• muertooo

    zdarec

    mam 40 tisic na kolo.

    a nevim co mam koupit. vaham mezi 29" full ( RB IQ 29 TEAM )

    nebo spousta ruznych 26" v dobre vybave .. ted jsem videl haibike nebo CTM ( rawer 3.0 nebo 2.0 ) nebo mi nabizeli GIANT (http://www.teamsport.cz/…-model-2012/) za 40t.

    a nebo koupit 29" hard kolem 20t a pockat dva roky a pak koupit neco.

    chci to na jezdeni do beskyd jsem z karvine .. takze chci dojet do beskyd a pak pojezdit po lese po polnich cestach.

    diky za rady a nazory a odkazy na znacky ktere jeste neznam .. :)

    0 0
    • Dag  

      Jestli jsi z Karviné a chces na tom jezdit do beskyd, tak bych asi urcite nesel do toho, co ti nabizeji kluci z TEAMSPORTU. To mi pripomina jak mi prodali kdysi kolo vel 22" na moji vysku 180cm. :-) to jsem s kolama zacinal a vůbec jsem jim nerozuměl.

      0 0
    • Azmir  

      Tak reign bych jako XC kolo moc neviděl, vypadá že v tom nerozumíš, zkus si přečíst něco tady na bf, dozvíš se o tom něco, hlavně s koupí nespěchej, koupil bych určitě fulla kolem 120 Zdvihu. Za 40 tis už je slušný výběr. Tohohle gianta určitě ne, a už vůbec ne za tu cenu, dále koukej spíš po modelech 2011 a starších, ne 2012 ty vyjdou většinou dráž.

      0 0
      • Draw in soul  

        Já přesně toho Reigna mám,akorát sem pár dílů poměnil.Je pravda,že u nižších zdvihů (nebo HT 26) a starších modelů seženeš zajímavější cenovky,ale pokud přímo u Reigna vyměníš gumy za něco rozumnýho,tak to nejezdí špatně ani na asfaltu a po polňačkách je to balada – v životě bych se k HT nevrátil,pokud by nešlo o závody.No a v těžkým terénu je to kolo bez diskuzí,hodně to pobere,odpustí a komfort za jízdy vzroste o desítky procent.

        0 0
        • jonti  

          Jasně, ale na to by stačil Trance nebo Anthem, které jedou o něco líp.

          Ten rozdíl HT vs full je velký, ale potom to až tak zásadní není.

          0 0
    • marapara  

      Za ty peníze by šel sehnat lepší full starší model. Mrkni třeba na tohle:

      http://www.kubicasport.eu/…y-XT-3×-10-/

      Tohle je o třídu, možná i 2 lépe vybavené, než ten Giant, je to 4čep, takže chodit to bude dobře a je to pod 40 tisíc. Kategorie kole je to asi stejná jako Giant Reign – AM, téměř stejný zdvih. Navíc má pevnou osu vepředu i vzadu. Navíc bude nejspíš i lehčí.

      Nemít fulla, kterého teď mám, asi bych do toho šel.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Dva roky starý bike a ještě k tomu Haibike? Za 40? Myslím, že právě začínají slevy, 40 k je pěkný rozpočet a seženeš něco lepšího, než Haibike. Přihoď ještě deset a máš po starostech :).

        http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

        0 0
        • Ruprt2  

          to podle mě není úplně ideální volba, ale když přidá ještě 12, tak může mít toto:

          http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Pěkně jsme poradili – přidej 22 k, čili polovinu rozpočtu, a budeš mít super kolo :).

            Teď o něco vážněji – za mě určitě ne Haibike, a už určitě ne model 2010 a úplně ke všemu za hrozný prachy.

            0 0
            • TeryPV  

              Plný souhlas :-)

              0 0
            • Azmir  

              Tím že je to starší model díky tomu snad může nabídnout lepší cenu ne? A teď mk řekni, v čem je haibike horší než canyon, když furt říkáš že haibike ne, to jako haibike dělá horší kola než canyon? nenech se vysmát.

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Já nijak neprotežuju Canyon, líbí se mi jiné značky, jen jsem chtěl ukázat, že za podobné peníze se dá vybrat lepší kousek, a to jak osazením, tak i rámem a nakonec i značkou. Vím, že značka nejezdí, ale výrobce kol pro turisty a lidi jezdící na kole pro nákup přešedší na sportovní kola není pro mě záruka kvality. Haibike je pro mě jako Polygon, Artur, Kellys – levná drahá kola.

                U Haibiku si myslím, že to byl pokus, který nevyšel, znám jednoho prodejce, který je prodával vloni a letos už ne, moc na odbyt to nešlo, což si uvědomil i výrobce, a řadu 2012 dost utlumil, vlastně je to to samé, co vloni, jen v jiných barvách. Podle informací chce Haibike výrobu sportovních kol zase utlumit, prodělal na tom ranec.

                Rozumím tomu, že se dá uvažovat v rovině – dva roky starý model, větší sleva, ale: to kolo, cos navrhoval, je za více než 1400 éček v podstatě neprodejné. Mně by bylo líto tolika peněz za no name rám a dva roky staré osazení.

                0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Přesně tak, super osazení, dobré tlumiče, spolehlivá kola… Je to pěkně sladěný, ale pokud chce někdo cirkus, pak je Haibike dobrá volba :)

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Aniž bych se někoho chtěl zastávat, osobně mi Haibiky taky vůbec nesedí, ani osazením ani jízdními vlastnostmi..nic­méně, zrovna ten Canyon taky není žádná pecka:) Ale tak za ty peníze proč ne :) Jen si myslím, že je to za „obyčejné“ XC hodně…

                      0 0
                    • Azmir  

                      Habike má oproti tomuhle canyonu lepší tlumák, lepší brzdy, lepší vidlu se snižováním, takže nevím v čem ti přijde horší, zrovna haibike bych asi k authoru nepřirovnával ale je to prostě tvůj názor a výplod tak to chápu, prostě k té značce nemáš sympatie a to je vše, žádné racionální odůvodnění nemáš.

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        Sympatie nemám, racionální důvody však ano, popsané o několik příspěvků vedle.

                        0 0
                        • Azmir  

                          Právě že jsem ty důvody nenašel, to že je kolo starší model mi moc racionální nepřijde.

                          0 0
              • ememem1  

                kludne ti to poviem. kl ti to poviem. canyon sa roky venuje vyvoju. haibike patri nejakej financnej skupine ktora si svojou silou moze dovolit ponuknut zaujimavy pomer cena/vykon cize ako HT je to asi docela dobra (minimalne hodna zvazenia)volba. ako full kde primarna vec je vyladenie chodu zadnbej stavby bych bike od firmy ktora viac menej nakupuje katalogove ramy resp. si ich podla katalogu nech vyrabat dal ruky prec, to uz proste nijak nepotunis. a mimochodom prave tento model haibiku bol v nejakom teste z BM alebo MB hodonteny z tohoto hladiska len velmi priemerne. v tomto je canyon o svetelny rok inde. volakde som to tu aj daval, ak sa ti chce pohladaj.

                0 0
        • marapara  

          Testy jsem sice neviděl, ale vím o člověku co ho má a je s ním spokojený. Takže pokud bych ho měl možnost zkusit a seděl by mi, tak bych v tom, neviděl žádný problém. Co se týče výbavy, tak za ta prachy, cca 38 tisíc, je myslím naprosto v pohodě.

          Jinak nikomu nic nevnucuji, byl to jen návrh.

          0 0
    • Milvus888  

      nebo se prostě vyser na fulla a kup pořadny HT čko

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      0 0
    • Draw in soul  

      Full za 40tisíc je pořád dost o kompromisech.Na druhou stranu je výbava (kazeta/přehaz­ka/atd.) spotřebák a za 10tisíc km vyměníš třeba pomalu vše,nenásilně a postupně za cokoli vysněnýho.Rozhodně ti nepomůže mít super výbavu,když rám nebude fungovat jak by mohl,nebo slušnej rám naopak zabít špatným tlumičem (fully za 30tisíc apod.).Zrovna u toho reignu na to mysleli – vidlice + tlumák od foxu,osvědčenej rám s virtuálem.Zbytek funkční,i když vzhledově/váhově trochu slabší.

      Anthem/Trance je na tom za stejný prachy líp,o třídu lepší výbava..

      0 0
      • TeryPV  

        ehm…full za 40 o kompromi­sech…v čem:O m­ožná ve váze…ale jinak se dají sehnat supr kousky pro normální uživatele:O I Ty hloupý RB koupíš v supr výbavě za 40k…teda otázka, co považuješ za kompromis:) Třeba pokud máš na mysli tlumič x-fusion x FOX tak to je třeba o vlastním pocitu a potřebách:) A tak je to se vším.

        0 0
        • marapara  

          Tak zrovna ten X-Fusion chodí velice dobře. Klidně bych si ho nechal místo FOXe :)

          0 0
        • Draw in soul  

          Kompromis u fullu za 40k:

          1.váha

          2.výbava v tom smyslu,že seš třeba zvyklej z předchozího kola na sram a máš tam komplet shimano

          3.výbava v tom smyslu,že nezkousneš slabý brzdy – třeba elixir 1 pro mě byly nedostatečný (pokud nevážíš 60kg jak holka)

          4.dobrou skládačku si nepostavíš,když rámy stojí většinout přes 20–25 tisíc

          5.většinou nemáš bezduše

          Kompromis u HT za 40k:

          Nic mě nenapadá,před­chozích 5 bodů z full verze to splní.

          0 0
          • Milvus888  

            souhlas

            0 0
          • Georrge  

            kompromis u HT: nakope ti prdel

            0 0
            • Draw in soul  

              To bych nenazval kompromisem – to je daná věc vývojem/určením­.Pravda to sice je,ale na druhou stranu to jede,je to o dost lehčí a za stejně peněz to je osazením o dvě třídy výš..

              0 0
              • Tomínos  

                Tak a teď záleží kde na tom chce jezdit, protože je dost míst kde bude FS rychlejší než HT. Takže co platí je, že HT bude lehčí a bude mít lepší osazení.

                0 0
          • TeryPV  

            Ehm..podívej se do mého profilu…přijde Ti že je na tom kole hodně kompromisů za 35k ??? Jo nemám bezdušáky, ale s tím **** :-)

            0 0
            • Draw in soul  

              No a kterej bod krom 3. neplatí? :)

              0 0
            • Draw in soul  

              Nestálo původně 61tisíc?Jestli si ho sehnal za 35tisíc,tak už to je docela slušný,o tom žádná… Ale pořád platí 4 body z 5 bodů,co sem napsal.

              0 0
    • Georrge  

      a jak seš vysokej že chceš 29"? Abys pak nebyl zklamaný…jinak doporučuju spíš 26", páč devětadvacítky jsou pořád o dost dražší, než stejně vybavené šestadvacítky, a zrovna u fulla půjde lepší výbava poznat, páč bude lehčí a líp pružit (což je hlavní u fulla).

      0 0
      • muertooo  

        zdarec

        jsem v praci takze cas mam vecer a ne kazdy

        jako pocetl jsem si dobre. zmatek v tom opravdu mam.

        nebot v kolech se moc nevyznam. ted jsem za 5 let vystridal

        4 HT. vzdy jsem koupil neco lepsiho a to starsi prodal nebo dal do rodiny.

        ted jsem si rekl ze si udelam radost. ale kdybych vzal prachy a sel do prvni prodejny a neco koupil tak mam klid. ted jak ctu a ptam se na rady tak sem cim dal vice nerozhodny.

        jinak jsem 185 cm vysoky a vaha kolem 104kg …

        takze tu 29" bych utahl. byl jsem ted v jednom sopu v opave a doporucovali: http://www.rb-bike.cz/…8/iq-29-team

        kolega to ma, neni to spatne. zkusil jsem to ale nemam s cim srovnat :( hlavne zadni tlumeni a oproti HT je to lepsi.

        a jak jsem psal chci na tom dojet do beskyd a vydat se polnima cestama. proste si uzit vice prirody ne asfaltu.

        0 0
        • Tomínos  

          To iq 29 by nemusela být špatná volba, ale stejně se tu najde asi tisíc lidí co ti najdou něco levnějšího líp osazenýho, víc funkčního atd. atd. Pokud nespěcháš u některých značek se dají kola půjčit můžeš projezdit, popřemýšlet co ti sedí.

          0 0
          • muertooo  

            prave bych ho co nejdrive at muzu pojezdit .. sice ted mam kolo od baby .. meridu … ale to neni ono .. uvazuji ze koupim obyc HT .. a za rok dva ho vymenim za FULL az se v tom zorietuji .. ale nevim jestli ten rok dva staci :)

            0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.