RST SPACE Jump 2020- prasklá patrona ve vidlici

11 nepřečtených
  • WRCfan

    Ahoj,

    včera jsem chtěl na svém dirťáku zpomalit odskok na vidlici. Jenže mohl jsem točit do nekonečna a nic. Tak jsem vidlici rozebral a zjistil jsem, že v místě, kde se spojuje vrch patrony (ten černý, co se šroubuje do vrchních noh vidlice – foto 1 a 2) s hřídelkou patrony, došlo k lomu, tudíž rebound logicky nelze nijak korigovat. Chtěl bych se zeptat, zda zde někdo něco podobného řešil a jestli náhradní patronu sehnal? Já jsem zatím nikde nic, alespoň na českém trhu nenašel.

    Další věc. Děla RST nějaké servisní manuály (postup servisu, druhy a objem olejů, vazelíny atd)? Podobně jako má třeba RockShox? Našel jsem něco pro ostatní typy vidlic, ale pro SPACE ne. Ta se liší tím, že má štelování reboundu nahoře (nemá totiž LOCK-OUT) (foto 3).

    Děkuju

    0 0
    • Vilém  

      Napis do authoru, tam by meli vedet.

      0 0
      • WRCfan  

        Obepsal jsem všechny servisní centra, co jsou na stránkách RST jako autorizovaná. Jen mě včera zarazila ještě jedna věc. U ostatních RST vidlic je to vždy tak (alespoň co jsem viděl z videí), že je ta patrona zašroubovaná dole šroubem, co jde ze spodu vidlice – foto 1 a nahoře tím černým „šroubem“, co se šroubujem do vrchních noh vidlice a co se urval). S tím vrchem to mám stejně, ale naspodu to tak není. Patrona má dole závitovou díru (foto 2), která se našroubuje na trn se závitem (pokusil jsem se vyfotit – foto 3), nikoliv na ten šroub z fotky 1. Celé jsem se to pokusil nakreslit – foto 4. Potom nechápu význam toho spodního šroubu (z foto 1), když nedrží patronu.

        0 0
        • T0mas12  

          Ahoj potreboval by som rýchlo poradiť

          Ako mám vybrať tú patrónu ? mám presne vidlicu ako ty dokonca aj rok…

          Ďakujem

          0 0
          • Vilém  

            Nemel jsi pred par dny jiny nick?

            0 0
          • WRCfan  

            Zdarec, všiml jsem si toho až teď. Napíš do obchodu Cyklo-Stratílek a rovnou jim dej sériové číslo vidlice. Oni ti patronu objednají, stejně jako mi.

            0 0
            • WRCfan  

              Jinak, jak jsem zjistil, nejsem zdaleka první, komu ta tlumící patrona praskla. Ta černá matice, ve které je hřídelka tlumící patrony zašroubovaná, má totiž tendenci často se povolovat. Musel jsem si naznačit fixem „místo dotažení“, jelikož jsem zjistil, že se po výměně a řádném dotažení znovu povolila. Asi tam nakydám nějaký loctite na závity, protože nehodlám tento problém řešit znovu.

              0 0
    • matejbaca  

      Cauko, tiez mam Rst Space Jump 2020 ročník, a tiež mi praskla táto patróna (fotka) a tiež sa mi v jednom kuse povoľovala az nakoniec pukla a klepe to jak traktor, sice tu asi moc nepomozem pretože som na webe nic o Rst čkach nenašiel lebo podpora od rst je nulova, ale vy ste tu vo fóre pomohli mne :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse