Scott Spark 920 nebo Scott Genius 920 ?

16 nepřečtených
  • Sark88

    Ahoj , chtěl bych si koupit nové kolo a přemýšlím jestli Sparka nebo Geniuse ? Co myslíte vy ? Máte s tím nějaké zkušenosti ?

    Děkuji

    0 0
    • Azmir  

      Záleží co jezdíš.

      0 0
    • AleZ80  

      Záleží na tom, kde a jak chceš s tím kolem jezdit. Jinak za ty peníze určitě seženeš něco výhodnějšího u jiné značky a se standardním tlumičem.

      0 0
      • Sark88  

        já právě chci Scotta ,prostě se mi líbí a nemá to každej . Momentálně jezdim Meridu one twenty a chci to vyměnit za 29 kolo . Jezdim pro zábavu XC / enduro , žádnej závodník nejsem . Bydlim na vysočině a myslel jsem si ,že by mi ten Spark stačil ,ale ten Genius se mi líbí víc :)

        0 0
        • Milvus888  

          Scott že nemá každej ? haha, je to masovka, ale nic proti němu nemám, klidně bych si ho taky koupil.. Jestli jezdíš i enduro tak vem Genius, i když osobně bych počkal na 2014 – budou už mít FOX tlumiče.

          0 0
        • Vilém  

          Ted koukam, ze to rozjizdis na vice frotach. Hm, takze ztrata casu.

          0 0
    • Breakpain  

      Ten „bomba“ tlumič, co má genius jsem měl. Je příjemné, že to lze přepnout, ale zase Ti povím, že se to skoro nedá nafoukat, jak jsou tam dvě komory a každá se přetlačuje s tou druhou, pokud to foukáš na víc, než 80 kg a pak to prostě zlobí, může ti tam prdnout to těsnění, a začneš mít tlak opačně, bude ti vyjížděť píst, což nemá atp. Nevím, hustil jsem to na 100 – 105 kg a bylo to nemožné skoro.

      Já už bych prostě do toho nešel a po téhle zkušenosti bych ani nešel do brainu – čím více věcí, tím větší šance, že se něco pokazí. Už jdu prostě cestou jednoduchosti.

      IMHO zrovna na tom Geniusovi je ten tlumič tak na ráně, že bude neustále zasviněný, bude „hůře“ fungovat (kvůli bordelu) a budeš se s tím více piplat.

      Ozkoušel jsem na Jekyllovi:

      • přepínání mezi zdvihy
      • tlumiš je dole a snižuje těžiště
      • „kokotsky“ se to fouká, na vyšší váhu nemožné
      • u Scotta bude neustále od bordelu
      • větší šance, že se něco podělá
      • dražší servis než klasický tlumič

      To jsou moje postřehy za rok užívání …

      0 0
      • Sark88  

        ty mluvíš asi o Geniusovi z roku 2012 ne ? 2013 má ten tlumič schovanej , tam by s bordelem neměl být problém ne ?

        0 0
        • Breakpain  

          Je to možný, netuším o jaký rok má zájem ;), ale tak to je „detail“ – na tom, že se to fouká na vyšší tlaky na **** za tím si stojím. A to je pro mě největší kámen úrazu. To prostě nechodilo jak má – přepínání zdvihu – vynikající věc, ale to foukání byla noční můra.

          0 0
      • Azmir  

        Taky si myslím, že si minimálně o rok mimo :))))

        0 0
        • Tomáš  

          Ahoj, měl jsem možnost vyzkoušet jako test bajk Geniuse při místním EnduroXrace, kdy tady byl kamion. Je to trail bike a na XC už to moc neni, naopak Spark je raketa na XC. Byl to Genius 720 na 650B kolech a je to sice dobrý, ale rozdíl mezi 26kou jsem nepoznal skoro nikde, měl jsem ho půjčený zhruba hodinu a půl, ale na místních trailech jsem ho stihl prohnat dost a nemůžu proti němu říct křivýho slova, akorát v tom všelijak lupalo a křupalo, ale když to není moje, tak mi to je jedno. Za mě je nejlepší mít dvě kola, jedno HT na XCéčko a pak fulla na blbnutí :) . Jestli jsi víc na XC, tak vezmi Sparka a pojede se ti na něm snáz. Kámoš měl půjčenýho 29 geniuse a řikal, že tam, kde nejsou zatáčky super, ale v ostřejších zatáčkách si s tim moc nerozuměl a nechtěl by to kvůli tomu, za mě 27,5 když se 26 nedělá :).

          0 0
    • Chiron  

      Měl jsem možnost si projet Sparka 930 a Geniuse 720. Spark mi vůbec nesednul. V nějakých trochu rozbitějších rychlých sjezdech, těch 100mm bylo prostě málo, nafoukaný byl sice na rychlo, ale víceméně na moji váhu a stejně jsem tam cítil, že vidle chodí k dorazu a zadek vlastně taky. Navíc mi nesedla ta jeho geometrie a 29" byl nezvyk. Genius ten mi padl do ruky, ale zdaleka jsem nevyužil celých těch 150mm zdvihu a už byl o poznání houpavější a bylo to na můj vkus líné. Chtěl jsem pak i zkoušet 29" ale k tomu už sem se bohužel nedostal. Ale známý co má toho na 27,5" teď testoval 29" s FOX tlumičem a prostě mu tam vadila ta neobratnost 29" a říkal, že by raději volil 27,5" Sparka. Jede líp, zdvihu má dostatečně a je hravější.

      0 0
      • Tomáš  

        Dobrá poznámka, to houpání jsem zapomněl napsat a můžu to potvrdit. Do výjezdů je hrozně znát na tomhle kole zamykání, protože jinak to chodí celkem hodně do zdvihu i při jízdě ze sedla, natož potom ve stoje. Na XC to prostě není. Ještě by bylo dobrý kdyby nám zakladatel napsal jak je vysoký, protože tohle kolo jako 29er není zřejmě moc obratný :) a asi nesedne menšímu člověku, já měřím cca 177cm a do 29eru bych nešel, protože mi 27,5ka sedla dobře. Kámoš, co zkusil 29er je vysoký přibližně stejně jako já a nadával, že to nezatáčí :). Kdyby jsi měl okolo 190 cm, možná by to bylo úplně jinak a 29er by byl pro tebe správnou volbou, kdo ví…

        0 0
        • Sark88  

          Měřim 183 cm . Momentálně jezdim Meridu one twenty XT edition a chtěl jsem něco na větších kolech . Přišlo mi právě zbytečný kupovat 27,5 . Příští týden jsou v Pejru testy Scottů , tak tam zajedu něco vyzkoušet .

          0 0
          • Tomáš  

            Tohle záleží opravdu na subjektivních pocitech co je pro tebe lepší. Ale jestli máš teď 26ku, tak 27,5ka je v rozbitějším terénu o něco klidnější, zatáčí podle mě jako 26ery a má výhody obou rozměrů a nevýhod jsem si nevšiml. Podle mého je skok na 29ku z 26ky moc, asi bych radši dal větší balony pláště na 27 a půlku ( než brát 29ku ), kdybych chtěl kola ještě o něco zvětšit. Uvidíš sám co ti sedne až to projedeš…

            0 0
    • Gronholm  

      Nejlepší je bude obě otestovat. Můžeš tento, nebo příští týden.

      SCOTT SPORT 27,5? TOUR

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.