• cernys

    Jezdíte ten plášť někdo? Dneska sem zničil svůj hodobóžový Hutchinson Python a tak hledám nějakou dočasnou náhradu než budou odměny, abych měl zase na pořádný pláště.

    Díky za názory

    Anketa: Rubena Scylla Racing 56 jakej je?

    0x
    0%
    4x
    80%
    1x
    20%
    0x
    0%
    0 0
    • spyder  

      Mám je právě obuté a celkem spokojenost. Nejsou ideální do hodně bahnitém terénu ale spiš na pevnější povrch. Po asfaltu sou taky celkem dobrý – valivy odpor jen minimalni

      0 0
    • Luma  

      Nevím kolik stojí Rubena,ale do 350kč už koupíš dobré pláště v drátu.Třeba Kenda Karma nebo Ritchey Z-max.

      0 0
      • cernys  

        Já mám dobré zkušenosti s kevlarem a chtěl bych něco kevlarovýho, ale díky za názor

        0 0
    • vt  

      koukni na Maxxis Ranchero.

      0 0
      • cernys  

        Ten vypadá zajímavě, díky za nápad

        0 0
      • cernys  

        Díky za typ, už týden jezdim ranchera na obou kolech a jsou fakt dobrý

        0 0
        • Jarry  

          Napiš kolik váží, nikde jsem to nenašel, moc dlouho jsem nehledal. Díky

          0 0
          • cernys  

            Ahoj, omlouvám se, ale váhu neznám. Váha je v pořadí mého zájmu až na posledním místě. Můžu ti říct, že má skvělý boční vedení a to i v mokru, slušně se čistí a má dobrej záběr i brzdění (srovnávám to s Hutchinson Python Gold kevlar, který sem jezdil poslední 3 sezóny) Na asfaltu je trochu hlučnější, ale to se u hrubšího vzorku dá očekávat

            0 0
    • Daf  

      Kup si zase Pythona v dratu za 390.

      0 0
    • Čapíno  

      Ty plaste jsem vozil lonskou sezonu a byl jsem docela spokojeny. Za 1000km na MTB jeden jediny defekt. Ale ma to nekolik zapornych vlastnosti. Jdou spatne nasadit i sundat (bez montpak jsem se nechytal) a dalsi vec co mi vadila byla ta, ze hodne „smajdaj“. Kdybych za ty plaste mel dat tolik, co je doporucena cena ( tj tusim neco okolo 800 Kc) tak bych je nikdy nevzal.

      0 0
      • SNAIL  

        Mám sice Scylly 127, ale to „šmajdání“ mě taky vadí. Koukám že to není jen u mne. Po natření mýdlovou vodou a několikerém znovunazutí si to trochu sedlo, ale ne o moc. Mimochodem u Charybdisů které taky vozím je to podobné.

        0 0
      • jecnak  

        Je potreba je na rafku srovnat, Nafouknout jen trochu a srovnat vyhybanim do strany. Pak nafouknout pres max tlak a chvili nechat. Me sedi naprosto ok.

        0 0
        • Čapíno  

          Ja myslim, ze je lepsi jezdit na necem jinem nez na Rubenach:))))

          0 0
        • SNAIL  

          To, co popisuješ jsem zkoušel několikrát ale bohužel bez úspěchu. Navíc představa, že to dělám po každém defektu také není veselá. Nicméně na pláštích jezdím a házení neřeším.

          0 0
    • Trainman  

      Vytáhnu tento starý topic. Pořídil jsem tenhle plášť jako tréninkový najížďák. Plášť s kevlarovou patkou za 415,–. No, nekupte to. Neváženo, odhadem tak o 50–80g víc jak Ralph. Ochrana proti průrazu boků (evidentně spočívá v gumových lamelách v konstrukci bočnice). Nasadit šlo bez pák. Avizovaných 2,1 palce ten plášť nemá (který taky ano, že). Odhadem je to tak 2,0. Změřím. Na asfaltu a tvrdém pokladu subjektivně valí o něco lépe než Maxxis Crossmark a Ranchero, o kus hůž než Schwalbe Rac.R. Hází minimálně, tj. o něco méně než můj předchozí Racing Ralph. S výdrží zhatím nemohu sloužit, hádám ale, že to bude solidní. Komu tedy nevadí menší objem pláště a /nebo má fulla, s čistým svědomím bych do něj šel.

      0 0
      • pajan  

        A jak to drží na suchu? V blátě bude asi ztracenej…

        0 0
        • Trainman  

          Co jsem měl dneska možnost, tak na zpevněné cestě letí dobře, žádný ustřelování nebo něco takovýho. Podobný to je ve volnejch kamenech. Lehce plave na písku. V blátě to je o technice a pak až o plášťi. :) +/- to ale bude jako Racing Ralph a podobně = slabota. evidentně se ale bude rychle čistit.

          0 0
      • bimjeam  

        Ja osobne jazdím Scylu 2,1 bez duše a žiaľ musím skonštatovať, že to má viac nevýhod ako výhod. Jazdné vlastnosti sú pomerne ok, na asfalte je scyla rýchla, v zákrutách drží , na suchých pevných povrchoch je ako doma, mokro jej tiež až tak moc nevadí ako som si myslel, no horšie je to v blate a hlavne na sypkom povrchu, kde vďaka svojmu malému objemu (2,1 to rozhodne nemá, ke´d to porovnám s 2,1 bontrager, tak scyly sú také „užovky“) Plášte sa pomerne rýchlo derú a šedé štuple z mäkšej zmesi sú na tom po cca 500km dosti zle (väčšina natrhnutých). Čo ale považujem za pozitívum , že aj pri rozmere 2,1 a použití bez plášťov sú pomerne na to všetko pohodlné. Najväčší problém bol u mňa s tmelom. Plášte sme postupne kúpili traja, každý sadu dva plášte + tmel rubena, každému z nás jeden plášť držal úplne bez problémov a jeden prefukoval cez bočnicu. Prvý mesiac to ako tak išlo , lenže potom tmel odmietol naďalej plniť svou funkciu a koleso fučalo a fučalo… Nehovoriac o bordeli, ktorý narobil vo vnútri a na patkách (komplet dolepené a ťažko odstrániteľné) Následne som použil tmel no tubes, aby som tento nedostatok eliminoval … tmel funguje podstatne lepšie, ale pätka na plášti sa nejakým zvláštnym spôsobom rosypala pozdåž a netesní (ako keby sa oddelili jednotlivé vrstvy plášťa) , tmel to síce zalepí s mojou pomocou , ale neudrží to viac ako 1,5 atmosféry a to je blato… Vyzerá to tak, že ten vzadu plášť dorazím s dušou a v predu budem bezproblémovo fungovať bez duše . Aby som nezabudol plášte hádžu aj napriek všetkým snahám, ale v podstate to už neriešim. Na budúcu sezónu to vidím asi na ozajstné UST plášte (racing king 2,2)

        Ja osobne by som odporúčal scyly šírky 2,25" (v skutočnosti asi 2,1") s použitím tmelu no tubes… ideálne kúpiť 4 kusy a dva hodiť na e-bay. :)

        0 0
        • bimjeam  
          • eráta: pri použití bez duší samozrejme, nie bez plášťov :)
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.