• Martyss

    Jezdil někdo obě verze? Dle fotek mi přijde, že 07 vzorek spíše směřovaný do měkčího terénu než 08. Jaké jsou vaše zkušenosti? Díky

    0 0
    • prodi  

      08 trochu lépe drží v zatáčkách, jinal je to skoro to samý

      0 0
    • Pijer  

      Ten RR 08 mi podle fotek připomíná Kendu Karmu – je to ve skutečnosti tak, nebo se mi to jen zdá?

      0 0
    • HockeyBiker  

      Ja nevim jestli mam koupit kombinaci NN a RR nebo oba RR…protoze jezdim na tvrdym povrchu tak 70 procent bych rekl…a bojim se ze v takovych tech lesnich sjezdech nebudou ralphy uplne jisty.

      0 0
      • MITY  

        Rubeny Scyllia (nebo jak se to píše)

        0 0
      • MlokCZ  

        Jezdím taky převážně suchý povrch, tedy hlavně přes teplejší část roku, teď je je to občas dost mokrý a bahení. A ani na ten suchý povrch bych si RR vepředu nenechal, pokud to není na závody a nejde o každou vteřinu. Na NN/RR jsem najel přes 5tis. km a testoval jsem v té době i RR/RR a NN/NN. Ono jakmile je sjezd trošku kamenitý nebo trošku sypký štěrk a podobné povrchy, tak RR taky moc nepodrží a NN je na tom mnohem lépe.

        No ale jakmile přijde něco mokrého nebo trošku bahna (v baheních lázních nejezdím, těm se snažím vyhýbat), tak je to s RR na předním hodně bídný oproti NN.

        Ale netuším jak na tom bude RR 08, ten jsem ještě nejel. Snad na tom bude lépe.

        A pak byl RR mnohem náchylnější na defekty než NN. A přeci jen předním kole vždy vadí defekt mnohem více, tam může být někdy i hodně nebezpečný.

        0 0
        • HockeyBiker  

          Rikas teda ze kdyz dam dopredu NN tak to bude tak idealni kombinace? Protoze zase kdyz tam hodim oba NN tak se bojim ze to pojede snecim tempem…

          0 0
          • MlokCZ  

            Ideální kombinaci pro tvoje potřeby si musíš najít sám. NN/RR (NN na předním) není o moc pomalejší než RR/RR, rozdíl minimální. Zato NN/NN je oproti NN/RR o dost pomalejší. Zadní plášť hraje roli mnohem větší.

            Ale jestli pro tebe bude ideální NN/RR ti opravdu neřeknu. Já tu kombinaci jezdil dlouho, ale nakonec ji opustil, RR i když jen na zadním byl slabý článek té kombinace. Navíc je to poměrně defektivý plášť. Jak na tom ale bude RR 08 netuším.

            Teď jezdím k velké spokojenosti Albert/SS alpencross a nově budu dávat i Alberta v alpencross verzi. Je to nepatrně pomalejší než NN/RR 07, ale jsem s tím maximálně spokojený. Kromě toho, že to o trošku lépe drží, tak defekty jsou úplně někde jinde (zatím 0 trnů na 3tis. km oproti cca 10–12 trnům u NN/RR na 5tis. km).

            0 0
            • MlokCZ  

              A téměř všechny ty trny byly na RR, na NN z toho jen 2.

              0 0
              • jonti  

                Ono to mozno bude tym, ze na zadok sa tie trne chytaju skor, neviem si to vysvetlit, ale je to tak.

                0 0
                • roud  

                  Bude to tim že na zadnim kole máš mnohem větší váhu než na přednim jinak RR je na tom s defektama opravdu bídně :O(

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Jasně, zadní kolo na tom bude určitě hůře. Pro mě je ale hlavní, že v kombinaci Albert/SS alpenc. nedefektím.

                  0 0
            • McBlacky  

              já jsem zakotvil u NN 2,25/ SS Snake skin 2,25 ted na zimáku a půjdou i na FS až do dám do kupy. Na závody NanoR klasicky.

              Smart jede fakt pěkně vzadu -proti NN na pevným podkladu velký rozdíl, samozřejmě ve výjezdech na kořenech je souvislý vzorek uprostřed dost znát…

              0 0
              • MlokCZ  

                U předního jsem taky dlouho váhal jestli vozit NN snake skin nebo Alberta. On mezi nimi není velký rozdíl, takže pak rozhodlo několik detailu jako že Albert je dostupnější cenově než NN snake skin a teď navíc když pro jistotu přecházím na alpencross verzi (těch pár gramů navíc mi nezabije) a ještě nově je Albert už dvojsměsový. Ale jinak s NN/SS bych byl taky spokojený.

                0 0
          • honza.biker  

            Mel sem vepredu i vzadu NN a jsou to hodne rychly plaste – ale mel sem 1,8 tak nvm jak jsou na tom 2,1…

            0 0
    • jonti  

      Ja si myslim, ze nazvat novu 2008 verziu tiez Racing Ralph je dost nestastne, lebo vzor je tam uplne iny. Marketing sa pokusa stavat na dobrom mene RR, ale nechapem, preco to nespravili radsej ako pri Fast/Furious Fred. Bolo by to prehladnejsie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.