Samostatně prodejný dámský rám, kde???

53 nepřečtených
  • ax

    cau,

    nevite kdo prodava samostatne damske ramy jako napr:

    www.merida-bike.cz/…yobrazek.php?…

    www.bretton.cz/…sd_white.jpg

    pr, merida ani trek holy ram neprodaji :((

    0 0
      • kolda  

        tenhle už na 99% neseženeš.

        0 0
        • Medunka  

          myslim, ze jsem ho zahledla v UH. Hradisti v Juvacyklu, ale nejsem si jista

          0 0
      • ax  

        ten vypada dobre, zkusim pohledat,

        ted jeste jak velky radite? na vysku 170

        0 0
    • scoty  

      Nedávno jsem řešil totéž. Když jsem zvážil všelijaké problémy s osazováním jetého rámu… Nakonec jsem koupil celé kolo.Radil bych podle možností buď nové, budou slevy, nebo mrknout na bikebazar.Jinak pro holky doporučuji ful a široké sedlo.

      0 0
      • Luka  

        siroke sedlo? … ja ti nevim…

        0 0
        • mr.antik  

          záleží přece na zadku. Preferuju holky z užším sedlem :-)

          0 0
          • Luka  

            no, zadek je vedlejsi, hlavni je panev… ale to je fuk… jak se tady mava vseobecnyma pravdama, tak me to az desi, v posledni dobe.

            0 0
        • scoty  

          Mea culpa, omlouvám se, atd. Myslel jsem to tak, ze při výběru sedla pro ženu je dobré vzít v potaz některá specifika dámské postavy.Některá sedla jsou svým tvarem považována téměř za model pro lepší, a hezčí část lidstva např.vitese od fiziku.

          0 0
          • Luka  

            no, fizika jsem sveho casu jezdila… a – jsou mnohem pohodlnejsi sedla :) Ale je fakt, ze zrovna fizik nesplnuje tu poveru o sirsim sedle… 130mm neni mnoho :)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Dodnes nechápu, jak si na něm mohla jezdit. Mně stačilo testovat ho tři dny, seděla jsem jen na jednom míň pohodlným sedle. Klouzalo, ať jsem ho natočila jak jsem chtěla, a to s různými kraťasy, za sedlo se nedalo pomalu dostat, když už jsem tam byla, byl problém se vrátit, bo si to koledovalo o luxaci kyčelních kloubů, bolel z něho předek… Nepřesvědčil mě. A 130 mm se mně nezdá, připadal mně docela širokej, i když ne extrémně. Asi jako moje staré sedlo od Authora. Určitě bylo širší než nejužší dámský Spešl.

              0 0
              • Luka  

                u nej ne problem, ze ma stred pri pohledu zezadu vyboulenej, takze i kdyz kosti „sedi“, tak si dres ono dulezite organovo, protoze to sedi taky. Merila jsem ho, a uplne od kraje do kraje melo 140, ale realne pouzivana sirka tak 130… no ale je to fuk. SavaH si ho lebedi :) kazdej jsme hold jinej

                0 0
      • ax  

        nj, prave ze ta ma nove kolo ma (najeto cca 1000 km) prave ze ma treka 4500 ale panske a boli ji z toho zada, to tak jsem zvazoval prehodit vse na novy ram a ten prave neni :((

        0 0
        • fousek  

          Hmmm, ale bolest zad asi nevyresis damskym ramem, ale nejakym odpruzenim, nejlacinejsi bude asi odpruzena sedlovka, ale to je polovicaty reseni, takze novej ram ano, ale celopero:-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Pravdu má homat. Bolest zad bude bývá nejčastěji špatným posedem (v případě ženy je častější možnost příliš dlouhýho posedu) nebo svalovou disbalancí oblasti zad a břicha a tzv.tělesného jádra. Pak bývají příčiny vyššího rázu, poruchy páteře apod.

            Celopéro může být jen dočasné řešení, zmírní následky, ale neodstraní příčinu, takže se bolest objeví časem znovu. Takové typické „lékařské řešení“. Pokud ovšem koupí celopéra nedojde ke kladné změně posedu, což, vzhledem k většinou kratší efektivní délce rámu, je možné. Takže případné trvalejší odstranění bolesti není způsobeno odpružením rámu, ale zkrácením posedu.

            A za tím si stojím.

            0 0
            • fousek  

              Jo to mate asi pravdu, i kdyz ten full muze taky pomoct:-)

              0 0
        • homat  

          jestli je to takhle tak bych nejřív zkusil upravit posed (představec,ří­dítka) a cviky na posílení zad. Zkoušet odstranit bolest koupí rámu je docela riziko vyhozených peněz.

          0 0
          • ax  

            posed jsme upravili podle toho jak by se melo, tzn. koleno – osa pedalu ve svislici, mirne pokrcene koleno, riditka ma cca v urovni sedla. zkusim ji tedy jeste sedlo posunout vice dopredu, (nebo radeji kredsi predstavec) nevim jaky posed holkam vychovuje, mi ten doporuceny sedi…

            0 0
            • homat  

              zkus hlavně s představcem hahoru dolu, delší kratší a tvar a šířku řídítek

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Ráda Ti poradím. Holkám vyhovuje stejný posed jako klukům. Tj. některý pohodový, druhý závodnicky natažený…

              To, že má dobře nastavený posed z hlediska vzdálenosti sedlo-pedál a sedlo-střed neznačí, že není pro ni není rám moc dlouhý či krátký. Jak je velká, jak dlouhý je rám? Může to trochu napovědět, i když rozdíly mezi jednotlivými cyklisty budou i při stejný výšce. V jaký části ji záda bolí, po jak dlouhé době strávený na kole, v kterým terénu?

              0 0
              • ax  

                velka je 170cm

                ram je to trek 4500, ale starsi model nez tento, geometrie bude snad stejna. ma M 18´

                www.trek-bikes.cz/index.php?…

                boli ji to jak kdy, ale po cca 40 km urcite v mirnejsim terenu, proste takove ty pohodove vyjizdky 30/70 asfalt/teren

                bolest ma v horni casti, nekde kolem lopatek

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  57 cm efektivní dýlka rámu pro 170 cm ženskou. To může být jak dlouhý tak akorát. Pokud má delší nohy, kratší ruce, přikláněla bych se spíše k první možnosti. Jak tu už radili, zkuste dát kratší představec, jestli se něco změní. Delší asi nebude potřeba.

                  Nemá těžkou přilbu? S první přilbou mě trochu bolívalo za krkem a právě mezi lopatkami, naštěstí jsem ji byla nucena vyměnit ani ne po desátý vyjížďce.

                  Kdysi tu někdo nechával odkaz na články, kde byly podrobně popsány příčiny různých druhů bolestí při jízdě na kole. Vnitřní, vnější strany kolene, zad v oblasit beder, lopatky… Bohužel jsem si ty odkazy neuložila a na hledání momentálně nemám čas.

                  Zkus si najít jiné thready s tématem bolesti zad. Jeden tu nedávno byl a probíralo se to už víckrát. Snad vám to pomůže.

                  Třeba pak po nějaký změně nebude nutná výměna rámu. Nebo se po experimentech ukáže, že lepší službu provede cvičení typu Pilates, powerjoga.

                  A pokud jo a bolesti by způsoboval delší posed, nemusí při svých 170 cm šahat hned po dámským rámu. Můžete vybírat i z pánský rámů kratších než je těch 570 mm efektivní dýlky u Treka. Problém začíná spíš u shánění rámů pod 550, 500 mm.

                  Ale z dámských bych vybírala u Pellsu, Superioru, pokud nechcete být nutně „in“ tak bych se podívala i po Authorech, taky pridávají rámy i samostatně. U nich ale pozor na nejvyšší dámský model, který je v nejmenší velikosti skoro stejně dlouhý jako její stávající Trek.

                  0 0
                  • ax  

                    o.k. diky za pomoc, pohledam v diskuzi

                    helmu ma selev alien, mam ji taky, kolik vazi nevim ale tezka urcite neni

                    0 0
              • ax  

                jo a jeste jeden poznatek, ona jezdi spise s natazenyma rukama, ne uplne, uhel v lokti odhaduji asi na 170–160°, mozna tim ze az tak neuvolni ruce tlaci tim do zad ktere pak boli

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Jojo, taky tohle se uvádí při některých problémech se zády. Tuhé lokty a ramena. Ale nepamatuju si, v kterých částech pak záda bolí. Ale bolest mezi lopatkami se přímo nabízí a krční páteře se přímo nabízí. Je schopná je pokrčit, aby přitom seděla pohodlně a necítila se jak na natahovacím žebříku? Pokud ne a má je teda natažený kvůli tomu, že jinak na řidítka „nedošáhne“ tak opravdu má dlouhý rám.

                  0 0
                • homat  

                  zkus někde sehnat takový ten představec z krossovýho kola )o chlup kratší než máte teď), který umožňuje plynulé nastavení sklonu a tedy i výšky řídítek,pomůže vám to najít vhodnou pozici pro přípdanou výměnu představce. Jinak ruce by neměly být nataženy, ale mírně pokrčeny, váha by se neměla přenášet na ruce. bolí z toho překvapivě záda.

                  0 0
                • Maroška  

                  Axi, zkuste přenastavit sklon sedla – nedavno jsem přeměřovala rám, neb jsem měla zdání, že mě bolí záda z dlouhého posedu, ale paradocně ač se sedlo tvářilo „od oka“ vodorovně, podle vodováhy jsme to dorovnali a zvedli špičku asi o 2mm. Takhle minimální rozdíl po úpravě úplně bolest v zádech odboural, dovolil mi sedět plně v sedle a neklouzat dopředu ( i když jsem si toho opravdu nebyla vědoma). Držím palce.

                  0 0
    • roud  

      mno nevim jak u bajku ale silniční ramy od meridy se u nas v HK prodavaj…

      0 0
      • ax  

        jo prodavaji se ale panske, damsky ne, psal jsem primo do meridy

        0 0
    • kycis  

      Zdravim, nechtelo se mi zakladat novy vlakno na tisickrat omylany tema, tak vyuziju tenhle, je jeste malo zapleveleny :-) Otazka prvni: daji se jeste sehnat samostatne damske ramy od Superioru, pripadne nemate nekdo tip kde by je mohli mit ? Nejlepe zapadni cechy :-) A druha: nejsem si jist velikosti ramu, pritelkyne meri 164 cm, nohy ma spise kratsi, doted jezdila naprosto nevyhovujci 19tku Author, sedlovku vysunutou cca 9,5cm. Nevim jestli shanet 17 nebo 15.. Dik za odpovedi Honza

      0 0
      • kámen úrazu1  

        15" už jen kvůli dostatečnýmu vysunutí sedlovky. Dámský Superior je delší než spousta jiných dámských rámů, velikostně odpovídá spíše „klasické“ délce velké části pánských rámů. Author (asi ne nejnižší modely, ale Vision jo), ještě přes zkrácením, měřil v 15" cirka stejně a to se považovaly authorácký rámy za delší. Kdyby byl náhodou krátký, není problém dát o cenťák delší představec – ale spíše bude vyhovovat nebp bude nutný zkrácení posedu, pokud má extra krátký ruce (nebo i trup) a dlouhý nohy. Mně třeba končí ruce hned u ramenou a delšího dámskýho Supa naž 15" bych nechtěla.

        0 0
        • kycis  

          Diky, myslel jsem si to, ale potreboval jsem se ujistit nekym kdo s tim ma zkusenost, takze nekym kdo tak male ramy jezdi. No ted uz ho jen sehnat, a nejlepe v te „spravne“ barve :-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Když se koukneš do fotek, tak tu spousta bab, stejně velkých jako Tvoje přítelkyně,  dám­skýho Supa v 15" jezdí. A pochvalujou si ho. A navíc většinou mají řidítka docela vysoko (hodně podložek a představec pozitivně), takže prostor pro prodloužení posedu je velký. Nebála bych se toho, i když Tvoje přítelkyně má, jak píšeš, nohy spíše kratší. Vždyť ta 15" má na dýlku skoro 56 cm. A 17" není o moc delší, ale ta výška, a teda méně vytáhlá seldovka, by byla znát. Navíc je těžší zkracovat delší posed než krapet kratší prodlužovat.

            0 0
            • kycis  

              Vy holky byste si mely do profilu povinne vyplnovat take svoji vysku, aby ji pak chlap mohl porovnat s velikosti bajku:-) Kazdopadne dik za radu, snad bude spokojena a bude jezdit jeste vic nez ted :-)

              0 0
    • obda  

      Ať nezakládám nový thread, přiživím se na tomhle. Pro manželku sháním nějaký levný mtb rám, a nedaří se mi najít něco s odpovídající geometrií. Klasicky měřená délka je nohy 87cm, ruce 62cm a trup 64cm (výška 172cm). Na mé 19" (Sup XC 820)  má sedlovku vysunutou nějakých 23cm, takže na 17" by to chtělo alespoň 400mm sedlovku a to už mi připadá hodně (rodla jsou pak moc nízko). Efektivní délka horní trubky (virtual top tube) ji podle competitivecy­clist.com i podle odhadu na mém kole vychází tak 58–58.5 cm.

      Dámské rámy jsou většinou moc krátké, snad jen Superior Team Lady vypadá rozumně: http://www.superior.cz/…en/bike.html?…

      Ale to už je moc drahé (hledám něco v relaci 3–4 tisíce). Pell's Razzer comp lady vypadá taky zajímavě, ale tam nevím, jestli se dá koupit samostatný rám a za kolik.

      Napadl mne ještě krátký pánský 18" nebo 19" rám, ale nemůžu nějaký vhodný najít. Nemáte nějaké tipy? Zítra jdem zkusit nějaké rámy, ale nemáme na to moc času, takže každá rada je vítaná.

      0 0
      • siafu  

        jen placnu – co Axman?

        geometrii tam majou jen jednu a ta je zrejme az k tomu karbon ramu… kdyz tak tam napsat…

        v 18" delka 583 mm, 3400 kc, hmotnost kolem 1600 g

        Axman

        0 0
      • Patar  

        Zastav se u mne v N.Lískovci, Zoubkova 36. www.cyklo-patik.cz......v sobotu do 18 hod.

        0 0
        • obda  

          Díky za nabídku, bohužel na to nakonec nebyl čas.

          0 0
      • kafac  

        A co tohle? Ja jsem n atomhle postavil kolo pro moji pritelkyni. Meri 174cm a ram ma 17".

        0 0
      • obda  

        V sobotu jsme vyzkoušeli pár kol. Dámský Superior 17" vypadal na výšku malý, ale možná by šel. Bohužel si ho žena pořádně neprojela. Zato ji v obchodě celkem sedla (na výšku určitě) od Superioru 19" XC 820 (ročník 2008). Což mne překvapilo. Později se k tomu vrátím. Merida Matts 18" vypadala mírně delší.

        K tomu Superioru – studováním webu jsem zjistil, že zatímco model 2007 má efektivní horní trubku 615mm, tak model 2008 jenom 600. Zkrátila se i hlavová trubka (ze 120 na 100). Všechny míry platí pro 19". Takže Superiory jsou letos kratší!!! Co mne mate nejvíc, že pokud změřím efektivní horní trubku na svém kole (ročník 2007) vyjde mi špíše 600–605mm místo katalogových 615mm! Letošní rám jsem přeměřit ještě nezkoušel.

        Ten Pell's nakonec padá, neboť dámské rámy zvlášť neprodávají – ptal jsem se přímo v jejich brněnské prodejně. Zítra jdeme zkoušet dál.

        Furt mne vrtá hlavou, proč se tady na b-f propagují tak nízké rámy. Na těch +/-172cm se tu doporučuje 17", a to už mi přijde dost nízké.

        0 0
    • kafac  

      Musis to zkusit primo ve sklade, ja bydlim par set metru od neho, a sem tam od nich neco kupuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.