Šaltr + radící páčky SRAM X-9

20 nepřečtených
  • MadMax

    Přezbrojil jsem teď na SRAM X-9 mod.2007 – šaltr + řadící páčky a jsem docela zklamanej(předtím šaltr Sh XT 03 klasický tah, páčky LX Rapidfire Plus).SRAM pocitově při přeřazení hrubší, hlasitější chod, zbytečně dlouhej pohyb páčkou, vynaložená síla podobná jak u Shimana(to chodilo naprosto potichu a hladce), kde je ta vychvalovaná technologie?Máte někdo podobné zkušenosti, nebo se mi tozdá?

    0 0
    • panaczek  

      jezisi ty ses zblaznil, to tady nemuzes tak nahlas rikat!!!! Mam ze sramu ten samej pocit – kterej u me navic umocnujou kratky prsty. prislo mi to humpolacky, dlouhej chod. presel jsem z LX pacek na XT a chrochtam si. ale to je vsechno jenom mezi nami dvema, jo?! jinak na verejnosti: podelany Shitmano..!

      0 0
    • kubad  

      jé konečně to někdo řekl na plnou hubu, stejný pocit XTR – X0

      0 0
    • pajasimi  

      dlouhodobý zkušenosti nemám, jen co jsem projížděl cizí kola, např na výstavách..ale pocity takový, že chci na sram přejít, i kvůli výrazně menšímu kraválu v terénu (způsobeného šíleným pohybem přehazovaček shimano do všech stran:D i obyčejnej sram 3 a gripshift se mi zdál bejt na úrovni sh. deore, co se týče techn. zpracování. to hrubší řazení mi vyhovovalo kvůli tomu že jsem si jistej že jsem přeřadil, ale co mě z tvých postřehů děsí, je dlouhej pohyb páčkou, což by snad u přev. pom. 1:1 být nemělo ne? každopádně já uvažuju o gripshiftu..

      0 0
    • Manas  

      Nevim, mam saltr X-0 a packy X-0 a prijde mi to ponekud lepsi nez shimano (ale to bylo Deore). Me to pri razeni moc neva, spis jde o to ze to pri jizde nemydli o ram.

      0 0
      • panaczek  

        to souhlasi. X0 je „ponekud lepsi“ nez Deore. na LX uz je to sporny. ;-)))))

        0 0
        • Manas  

          Mno, z myho uhlu pohledu jsou vsechny saltry od Shimana, krom silnicnich, strasne hlucny. Furt to mydli o ram :-)

          0 0
    • Luka  

      toz tak ja se pripojim :) Ale trochu jinak. Presla jsem z LX na X9. Packa „velka“ jde asi stejne jako u LX, akorat preradi na jeden zatah o 5 kolecek, to me potesilo (ne ze bych to zatim pouzila). Naopak mala packa je tak intuitivne ulozena, ze mi staci pomyslet a chtit priblizit palez a najednou cvak! a je to :) Ja jsem spokojena, byl to dobry krok. Prehazka jde paradne, packy prijemne. Jen mi na prvni dojem vadilo, ze na velky pacce necitim prvni prerazeni, ale uz jsem to nasla :) Takze me se to libi

      0 0
    • Tomcat  

      A v cem je problem? Presne popisujes jiny system a jeho vlastnosti.
      Myslim ze jediny zaver ktery popisujes je hlatkost chodu. Hlatkost chodu neni o sile nutne k prerazeni a delce kroku paky. Toje jak s vidlici pokud reknu ze nejaka vidlice ma hladky hod, nerika to nic o tom jaky ma zvih nebo jak silnou ma pruzinu.

      0 0
    • Pebe  

      já jsem teda na Sram X7 přešel z Deore hlavně kvůli tomu mlácení přehazky do rámu a taky že se mi líp brzdí ukazováčkem a můžu si u toho i řadit(někdo tvrdí že to nepotřebuje, já teda jo). A hlučnější cvakání páček mi víc vyhovuje…

      0 0
      • pitos  

        Taky běžně řadím pod bržděním.to by mi chybělo,je to ale jen jeden z důvodů proč preferuji sram. Taky to poznávám na udržbě(mam i shimano)na sram vlastně nikdy nesahám.Pokud tedy neohnu ramínko jak o víkendu:(

        0 0
        • Vilém  

          To razeni pri brzdeni umoznuji i nove Shimano packy.Zkousel jsem novy LX,XT a XTR a je to krok kupredu,i kdyz inspirovanej SRAMem.

          0 0
          • pitos  

            Vim i když jsem to neměl možnost zatím zkusit. Ale jak jsem psal je to jen jedna věc z mnoha,prostě sram je jinej a to mi vyhovuje.Tomcat to dobře vystihl.

            0 0
            • Vilém  

              Me je osobne taky sympatictejsi,ale ty novy packy Sh se mi taky libi.

              0 0
    • RedAce  

      Sram přehazka má lepší vedení lanka. Řazení je na udržbu mnohem jednodušší, X.9 rozděláš a za chvíli je zpátky na kole, ale zkus si rozdělat něco od Shimana. Příklad za všechno- páky Dura Ace jsou ze 120 součástek X Sram Force 60 součástek

      0 0
    • Hurka  

      tos tedy opět vytáhnul kostlivce. už mi to připadá jako v politice.

      0 0
      • Tomcat  

        kostlivce ne, spis to je mimo misu. toje jak kdyby si stezoval ze kysely zeli je kyseli a pritom argumentoval tim ze ale nekdo rikal ze je to dobry… Lol

        0 0
    • kesu  

      hm smekam,todle sou totiz nevyhody sramu…

      0 0
    • Volf  

      Já jsem možná moc velká konzerva, ale pro mě je Sram shift. Takový X-0 a byl bych spokojenej. Prostě mně ke Sramu páky nejdou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.