Rychloupínáky na náboj Shimano FH-M475

17 nepřečtených
  • Doctor.Bolito

    Zdravím,

    měl bych menší prosbu ohledně výběru nových rychloupínáků. Mám náboje Shimano FH-M475 . Původní kliky po letech odešly (jedna se rozlomila při utahování a druhé se ohnula osa v místě závitu, sic jsem jí narovnal, ale nedávám jí moc času). Vůbec se neorientuji v nabídce klik, resp. rozměrech. Nechce se mi znovu jít do stejných klik od Shimana, tak jestli nevíte o něčem cca do tisícovky (čím méně, tím lépe). Nejde mi o to, aby byly co nejlehčí apod., ale čistě jen o to, aby byly trochu bytelnější (a samozřejmě kompatibilní s nábojem).

    Díky za jakoukoli radu.

    0 0
    • Doctor.Bolito  

      *místo klik tak mělo být rychloupínáků od Shimana

      0 0
    • Vilém  

      Tak zrovna shimano upinaky patri k tem lepsim. Tyhle jsou sice tezsi, ale funguji bez problemu.

      0 0
    • Dejv94  

      Tak to bych chtěl vidět tu sílu kterou jsi to dotahoval, jinak pasovat by měli jakýkoliv rychloupínáky, přední je kratší než zadní, většinou se prodávaj v páru. Tuším že přední má 130mm a zadní 165, ale tím si nejsu jistej.

      0 0
      • Doctor.Bolito  

        No, zaráží mě to, že u rychloupínáků k tomu náboji se často píše rozměr 165/167, vnitřní šířka ve vidlici je 135mm. A když vidím prodávat rychloupínáky s délkou 135mm, tak jestli jestli budou sedět akorát, nebo budou moc krátké.

        Jinak, já mám tendenci utahovat to poměrně dost silně…to jsem dělal několik let, když se přičte pár defektů, tu a tam údržba… tak se časem materiál opotřebí :) Ale je fakt, že na ten utržený upínák překvapil snad každého v mém okolí…a řekl bych, že jsem měl štěstí na špatný kus…ale jak se povedlo ohnout ten konec druhého, to už mi hlava nebere (tu a tam vyrazím do přírody, ale jsem spíš klidný jezdec). A tak těm jejich ocelovým rychloupínákům nějak přestávám věřit.

        0 0
        • Vilém  

          Tak pokud utahujes na silu, tak to ty naby uz stejne maji za sebou.

          0 0
          • Doctor.Bolito  

            Možná hloupá otázka, ale jak se pozná podle projevu, že už to mají za sebou?

            0 0
            • Vilém  

              Kdyz tocis osou tak se netoci hladce.

              0 0
              • Doctor.Bolito  

                Ne, s tím kupodivu ani po letech nemám problém. Vlastně jediné, co mě dlouhodobě tíží je občasné jakoby praskání, hlavně při prudkém záběru (zrychlování, jízda do kopce). Víceméně náhodně. Zadní kazeta, řetěz ani kliky za to nemohou.

                Někde na foru mě zaujalo, že někdo diagnostikoval příčinu v upínáku (což se mi moc nezdá), na druhou stranu by to mohlo sedět i na náboj, ale to je skutečně jediný negativní projev, který jsem zaznamenal.

                0 0
                • Vilém  

                  Tak to se divim, protoze takto konstruovane naboje jsou na pretazeni upinaku pomerne citlive. Pokud teda nemas nastavenou, v neupnutem stavu, pomerne velkou vuli osy, ktera zmizi po utazeni upinaku.

                  Po pretazeni se sevrou konusy a spolecne s kulickama se vydrou.

                  To obcasne „streleni“ muze mit na svedomi orech (volnobezka), kdyz nezapadne praporek a pak to pri zaberu udela neco takoveho jak popisujes.

                  0 0
          • nox159  

            tak jde o to jak ma nastavene ty naby ne? ( respektive vuli v konusech… :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.