Prosím, jak rozliším vodící a napínací kladku u sady kladek Shimano RD-6700? Popisky na fotkách
Prosím, jak rozliším vodící a napínací kladku u sady kladek Shimano RD-6700? Popisky na fotkách
Kladky Shimano RD-6770/6700-A/6700/6600/6500/M772/M771/M770/M761/M760/M751/M750/M810-A/ M810/M80 – Kupkolo.cz https://share.google/…xKNHvXF8qXLD
Vzdyt to na nich mas napsane ktere je ktere. Keramicke pak prijde nahoru, obyc dolu.
Nebo jinak – to s sipkou prijde dolu :)
Keramicke, kluzne, byva horni.
Horní Boční vůle (laterální pohyb) ANO spodní NE
Na kladce někdy bývá nápis „G“ (Guide) spodní nápis „T“ (Tension)
Díky.
Ty kladky jsem chtel vyměnít, že jsem si mylel, že ta boční vůle je nežádoucí,
teď už vím, že ta boční vůle tam má být. Zase jsem se něco naučil.
Z manuálu:
The tension pulley has an arrow on it to indicate the direction of rotation. Install the tension pulley so
that the arrow is pointing clockwise when looking at the outer side of the derailleur.
To s šipkou je spodní, napínací.
Díky všem. Teď už jsem si všiml na kladce s keramickým ložiskem písmene G guide vodící. Děkuji všem
Po precteni reakci mam dotaz. U prehazovacky, ktera je na 1×11 (Shimano GRX) jsou spravne obe kladky bez vule? Mam je totiz jiz z vyroby bez vule, obe maji loziska a sipku. Ma to tak byt? Dekuji
Myslím, že u Ultegry jsou taky obě na ložiskách a bez vůle
To jestli je to s vůlí nebo bez vůle se spíš odvíjí od velikosti vodítka a podle počtu převodů. Čím víc převodu tím totiž nějaká ta dorovnávací vůle postrádá smysl.
No dávat do obou ložiska a pak záměrně udělat vůli, taky nedává moc smysl ;-)