• wraith

Zdravim, od kamarada sem koupil kolo a je na nem tahle vidla, prvni vec co budu urcite kupovat je vidlice nova, ale nez nasetrim nejaky penizky tak bych se rad zeptal jestli nejde nejak zmekcit? Ten system je Pruzina-olej tak snad by slo neco jinyho nez vymena pruziny, je to jen docasny nez budu mit vidlu novou, ta co mam mi prijde hrozne tvrda(nejvic co se mi podarilo bylo ze se zdvih snizil o 4cm,a to mi prijde na vidlici se 100mm zdvihem docela malo), zkousel sem to štelovat tema plastovejma sroubama ale bez vysledku. Je nejaka moznost?

0 0
    • mar_tin1  

neni… jedina moznost je koupit novou vidli…

0 0
    • Cortez  

Nevim, RST jsem rozebrany nemel. Zalezi na tom, co je uvnitr. Ja mel Suntoura XCP75, to co tady kazdej posle do …Na drazsi jsem proste nemel, tak jsem to rozebral, vytahl elastomery (pruzinu mas z obou stran ucpanou takovym bazmekem a uvnitr je takovej gumovej valecek=elastomer), utesnil oba dva srouby dole na nohach vidlice teflonovou paskou a nalil do kazde nohy asi 50ml tlumicovyho oleje (pradtim samozrejme ocistil vnitrnosti vidle od vazeliny). Vysledkem bylo, ze ta vidle byla nesrovnatelne citlivejsi a fungovala i pod bodem mrazu – misto v zime tuhnouci vazeliny tam je olej..To cely me stalo cca 100kc. Pokud vim, tak mezi vidlicema tehle cenove kategorie neni moc velkej rozdil, ani v konstrukci, takze ta Gila by mela byt dost podobna. Jestli planujes novou vidli, ale az budou penize, tak bych s tim zkusil aspon neco podobnyho udelat, minimalne se podivas, co v te vidlici je a jak to funguje..

0 0
      • easyrider  

Bohužel u RST nejde udělat to co u suntouru -ty mam dva a z obou jsem elastomery vytáh. Ta Gila tim elastomerem pruží – je to jiný princip.

0 0
        • madcat  

jj, v suntourkách je ten elastomer jenom jako „doraz“ nebo pružení v druhé a dalších polovinách zdvihu, kdežto v RST to zabírá v celým zdvihu, aspoň co sem tak měl možnost vypozorovat na své starodávné suntource a ještě starodávnější rst…

0 0
      • kout.jk  

takže teď je sice citlivá, ale vůbec netlumí…no, ale když ti takhle vyhovuje víc…

0 0
        • wraith  

No proste jestli si chci poradne zajezdit, tak musim pockat az bude vetsi teplo…achjo:(

0 0
        • madcat  

tahle vidle přece netlumí za žádných okolností, nebo se pletu? ještě sem se nesetkal s tím, že by elastomery byly jako tlumicí element úspěšný :-)

0 0
        • Cortez  

Tak to prr. Minimalne u toho SR je tlumeni maximalne v zamykaci patrone (tu verzi jsem mel). Jinak tam nema co tlumit. Elastomer je, jak napsal Madcat, vpodstate jen doraz. To, ze obcas jsou v reklamnich letacich takovy informace, jakoze vidlice pruzi pruzinou a tlumi elastomery, radsi nekomentuju.. Problem proste je, ze tam v zime ztuhne vazelina a ty elastomery. Kdyz se to neda vyndat, tak asi neni moc, co s tim delat. Muzes skusit vymenit tu vazelinu za olej, ale pomuzes si tak maximalne s tim, ze to bude citliveji vyuzivat ty 4cm zdvihu, o kterejch pises.

0 0
          • drtyc  

elastomery vymenit na zimu za mekci a jeste mekci az budou uplne nejmekci.

MCU855RSOFT

Is a softer set of elastomers for lighter riders (i.e. less than 75kg) and those in colder climates. One of the elastomers is thinner and so is easier to compress.

0 0
    • Phoebe  

Můj bratr, má myslím Authora Solutiona a vidli má také RST Gilu – ty štelovátka nahoře jsou úplně na hovno, s nima nic udělat nejde. Vidle mu chodila stejně jako tobě. Tak jsem ji rozbral, vyčistil od všech nečistot a promazal ji velkým množstvím vazelíny. Teď už hodí lépe, dokonce ji dostanu i nadoraz (90kg), což si myslím, že je vítězství. Jinak jsem byl překvapený, jak má ve spodní části zrezlé vnitřní nohy. Takže výsledek = koupit novou vidli, nemusí to být žádný hightech, nebo dobrý bazarový kousek – horší než Gila to nebude.

0 0
    • Francek  

no tak kamarat mal ten isty problem. rozobral to, ocistil, namazal s WD-40 a ide dobre. skus to :)

0 0
    • mosquito  

GILU sem mel (resp jeste mam v garazi), sice T4 (bez oleje), ale pokud sem ji kazdych 100km nekapal silikonovej olej na nohy nebo byla venku vetsi zima tak sla hodne blbe, ale v lete zehlicka, byt tebou pockam na jaro treba se rozchodi s vyssi teplotou

0 0
    • Luk02  

Ahoj, nevím jak je to konkrétně u tohodle RST, ale z RST CAPPA LT se dala vyndat jedna z těch pružin(v každé noze jedna). Pak na tom mohla jezdit i holka s 55kg a vidle docela chodila(v rámci možností).

0 0
      • wraith  

Tak sem tu vidlu mel rozebranou a docela sem koukal jak v ni bylo cisto(kazdej tady pise jak ma ty vnitrni nohy rezaty) takze sem ji trochu procistil, nalil silikonovej olej do vnitrnich noh a vic se s tim udelat neda, sice chodi o malinko lip(neska sem ji dostal az na půlku zdvihu), jeste dotaz..ty vnitrni nohy se nedaji nejak rozebrat??

0 0
        • Luk02  

Ahoj, už je to pár let zpět, ale u starších RST pomohlo vyndat pružinu z jedné nohy. Pak to chodilo líp.

0 0
        • Luk02  

Ahoj, už je to pár let zpět, ale u starších RST pomohlo vyndat pružinu z jedné nohy. Pak to chodilo líp.

0 0
    • Herdy  

Ahoj bikeři a bikerky,

potřeboval bych od někoho poradit ohledně představce.

Mám všemi opovrhovanou RST gila T5 nejsem zrovna drobek takže mi funguje parádně.

A z toho plyne můj dotaz mohl by mi někdo poradit jaký průměr představce si na ní mám koupit?

Nejlépe přímo nějaký ten kousek mi postnout?

Potřebuji totiž vyměnit představec a řidítka a nevím si rady.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.