Rudy Project ImpactX 2 Photochromatic Laser Brown - recenze skel

129 nepřečtených
  • djx

    Protože mi hned při první vyjížďce z těch skel skoro spadla čelist, rozhodl jsem se podělit o vlastní zkušenost – třeba to někomu ulehčí rozhodování při pořizování nových brýlí… :-)

    Jednoduše… poté, co mi před cca 5 roky praskla bočnice na svých Rudy Project Ekynox, jsem několik posledních let vozil levné polarizační brýle z číny za cca $15, které mi slouží dodnes. Nicméně díky zatmavení (jsou spíš tmavší) jsem měl občas problém na MTB v lese, nebo při večerních návratech za šera, kdy jsem tu a tam vletěl do nějaké díry, nicméně kvůli muchám jsem ty brýle na očích mít musel… Ty moje číny sice měly více skel – a v zimě jsem vozil skoro čirý skla – jenže na slunku to bylo zase málo, takže…

    Tak jsem si řekl, že holt pustím nějakou kačku a pořídím zase „normální“ brýle… Přes všechny možné značky (Oakley nevyjímaje) jsem se dostal až zase k Rudy Project, konkrétně mě hodně zaujaly jejich fotochromatická ImpactX 2 skla. Mít jedny brýle na světlo i šero, to se jevio slibně :) Jen jsem nevěděl, na kolik se dá věřit té jejich simulaci a propagaci dokonalosti těchto skel ;-)

    Zkrátím to – pořídil jsem tolik známý model Rydon, a musím uznat, že to jsou fakt dokonalý brýle. Lehký, díky tvarováním nosníku i bočnic se přizpůsobí snad každýmu obličeji, sedí fakt perfektně. Skla jsem zvažoval červená nebo hnědá, nakonec jsem se rozhodl pro hnědou (ImpactX 2 Laser Brown). Už cca před 4–5 lety jsem si je zkoušel, ale za 5 000,– Kč mi to přišlo jako málo muziky za dost peněz, tak jsem je tenkrát nepořídil.

    Pokud shrnu všechny dojmy, tak asi takto: :)

    • je v nich vidět v šeru i v noci (!) – při nočním průjezdem městem skoro není rozdíl, jestli se díváte přes ně nebo ne
    • na ostrém slunci se skla zatmaví krásně dohněda a pohled je přes ně skutečně HDR (vysoký kontrast, zvýrazněné barvy) – je to podobné, jako když v Photoshopu zvýšíte kontrast a saturaci – obraz je ostřejší, dynamičtější a barvy „živější“, ale věrohodné – tyhle skla nemění nádech do žádného jiného odstínu, narozdíl od červených/modrých/o­ranžových brý­lí
    • i v šeru má člověk pocit, že je jasněji, než ve skutečnosti (dělá to asi jemný posun do teplejších barev a lehký efekt rozjasnění)
    • volba na Rydony padla mj. také proto, že na ně jdou sehnat náhradní díly vč. skel, za celkem přijatelný peníz

    V těchto brýlích je opravdu pořád vidět, ať jsou světelné podmínky jakékoliv. Velké plus je, že ty brýle můžou být pořád na očích, to je prostě pecka :-) A zatmavují se hodně rychle, stačí mrknout na pár videí na youtube. Ještě zvažuju ten dioptrický klip, ale nevím, recenze na něj jsou tak 50/50 (někdo říká, že je super, jiný, že žádná sláva).

    Jediný „mínus“ bych zmínil asi to, že do auta se moc nehodí – díky tomu, že člověk sedí pod střechou, tak brýle neztmavnou tolik jako venku (i když ImpactX 2 se narozdíl od dřívějších ImpactX zatmavují i přes sklo auta). A na dálnici je to furt málo, takže tam vozím pořád svý polarizační číny – hlavně se mi pod ně vejdou i dioptrický brýle ;-)

    No, takže asi tak. Pokud je někdo zvažujete, tak z vlastní zkušenosti doporučuju. I když působí celkem křehce, tak myslím, že snesou docela dost, prý je někdo měl 10 i 12 let, takže pokud člověk není vyloženě dobytek, tak asi vydrží :) Já je koupil za 4 200,–, což mi přijde relativně ještě OK. Nebudu říkat kde, ať nedělám reklamu konkrétnímu e-shopu.

    Pokud jste se dostali až sem, tak gratuluji :)) Jsem z nich fakt nadšen a musel jsem tu radost předat dál… ;-)

    DJX

    0 0
    • raskin  

      Asi by to chtělo porovnat např. s fotochrom. brýle z dílny R2 http://www.r2.cz/…rown-at078h/, já je mám a sdílím stejné pocity jako ty, akorát že jsem brejle koupil za litr (byla akce, normálně stojí 1600) a ty více jak 4× dráž. Takže tvá „recenze“ jaksi postrádá to, proč koupit RP a ne jiné :-) Jinak potvrzuji, že nemá žádný význam kupovat brejle na kolo s výměnnými skly, když se to dá řešit fotochrom.

      0 0
      •  

        R2 nejde srovnavat s Rudy opravdu ne. Zajdi do kramu vyzkousej a ver ze ty R2 zahodis. 

        0 0
      •  

        R2 nejde srovnavat s Rudy opravdu ne. Zajdi do kramu vyzkousej a ver ze ty R2 zahodis. 

        0 0
      • djx  

        Mno, pokud se mi jinými slovy snažíš říct, že jsem debil, protože jsem vyhodil peníze z okna za předraženej model, tak si klidně posluž, ale mně je to vážně fuk :-) Relaxy/R2ky jsem měl asi 4 různý modely, a byl to opravdu low-end, jak provedením, tak sklama. Prostě obyčejný brýle, který bych si vzal třeba na pláž, kde počítám, že přijdou k nějaké té újmě a nebude mi líto, pokud se s nima něco stane.

        Přesně ten model, co linkuješ, jsem taky chvíli zvažoval, ale i dle recenzí nejsou nic moc, a především zatmavení těch skel údajně není dostatečný (zůstávaj prý stále hodně čirý i na slunci), takže jak říkám, prostě brýle odpovídající jejich ceně… ;-)

        0 0
        • raskin  

          Snažím se ti říci, že meleš houna. R2 jsou na slunci černé jako uhel. Udělej porovnávací test, potom bude tvá recenze k něčemu, takhle si jen hřeješ svou polívčičku a já trucovitě svou :-)

          0 0
          • mastihuba  

            ono to ale cely neni o mire zatmaveni, parametry skel jsou dany a kazdej si muze vybrat co chce. nekdy nejtmavsi nemusi znamenat nejlepsi :-)

            0 0
          • kubad  

            pokud si s R2 spokojený tak je vše jak má být.

            0 0
          • AussigBiker  

            Tak podle filtru by melyt byt objoje tmavy stejne. Akorat RP nejsvetlesi maji na tech obrazkach filtr 1, takze jsou neustale trochu ztmaveny. R2 maji filtr nula, takze se rozsvitej do cira.

            A pak uz je to proste o tech sklech, jak moc zkreslujou, jak se prez ne diva, jak se mlzej / nemlzej, poskrabou / neposkrabou, jak brele celkove sedej atd.

            0 0
          • djx  

            Proboha, smyslem založení tohoto threadu bylo napsat pár slov ke sklům Impactx 2, protože jsem na ně nenašel moc recenzí, na BF myslím ani jednu. A vyzkoušet si konkrétní brýle v praxi nebývá moc jednoduchý, a dát jen na oslavný marketingový kecy, tomu dnes věří asi málokdo.

            Vůbec se nehodlám pouštět do bitvy, který brýle jsou lepší nebo ne, ať si každej vozí, co chce. Brýlí je dnes na trhu tolik, že nebude asi problém najít dalších dvacet brýlí s podobnýma vlastnostma.

            Proto prosím berte tuto recenzi jako hodnocení těchto konkrétních skel a hotovo.

            Ty R2 Crown vypadají v pohodě, mně se taky líbily, za tu cenu myslím super, ale pokud se dívám správně, tak fotochromatický skla mají jen v šedé? Když už, tak bych bral spíš ty červeno/oranžový, ale ty zase nejsou fotochromatický, nebo se pletu?

            0 0
          • 5jv  

            R2 se mají používat od +5 do +30 to je údaj od výrobce, jinak čočky zničíš,je to doloženo výrobcem R2.

            Takže R2 se nedají vůbec srovnávat s RP, což udává sám výrobce R2.Takže R2 jsou Ti v zimě a ve vedru

            na velké H.

            0 0
            • nostro66  

              Hmm, tak to je asi dovod preco mi jedny R2-ky uplne prestali po sezone stmavovat.

              0 0
        • marius  

          Ty Crown jsou ale jiné kafe. Dobře sedí na nose, nožičky jsou masivní, takže se bez problémů nasazují za jízdy a nemlží se. Ohledně zatmavení nemám srovnání, ale jak v lese tak na cestě mi to přišlo OK. Na ružových brýlích je měli asi za 1200 Kč. Za tu cenu super.

          0 0
    • mastihuba  

      tak jako když už, tak dioptrický skla, dávat sem klip je blbost.

      0 0
    •  

      V aute jsou prave rudy jediny co docela funguji. A dioptrické skla nikdo do sportovnich obroucek neudela to uz jsem zjistoval

      0 0
      • mastihuba  

        proto ma vicero lidi v rudy origo dioptricky skla. ses komik

        0 0
        •  

          Ptal jsem se v sesti optikach ve meste nikdo to neudela a ani nevi kde by to slo ani kdyz jsem jim prinesl svoje sklicka z Shimano co mam. Tak jestli to nekde delaji tak jen dobre komiku

          0 0
          • mastihuba  

            optiky to posilaji primo do fabriky RP a delaji to vcetne zabarveni, fotochromu a antireflexu

            0 0
            • djx  

              Otázka na tělo – kolik takto vyrobený skla stojí? :-) Náhradní ImpactX 2 stojí cca 2 200,– Kč – pokud by ty dioptrický stály nějak rozumně, asi bych si je nechal vyrobit, protože bych pak měl super alternativu k dioptrickým brýlím.

              A pokud bych bral, že je takto budu moct používat dalších několik let, hodně bych ušetřil na kontaktních čočkách, takže v sumě by to i finančně mohlo vyjít zhruba nastejno :)

              0 0
              • mastihuba  

                je to ranec fotochromatika, antireflex + polarizace stály okolo 7500 jedno sklo + brejle. Celková suma byla cca 18tis. Alternativně jdou pořídit oakley, který vyjdou cca 5,5 za sklo. Další ve výběru byl adidas, kolega si je nechal dělat okolo 12–13tis. Ty RP jsou ranec, ale když se na mne usmály dvě pěkný mladý optyčky, tak jsem podlehl :)

                0 0
                • djx  

                  A sakra :D Tak to jsem si naivně myslel, že se tak do pětky za obě skla vlezu. 18k teda za brýle nedám, to raději budu kupovat kontaktní čočky na kila :)))) Ale díky, aspoň vím, že to zatím můžu přestat řešit ;-)

                  0 0
                  • Ricci  

                    to za tie prachy si uz mozem rovno nechat operovat oci laserom …

                    Aj ja zostavam pri sosovkach :-)

                    0 0
                    • zdenek  

                      Před pár lety jsem došel ke stejnému závěru. A zatím nelituji. :-)

                      0 0
                  • mastihuba  

                    kdysi jsem byl u toho, když přišel obchoďák do cyklosportu a ukazoval nám brejle, no a ptáme se jako co by to stálo s dioptrickejma sklama. Tenkrát říkal 15–20 podle modelu, tak jsme si mysleli že jako procent navrch k takhle drahejm brejlím. No vyvedl nás z omylu a spadla nám čelist. to se psal cca rok 2008?-2009? no šest let jsem si tu investici obhajoval. Kamarád je oční chirurg a operaci mi nikdy nedoporučil…

                    0 0
                    • Yura  

                      „Pekny brejle. Kolik staly? No vic nez tvoje kolo..“ :))

                      0 0
                • black.horse  

                  Souhlas, vozil jsem RP Rydon s dioptrickými vložkami asi 10let, RP brejle pecka (hlavně dostupnost ND když mi pes sežral pacičky a nosník), ale ty vložky jsou kompromis, další skla navíc = dostane se tam pot, zamlží se to atd… takže jsem si nechal udělat dioptrický skla (pro pražáky a okolí mohu doporučit na BF již x-krát zmíněné http://www.sport-optik.cz/) a je to pecka:-) Ale jsem druhej případ, fotochromatiku jsem zamítnul, protože z toho jak pomalu to reaguje (zesvětlení) by mi jeblo:-( až to bude +/-5s tak jo jinak ne… takže mám jedny červené alá Racing Red ve kterých zvládám vše od noci do bílého dne a na vyloženě ostré slunce si teďka chci nechat vyrobit druhé skla tmavé… (dříve jsem střídal troje skla, ale Racing Red jsem vozil nejvíce). Za obroučky + skla jsem platil kolem desítky. Ale teda žádný pěkný mladý optičky tam neměli:-(

                  0 0
                  • mastihuba  

                    ona ta cena nastupovala postupně, fotochrom, antireflex, polarizace? ja ani nevim, čuměl jsem do výstřihu :)

                    0 0
                  • zdenek  

                    Volil jsem podobně: na ostré slunce a silniční kolo Multilaser, na všechno ostatní Racing Red Photochromatic.

                    0 0
          • mastihuba  

            nez ze sebe udelas blba tak se nauc pouzivat googl :-P ale je fakt ze za zeptani nic nedas :-)

            0 0
            •  

              Blba ? To ze neco nevim neznamena ze jsem blb, potom jsou na svete jen blbove protoze nikdo nevi vse. Psal jsem jen ze jsem to zjistoval u nas ve vsech optikach a vsude pohorel. Je teda pravda ze ne na RP ale na me shimana. A jestli neumis slusne debatovat tak sem nelez.

              0 0
              • mastihuba  

                to ze neco neznas neznamena ze jsi blb, blb jsi kdyz to zasvecene komentujes.

                0 0
              • mastihuba  

                a nez mne začneš usmernovat tak si projdi historii o dioptrickych brejlich na kolo. kdybys to udelal hned tak si usetris cestu po optikach. abys nerekl ze te tu jen urazim, tak diopricky brejle na kolo dou vyresit i tak ze se vyberou placatejsi plastovy obruby s mensim zakrivenim a zabrousi se do toho normalni cocky s libovolnym zabarvenim. okolo 1200kc se to da zvladnout. je to jen o dohode s optikem. sportovni cocky delaji vsechny větší značky, adidas, oakley, rp, a určitě by se našlo vícero. A nechce se mi věřit ze by v šesti optykach neznali rodenstock.

                http://www.rodenstock.cz/…sport-2.html

                0 0
                • kubad  

                  Johny má v Ockach dioptrické chromatiky, ale cena byla masakr.

                  Ale jde to

                  0 0
                  • black.horse  

                    Jestli dobře pamatuju, Johny má ještě navíc astigmatismus, to může výrobu prodražit:-(

                    0 0
                  • mastihuba  

                    Problém vidím v tom že když přijde člověk do optiky s vlastníma obroučkama s velkým zakřivením, tak odpověď zní opravdu že to nejde. Zakřivený sportovní dioptrický skla strašně zkreslují a udělat brejle tak aby nezkreslovaly a měly odpovídající dioptrie je asi docela kumšt. Karayovi dělal skla nějakej klučina někde z Litomyšle do brejlí cratoni

                    0 0
      • djx  

        Viděl jsem přímo na stránkách Rudy Project, že jdou naklikat vlastní skla – dioptrie, cylindr atd., akorát ty brýle pak vyšly asi na 15 000,– Kč :) A u nás nevím – vlastní dioptrický skla bych bral, kámoš si tak před časem nechal vyrobit Polaroidy a je to super věc (pokud se pak nějak výrazněji nezmění dioptrie).

        V současnosti to řeším jednodenníma kontaktníma čočkama, jak taky jinak, že… ;-)

        0 0
        • mastihuba  

          i u nas to fakt jde peknejch par let. poprve kdyz jsem uslysel cenu, tak jsem sel do kolen, pak jsem vyhazel cca 10 litru za ruzny kompromisni varianty a po cca 8 letech premysleni jsem do toho prasknul.

          0 0
    • Yura  

      Ty vlastnosti co popisujes muzou byt fajn, ale ty brejle samotne nevypadaji nic moc. Ty skla dost mala, takze predpokladam, ze pri jizde s kopce apod.. kdy to hodne fouka neochrani pred vetrem na 100% a oci i tak zacnou slzet..

      0 0
      • djx  

        Názor na design ponechám bez komentáře, těžko se 100 lidí shodne na jednom. V reálu vypadají skvěle, ale to je stále jen věc názoru.

        A skla malá rozhodně nejsou, v porovnání s Ekynoxama (skutečně s těma velkýma, ne verzí SX) jsou ty skla skoro stejně velký, jen mají trochu jinej tvar. Ve sjezdu jsou v pohodě, a to že vzduch proudí částečně i zevnitř je jen žádoucí, protože se díky tomu vůbec nemlží. Rozhodně se neděje to, že by člověk začal slzet tak, že přestane vidět, to fakt ne ;-)

        0 0
    • AussigBiker  

      Dik za recenzi. Rudy jsem taky zvazoval, ale stale mam BBB Winner, uz 4–5 let fungujou bez problemu. Na tuhle sezonu jsem koupil Uvex a funguje uplne stejne dobre. Prechody svetlo / tma OK, par sekund je tma, kdy je min videt, ale rychle se rozjasnuje :).

      Jestli RP fungujou v aute, tak super, protoze to ztmavovani / zesvetlovani funguje na UV zareni, ktery sklo filtruje.

      0 0
      • djx  

        Rádo se stalo :) Přesně tak – švagr si takto nechal vyrobit snad za 10k zatmavovací dioptrický brýle, aby nemusel v autě vozit dvoje na sobě, až zjistil, že to zatmavení reaguje na UV, který má v autě odfitrovaný :)))

        V Rudy Project asi vymysleli nějakou novou technologii, která reaguje i na něco jinýho, než UV, ale jak jsem psal, alespoň na můj vkus mi to zatmavení v autě přišlo nedostatečný, a hlavně mi tam chyběla polarizace, tu v autě oceňuju nejvíc (např. mokrá cesta proti slunci, kdy bolestí člověk nemůže ani otevřít oči apod.). Na kole jsem zase rád, že tam ta polarizace není :) Do auta mám stejně jiný už proto, abych pod to nacpal ty dioptrický :)

        0 0
    • plysovykozisek  

      Zeptám se chytrých která značka má rychlejší fotochromizaci Rudy Project- Oakley-Alpina. Sháním fotochromatické brýle do5000Kč plus minus něco. Ale nic pro malý obličej. Zvažuju:

      Oakley Jawbreaker Photochromatic: http://www.uniquesport.cz/…romatic.html

      Rudy Project photochromatic : https://www.lyzeakola.cz/…c-black.html

      Alpina: https://www.skiandbike.cz/…ck-matt-2017

      Samozřejmě musí brýle obstát ve velmi slunečném dni, nebo kdyby někdo věděl něco lepšího.

      0 0
    • Smazaný účet  

      První fotochromatiky, který mi vyhovují rozsahem jsou Uvex kat. 0–3.

      0 0
      • mirav  

        UVEX uvádí na stránkách ve fotochromatice, konkrétně Variomatic ® level 1–3 protection (S1-S3). Ta nula bude spíš poplašná zpráva … .

        0 0
    • Team6  

      Zeptam se trochu off, ale jak jste na tom se zorniky? Vlastnim letite (10 let a asi i vice) Freeony – bohuzel uz je delaji jen v provedeni golf. Mam na nich treti sklo, vzdy prasklo uprostred zorniku. Dale mam jeste Rydon ( cca 6 let? Z dob konce prazske Trinnity) se zorniky Racing red, zde je zornik levy a pravy a u obou skel se siri prasklinky v miste, kde je vybrani pro zacvaknuti skla. S lety jak kdyby material zkrehl a zacala se sirit prasklinka z pnuti. Skla nemenim, nikdy jsem je neprisedl nebo neprimackl. U ocek skla drzi jiz 4. rok a tam je i cas od casu menim.

      0 0
      • zdenek  

        Já mám 2× Rydon cca 8 let a skla jsou jako nová.

        Měl jsem i Adidas, kde jsem měnil světlá skla na zimu. Ty dvě výměny do roka způsobily oloupání nějaké vrstvy na významné části plochy skel. (Nová čirá skla vycházela na cca 1200 Kč.)

        0 0
    • djx  

      Tak abych jen nekecal, přikládám konkrétní fotky, pro představu, jak ty skla vypadají v akci… :-) Tohle bylo při mírným zatmavení, protože bylo pod mrakem, lehce prosvítalo slunce a navíc to bylo v lese… :)

      0 0
      • Ricci  

        na moj vkus slabe zatmavenie, preto aj photochromic oakley sklo slo z domu…

        0 0
        • djx  

          Jenže jak píšu – bylo pod mrakem a v lese (!!!) Přímo na ostrým slunci jdou daleko víc do tmava – takhle jsem naopak rád, že např. na MTB pořád vidím… V tmavších by se už nějakej kořen/díra/klacek ztratil… :)

          0 0
        • ememem1  

          si kup zvaracske okuliare za 6 euro a mas tam tmave aj cire https://www.oblecsadoroboty.sk/…ux-weld-p867

          0 0
    • mastihuba  

      jen pro zajimavost takto vypada varianta Red 17–72% F1–3 moc to asi nevypovida ale pro predstavu to může stačit.

      0 0
      • djx  

        Díky :-) Můžeš zkusit udělat podobnou fotku jako já, jak vypadá pohled přes ty brýle :-) (ono samotný zabarvení skel někdy vůbec nevypovídá o tom, jakej efekt ty skla ve skutečnosti mají) Do budoucna zvažuju, že bych pořídil ještě jedny skla, a možná ty ImpactX 2 Red, tak by mě zajímalo, jak vypadají… Předpokládám, že budou pěkně rozjasňovací – na ostrým slunci jsou tmavý dostatečně? :)

        0 0
    • raskin  

      Tady jsem udělal nějaké fotky brýlí R2. Nechal jsem je chvíli ve tmě, potom hodil do okna, ale dnes zrovna moc nesvítí, skla by byla na plném slunci úplně tmavá. Také je tam fotka průhledu přes zatmavená skla. Výrobce uvádí rozsah 0–3, myslím ze je to pravda. Rychlost zatmavovani a ze světlováníi jsem neměřil, ani mne to nezajímá, protože v reálu je vše perfektní, nikdy jsem neměl pocit, že by sklo bylo špatně zatmavené. Co se tyče ostrosti skel, tento parametr mi přijde k hovnu, protože mám skla tak často od potu, nebo jinak zasviněná. Měřit a porovnávat by se toto určitě dalo, ale pro reálné využití mi to přijde zbytečné. Cena R2 je 1690, daji se sehnat ve slevě za 1190. Toliko můj příspěvek k tvé „recenzi“

      0 0
      • raskin  

        Tak ještě jedna fotka přes plně zatmavená skla, protože vylezlo sluníčko :-)

        0 0
        • Ricci  

          nic moc zatmavenie…

          0 0
          • djx  

            Ricci, ale my tu neřešíme svářečský brýle ;-), ale brýle, ve kterých i v horších světelných podmínkách něco uvidíme… ;-)

            0 0
            • Ricci  

              tak ja radsej nosim zvaracske bryle od oakley s Fire Iridium sklom :-)))

              0 0
          • raskin  

            Zatmavení funguje dokonale a rychle. Jak říkám, na ostrém slunci jsou zorníky skoro černé, ale průhled je krásně ostrý a kontrastní.

            0 0
      • raskin  

        Co se týče barvy skel, mají růžové své nesporné výhody i nevýhody, stejně jako moje neutrální.

        Zorníky brýlí jsou koncipované cíleně k určitým účelům – patří mezi ně propustnost světla (0–3), potlačování modré složky spektra, zvýrazňování žluté, oranžové a červené do špatných světelných podmínek a celkově zacházení se spektrem. jeho zabarvení a filtrace modré složky (nějčastěji tzv. atenuátor, který ji potlačuje a zlepšuje tak vnímání kontrastů, nebo zorník neutrální), tak abyste vybrali brýle blízké optimu.

        Růžové, neutrální a modré fotochromatické zorníky jsou k mání v Decathlonu. Tam musíš koupit obroučky za 1000 včetně výměnných skel a dokoupit fotrochromatické zorníky dle výběru, takže celkově vyjdou na 1390 Kč

        http://www.decathlon.cz/…mi-skly.html#…

        http://www.decathlon.cz/…ing-900.html?…

        http://www.decathlon.cz/…ing-900.html

        0 0
    • nostro66  

      ImpactX 2 Black (9–74 %) alebo ImpactX 2 Laser Brown (17–73 %)? Black ma vacsi rozsah, Laser Brown zase HDR.

      0 0
      • mastihuba  

        když jsem měl skla 17 –72 2red tak za slunecnich dnu bych uvítal tmavší. teď mam sluneční laser black 9,7 a ve stínu pres ne vidím hovno. :-) chce to vyzkoušet.

        0 0
      • Hrabex1  

        Ty black maji hodne chladny odstin, coz nekomu muze vadit. 1. den to vadilo i mne, ale rychle jsem si zvyk. Naopak, kdych je sundam, realne barvy mi pripadaji prehnane teply.

        0 0
        • nostro66  

          Kupil som Laser Brown, prave preto ze mam rad ten teply odtien :-) S optikou a ramom maximalna spokojnost.

          0 0
          • djx  

            Super, jsem rád, pokud i moje recenze třeba trochu pomohla. Já tyhle brýle mám vyhrazený vyloženě jen na kolo, protože jak psal mastihuba, třeba na fakt ostrý slunko někam k moři bych si je taky nevzal (navíc je škoda je někde rozmlátit jen tak) – na pláž (i běžný nošení + do auta) mám daleko tmavší a hlavně polarizační InBike z Aliexpressu za $15 :-)

            Na kolo jsou ale ty Rydony vážně super, je v nich prostě suprově vidět za jakýchkoliv podmínek :-)

            0 0
            • sis  

              mam nejake zyon impactx 2 cire/tmave a super. stoji to za ty hrachy

              0 0
            • nostro66  

              Nuz prekvapili ma hlavne tym, ze je v nich naozaj krasne vidiet v lese a v seru. Na slnku taktiez akurat, aj ked to moze byt individualne. Pre mna rozsah kompletne dostacujuci. Nejaky cas som ich zvazoval a tvoja recenzia ma posunula k objednavke :-)

              0 0
    • jirpl  

      Zdarec,

      s odstupem roku, nějaká nová zkušenost? Dnes jsem se byl dívat na novinku od RP Tralyx,

      http://www.rudyproject.com/…/tralyx.html#…

      a pekfektně mi seděly, jsem nahlodanej. Koukal jsem i na Tvé Rydony, musím říct, že na kolo pocitově lepší Tralyx, pro využití i na běh Rydon.

      0 0
      • sis  

        Není to sice na mě, ale pokud ti sedí, akceptuješ cenu a líbí se Ti, tak není co řešit. Moje zyony nejsou ani na kolo ani na běh, ale obojí v tom zvládám bez problémů celodenně, protože prostě perfektně sedí. Další (jednou) budou asi rydony nebo noyz kvůli spodku bez rámečku.

        0 0
        • jirpl  

          Trochu se u RP bojím velkého společného skla pro obe oči. Chápu, ze je to praktické, pro závodníky, co mají na další zavod nové OK, ale životnost pro člověka, co si je kupuje na delší dobu? Nebude to náchylné k praskání ve střední (spojovací) části? Ještě jsem si v optice zkoušel tyto, nezná je někdo?

          http://www.sport-optik.cz/performer-ttr

          0 0
          • sis  

            Osobne mam radsi delene zorniky, ale zrovna praskani bych se min. u RP neobaval. Pruzne jsou vic nez dostatecne, rekl bych.

            0 0
          • nostro66  

            Zivostnost skla? U RP by som sa toho urcite nebal.

            https://youtu.be/FUGoXkTn2IM

            0 0
            • jirpl  

              Je otázkou, na kolik se tomu dá věřit. Je tu spousta inzerátů (nevim jestli zrovna RP) kde je sklo uprostřed svisle prasklé…

              0 0
      • Smazaný účet  

        Já si teď objednal předplatný BIKE na dva roky a tohle byl dárek za 49,90 :-)

        0 0
        • ememem1  

          a jak sa to objednava na dva roky ? tiez som nad tym rozmyslal?

          0 0
          • Smazaný účet  

            No vybral jsem ty brýle jako dárek a ty dva roky mi naskočily automaticky :-D . Brýle přišly během dvou týdnů a hned následující měsíc i BIKE, přečemž první číslo je zdarma. Jedno číslo vyjde o málo dráž než když ho kupuju v německu a dost levněji než je cena v IT :-)

            0 0
            • ememem1  

              teda len tak medzi nami – som si to predplatne na dva roky vlani o takomto case tiez objednal a stalo to ze 81E predplatne + dakych 40 doplatok za tie okuliare(mimochodom asi prve co naozaj znesiem ze mi nevadia).

              docela nemilo ma prekvapilo, ze mi prave stiahli z karty a samozrejme poslali fakturu nan dalsich 81E ako predpalatne na tento rok.

              ja som to teda chapal tak, ze je to predplatne na dva roky + doplatok teda 81E + 40E doplatok a ne ze tento rok zaplatim dalsch 81E.

              nez im vypindam, u teba je to ako? lebo pri takejto sadzbe je to drahsie jak si ho kupovat na dialnici na pumpe. BTW aktualne predplatne na rok je 59.5E https://www.delius-klasing.de/…ail/abo/2558

              0 0
      • Team6  

        Pokud by mel nekdo zajem tak na bazaru mam velice zachovale Rydony. Novy nanosnik, jedinou vadou na krase jsou praskliny na sklech racing red ve stredove casti. Mam k nim jeste fungl nova skla black smoke. Na cene bychom se dohodli…

        0 0
      • Hrabex1  

        Ja mam RP Swifty asi 5 let, Uz se nedelaji a nic na ne nesezenu. Zato Rydon je model, kterej se dela uz strasne dlouho a zda se, ze se jeste dlouho delat bude.I to ber v potaz pri rozhodovani.

        0 0
    • jirpl  

      Tak nikdo nemá ty Performery? Rozhoduji se mezi nimi a RP Tralyx. Performery nabízejí fotochromatické i polarizační skla v jednom…

      http://www.sport-optik.cz/performer-ttr

      http://www.rudyproject.com/…/tralyx.html#…

      RP mají rychlejší reakci, a jsou „sportovnější“, Performery jsou z titanu a dají se použít i na „civilní“ nošení… U obou jdou při případném poškození libovolně dokupovat jakékoliv části. Pls, poraďte :-)

      0 0
      • sis  

        12 let spokojene ziju s RP, dporucuju

        0 0
        • jirpl  

          Díky, za názor! Když na Tvé Impacty koukám, vypadají úplně jako ty performery :-) Skoro mě láká si koupit oboje. Na kolo RP a Performery na civilní nošení + případné další sporty.

          0 0
      • mastihuba  

        kup ktery se ti víc líbí s tou rychlostí zatmavovani je to celkem jedno jestli jedny nebo druhý.

        0 0
    • Newli  

      Dovolim si trochu prispet do diskuse vlastnimi zkusenostmi, a to konkertne ohledne bryli RP Rydon s dioptrickymi skly (nikoliv vlozkou). Pred asi 14 lety se mi zacly horsit oci a poridil jsem si RP Kerosene s dioptrickou vlozkou. Pouzival jsem to jen obcas, protoze jsem mel malo dioptrii a cele to bylo moc tezke (vlozka kovova/dratena). Nasledne jsem presel na kontaktni cocky a nosil je trvale (pres den). Bohuzel po asi 13 letech (lonske leto) me telo prestalo cocky tolerovat. Narychlo jsem zacal resit bryle, abych mohl jezdit na kole a vubec se venovat i jinym sportum. Navstivil jsem na doporuceni sport-optik (zmineny vyse) a prodejce (majitel) na me udelal ve finale neskutecny dojem. Tohle se vazne nevidi casto, temer vubec. Ale k veci – ukazal mi vse mozne (ruzne klipy/vlozky i dioptricka skla) a doporucil spise skla. On ten rozdil v cene neni dramaticky (klip asi 5.000 a skla asi 8.000). Namital jsem, ze klip se da pouzit s ruznymi skly a je univerzalnejsi, ale prestoze je dnes uz plastovy, tak je to porad tezsi a hlavne, ten pohled skrz nej je proste horsi. Ja mam –2,5 na obou ocich a pri tomto zakriveni se skla vyfrezuji az do kraje. Takze pohled skrze ne je uplne dokonaly. Pak jsme resili, jakou barvu a tak (chtel jsem samozabarvovaci). Nabizi se zabarveni reagujici na svetlo nebo na UV zarezi (ty druhe se v aute nijak nezabarvi). Poridil jsem bryle zatmavujici se v reakci na UV zareni zbarvene lehce do hneda (bez zrcadloveho efektu, ktery pry jen skodi) a jsem 100% spokojen a nemenil bych za nic jineho. Ty bryle jsou maximalne univerzalni. Treba na badmintonu (v hale) se vubec nezabarvi (jsou cire), zatimco venku na slunicku ztmavnou pomerne dost. Hneda barva zlepsuje kontrast a rychlost mi prijde docela dobra. Pri vjezdu do lesa to samozrejme neni hned, ale nejsou tak tmave, abych v nich vubec nevidel (stare kerosene s nejtmavsimi laserovymi skly byly v takovem pripade peklo).

      2 DJX: Urcite si udelej do sport-optiku vylet (radsi si tam zavolej, obcas majitel nekam vyrazi – vyjmecne, ale mel jsem tu smulu) a zvaz dioptricka skla (tam jsou za mnohem lepsi penize nez u RP). Zvazoval jsem i operaci, ale po precteni vseho mozneho jsem ji (nejen vzhledem k veku) zavrhl. Nakonec jsem dnes ve stavu, ze na micove hry (kde mi bryle proste vadi) cocky kratkodobe snasim. Na kole je to lepsi nez driv s cockama. A na plavani mam dioptricke plavecke – opet lepsi nez s cockama.

      0 0
      • Kaire  

        Mám stejné dioptrie jako ty, na plavání použivám speedo speedsocket 1, dioptrické plavecké brýle jsou katastrofa v jakékoliv ceně. Navíc k plavání dioptrie nejsou fakt potřeba.

        Na ostatní sporty používám R2 crown s vložkou. Vložka stála 200kč a skla dohromady 400. takže komplet brýle do 2tis. Kč. Vložka je váhou naprosto zanedbatelná. Nevýhoda může být velikost vložky, já problém nemám ale určitě by někomu sedět nemusela. Používám je i na běhání v zimě, na běžky apod.. Mlžení sem zatím řešit nemusel.

        Na to že R2, Relax i RP mají stejného dodavatele se divím že jedna vložka by byla težká a druhá ne. Cena 5000 je asi taky trochu mimo ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          k plavání dioptrie potřeba jsou – mám 6,5 a když mi bez dioptrických brýlí na startu IM někdo ukázal „a plavete tááámhle kolem tý bójky“ viděl jsem hovno a ne bojku

          tak jsem si nechal udělat dioptrické a je klid…

          0 0
          • Kaire  

            6,5 a 2,5 je ale sakra rozdíl.

            0 0
            • Smazaný účet  

              reagoval jsem na tvoje suverénně podané vyjádření, že „k plavání dioptrie nejsou fakt potřeba“

              děkuji, že jsi mi potvrdil, že bylo nepravdivé

              0 0
        • Newli  

          Kazdemu dle jeho preferenci :-) Ne vazne, dokazal bych asi plavat bez dioptrii, ale s nima je to vyrazne lepsi. Jednak je mnohem lip videt, kdyz ti nekdo vleze do drahy. No a take muzes obdivovat krivky pripadne plavkyne ve vedlejsi draze :-)

          Konkretne mam tyto: https://www.sportex.cz/…ure-optical/

          Delaji se jak v dioptricke, tak klasicke variante a sednou mi skvele. Stare bryle (nedioptricke) jsem vyhodil a kdybych z nejakeho duvodu nepotreboval dioptricke (operace, kterou sjel teda zavrhnul, nebo cocky), tak si koupim ty same bez dioptrii.

          0 0
      • djx  

        Ahoj Newli, dík za tip :) Bohužel sport-optik je ode mě cca 300km, takže jen tak by-the-way si tam výlet neudělám :( Každopádně je dobrý slyšet, že řešení existuje. Na druhou stranu, s brýlema za 8000+ už bych měl skoro strach vzít na kolo, když vezmu, jak snadno tam můžou přijít k nějaké újmě (stačí rukavicí setřít šplíchanec bahna ze skel)…

        Co zní ale dobře, je ta univerzálnost i na sport v hale atd. – na tohle mám taky čočky, ale ne vždy sednou – pokud mám např. ten den hodně unavený oči od PC, tak někdy v interiéru čočky fakt nesnesu (byť jde o jednodenní).

        Venku s čočkama problém nemívám, takže na kolo je kombinace brýle+čočky OK, zatím… :)

        Ale díky za tip, ten sport-optik vypadá vážně dobře (u nás v optice mi řekli, že dioptrický skla do RP prostě nejsou schopni vyrobit).

        0 0
    • jirpl  

      Poradíte někdo, jesti od RP Tralyx bude fotochromatika fungovat v autě? Nikde se to nemůžu dočíst. Má to být nějaká nová technilogie, která není na principu UV a zabarvuje se v řádu vteřin. Popř. jestli je někdo přímo má… Díky

      0 0
      • zarkow  

        Pravděpodobně bude, nové zorniky to prý umí. informaci mám přímo z exit1.cz, což je dovozce RP pro ČR. Ale zda to bude úplně stejně jako venku, to netuším.

        0 0
      • Hrabex1  

        Starsi skla ne, ty novejsi (impact X2) ano…teda podle vyrobce. Ve skutecnosti je ale efekt ztmaveni i u nich pouze minimalni.

        Do auta si kup jiny brejle – idealne polarizovany.

        Co pises o rychlosti ztmaveni – ano je to rychly, ale opacny proces je daleko pomalejsi – v radu desitek vterin az minut.

        0 0
    • milan.v  

      Asi ještě vyhrabu své Noyzy s fotochromatickými red skly a pustím je do světa, když je tu takových zarytých příznivců…

      0 0
    • mirage  

      Zdarec chlapi. Po všech recenzich si budu asi kupovat bryle Rudy Project Fotonyk, kdyz si dam do googlu tento typ, tak mi vyjede nabidka obchodu co je prodavaji. Jen nekde je obrazek ze maji uplne pruhledna skla a nekde ze maji tmava skla, modra, nevite jak to stemi skly je? Jestli jsou vychozi fotonyk tmava, tak prece nemuzou udelat stejnou službu za šera jako skla čira. U všech je napsano Fotonyk, tak ted fakt nevim? Dik za rady.

      0 0
      • Vrci  

        Fotonyk je označení modelu, s výměnnými skly. Pouze jedna varianta je fotochromaticka.

        Více info překvapivě na stránkách RP, které jsou lokalizované i do češtiny.

        https://www.rudyproject.com/…fotonyk.html?…

        0 0
      • jIrI___  

        Fotonyk se dělá buďto s klasickými slunečními skly nebo fotochtomatickými. Fotochromatické jsou mimo slunce v podstatě úplně čiré a ve slunci naopak poměrně dost tmavé. Bez debat jsou to nejlepší fotochromatická skla, která jsem vozil (RP, Oakley, Uvex, Neon, noname čína). Bohužel tvar těch brýlí už je takový trochu retro…

        0 0
        • mirage  

          Diky za radu. Tak ze fotochromaticke musi byt uplne čire skla, uz v tom zacinam mit jasno. A ze by byli retro, to se mi nezda, jsou to takove spis větši bryle, to co se ted nosi nebo neco mezi tim.

          0 0
          • jIrI___  

            Fotonyky se prodávají i s čirými skly, bez fotochromatiky, pozor na to. Prostě sleduj popisek, musí v něm být zmíněno Photochromic. Osobně mi ty Fotonyky připadá spíše menší, na fotce porovnání s Neon Arizona (které jsou ještě o něco menší než třeba aktuálně moderní Oakley Sutro). Ale to nic nemění na tom, že na obličeji mi ty RP sedí lépe a zpracováním mají fakt skvělé.

            0 0
            • mirage  

              Ja se dival na Rudyproject.cz a tam jsou modely bryli a tam je model Fotonyk, tak jsem myslel že to je model, ktery je jen fotochromaticky. Dnes jsem se dival znovu na ty jejich modely a i dalsi jsou s fotochromatic. Kdybych chtel nejaky novjejši model, ktery bys doporucil nebo zkoušel jsi i nejaky novějši?

              0 0
              • mastihuba  

                doporučil bych spis navštívit obchod a zkoušet. to co sedne jednomu nutné nemusi sedet i druhému

                2 0
              • Smazaný účet  

                Já používám třeba tyhle, ovšem ta česká cena je dost úlet :-D Jinak jak píše mastihuba, zkoušet a zkoušet ;-)

                0 0
              • jIrI___  

                Žádný jiný model jsem nezkoušel. Líbí se mi třeba Defender, ale ten už je pro mě cenově mimo. Nevýhoda RP je, že snad v žádném kameňáku tady v okolí nemají ucelenou nabídku, vždy jen jeden, dva kusy. Takže pokud člověk chce vyzkoušet více modelů, musí objednat z nějakého eshopu a vzhledem k nechutným cenám tohoto výrobce k tomu potřebuje příliš volného kapitálu :). Takže já to risknul, vyzkoušel ty „levné“ Fotonyky a ty sedly. Ale vrtá mi v hlavě červík je prodat a vyzkoušet nějaký líbivější model od jiného výrobce, jenže tam mám strach o funkčnost fotochromatiky. Třeba u těch Neonu na fotkách je výrazné horší.

                0 0
                • mastihuba  

                  u ocek nebo adidasu bych nemel strach mam troje brejle s fotochromatikou a oproti origo RP jsem rozdíl nepoznal

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Oakley nechci už z principu, kusy z poslední doby mi zpracováním přišly jako hodně předřazena Čína. Ale díky za tip na Adidas, ani jsem netušil že vyrábí i brýle.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      pokud bys netrval na vyloženě sportovních modelech tak mrkni ma bryle mykita

                      0 0
                    • zdenek  

                      Ani RP už není, co bývalo. Na starších Rydonech jsou nastavitelné nosníky, na nových už ne.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        co znamena nastavitelné nosníky? ze to jde ohnout na nos podle potreby? nenastavitelne bývají u pevných obroucek bez nosniku?

                        0 0
                        • zdenek  

                          Ano. Starší mají nosníky na otočeném „V“ pod šroubem a dají se ohnout nebo vyměnit. U nových už „V“ není. Trochu ohnout jdou, ale v menším rozsahu.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak jsem to zkoušel a jde ohnout každá ta packa tak o 90°;-) Víc ani nepotřebuju :-)

                            0 0
                          • mastihuba  

                            to mam ty starsi s možnou výměnou to je dobre vedet a vybírat model s moznosti výměny

                            0 0
                          • jIrI___  

                            Fotonyky nosník zatím ošizený nemají, nastavit se dá v podstatě libovolně.

                            0 0
                • mirage  

                  Diky za recenze. A stim objednavanim mas pravdu. Uz i prilbu jsem tak resil, penez jsem v tom mel vlozenych dost :-)) jdu objednat ty Fotonyk chromatiky a uvidi se.

                  0 0
                  • rasto  

                    nejsou špatné. jsou lehoučké. na turistiku používám dioptrický klip. já jsme s nimi happy. pravda, chromatiky nevládnu – mám tato skla + čirá. možná časem pořídím i ty chromky.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.