Ryanair - prevoz kola v papirove krabici

145 nepřečtených
  • orm

    Ahoj, ma nekdo z posledni doby zkusenost s prevozem v kola v papirove krabici u Ryanairu? Mam krabici od kola o rozmeru 150×80×20cm (~0.25m3). Na webu Ryanairu maji, ze krabice muze mit maximalni rozmery 119×119×81cm (~1.15m3). Na chatu mne rekli totez, ale tipuji ze to byla prvni podpora a ze to akorat vycetla z webu. V diskusich na webu, z lonska, jsem nasel, ze jim tu krabici vzali. Nechce se mne to riskovat na slepo :-).

    0 1
    • Martinson  

      Loni jsme měli letět s kolama na Sardinii. První zjištění kola v pohodě. Připlatili jsme si větší zavazadla ale pak zjistili že Ryanair chce platbu speciálně za kolo za jeden let 60 euro, na letišti 75. Takže s přestupem to vycházelo dost draho a kola vezla nakonec dodávka.

      0 0
      • orm  

        Ja uz mam letenku specialne pro kola koupenou. Stala tech 60 euro, to je v pohode. Jen nevim co stou krabici, zda mne s ni pusti nebo ne :-)

        0 1
        • Smazaný účet  

          Ja bych nespolehal na to, ze na prepazce nebudou chtit nic premerit…nizko­nakladovky rady doji lidi na „beznych vecech“… Poskladej to do mensi krabice. Ja letel s kolem s Transavia do Parize s kolem ve „vaku“. Balik na kolo muze mit az 32 Kg-na webu psali, ze nic krom kola by tam byt nemelo, ale ja tam mel i cyklohadry atak…a taky vozik, at mam na sem ten pytel prevazet:D. Kolo jako takove neprevazovali, jenom olepili a poslali mne ho nechat odbavit u nadrozmernych zavazadel.

          Doporucuju cele kolo obalit mirelonama – izolaci na trubky. a dat rozperky do zadni stavby a vidlice – pokud budes sundavat kola.

          0 0
          • Rubi  

            +1, zrovna ryan doji hlavne z poplatku, takze bych zasel do kramu pro odpovidajici krabici…

            0 0
            • orm  

              Na BF je zajimave, ze se tu clovek dozvi uplne vsechno, jen ne to, na co se pta :-).

              Ty rozmery jsou proste blbost, zvlast ta delka 119cm. Vetsina plastovych boxu na kolo do letadla to nesplnuje, proto me zajimalo, zda nekdo letel s vetsi krabici, konretne delsi nez tech 119cm. V jedne diskusi se psalo, ze je dulezite, aby soucet rozmeru nebyl vetsi nez ten jejich.

              0 1
              • Smazaný účet  

                Kdyz nevis, na co se mas zeptat, odpoved se nikdy nedovi. Kdyz vis, staci se jenom zeptat.

                0 0
                • orm  

                  Pripada ti otazka v mem prvnim prispevku nedostatecna? Je to ta veta s otaznikem.

                  0 1
                  • Smazaný účet  

                    vsak ja ti odpovedel..nedavej jim strelivo zadara nebo zaplatis…

                    0 0
                    • orm  

                      Takze jsi neletel ani s Ryanairem, ani jsi nemel kolo v krabici, takze to odpovida na mou otazku jak :-)?

                      Ja samozrejme vim, jak se Ryanair chova k zakaznikum. Neletim s nima poprve. Poprve si jen s nima beru kolo. Prostudoval jsem si podminky, prostudoval jsem si diskuse. V diskusich pisou, ze je dulezity soucet hran, jinde pisou neco jineho, neco pisou na chatu ryanairu. Vetsina plastovych boxu na kolo se do toho jejich rozmeru 119cm nevejde, pokud by se mel striktne dodrzovat. Proto me zajimala konretni zkusenost, ne obecne zkusenosti nebo zkusenosti s jinyma spolecnostma.

                      0 1
                      • tromboonen  

                        Takže seš další, nebo možná jeden z těch, něco mi ten nick říká, co se zeptaj jak jantaři a když se lidi pokusí poradit, tak je akorát seřveš, že to není to, cos chtěl? Co chceš slyšet, podmínky máš, jestli někomu někdy prošlo něco jinýho Ti nepomůže, je to o tom,odkud letíš, jak je letadlo plný, jakou náladu má bába za přepážkou plus dalších deset lidí po cestě… jestli se Ti to nelíbí, jeď tam co letíš po ose, nebo si zaplať lístek vč. kola u aerolinky, ne u MHD s křídlama, kde nikdy nevíš… s taškou to vždycky nějak dáš, když na Tebe vytáhnou tu přihrádku co maj, s krabicí z kartonu máš smůlu :)

                        0 0
                        • orm  

                          Proc tu vlastne reagujes, kdyz nemas nic k tematu? Fakt me nezajima tvuj nazor na to kam a s kym letet. Diky. Otazka byla polozena. Je konretni. Nic k ni nemas, jen si tu vylevas srdicko. Sorry, ale co si o tobe ma clovek myslet? Ze jsi idot?

                          0 1
                          • tromboonen  

                            Go on, vynadej všem okolo… s Ryanairem mám něco nalítaný a kolikrát máš problém s příručákem, tak jestli si myslíš, že ukecáš kartonovou krabici tak good luck, třeba to pak dojedeš na tom kole s krabicí na zádech, když Tě nevezmou, a jo, už si vzpomínám, jsi jeden z těch debilů, co se ptaj blbě a pak útočej na ty, co se snaží pomoct…

                            Otazka ani zdaleka konkretni neni, neumiš napsat větu aby davala smysl, natož tak aby to byl problem, ktery se da vyresit podobnou otazkou (i kdyby byla srozumitelna), viz ostatni reakce, ale to už je uděl lidí Tvyho typu. S Tvym přistupem bych doporučil soukromej tryskáč, ale pán kouká na korunky, že jo… nic proti, ale to pak musíš sklonit hlavu a pořídit si krabici co se vleze.

                            0 0
                          • sodek  

                            Kdyby ti někdo z ****** napsal že mu kolo prošlo a tobě na letišti řekli, že překračuješ jeden z daných rozměrů, tak co bys dělal? Taky bys je hned u přepážky sprdnul? Bednu mám větší ale poslat ji chci a chci a chci :)

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak nebud socka a let s nekym mormalnim, kdo ti da srozumitelne podminky.

                        0 0
                • tromboonen  

                  To máš jedno, i kdyby věděl jak a na co se zeptat, tak mu to v dobytčáku typu Ryanair bude k hovnu, záleží jak se vyspí pipka u přepážky a na ničem jinym… a tohle se nevyřeší tím, že si to kolo obleče na sebe a vleze s ním do letadla :)

                  0 0
                  • LM  

                    To jsem zvědav jak si potom sedne :-D

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Znal jsem lidi, co si v devadesáítkách z Nepálu vozili horolezeckou výbavu za stovky tisíc, kterou posbírali v base campu na smeťáku, šli do letadla v péřovkách, ledovcovejch botách, sedákách, s jumarama a málem i s kyslíkovejma bombama… tak třeba by se to kolo dalo nějak rozložit na prvočinitele a tvrdit, že je to kompenzační pomůcka nebo tak :)

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych ti nějakou zkušenost napsal, ale ono je to tak jak tady všichni píšou. Nějak jsem z tý otázky nepochopil o co ti vlastně jde. Máš daný podmínky, ale ty ti nevyhovujou a čekáš, že ti někdo na BF napíše, že je to vlastně jinak? To potom, až tě u přepážky vyhodí, budeš operovat zkušeností BF? Každej ti tady radí, aby si se držel přepravních podmínek, ale to ty nechceš slyšet :-D Tak ti napíšu zkušenost ;-) ne všude ti zavazadlo odbavuje letecká společnost. Když jsem třeba lítal s nebožtíkem Air Berlin, tak v Munichu si to odbavovala společnost sama, ale při zpáteční cestě v Mallorky už s tím neměli nic společnýho, protože třeba zrovna v Palmě to děla jedna firma pro všechny. Na 99% to vždycky bylo tak, že to co mi prošlo v Munichu mi nikdy neprošlo v Palmě a to jak u váhy tak u rozměrů! Vždycky striktně dodržovali to co bylo v podmínkách dopravce. Zkus si příště vybrat leteckou společnost, která má reálný podmínky na přepravu kol :-)

      0 0
      • tromboonen  

        To máš těžký, von chce lupen za 16–30 éček a k tomu služby jako u Emirates, asi se moc kouká na UCI závody a má v mysli ty zlatý přilby a Airbusy 380… ale zas do tohohle paneláku se blbý kolo vleze i mezi vztlakovou klapku a křídlo, nelmuvě o podvozku, prostě bych najel na ranwej, nechal se v pravou chvíli dovízt sprinterskýmn vlakem ke startujícímu letadlu a pak už je to jenom o tom jak vyšplhat s kolem na zádech po podvozkový noze, někam to tam odložit a pak buď navlíknout masku s kyslíkem a přežít to v mrazu a bez přetlaku, nebo se potupně protáhnout do přetlakový kabiny a sedět celou dobu na hajzlu nebo tak, šampáňo si jako správná socka vezme s sebou, každej svýho štěstí strojvůdcem, že jo…

        0 0
      • orm  

        Ahoj, zatim se tu vyjadruji lide, kteri s Ryanairem s kolem nikdy neleteli, takze je to podobne jak jinde, kdy lide maji neodbytnou potrebu se k necemu vyjadrit, ikdyz nemaji co rici k tematu, viz. tromboonen.

        Jde mne o to, zda prepravni box nemuze prekrocit ty rozmery nebo prepravni box nemuze prekrocit souctem svych rozmeru rozmery specifikovane Ryanairem, coz by me davalo vetsi smysl, napr. 150 + 80 + 20 < 119 + 119 + 81. U papirove krabice to neni problem, clovek ji zarizne, klidne i na letisti, ale vetsina plastovych boxu delkovy rozmer prekracuje. Nedava mne to smysl, aby krabice o objemu 1.15m3 byla povolena a krabice o objemu 0.25m3 byla zakazana.

        Ja jedu s papirovou krabici, takze vezmu dve, zariznu je na 119cm a slepim dohromady. Delka bude splnena a objem bude vetsi. Ano, Ryanair byla v tomto chyba. Netusil jsem, ze budou mit jine rozmery nez ostatni. Kazdopadne je to poprve a naposledy co s kolem letim. Ta destinace je uz nudna a jinam kolo tahat nebudu.

        0 1
        • Smazaný účet  

          Evidentně jsi teda nepochopil politiku Ryanairu ;-) pro ně by bylo nejideálnější, kdyby lidi lítali jen s příručním zavazadlem a za poplatek :-D Proto všechno ostatní trochu znepříjemňujou. Už těch šedesát za jeden let je docela darda. Condor má například tyhle podmínky: Länge 200 cm x Breite 40 cm x Höhe 100 cm, 30kg. Cena 44,90 na letišti 120,– :-D Kdyby se ti tady někdo vyjádřil, že s Ryanem letěl, tak je ti to stejně k ničemu :-)

          0 0
          • orm  

            Je to dost, ale vyjde to levneji od > 7 dni, nez si ta kolo pujcit. Treba jsem nasel tuto diskusi

            https://forum.cyclinguk.org/viewtopic.php?…

            kde se resi, ze kolo je nadrozmerne zavazadlo a ze se na nej limit v rozmerech nevztahuji, jen hmotnost. Ze bys jinak nemohl cestovat ani s lyzema. Pak tam nekdo postoval, ze mluvil na chatu s Ryanairem

            I checked with Ryanair via online chat before flying and they confirmed that the combined dimensions of the box must not exceed 119cm x 119cm x 81cm ie 318cm combined.

            Mne ale zas tvrdili opak. Tak si vyber. Ano, Ryanair je hrozna spolecnost, ale ted s tim uz nic neudelam :-). Kdyby mne nekdo rekl, ze z Bratislavi odletel s krabici normalnich rozmeru na kolo 150×80×20cm, tak to risknu a pripadne si sebou vezmu nuz a orezu to na letisti :-).

            0 1
    • lane60  

      S Ryanairem jsem letěl několikrát. Podobně Wizzair.

      Kolo v krabici. Rozměr se neřeší, nesmíš překročit váhový limit. Myslím 32 kg.

      Do krabice jsem vždy přihodil brašny, stan, atd. Prostě všechno. A nechal si jen přední brašnu s foťákem a dokumenty.

      Krabici jsem pak vyhodil a na zpáteční cestu koupil 2 metry zahradní fólie, jen otočil řídítka a sundal pedály, brašny nechal na kole, vše obalil a přelepil.

      Prošlo to.

      Pak už jsem se na krabice vykašlal a jen balil do fólie.

      Jen jednou v Oslu měli malý vstupní otvor pro nadrozměrná zavazadla a musel jsem ještě sundat přední kolo a přikurtovat k balíku.

      0 0
    • obda  

      To by mne zajímalo, kde na webu Ryanairu mají něco o krabici na kolo. Pokud vím, jediné, co tam mají uvedené, je: "Bike

      €60 / £60

      €75 / £75

      Fee charged per Item/ Per one way flight a maximum weight of 30kg"

      A dále:

      Sporting or musical equipment including but not limited to large fishing rods, golf clubs, bikes* (bikes have a weight limit of 30 kilos), scooters, fencing equipment, pole vaults, javelin, surfboards, bodyboards, snowboards and skis and large musical instruments including but not limited to harps, double bass and drums are inherently unsuitable for carriage by airlines operating fast turnarounds such as Ryanair. However, these items may be carried in the hold of the aircraft in addition to your personal checked baggage allowance up to a limit of 20 kilos per item. Fees apply, click here for details.

      Any sporting and musical item weighing over the 20 kilos allowance will be charged for the excess at the applicable excess baggage rate per kilo.

      • Bicycles – MUST be contained in a protective box or protective bike bag in order to be accepted for travel. Electric bicycles cannot be transported by plane.

      Jestli tam někde rozměry pro kola vidíš, tak já tedy ne.

      Jo, jsou tam obecné rozměry pro všechno:

      For health and safety reasons Ryanair does not accept for carriage any individual item exceeding 32 kilos or with combined dimensions of more than 81cms (height), 119cms (width) and 119cms (depth). This weight limit does not apply to mobility equipment.

      Pokud by ale platil limit 119 cm na rozměr, nemohli by přepravovat lyže ;) Nicméně ty rozměry výše mají praktický důvod: dveře nákladové prostoru Boeingu 737 mají rozměr 122 × 89 cm ;)

      0 0
      • mastihuba  

        ty jo, když tak koukam do prepravnich podminek tak bombicky se stlacenym vzduchem bych mel nechat doma. :-(

        0 0
      • orm  

        Maji tam obecne krabice, proto jsem se ptal jak to je. Odpoved jsem dostal a byla pravdiva. Rozmery nikdo neresil. Kola sla na oversize prepazku. Dorazila v poradku. Uz jsem na mallorce a uzivam slunicka :-).

        1 1
    • Smazaný účet  

      Ahoj, jak jste řešili přepravu kola+krabici na letiště? Do Prahy pojedu vlakem a nevím jak to vyřešit s krabicí. Napadlo mě to celé zabalit doma a poštou poslat, jenže pošta na letišti je v sobotu zavřená.

      Vláčet se s kolem a krabicí z vlakového nádraží se mi moc nechce, tak leda jestli je nějaký cykloshop blízko letiště?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja vlacel kolo v cyklo vaku, co ktereho jsme si pribalil maly vozicek:))) Takze jsem ho nevlacel, ale vozil, na letisti jsem vozik slozil do vaku a nechal odbavit.

        Takovy vozik by mohl byt fajn:

        http://www.obchod-3mh.cz/…osnost-50kg/

        0 0
      • knihomol  

        Já jsem tahle cestoval na letiště s kolem v krabici vlakem už několikrát. Je to v pohodě. Vlakovou jízdenku si kup až do stanice Praha-letiště. Pak ti platí i na Airport Express, který jinak stojí 60 kč. A do toho busu Airport Expresu smíš vzít kolo zabalené pro leteckou přepravu. Nikdy s tím nebyl problém. Občas mi s tím i ostatní cestující pomáhali. Vozím kolo v krabici. Nechám si tam výřezy na ruce, případně celou krabici převážu prádelní šnůrou tak, aby šla poponést na rameni. Stačí to od vlaku dotáhnout nahoru k autobusu, na letišti si už vezmeš vozík.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Super, tak přesně to jsem chtěl slyšet :-)

          0 0
        • lane60  

          Řeším to podobně.

          Teď budu testovat balení a dopravu silničky. Tu do krabice kvůli řidítkám asi nedám a sundávat je nechci. Rádl bych někam zaletět a domů zpět na silničce jen s batůžkem.

          0 0
    • zderes  

      Kdo má zkušenost s kolem v krabici s Wizz air. Píšou, že kolo je nejlepší mít v krabici a je tam nějaký váhový limit. Ne rozměrový. Když bych měl krabici větší, je možno do ní dát kola dvě? Zkoumají to na letišti? Jinak počítám, že tretry, přilbu a nějaké náhradní věci dám do krabice také. Má s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď.

      0 0
      • Libores  

        letěl jsem s nimi s kolem na Island. Žádný problém. Krabice smí vážit 23kg a rozměr je také nějak definovaný myslím. Stopro si pamatuju, že v bedne může být jen kolo, takže jsem tam měl brašny a helmu, která to neřežila:) Pohledej na jejich webu.

        0 0
        • zderes  

          Díky. Na webu píšou prostě kolo… a že helma nepřežila? Tak to je moc fajn…

          0 0
          • Libores  

            koukám na ten jejich web a nějak to změnili. Už je to skoro dva roky, co jsem s nimi letěl, takže dobrá rada nad zlato:)

            0 0
            • Libores  

              Tvl, teď mi došlo, že to byl EasyJet:)

              0 0
              • zderes  

                :) neva, něco jsem si ze všeho vzal a zkusím zariskovat. Dobře to zabalím, přidám i boty, přilbu, oblečení, náhr. kola a pumpu a děj se vůle boží :)

                0 0
      • Meduza  

        S Wizzairem jsem letel s papirovou krabici 2×.(2017 a 2018) Byl tam vahovy limit 32 kilo a nikdo neresil, co v te bedne je spolu s kolem. Pri druhe ceste pri navratu se mi krabice rozpadla a vysypali mi to z letadla na vozejcek a dovezli. Nastesti se nic neposkodilo a nic nechybelo. Byla to ale nejspise moje chyba, ze jsem to spatne a malo omotal lepici paskou ( ve spojeni s tim, ze paska taky blbe drzela, protoze krabice byla zaprasena, jak lezela 10dni pod dalnicnim najezdem na letisti v Tel Avivu)

        Letos s Qatar PRG-Hanoi s papirovkou vahovy limimit 30 kg (zadny extra priplatek za nadrozmer). Opet bez problemu.

        Zpet z Bangkoku. Tam jsem vysomroval krabici v bikeshopu. Meli ale jen nejaky pidi krabky snad od silnicky. Nejdrive jsem byl skeptickej, ze se mi tam moje 3XL 29" RBcko nevejde. Ale nakonec jo. ale musel jsem i kola totalne vypustit, aby se to tam veslo :))))

        Ta krabice byla mensi nez krabice od 55" lcd televize

        https://photos.app.goo.gl/…cjQPk7rm9Z86

        https://photos.app.goo.gl/…LWnCeK2nsiN7

        0 0
      • žvejk  

        V krabici to bylo vždy v poho, já bych spíš nevěřil těm některým vakům a rozkládání celého kola…

        Chce to trochu vyztužit proti zmáčknutí zboku a pokud letíš s přestupem helmu a tretry si ke kolu nedávej.

        Pokud helmu ke kolu, tak pořádně obalit, třeba oblečením. Dost lidí si jí bere přímo do letadla jen tak.

        Váhový limit je většinou okolo 32kg Tak tam můžeš narvat ještě dost věcí a letět levněji jen s příručákem.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Renda69  

      Já několikrát s Turkama a v krabici celkem bez problémů. Před tím ve vaku, ale byl měkký a trochu to trpělo. Za měsíc s Emirátama, jsem zvědav, jak to dopadne… Beru krabici.

      0 0
    • okin  

      Ahoj,řeším ted stejný problém jako ty před rokem.Prošlo ti to s tou delší krabicí? Měl jsi v ní i jiné věci než kolo?

      (oblečení,hel­ma,tretry…) Díky moc za odpověd.

      0 0
    • jarda65  

      Krabice byly vždycky v pohodě. Dáváme tam všechno. Jen loni jsme narazili. V rentgenu poznali powerbanky a ty už tam nesmí být. Takže všechno rozbalit a vyndat. A pozor. Chytráci celníci s tím v rentgenu kutálí.

      0 0
    • Renda69  

      Tak Emirates vpoho, krabice prošla, powerbanka je zakázaná v podpalubí, musí být v příručním. Kola jsem měl na 1,5atm neupouštěl jsem. V Hanoji taky vpoho, paní mi krabici odvezla, ačkoliv jsem říkal, že já sám. Zpátky taky vklidu, ať jsme to měli omotané fólií, nebo ne.

      0 0
      • mastihuba  

        ted na jaře nám s jednou krabicí tak jebli že se ji otevrelo dno. nic se teda neztratilo, ale neni to prijemny když na pás vyjede otevřená krabice. ta folie je asi jistota.

        0 0
    • Domingos  

      Ahoj, neví někdo jak to je aktuálně u Ryanair a wizzair s přepravou kola v krabici?

      Při koupě letenky s nadrozměrným zavazadlem je psaný rozměr 81×119×119 cm.

      Projde mě klasická krabice na kolo, která má největší rozměr 150cm?

      Díky

      0 0
      • Rubi  

        50/50

        0 0
        • Hagner  

          Můžeš sem dát odkaz? Je to sice jen dvacka, ale proč ne :-)

          0 0
      • Hagner  

        Ryanair má spešl letenku na kolo ;-) Jedna cesta 60,– Euro (letiště 75,–). Platil jsem to před týdnem.

        Nevím kde vzal kolega těch 50,– Já to nikde nenašel :-)

        0 0
        • Meduza  

          Mam dojem, ze to tak dlouhodobe byvalo. Asi jenom zdrazili. Wizz taky byval za 30 eur a ted uz stoji 45

          0 0
          • Hagner  

            Nevím jestli dlouhodobě, ale v listopadu 2019 už stálo kolo 60,– stejná cena jako u Condoru ;-)

            0 0
      • mrozu  

        Kolo k letence nekupujes jako nadrozmerne zavazadlo, ale primo jako sportovni vybaveni → kolo. To je pak uz omezeno prakticky jen hmotnosti, bezne krabice na kola jsou uplne bez problemu.

        1 0
    • Domingos  

      Koupil jsem to jako odbavené zavazadlo, ne sportovní výbavu. Je v tom rozdíl?

      0 0
      • Hagner  

        Kolega to musel na letišti doplácet ;-) Já osobně bych to ještě před odletem raději změnil. Zkrátka kolo není odbavené zavazadlo, ale má svoje specialní zařazení, ostatně jako další sportovní vybavení, obvzlášť u Ryanairu :-)

        0 0
      • mrozu  

        Kdyby ses vešel do toho rozměru a zapřel, že je v tom kolo, tak by ti to možná prošlo, ale pokud přivezeš krabici na kolo, tak ti to jako klasické zavazadlo téměř jistě neodbaví, takže si přinejlepším připlatíš, přinejhorším ti to vůbec nevezmou, protože míst na kolo bývá omezené množství a musí se rezervovat dopředu.

        1 0
        • Atilla  

          Pokud se vejdeš do rozměrů, tak není problém. Létám takhle normálně.

          .

          0 0
          • Domingos  

            Těmi rozměry myslíš součet 119×119×81 a nebo žádná strana nesmí překročit 119cm? Krabice na kolo má cca 150 nejdelší strana.

            0 0
            • Atilla  

              Tak to si musíš najít v leteckých podmínkách, ale většinou je to součet stran.

              Doporučuji zesílit rohy a místa kde je madlo, nebo díra. Pak krabice vydrží na pohodu let tam i zpět.

              0 0
    • mais  

      Moje zkušenost buď objem nebo rozměr a hmotnost samozrejme, co je překročeno dřív chtějí prachy navic

      0 0
    • Domingos  

      Díky za všechny informace

      0 0
    • jarda65  

      S Wizzairem letáme často. Kupujeme s letenkou sportovní vybavení. U krabice na kolo pak nikdy neřešili rozměr (a že od XL elektrokola je teď už i zbytečně veliká), pouze váha by měla být do 25 kg. Ale zatím nevadilo, když to trochu přizvedneš (kámoš má běžně víc).

      1 0
      • zderes  

        Právě s Wizzairem mám blbou zkušenost, že jsem musel připlatit za kolo. Když jsem vysvětloval, že kolo je prostě sportovní vybavení, tak jsem neuspěl. od té doby raději vždy kupujeme přepravu kola. Tohle se mi stalo v Katovicích. Určitě záleží na člověku, co je u přepážky. Jenže hádat se moc nechci, protože ke kolu běžně dávám mnoho jiných věcí, které by tam neměly co dělat.

        0 0
        • Meduza  

          Kapku jsi me vydesil. Mam koupene letenky s Wizz na Kypr a vyvolal jsi ve me pocit, ze jsem neco prehledl. Ale ne neprehledl. Kolo v krabici JE sportovni vybaveni.

          0 0
          • zderes  

            Máš pravdu, teď na to hledím, změnili to, což je dobře. Ryan to má bohužel pořád stejný.

            0 0
          • jarda65  

            Gumy už nevypouštíme, zadní kolo nesundáváme (vejde se i mé crossové 28" kolo vel. L), jinak musí dolů přehazka. A chce to v krabici vyplnit. Občas s tím v rentgenu kutálejí na všechny strany. A ještě: powerbanka na palubu. Jinak znova rozebíráš zabalenou krabici na letišti.

            0 0
            • Hagner  

              A bombičky jen určité množství, jinak taky rozbaluješ :-D

              0 0
              • lazza  

                Nam je v Berline i na Islandu bezpecaci vsechny vyhazeli. Z prirucniho stejne jako z odbavenyho.

                0 0
                • Hagner  

                  Já je měl v kufru u kola v Munichu a musel jsem z devíti slevit myslím na pět, ale už je to dlouho, tak si nepamatuju přesně :-)

                  0 0
    • Domingos  

      Ještě mám jeden dotaz. Vím, že baterky je potřeba vzít sebou na palubu. Týká se to všech, nebo malé baterky které jsou v páce el. řazení projdou?

      0 0
      • Jakobo  

        To bych nemel obavu. Ja bych realne pochyboval, ze v te zmeti barev a tvaru a pri te rychlosti dokazi identifikovat baterku nekde v pace. Myslim, ze i tablet a powerbanka obcas/ve vetsine pripadu projde bez povsimnuti. A litam pomerne casto, nejake zkusenosti uz mam take.

        1 0
        • jonti  

          Taky mam zkusenost, ze male integrovane baterie nikdo neresi. Ani DI2 akumulator nikdo neresi.

          Ja jsem jednou letel se zapomenutou plynovou kartusi, co me docela prekvapilo, ze to proslo.

          1 0
    • dawe27  

      Zdravím, měl bych také dotaz… Poletím s Wizz airem, kolo jsem si připlatil jako sportovní vybavení a počítám s tím že ho povezu v krabici. Zajímalo by mě jestli do krabice můžu přihodit věci jako oblečení, tretry apod.. ať nemusím připlácet další kufr? Dále píšou že musí být pláště vyfouknuté, tak jak se to řeší pokud mám bezduše? A poslední dotaz jak je to s elektronikou na kole, pokud mám wattmetr v pedálech jestli nemůže být nějaký problém?

      0 0
      • zderes  

        Přibalit můžeš téměř vše co je dovoleno. Jestli máš bezduše je jedno. Musíš je mít vyfouklé. Ale taky se nám stalo, že jsme zapomněli a nic se nestalo. Jen to nesmíš přiznat, budeš rozbalovat a upouštět. Hlavně olepit rohy a náplast si vzít i do tašky. Wattmeter nevím.

        0 0
        • Jakobo  

          Co furt tady vsichni blbnete s tim vyfukovanim? To jste nekde slyseli, nebo to vas nekdo chtel na letisti? Ja nic nevyfukuju, akorat srani navic.

          1 1
          • Atilla  

            Tak ono je to v přepravních podmínkách. Ufouknout na 1 bar je asi rozumné.

            0 0
      • gerrard  

        :) Tak jestli chceš, ať ti v 10km vystřelí pláště ven z ráfku, tak nevyfukuj. Já bych je vyfoukl a vůbec bych nespekuloval.

        0 0
        • jonti  

          Proc by meli vystrelit? V letadle bude atmosfericky tlak mozna o 1/2 bar nizsi nez normalni, teda se tlak v pneu o 1/2 bar zvysi. To neni vubec problem pri normalnim tlaku v pneu.

          0 0
          • gerrard  

            Tak ne všechny nákladové prostory jsou tlakované na stejný tlak jak v kabině a některé nejsou tlakované vůbec. Tak buď můžeš hrát ruskou ruletu nebo prostě vyfoukneš a máš klid.

            0 0
            • Tuplak  

              Tak to se teda pleteš. Všechny dopravní letadla, která mají přetlakovou kabinu, tak musí mít přetlakový nákladový prostor, pokud létají nad hladinu 10 000 stop, tj. cca nad 3 km. Což jsou dneska všechna proudové dopravní letadla, se kterými by jsi teoreticky letěl někam s kolem.

              0 0
              • gerrard  

                Je možné, že se pletu a doba pokročila a přetlakové je všechno. Naposledy jsem to řešil 20 roků zpátky při převozu velkého psa letadlem a bylo potřeba čekat na letadlo s nákladovým prostorem pro přepravu živočichů. Potom jenom dopravci nestihli zareagovat a chtějí něco co už není potřeba.

                0 0
            • jonti  

              I ve vesmiru se rozdil tlaku mezi tlakem v pneumatice a tlakem venku nezvetsi o vic nez 1 bar.

              0 0
            • Jakobo  

              V nakladnim prostoru je stejny tlak jak v kabine, 8000 stop, to udela narust tlaku v plasti 10–15 psi. Pokud mas i silnicni plaste nabusene na 120 psi, tak tech 10 psi navic je nerozstreli. U MTB tim spis 10–15 psi nehraje roli, pokud mas 2 bary tak se zvedne na 2.5–3 bary nejvic a to jeste ciste teoreticky, pac soucasne poklesne teplota, ve vysledku ten tlak v plasti pak muze byt temer stejny.

              0 0
              • gerrard  

                Vycházím z toho, že nákladový prostor tlakovaný není – mea culpa. A čím teda vysvětluješ ty požadavky na vyfouknutí?

                0 0
                • Jakobo  

                  Aerolinky se tim asi pojistuji proti pripadnym reklamacim. Ale ja nic nevyfukuju, nanejvys o neco snizim tlak v plasti a to proto, ze se pak kolo lip posklada do krabice. Nekolikrat mi ten 1 cm pomohl, jinak bych nezavrel viko.

                  0 0
      • Hagner  

        Nevím jak Wizz, ale s Ryanem a Condorem mám pedály s wattmetrem normálně v kufru s kolem a nikdy nikdo nic neřešil ;-) K tomu oblečení, lítám jen s tím kufrem na kolo a něm mám všechno, včetně nářadí atd. Jediný co jednou řešili, byl počet bombiček, jak jsem psal :-)

        0 0
      • jarda65  

        Máme v krabici věci na týden na kole (vč. spacáku, celty, bez stanu), jak jsem psal, do 25 kg. A tvrďáci nevyfukovali nikdy, my měkčí až poslední roky. A to mám vzadu na crossu 5 atm.

        0 0
        • dawe27  

          Díky za odpovědi, že to je kvuli přetlaku mě ani nenapadlo… spíš mě zajímalo jestli vadi mlíko v pláštích, popřípadě jestli je problém když budu mít přibalené mlíko v nějakém malém balení a do plášťu ho dám na místě? Letadlem poletím poprve a úplně jsem nepochopil podmínky pro převoz kapalin.

          0 0
    • Domingos  

      Ahoj, aktuální zkušenost s ryanair a wizzair.

      Jak jsem psal výše. Koupil jsem místo kola jako sportovní výbavu pouze klasické odbavené zavazadlo s max rozměry 119×119×81 a 20 kg.

      I přes přichystanou krabici s rozměry a odpovídající váhou byl problém u obou odbavení. Jejich běžné přepážky nejsou na tyto rozměry(119×119×81) vůbec stavěné a proto jsem i tak musel jít přes speciální zavazadla. Samozřejmě se ptali jestli tam mám kolo. Kdybych nezalhal a neřekl, že pouze komponenty, oblečení a podobně, musel bych doplatit sportovní výbavu navíc i přesto, že se vejdu do rozměrů i váhy jejich běžně odbaveného zavazadla. Kolega co letěl se mnou řekl pravdu o kole a doplatil 75E za jednu cestu.

      Na rentgenu už to neřešili.

      Takže příště u nizkonakladovek určitě koupit konkrétně sportovní výbavu (kolo) kde už jsou rozměry větší a rovnou to jde přes speciální zavazadla bez dohadů.

      Kdyby se někdo chtěl poučit z chyby někoho jiného a ne té své :)

      0 0
      • Hagner  

        Tak že klasika ;-) Přesně, jak jsme ti to psali :-)

        0 0
        • Domingos  

          Jj. Ale jeden komentář zněl, že tak litá běžně a nikdo to neřeší, pokud se splní váha, tak jsem trochu doufal :)

          1 0
          • Hagner  

            :-D

            0 0
            • zderes  

              Jeden komentář proti mnoha jiným…

              Jedině jak to jde trošku „ojebat“ je vzít velkou krabici od elektrokol a nacpat tam dvě kola. Neřeší se rozměr, jen hmotnost.

              0 0
    • Milkis  

      Máte někdo zkušenost s přepravou kola v kartonové krabici u Eurowings? V podmínkách mají speciální kufr na kolo, popř. v měkké, ale řádně vyztužené přepravní tašce. Já letím v létě do Barcelony a zpět se jede na kole, tak že vyhazovat peníze za jakýkoliv kufr či tašku se mi nechce.

      0 0
    • lazza  

      Neni to uplne k tematu, ale zkusim to: poletime s nima do Malagy a mame v letence jen malou cestovni tasku do rozmeru 40×20×25 bez vahovyho limitu; vsechno ostatni je za nesmysl priplatky (i za prirucni zavazadlo chtej o dva litry vic).

      Jakym zpusobem meri odpovidajici rozmery – klasicky klece, co se do nich musi taska vejit anebo nejak jinak?

      Dik

      0 0
      • Karaya  

        Ano, když budeš mít smůlu, tak tě to přinutí narvat do klece.

        0 0
        • lazza  

          Tak to je cajk, nejak to tam namuchlame :)

          0 0
          • zderes  

            A jestli budeš mít velkou smůlu, tak to tam musíš lehce vložit a lehce vytáhnout.

            0 0
            • lazza  

              Tos nekdy zazil, ze vyzadovali jemny vlozeni a pri nelehkym vytazeni nepustili do letadla?

              0 0
              • zderes  

                Wizz nebo Ryan, nevím, letěl jsem asi sto letů. Zažil jsem to. Vždy se snažím vypozorovat jestli je to letištěm nebo společností nebo lidma a zjistil jsem, že je to úplně jedno. Záleží na personálu. Taky je někdo může na–at dříve při kontrole a pak si smlsnou. Zažil jsem, že někdo nepochopitelně projde s velkým zavazadlem a nechají ho, jindy holka kufr silou nacpala do klece ( ta nejmenší klec) a při vytahování si ho zničila, ale neplatila nic a jiná to samý ( velká klec), ale zaplatit to musela navíc. Vysvětlovali a ukazovali jak to má být správně na jiném zavazadle. Nikdy nevíš. Ale teď se mi zdá ( na přískocích po Evropě + Kanáry atd), že je to celkem benevolentní. Když cestuješ hodně, kup si batoh s přesnýma rozměrama a nemusíš řešit nic.

                0 0
                • Hagner  

                  Přesně, je to o personálu ;-) Jednou mě v Palmě donutila vyndat dvě věci z batohu, protože se jí zdálo, že do klece nevleze dost hladce :-) Prej to Condor vyžaduje :-D

                  0 0
                  • lazza  

                    Diky obema. Ja tuhle situaci prave nikdy nezazil. Naopak sem zahlidl, jak lidi vecpali predimenzovany batohy do takovy ty merici diry v papundeklu, kterou ma taska projit, a pak to neslo ven: s personalem to pacili ven i za pomoci kopu a uderu pesti :)

                    0 0
      • embi  

        zpravidla nemerii. ale víš jak to je.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.