• Mistr Vichr

    Předem se omlouvám prudilům za tento dred ale nikde to nikdo neřešil tak to snad k něčemu bude.

    Sezona se nezadržitelně blíží a mám tudíž dotaz na cyklosandále…nebo jakékoliv sandále co vydrží.

    Doporučil by někdo nějaké ze zkušeností, či odradí s odkazem na srovnatelné(tudíž dobře odvětrané) boty? (cca kolem 2000)

    Za smysluplné odkazy budu vděčný :)

    Anketa: Sandály jsou fajn

    Ano
    2x
    33%
    Ne
    3x
    50%
    0 0
    • Lišák  

      Kde s nimi chceš jezdit? Já bych si sandály do lesa nevzal (kameny, pařezy, větve, kopřivy… to všechno bolí do prstů daleko víc, než třeba do holeně :-/ ). A to jak se oteplí, tak chodím  v sandálech až do podzimu. Na kolo ale preferuji uzavřené tretry se síťováním a tenké funkční ponožky.

      0 0
    • juli  

      Ja teda jedny Sh mám, ale vzhledem k jejich minimálníu využití mě asi přežijou. Do lesa bych si je nevzal, kvůli strachu o prsty, ve městě se v nich, kvůli tvrdé podešvi blbě chodí.

      Výběr asi taky nebude příliš velký. Vím, že jsou Shimana a Lake (to jsou taky Sh). Pravděpodobně sandály vyrábí i jiní, ale sám nevím, přestaly mě zajímat, jen co jsem zjistil, že je to vlastně k ničemu.

      0 0
    • Kubas.1  

      Sandály bych si teda nikdy nevzal, na to mám až moc rád svý prsty :-)

      Jinak já znám jenom nějaký Lake, takže  "tady ":http://www.bikecentrum.cz/uvex.php?…

      0 0
    • smith22  

      No pokud budeš jezdit jen po silnici tak dejme tomu no ale i tak spíše nedoporučuji.Nechci ti to nějak vyvracet.Ať si každej dělá co chce.Je to je tvoje věc.Ale pamatuju si na moje začátky když sem začínal jezdit na kole a jezdil sem se sandálama.Ne na kolo ale s obyč sandálama a hlavní co mě vždycky po cestě a po příjezdu dom vadilo bylo to že sem měl nohy celý od prachu a v lese mi tam kolikrát do sandálů lítaly kamínky.To mě štvalo asi nejvíc.A jak už tu někdo psal když sebou někde řízneš je asi lepší mít pevnou botu.

      0 0
    • Mistr Vichr  

      No ja bych ty sandaly chtěl na dovolenou…jedeme na kolech (trek) a když chce člověk někde zajít tak ať nemusím tahat dvoje přezutí…přece jen je mi jasné že plná bota je lepší ale toto bych bral jako alternativu.

      A jak bych tedy měl vybírat to správné obutí? nemám totiž o tom vůbec páru. systém odvětráví ap.

      Jinak díky všem

      0 0
      • Lišák  

        Jel bych normálně v tretrách a do báglu si přihodil třeba tyhle sandály. Je to sice skoro 40 dkg, ale myslím, že budete mít na trek nosiče, takže na zádech to nepotáhneš.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tyjo, pořád nevím co na těhle sandálech ti outdooroví nadšenci vidí, viděl jsem je u plno lidí ale v tom se přece nemůže dát chodit ne? jen guma a 3 řemínky…

          ale jako alternativa je to lepší než ty cyklo sandále.

          0 0
          • smith22  

            Moje řeč, takový modní trendy akorát ničí klentbu chodidla a pokud má někdo jakýkoliv problémy s nohama (plochost chodidel,po ruzných operácích např.kolen aj.) tak to pro něho není vůbec vhodný.

            0 0
          • Lišák  

            Dal jsem odkaz na ty nejlevnější. Dražší mají vnitřek tvarovaný.

            0 0
          • weekend warrior  

            Tyto sandaly mam jako druhe k lizardum a musim konstatovat, ze chodit se v nich da docela dobre(ve vedrech na boso mnohdy lepsi nez ten neopren na lizardech), da se v nich vytecne lezt(daji se fakt pevne utahnout), do vody absolutne nej. Mam jiz treti par, prvni jsem utopil.

            0 0
          • vrabcak  

            Mám  „tyto“: http://www.triop.cz/sandaly.php?… asi třetím rokem  a chodí se v nich výborně Jak do města, tak i na delší tůry.  Nedám na ně dopustit.

            0 0
    • Wojtek  

      ja bych si koupil rači nějaké tretry,většina tam má takovou jen sítku,a ta koteldobře větrá,jednou,při závodech asi 27stupnů a byla mi celkem zima na nohy,jak to profukovalo

      0 0
    • Pijer  

      Dalo by se pořešit něco od Northwave, třeba SHARK nebo FREEACTION PRO

      0 0
    • Smazaný účet  

      já si myslím, že tam nemůže být taková pevnost v tom přenosu síly do pedálu, noha v těch sandálech přece musí trochu víc lítat než v tretrách.A nejsou spd sandále zbytečné? Si vezmi klasiky :)

      0 0
    • Schoscha  

      Vlastní zkušenost nemám, ale "tyhle ":http://www.rockpoint.cz/…ter-1780d/by snad byly použitelný.Cena je ale trochu jinde.

       
      0 0
    • Jenda  

      no narozdil od asi vetsiny zdejsich prispevovatelu jsem na sandalech loni najezdil min 1500 km. Na nejaky drsny bikovani to samozrejme neni ale na pohodovy vyjizdky po satolinkach a silnickach je to v teple naprosto idealni. Mam Lake – maji celkem zvedlou spicku takze prsty jsou trochu chraneny, podrazka je na slapani docela prijemne tuha ale i tak se v tech sandalech da normalne chodit. Jezdim v nich v lete do prace, pokud jedu na vyjizdku s manzelkou a nebo pokud ocekavam vylet kde budu hodne brodit. Myslim ze na to co jsi popisoval – terene nenanorcna cyklistika a aby v nich slo i nekam popojit je to uplne v pohode. Jedina nevyhoda je ze kdyz zapadne kaminek tak se pres ty zvyseny ukraje hur vytrepava a jsou z nich zapraseny nohy (coz me treba az tak nevadi). Jo jeste kdyz v nich budes i vic chodit chce je to mit „ochozeny“ – po celodenni pesi prohlidce mesta se mi udelali paradni puchyre ale to bych nevidel jako problem tech sandalu:-)

      0 0
    • drtyc  

      na REI.com jsem tusim videl nejaky KEEN sandale, ale celkem jiste budou pri aktualnim kurzu pres limit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.