžší, ale sedačka výrazně změní těžiště kola. Co se týká bezpečnosti, kterou někdo zmiňuje: jestli tě napálí auto se sedačkou, nebo s vozíkem je jedno. Vozík je dražší. Když ti dítě usne v sedačce je to opruz, ve vozíku nevadí. Komunikovat můžeš v obou případech. Když nemáš pošuka, který za jízdy vystoupí…(coz může i ze sedačky). Můžeš vozit hračky :-) a další nezbytnosti. Nepocitoval jsem že by byla druhá holka špinavejsi ;-) a výfukové plyny? To je asi sranda ne? Co dýcháš ty když navíc ještě šlapeš ?

      Neměl jsem ten nejlevnější vozík + přední kolo a pro příště bych zvolil to samé před sedačkou… Když odroste pak taznou tyč…

      0 0
      • koldas  

        Nesedím na kole 10cm nad zemí. Toť vše…

        0 0
        • TeryPV  

          Jako, že se nad silnicí udržuje do 10cm nad zemí hustá vrstva výfukových plynů ? :o Chudáci na lehkolech, už by měli být mrtví …

          0 0
      • Aleshek  

        Díky, vidím to podobně. Je mi prosím tě ještě rozklíčuj tu poslední větu, nějak jsem ji nepobral. ;-)

        0 0
    • zdenek007  

      Za mě rozhodně vozík. Jediná výhoda sedačky je cena. S vozíkem můžeš jet i horším terénem, je bezpečnější, naložíš do něj věci na výlet, lépe rozložené těžiště,…

      0 0
      • Zdibar  

        Taky budu za chvíli řešit sedačku nebo vozík. zajímalo by mě jak se jezdí s vozíkem pokud jedete po pěšině která je úzká na jedno kolo. U Labe kde jezdím nejčastěji jsou tyto cyklostezky hodně rozšířené.

        0 0
        • mikub  

          Pokud to je lávka na šířku jednoho prkna, pak je to s vozíkem problém. Všechno širší je v pohodě.

          Uvědom si, že ani se sedačkou nemůžeš na extra úzkou pěšinu. Protože jak se ti v ní dítě mele, tak ti rozhazuje těžiště a ty děláš vlny, abys to vyrovnal.

          0 0
          • zdenal8  

            Ty jo aby si dělal vlny, to by ti tam prcek musel celou dobu lítat ze strany na stranu a to dost. Maximálně se v tom houpe a to že do stran nijak nerozhází. Za mě bych řekl, že ta sedačka má mnohem lepší průchodnost terénem a je to v tom terénu i líp odpružený.

            0 0
            • mikub  

              Našeho mladýho, když už ho nebaví koukat mi to pr… a zároveň chce vidět dopředu, tak se prostě vykloní. V tu chvíli chtě nechtě vlnu udělám.

              A teď se dostávám k jádru pudla. Pokud by pěšina byla tak úzká, že neprojede vozík, tak bych se na ní nejel ani se sedačkou, protože bych měl občas docela honičku se vejít.

              0 0
      • jatichy1  

        Souhlasím, také určitě vozík. Nebal bych se ani dražších a lepších modelů, překvapivě si drží cenu. Měli jsme Chariot koupili asi za 22k a po 4 letech a 3k kilometrech bez problému prodali asi za 16k.

        Jinak na ten Chariot se dalo připevnit odrážedlo, tak to bylo dobrý že chvilku jela tak a chvilku zase ve vozejku.

        Navíc vozejk měl výhodu v tom že tam malá rada spala. Tak jsem najel pár kilometrů i tak že doma spát už nechtěla ale ve vozejku usnula..

        Obecně jsme hodně jezdili lepší cyklostezky převážně bez aut- podél Berounky, Brdske hřebeny, Třeboňsko, Jižní Morava..

        0 0
        • oddie  

          Dá se tam připevnit nejen odrážedlo :) Fotku už jsem sem sice kdysi dával, ale sem se tématicky hodí… I 20" Isla tam jednou takhle jela, pravda pak ta souprava už váží docela dost (2 děti, kolo, nějaké věci…), ale dá se to.

          0 0
      • sodek  

        edit, se to nějak blbě zařadilo

        0 0
    • jonti  

      Mám vozík Chariot 1. generace i sedačku Hamax Siesta, dceři je teď 16 měsíců.

      Vozík má výhodu, že jde používat od výrazně nižšího věku (pár měsíců) a odvezeš i dost dalších věcí jako deku, jídlo a náhradní oblečení, nerozhodí ti těžiště kola, když prší nebo mrzne je dítě líp chráněné. Taky se ve vozíku dítě líp samo baví.

      Nevýhodu vozíku jsou, že dostat se sám ven z paneláku výtahem, když musíš vynést nejdřív kolo, potom vozík s dítětem a nakonec to venku spojit, je docela náročné. Třeba manželka s tím proto nejezdí. Další nevýhodou vozíku je určitě taky vyšší hmotnost, když jedeš do kopce

      Za mě na delší cestu přes 45 minut je lepší vozík, na kratší cesty je lepší sedačka.

      0 0
      • mikub  

        Větší hmotnost je snad výhoda, ne? Líp potrénuješ :)

        0 0
    • kadlec  

      Ja vozil malou ve vozejku asi od 5mesicu, mel jsem tam sitku proti pylu a zadny prach na ni nesel

      Je ale pravda, ze v lete kdyz rve slunicko, tak s tou sitkou v tom je dost vedro

      Podle me je vozejk bezpecnejsi, kdyz nahodou spadnes s deckem v sedacce, urcite to dopadne hur nez ve voziku. Pokud te sejme auto, je to fuk. Mel jsem odpruzeni a slecna si v tom chrochrala, jezdil jsem cyklostezky, ale vic lesni a polni cesty a i hnusny sutrovaty cesty na sumave. Teziste to neovlivnovalo, celkove to je tezsi a drazsi, ale uase bych koupil vozik. Sedacku jsem mel chvilku kdyz byla vetsi, jen na prejezdy mestem.

      0 0
    • zdenal8  

      Sedačka. Nižší cena, skladnost a celkově jednodušší manipulace. Ale tak to si musíš rozhodnout sám. Sice tu někdo zmínil že si vozík drží cenu, ale když těch 22tis. pořizovací cena a prodej za 16tis. přepočtu na sedačku, tak i když ji pak vyhodím, tak jsem ještě cca 5tis. v plusu třeba na kolo pro malou nebo tyč, kterou pak budeš shánět. Takže to mi ten vozík zas tak výhodněji nepřijde.

      0 0
    • moskyttt  

      Zkoušel jsem vozík i sedačku a nakonec vyhrála sedačka. Vozík má výhodu že do něj naložíš věci, nemění se ti těžiště takže se lépe jezdí, nemusíš řešit např. při slézání že musíš kolo držet aby jsi prcka nepoložil. Na druhou stranu projedeš jen široké stezky, tam kde je vyjetá cestička jen pro kolo se nedostaneš nebo bude dítě strašně vydrncaný pokud je po stranách třeba louka. I když je ve předu jemná síťka tak dítě i po krátké vyjížďce vypadá jak horník po šichtě (vyjma asi nějaké ultra čisté silnice). Se sedačkou se dá projet více cest i v horším stavu, dítě se houpe a není tak naklepané jako ve vozíku. Když usne tak je lepší zastavit.

      U mě rozhodly mínusy vozíku: drncavost, prach co se dostane k dítěti, omezené možnosti průjezdu

      Zkoušel jsem: Crozer Kid1, odpružený Thoule Cougar 1 a sedačka Hamax Siesta

      0 0
      • Japhy  

        A teď si to od vozíkové lobby schytáš. Vozíky mají dokonalé odpružení, síťky jsou dokonale prachutěsné a vůbec s vozíky jsou samá positiva a sociální jistoty. A kdo ho nechce je socka a maskuje sedačkou jen to, že nemůže z fleku vytopit dvacetník. :-)

        0 0
        • koldas  

          +1 :D

          0 0
        • mikub  

          Předpokládám, že jsi oboje zkusil ;)

          0 0
          • Japhy  

            Předpokládáš naprosto správně, dva typy vozíků s cizími dětmi jako výkonný potah.

            0 0
            • mikub  

              Takže tak napůl. Víš jak se s tím jede.

              Zrovna mě ale předtím potěšilo, jak jsi zmínil sociální jistoty. Sice jsi to myslel úplně jinak, ale nahrál jsi mi. Prostě to, že ve vozíku odvezeš dítěti věci, že tam má hračky a takový domeček (nakonec, před nepřízní počasí ho ochrání) je pro něj sociální jistota ;)

              0 0
              • oddie  

                Pořádnej plavák jsem s dětma chytil na cestě jen jednou, ale musím přiznat, že jsem jim v tu chvíli ten vozejk trochu záviděl :)

                0 0
              • Japhy  

                Vím jak se s tím jede, vím jak kvalitně se v tom spí a vím kolik prachu tak průměrně denně spolykají. Připadá mi, že vozíkáři si plní své sportovní ambice na úkor dětí. Jasně, ve vozíku zvládnou celodenní výlet, ale jako co, jako inventář? Nám momentálně s dcerkou (16 měsíců) v rámci společného sportovního vyžití bohatě stačí cca 8 km do výletní hospůdky, zmrzka, houpačka, klouzačka a 8 km zpět. Kiláky si nahoním jindy a jinde.

                0 0
                • Atilla  

                  +1000!!!

                  Magory s vozíkama, co za sebou tahnou dítě jak kačera bych střílel. Každý druhý se s tím motá a jsou nebezpeční sobě i ostatním.

                  Polohovací sedačka na těch pár Km stačí s přehledem a nalítávat objemy si můžou ve svém volném čase.

                  0 0
                  • mikub  

                    Ty seš Japhyho alterego? Kde jste sakra vy kluci přišli na to, že se vozíky kupují na najíždění objemů?

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Něco jako Ajaphy? :D

                      0 0
                    • Atilla  

                      Tak znám a vídám blázny co s dětmi jezdí 50km výlety(jako by to byla pro ty děti zábava) skoro každý den. A tady jak někteří machrují kolik s tím najedou a jak jezdí v terénu(není to první vlákno zde).

                      0 0
                      • mikub  

                        Tak kdybys bral všechno podle B-F, tak:

                        • na ulici nepotkáš kolo pod 50 táců,
                        • auta by neměla čím ostřikovat, protože by furt měla prázdné nádržky,
                        • kdo nenajede 10 za rok, nemá nárok si říkat cyklista,
                        • nikde neseženeš duše, všechno na mlíku,
                        • hliník už dávno neexistuje

                        A ještě jedna na zamyšlení. Plácnout dítě na hodinu do auta je v pohodě, vozíky střílet? WTF???

                        0 0
                        • Atilla  

                          Ty lidi reálně potkávám, takže vím, že za sebou dítě tahají jako přítěž v kočáru.

                          Ale klidně si to obhajuj, je to tvoje dítě a ve výsledku jste mi úplně ukradení.

                          0 0
                          • TeryPV  

                            Jasně, to dítě berou, protože to je přítěž… Ty jsi ale pacient :)

                            0 0
                            • Atilla  

                              Jasně ty děláš z dítěte kačera na provázku a já jsem pacient.

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Proč kačera na provázku ? Máš tu od lidí, co mají děti a neplácají blbosti o známých známých, jasně napsáno, jak se prcci na výlety těšili. A to, že chci někam vyrazit jako rodina, je tahání kačera? Je opravdu vidět, že naprosto netušíš, o čem mluvíš.

                                0 0
                                • JSt  

                                  to chces rict, ze jako rodina nikam nejste schopni vyrazit bez kola a voziku? :-)

                                  ja bych naopak rekl, ze soudny clovek se s prichodem decka postavi nohama na zem a uvedomi si, ze vozit priksirovany dite, at uz ve voziku nebo v sedacce, pro to dite neni uplne nejlip ztraveny cas.

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    To jsem neřekl. Navíc i kdybychom bez kola nikam nevyrazili, kde je problém? Jestli pojedu hodinu autem někam dál, nebo pojedu hodinu na kole někde blíž? Nebo co takové dítě hodinu v kočárku, to je taky špatně ?

                                    Diskuze je o tom, že je prý dítě hodinu ve vozíku špatně, což je prostě blbost.

                                    0 0
                                    • JSt  

                                      kdyz vezes dite v aute, muze se mu nekdo plne venovat, coz ve voziku nejde vubec, v sedacce dost omezene. nicmene zrovna jizdu v aute taky neberu jako uplne nejstastneji straveny cas s ditetem. ;-)

                                      0 0
                                      • sodek  

                                        Děcko přežije ledasco, jen to člověk nesmí moc hrotit. S rozumným přístupem bych problém ve vozíku nebo v sedačce nehledal. Záleží na peněžence rodiče a na přizpůsobených představách o bajkování „se závažím“.

                                        0 0
                                  • Twitko  

                                    tyhle decka muzou bejt jeste rady, ze jsou rodice cyklisti. Kdyby to byli nadsenci do heavy metalu nebo techna, tak by se resilo jestli malej zvladne festak/technoparty pohodlneji se spunty do usi nebo jsou lepsi festovni sluchatka ;)

                                    0 0
                              • kocers  

                                Nechtěl sem vůbec reagovat, bojoval sem s tim už od včera ale nedá mi to.

                                Máme 9 měsíční holčičku. Chariota (bazar) sme pořídili už v zimě, kdy sme ji tam vozili v miminkovníku na výlety místo v kočárku. Pohodlnost a ovladatelnost proti běžnému městskému kočárku úplně jinde. Teď máme za sebou prvních několik výletů na kole a budem jezdit dál. Asi nejdůležitější je si uvědomit, že trasa a nájezd se musí přizpůsobit dítěti. To znamená, že vyrážíme na kolo když má jít zrovna spát → první půl hodinu v klidu sleduje trasu a brouká si a pak 1–2 hodiny chrápe. Takže při dobře zvolené trase člověk může najet fůru kilometrů a dítě o tom ani neví. Samozřejmě nejde nějak extra jezdit turistycké trasy, ale spíš zapadlé silničky, lesní zpevněné cesty,… (ideál je Šumava) Když se pak probere (nebo ještě než se probere), tak se co nejrychleji vybere nějaké místo/hospoda/hřiš­tě/…, kde se zakempí na dobu neurčitou (u nás zatim na cca 2–3 hoďky), kdy se dítě nakrmí, vyblbne, unaví a až pak se pokračuje dál. Ve výsledku je spokojená celá rodina, dítě nijak netrpí ani nestrádá a ještě je na čerstvém vzduchu. Tak za mě asi tak.

                                0 0
                                • Atilla  

                                  Ono ti to v 9 měsících řekne, viď?

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Ona se i neverbálně dá projevit nelibost, nebo pohoda. Jak už tady padlo – máš děcka? Edit: Už vidím – 2.

                                    0 0
                                  • kocers  

                                    Ono asi u vlastního dítěte po 9. měsících nepoznam, jestli má problém nebo nemá ;-) Hlavně teda když celou cestu prospí a když nespí tak je venku.

                                    Jako jinak tvoje komenty mimo toto vlákno v 90% procentech oceňuju, ale to co předvádíš tady je fakt síla. Jen tvoje pravda je ta správná a každý kdo dá dítě do vozíku je hned debil, který týrá děti a měla by mu je sebrat sociálka. Sorry, ale fakt tě tady nechápu.

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Mě spíš fascinuje, že člověk s takovými názory, má vlastní děti…

                                      0 0
                                • TeryPV  

                                  Tohle jsi vůbec neměl říkat. Dvě hodiny dítě ve vozíku, to je na sociálku, dle místních chytráků :)

                                  0 0
                      • geronimo.1  

                        50 km jsou nějaký tři, čtyři hodiny, v čem je problém? Hodinu a kousek před obědem, přes oběd se dítě vylítá, na hodinu někam popojet na kafe, tam má zase dítě volno a poslední hodinu domů a máš těch pade.

                        0 0
                        • Atilla  

                          Přesně ten jedinec kterého jsem popsal

                          0 0
                          • mikub  

                            To nevím. Podle časového rozpisu to nevypadá, že by se tohle dalo dělat skoro každý den. To vypadá spíš na víkend.

                            3 hodiny během víkendového dne v autě nejsou podle mého něčím výjimečným, ale za kolem z toho děláš kovbojku.

                            0 0
                            • Atilla  

                              Já si teda pro zábavu nesednu do auta s dítětem, abych se hezky povozil.

                              0 0
                              • mikub  

                                Tak máš 2 možnosti. Buď sedíš celý víkendy doma a v blízkém okolí, nebo někam jezdíš. Pokud někam jezdíš, věříš tomu, že ten čas strávený dopravou (který je obecně otrava pro všechny zúčastněné) vynahradíš pestřejším zážitkem z místa, na které jedeš.

                                Já poukazuji na to, že se tady děsíš 3 hodin ve vozíku. Že se ale děti převážejí autama je taky fakt, ale to přehlížíš.

                                Jak jsem s tebou na začátku souhlasil, že jezdit s dítětem na 50 km švih skoro každý den je zbytečné, tak si myslím, že během toho víkendu to takový extrém není.

                                0 0
                                • Atilla  

                                  To co ujedu za 30min v autě to ty pojedeš 3hod na kole. Jestli chceš zrovna tohle používat jako výhodu vozíku…

                                  Mě vadí magoři co se s vozíky motají po silnicích, najíždí kiláky a ještě si myslí jak úchvatně strávili čas s dětmi. Vídám to dost často a bohužel třeba i na hlavním tahu.

                                  Nemám co k tomu dál říct. Jsou to Vaše děti a jestli si myslíte, že je to pro ně ve vozíku lepší, než na zahradě, nebo na hřišti…

                                  0 0
                                  • mikub  

                                    Nee, příklad s autem byl uveden kvůli něčemu jinému, ale už nemám sílu to vysvětlovat někomu, kdo chápat nechce. Takže si pro mě za mě klidně mysli, že kdokoliv připojí za kolo vozík je magor.

                                    Jen doufám, že se zakladatel vlákna nenechá umořit tvými předsudky, bludy a generalizováním a zváží výhody a nevýhody vozíku pro jím plánované využití.

                                    0 0
                                  • TeryPV  

                                    Takže Tebe jen sere, že musíš dávat pozor na ostatní účastníky silničního provozu… Ale to jsi měl říct hned a nemuseli jsme se s Tebou vůbec bavit.

                                    Otázka, máš děti ?

                                    0 0
                  • Snap  

                    Už to nehul

                    0 0
                  • Lišák  

                    a nalítávat objemy si můžou ve svém volném čase.

                    Když jsou malá děcka, tak existuje něco jako volný čas? ;-)

                    0 0
                • mikub  

                  To ti závidím, já v tom ještě nespal. To množství prachu by mě zajímalo, podělíš se se mnou o to?

                  Nebo jsou to předsudky úplně stejné, jako tvoje kategorizování cyklisty, co za sebou táhne vozík?

                  0 0
                  • Japhy  

                    V gramech, v mikrogramech? Na kolik desetinných míst? Po utření obličeje dost na nechutně špinavý vlhčený ubrousek. Ralsko, Třeboňsko.

                    Howg.

                    0 0
                    • mikub  

                      A podělíš se ještě, jaký to byl typ vozíku a jak byl proti tomu prachu zabezpečen. Nepopírám, že když otevřeš dítěti ventilaci přímo proti zadnímu kolu, že mu tam bordel nalítá. Chápu, že pokud jsi sloužil jako motor s cizíma dětma, tak ses o to nezajímal. Ale prach je řešitelný ;)

                      0 0
        • Lišák  

          Proč by měla ta síťka být dokonale prachutěsná? Na sedačce je děcko v prachutěsné bublině?

          0 0
    • skaj  

      Zkouseli jsme oboje. Dokonce dvojvozik, kde spi 3mesicni kojenec a vedle nej sedi druhe dite.

      Z pohledu bezpecnosti je na tom urcite lepe vozik. Je fakt pekne stabilni, ma ram, prevrhnout to v podstate nejde. Je asi i pohodlnejsi, dite si muze schrupnout. Navic do nej das hodne veci na cestu atd.

      Ale nezaznel tu jeste jeden argument – to, zda tam to dite vubec chce byt. Nasim detem se vozik opravdu nelibil. (Ostatne, pokud nechces aby z nich byli hornici, musis dat igelit (sitka nestaci) a pak je ten vyhled z voziku dost omezeny a me by to stvalo taky. Muzes to tedy udelat jako ta cca pulka rodicu, co jsem zatim pozoroval, a pridat tablet a nebo hracky na zabaveni behem cesty. Ale pak mi to nejak ztraci smysl vubec nekam jezdit.)

      Naproti tomu v sedacce obe deti jezdili nadsene a desne se jim to libilo.

      Takze bych to rozhodne oboje nejdrive vyzkousel, at pozdeji nelitujes.

      0 0
    • mikub  

      Ještě zvaž, jestli na princeznu seženeš helmu a taky jestli ji už uveze. Případně, jestli bude vůbec ochotná ji nosit.

      0 0
      • nitraq  

        Velikost helmy by neměl být problém – naše holka v roce má dostatečně velkou hlavu pro nejmenší velikost uvexu (46–50) a to je ve všech tabulkách spíš menší, takže 1,5 roku už asi v pohodě. Samozřejmě ochota vozit je věc druhá.

        0 0
        • mikub  

          Věc třetí je extra hmotnost na hlavě.

          0 0
          • nitraq  

            Jo, to mě taky zarazilo, jak těžký jsou dětský helmy. Když oba rodiče mají helmu 215 – 230 gramů, tak přece nenasadím na tu malou šišku něco s váhou přes čtvrt kila. Naštěstí má tvar šišky uvexáckej po mě a Kid 2 má jen 185 g.

            0 0
            • Japhy  

              Jo, ta uvexka je parádně lehoučká a nestojí čerta. Chce to vypěstovat podmíněný reflex. Jdu na kolo, ukážu se v helmě a brýlích. Nějaké protesty tam ze začátku byly, ale teď už má zafixováno, že to ke kolu patří. Potkáme na procházce cyklisty a už si sam ukazuje na hlavu a na oči :-)

              0 0
    • hfx9  

      Tak jsem si to tady přečetl a i se zasmál.

      Já odvozil jedno dítko v croozeru kid 1 s tím, že jsem dokupoval u velofiala odpružení a přední jemnější síťku se slídovým průhledem.

      To jak tady zaznělo, že dítě ve vozíku bez pláštěnky na vozíku je jak horník, tak to není absolutně pravda. Jezdíval jsem s již zmíněnou síťkou od velofiala a nebyl s prachem uvnitř vozíku absolutně žádný problém. Reklamu nedělám, jen chci aby bylo o této možnosti doplňků vědět.

      Drcání je taky věc, kterou díky odpružení nebylo nutné nijak řešit. Nezávisle odpružená kola s možností dvou nastavení pro menší a větší dítě bylo super a prcek byl ve vozíku jak v bavlnce.

      Když byl v miminkovníku (od 6měsíců) dokázal ve vozíku spát i 4h (stejně jsem po 1–1,5h dělal přestávku a vyndal ho ven na protažení, rozuměj ponosení aby změnil polohu a tatínek zamachroval před cyklo kočkama jaký má krásný miminko).

      Později tam měl spoustu hraček a když ho přestalo bavit sledovat okolí (přes boční průhledné okénka) tak si hrál a nebo opět spal.

      To že jsem zvolil dobře mi potvrdil vždycky tím, když se doma řeklo že jdeme ven a on se hrnul do vozíku celej natěšenej.

      Takže za mě vozík a sedačku nikdy.

      0 0
      • Lišák  

        Amen.

        Odvozil jsem kluka a holku a když šel vozík z domu, tak to obrečeli.

        0 0
        • danno  

          Jedna sezona s Croozerem 1 a 4 sezony Croozerem 2 – oboji s pruzenim Dogy, ted ho prodavam – obrecely to obe decka vcetne nas dvou se zenou. Tolik zazitku a radosti co jsme s tim zazili… Jo a z decek nejsou ani astmatici, ani netrpi s pateri ani jinak postizeni z voziku nejsou, vzdycky kdyz ted jedem na kola tak rikaj ze by radej do voziku.

          0 0
      • kadlec  

        Presne tak, protipilova sitka a neni uvnitr zadny prach, vic se ho nadycha na sedacce. A jestli ma byt dite chudak, kterej je zavrenej ve voziku, tak jako prisnerovany tatoj za prdeli ma byt nejak extra happy?

        Do mesta sedacku, na delsi vylet vozik. Delali jsme preszavky a mala byla spokojena a nikdy spinava jako hornik a ani ukodrcana. Vsude, kde jsem jezdil, tak jsem se vesel. Po stezkach, kde je pesinka na jedno kolo jsem nejezdil, pac takovy uzounky mame snad jen v lese mezi stromy a tam jsou koreny a nejel bych tam ani se sedackou. A dite na sedacce se zrovna moc komfortne nehoupe, spos se tam na nerovnostech umlati a me triska prilbou do zad. Vozik s pruzenim je urcite pohodlnejsi. Mel jsem Croozer a po dvou letech jsem ho prodal asi o dva risice levneji. Ale kazdej si hold musi vybrat sam. Zpravidla, kdo nemel vozik, tak ho hani.

        0 0
        • sodek  

          HOLT PILA když letí, to je masakr :)

          0 0
          • kadlec  

            kazdej se jednou uklepne

            0 0
            • sodek  

              ale jo, některé testy pravopisu na iHeute mi ukázaly, kam patřím. Jen bych u toho chtěl vidět Dooma, když to zrovna čte :)

              0 0
    • gregorus  

      Měl jsem oboje, vozík i sedačku. Nevidím tu zmínku, ze vozík není jen na kolo. Měli jsme chariot a využití bylo kolo, brusle, běh, turistika v létě i v zimě s vozíkem na lyžích. Z mého pohledu nejlépe a nejvíce využita detska výbava, co jsem měl. Vítr, déšť, sníh a dítě ve vozíku pořad v pohodě. Tím neříkám, ze sedačka je špatná, pokud jde jenom o kolo.

      0 0
    • hompmo  

      První dcera v sedačce, druhé dítě synátor se vozí ve vozíku. Nechali jsme doma i sedačku a budem to kombinovat. Vše má svoje pro i proti. jak jste psali, ten prach je…ale necháváme mu zadělaný předek a čučí z boku…příjde mi to ve vozíku bezpečnější, (snažím se jezdit jen cyklostezky)…a jak někdo psal, že jsou magoři co jezdí a trénují…ano, sem tam, když mi nevýjde kolo, tak připnu mladého po obědě a on si dá dvě hodky ve vozíku a já si pěkně dám a oba jsme spokojení, vlastně všichni tři, žena si udělá co potřebuje, já projedu a mladý se vyspí.-)

      0 0
    • JSt  

      zalezi kde bydlis. jestli na lonte v baraku mozna uzijes vozik. v byte v centru mesta, je vozik blbost nejen kvuli skladnosti, ale treba pri odbocovani doleva na frekventovanejsi krizovatce si jsem rozhodne jistejsi se sedackou. ;-)

      podle me pro decko je na hovno oboje at si rika kdo chce, co chce. pro rodice je fajn se decka takle „zbavit“ a sam se bavit, nicmene urcite lze pro dite vymyslet zabavnejsi program nez ho pripoutat do sedacky nebo voziku. ;-) z tohoto duvodu se snazim cesty s ditem na kole minimalizovat a ano, oproti dobe bez ditete skoro na kole nejezdim. O:-)

      0 0
    • jonti  

      Taky docela zasadni vec je, ze sedacku nejde moc dobre pouzit na fullu ani na karbonovem ramu. Na fullu jsem to jeste nejak dal, kdyz jsem hodne prifouknul tlumic, ale neni to na pravidelne pouzivani.

      0 0
      • Davidakta  

        Hlavně bych nezmiňoval pohodlí ve vozíku,ti je úplná kravina

        0 0
        • Lišák  

          Jakože ve vozíku je menší pohodlí, než na sedačce?

          0 0
          • Davidakta  

            Ano sedačka je proti vozíku za jízdy luxusní jachta.

            0 0
            • Lišák  

              Když sleduju ty vyvrácený hlavy spících děcek, kterýma klibají sem a tam, tak ten pocit úplně nesdílím, ale budiž.

              Ano – neodpružený vozík je skutečně peklo, které bych nikdy dítěti nepřál.

              0 0
              • Davidakta  

                Neznám odpružení které by bylo lepší než na sedačce.

                0 0
                • Lišák  

                  Fialův „gumicuk“. Každé kolo odpružené zvlášť, zdvih cca 100 – 130 mm. Ten vozík se lehce pohupuje tam, kde jeho kola lítají nahoru – dolů.

                  0 0
                • kadlec  

                  To toho jeste hodne neznas. Takhle se vyjadruje ten, kdo vozik nezkusil. Jasny, ze nejaka jebka vozik za 5 litru nepruzi, ale croozer s pruzenim gumicukem je fakt jak cadilac a dite tem nekmita jak na sedadle. Mel jsem oboje a muzu porovnavat.

                  0 0
    • Aleshek  

      Tak se musím pochlubit, jak to celé dopadlo pro tuto chvíli. Jelikož jsem s tím zažil takové komplikace, že si myslím, že je dobré je dát do placu.

      Takže nejprve jsme zvažovali sedačku, pak vozík a nakonec jsme se rozhodli pro sedačku. Koupili jsme https://www.mall.cz/…rs-cernoseda a ještě i náhradní držák, aby jsme si ji mohli střídat. Oba máme kole crosse od Maxbike. Tvl, ať jsem s tím dělal, co jsem s tím dělal, tak jsem to tam nezadělal. Má se to namontovat samozřejmě na sedlovou trubku rámu těsně pod tu vodorovnou rámovou trubku. Místo tam na to je tak akorát, seshora je to omezeno samozřejmě tím svařením těch trubek a zespodu zas je úchyt bowdenu přesmykače, od kterého jde dolu už jen lanko k přesmykači. U obou kol byl problém právě to lanko. Ať jsem dělal co jsem dělal, kolidovalo to, nešlo mi to zadělat tak, abych ten bowden provlékl skrz ten držák a po utažení se nezablokovalo řazení. Takže milá sedačka mazala zpátky ve 14denní lhůtě zpět do obchodu.

      Následně jsme to tedy opět přehodnotili a že půjdeme do vozíku. Vykoukali jsem tento: https://www.mrakyhracek.cz/…alovy-p69609. Jenže opět problém. Ten závěs se montuje přímo na osičku a to zadlabání v něm bylo moc malé a nešlo uchytit matku na osičku. Musel bych ten závěs nechat profrézovat a to bych zas měl strach, že to pak třeba praskne. Nebo zas pokud by to nebylo profrézováno tolik, že mi to někde za jízdy vystřelí tu matku někam do pangejtu, jelikož nebude uchycena dostatečně bezpečným počtem otáček. Další komplikace, složení vozíku. Snažil jsem se ho narvat do Fabie I Combi. Což o to, nakonec se to povedlo, ale musel jsem z vozíku sundat všechna kolečka a odmontovat i madlo. Zabral jsem celý kufr a 5. dveře šlo sotva zavřít, vozík tam byl nakřivo, no nic moc transport, Takže jsem ho taky vrátili.

      Takže jsme to opět přehodnotili a začali jsem pátrat po sedačce, která by šla namontovat na naše kola. Koukal jsem, že Hamax to řeší jinak, že se ten držák montuje až pod to uchycení lanka bowdenu, ten zadní plech má velmi slabý a to lanko jde tudíž volně nad ním. Takže nakonec asi půjdeme do nějakého modelu od této značky. Pěkné story, že?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Ještě 3–4 takové obrátky … neboj, vlákna o dětských odrážedlech, tažných tyčích i kolech všech velikostí jsou tu také. Takže začni pročítat i je, za chvíli bude zima a děti rostou jako z vody.

        29" je ale jistota, zatím.

        0 0
    • maajkee  

      Já používal jak vozík (Croozera s odpružením) tak sedačku (Belelli Tiger) a oboje k jinymu účelu.

      Na výlet na pískoviště nebo k vodě nebo kousek sedačku. Na delší cesty vozík. Děti pravidelně jak jsme vyjeli s vozíkem usnuly a v klidu jsem mohl třeba hodinu nebo hodinu a půl jet.

      Holkám už je přes 4 a přes 2 a vozík jsem prodal, ještě máme sedacky, ale spíš už se snažím jít třeba s holkama pěšky a starší na kole a mladší na odrazedle.

      Takže obojí je prostě jen chvilková záležitost.

      0 0
    • Aleshek  

      Jo, to jsem se chtěl zeptat, jak je to věkově, resp. hmotnostně s používám dětské sedačky, dokdy se tak dítě v ní dá vozit?

      0 0
      • Petulda  

        Od nekolika mesicu (my zacali ve trech, do voziku sla dcerka v autosedacce) do nekolika let.Vozik perfektne poslouzi jako „terenni kocar“, nejen jako prives za kolo.

        O sedaxlcce jsem nikdy neuvazoval, prijde mi po vsech strankach horsi nez vozik.

        0 0
        • Aleshek  

          Jo, souhlas, nicméně tak nějak k situaci prostě půjdeme do ty sedačky a tudíž mě zajímá věkový rozsah použitelnosti právě u ní.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Podívej se do parametrů od výrobce, vždycky je tam nosnost v kg, podívej se do očkovacího průkazu, kam až ta hmotnost dítěte vyjde.

            Daly by se zhruba odlišit dvě kategorie nosnosti sedaček podle uchycení k rámu, přičemž uchycení jen za sedlovku na tom bývá obvykle hůř.

            Můžeš si zkusit na kolo dát nosič a na něj 15 kg mrtvé hmoty, svůj dojem vynásob dvěma, protože dítě má těžiště výš a ještě se kymácí. U sedačky na sedlovku koeficient odhaduji tak na 2,5×.

            0 0
            • matbiker  

              U sedacky je jeden z hlavnich parametru to, jak dite drzi hlavu s prilbou.

              A ja jsem jezdil pouze s predni sedackou, na vylety do 30km po ceste a sotoline a na teren a delsi vylety s vozikem, na ktery jsem si ze stare vidle udelal odpruzeni. A kdyz byla mala, tak jsem tam na duse a gumicuky zavesil vajicko, takze jizni komfort v terenu Vizovickych vrchu byl ve voziku myslim vyborny.

              Ano, bude tady tisic namitek, ze s predni sedackou se blbe slape, ale komunikace s maloskem a spolecne zkoumani okoli je na uplne jine urovni, nez sedacka zadni. A delal jsem to kvuli male a ne kvuli sobe, takze blbe slapani me moc netankovalo…

              0 0
              • JSt  

                a ty vylety nad 30km s vozikem jsi teda podnikal kvuli sobe? :-)

                0 0
    • koňák  

      Zdravim, zajimalo by me, do kolika let/kg jste pouzivali vozik a sedacku. Mam oboji, (odpruzeneho) croozera i sedacku. Loni mel malej 3 v srpnu, a to jsme celou sezonu odjezdili na sedacce, protoze mi to prislo jednodussi. Tento rok ale uz nevim, malej ma ted 3.5 a cca 20kg. Sedacka je do 22kg, tak by to asi jeste teoreticky slo… ale zda se mi uz na to velkej.

      0 0
      • Lišák  

        Měli jsme jen Croozer, obě decka do 3 let, pak na 12" kolech. Kluk jen s dopomocí potlačením rukou do kopce, holka měla přidělaný držák na trailgator a já ho vozil připnutý na zimáku. Část cesty jela za své, část jsem ji táhnul, ale když přišel kopec, zavelel jsem: „Zaber!“, a fakt jsem to hodně poznal.

        0 0
      • Davidakta  

        Já řešil to samý loni, kluk je v srpnu akorát o rok starší.Se sedačkou už to nešlo při propružení mi dřela o plášť. Tak jsme celou sezónu odjezdili na tyči, na bezpečných místech jsem ho odpojil a pomáhal mu rukou.Kup 12 kolo připrav si záda a za víkend ho naučíš jezdit

        0 0
    • Lišák  

      špatně zařazeno

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.