Rožnovská brázda-série MTB závodů

66 nepřečtených
  • beeker

    Tak bude 2.ročník, písněte kdo byl minulý rok, a kdo půjde letos, a vaše názory na tyhle závody.

    Já minulý rok nebyl, asi to zkusím letos. Trasy jsou oproti minulému roku myslím stejné, jen u té Jehličné je jinde cíl, a místo Galaxy se to jmenuje Rigida.      Ofic.stránky TADY

    0 0
    • jIrI___  

      Minulý rok jsem objel všechny závody ze série. Galaxy Petyša Tour normálně zůstává, Rigida je jiný závod, ale po totožné trati jako Petyša (tratě Petyše se prý mají měnit). Jinak to jsou pohodové závody, většina lidí je z okolí, tak se aspoň od vidění znají. Osobně znám i hlavního pořadatele a vím, že mu jde o to, aby udělal něco pro bikerskou komunitu a nejde mu jen o zisk. Tohle je u mě další plus. Jehličná byla minulý rok jako první ročník, takže byly nějaké drobné nedostatky se značením (šipky pro odbočení těsně před zatáčkou, člověk nestihl ve sjezdu zabrzdit), atd. Ale nic vážného. Letos určitě jedu, jen vynechám Rigidu a půjdu raději na Petyšu (nechce se mi platit 2× startovné za to, že bych jel po stejné trati).

      0 0
      • beeker  

        Jasně, já to taky zkusím, kromě té Jehličné to jsem pryč. A měl bych dotaz na tebe, byl jsi dnes na tom MTB poháru ve Veselé? Já se ztama ted vrátil(ale nejel jsem, rozmýšlím se jestli zkusit ten druhý závod, i když XC se mi tolik nelíbí) a viděl jsem tam Wojtka:-D (aspoň si myslím že to byl on, podle kola) hodím tu jeho foto, to se pobavíš :-D

        0 0
        • jIrI___  

          Ve Veselé jsem nebyl, XC je na mě moc rychlé a moc chrtí :-). Klidně si ale nějaký XC závod vyzkoušej, v 15 letech jsem byl na nějakých závodech z Valašáku a tehdejšího SME Cupu, ale rychle jsem zjistil, že to není nic pro mě :-D. Ale aspoň si porovnáš atmosféru na XC a maratonech.

          0 0
        • jIrI___  

          btw. změň si www adresu z profilu, bývají tam viry a trojani ;-)

          0 0
          • beeker  

            :-D  jj ale na jakou? :-D

             
            0 0
            • beeker  

              Mrkni na toho Wojtka, složka Bikeři v akci :-) , kdoví jestli ho nakonec blokli :-)

               
              0 0
      • Extremist  

        Trasa závodu Galaxy Petyša Tour se měnit nebude. 

        Závod Galaxy Petyša Tour s Rožnovskou brázdou nemá a nikdy neměl nic společného. 

        0 0
        • raceman  

          to su rád, bo petyša je super :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Konečně někdo zasvěcený do dění :). Takže změny Petyši jsou „jedná paní povídala“. Pak mi ale není moc jasné, proč se Rigida jede po naprosto totožné trati. Ne každého baví jet 2×, navíc chvíli po sobě, závod na stejné trati a většina lidí dá přednost Petyšovi, který si snad zachová svoji vysokou laťku i letos.

          0 0
          • raceman  

            vysokou laťku trochu pokazil ten guláš loni :-/

            0 0
            • jIrI___  

              Guláš mi nějak špatný nepřipadal, ale vzpomínám si, že si na něj hodně lidí stěžovalo. Ale určitě nebyl tak perfektní, jako guláš na Dílech, kde Petyša končila, když ještě nebyla zařazena v Galaxy sérii.

              0 0
              • beeker  

                JJ, na Dílech je to dobré, byl jsem tam letos poprvé. Ten sjezd po červené do Rožnova taky místy super

                0 0
              • raceman  

                nj hodně lidí včetně mě z něj totiž mělo jisté zdravotní potíže....... :-/

                0 0
                • beeker  

                  :-D z toho kdo jel z dílů po červené dolů se to vysypalo kvůli kořenům spodem, kdo jel po té asfaltce, tak z něho to to šlo vrchem (kvůli tomu padáku dolů do leskovce) :-D

                   
                  0 0
          • Extremist  

            Budeme rádi, když nám zachováte svou přízeň, Loni byl guláš fakt *******, ale věřte, že jsme to neudelali schválně. Některé věci se prostě stanou a je na nás, abychom udělali letos vše proto, aby se tato situace v žádném případě neopakovala.

            Počin pořadatele Rigidy Tour (mj. organizoval loni na Petyši dětský závod), jsme taky moc nepochopili, ale co se dá dělat.

             
            0 0
    • pepe19  

      dostal se mi do ruky prospepkt,takže to letos objedu

      0 0
    • jIrI___  

      Chystáte se někdo na zítřejší první závod série? Já jsem se rozmýšlel jestli jet, ale nakonec jsem zvolil Petyšu, který se jede po stejné trati. Navíc počasí taky nevypadá zrovna nejlíp.

      0 0
      • beeker  

        Já nakonec nejdu, přihlášených tam taky moc není. Půjdu až v srpnu na Krpál i kdyby padal sníh. A taky ta trať se mi líbí víc,  než na té Rigidě.

        0 0
    • jadamek  

      no já jedu letos, docela by mě zajímalo jaká je trať a na co se připravit?

      Podle předpovědi by pršet během závodu moc nemělo, ale bude to řádně mokré…

       
      0 0
    • jIrI___  

      Jede někdo zítra do Krhové na další závod série (Jehličná tour)? Já jsem se přihlásil, ale předpověď počasí nevypadá zrovna nejlíp… :-/

      0 0
    • jIrI___  

      V sobotu Rožnovský krpál, poslední závod a současně asi nejhezčí a nejvýživnější trasa série. Jede někdo?

      0 0
      • Boža1  

        Jasně žě jedem uý se nemohu dočkat na ty kopečky xD

        0 0
      • beeker  

        Ahoj, já jedu tu krátkou 15km, bude to můj první závod, tak jsem zvědavý. Akorát jsem přestal pomýšlet na 1.místo, jak jsem viděl že pojede i Fusek(známe se z hokeje, byl první ve všech závodech MČR XC) :-)). Tak uvidím, nevíš jak se přihlásím až na místě? Mám teď poslat tu přihlášku a pak jen zaplatit při prezentaci? A taky mi vadí že tam není kudy povede ta 15km trať a v kolik je start – ale už jsem jim tam psal.....Co ty jedeš? Dlouhou asi ne, že? 4× stoupání asi jako Rožnov-Spina to bych nechtěl :-DD

        0 0
        • jIrI___  

          Ta ultrakrátká je novinka, takže o té nevím vůbec nic. Já jedu střední (35 km). Jak je to s přihláškou na té 15 km trati taky netuším, ale podle mě se přihlásíš až na místě. Já se vždycky dávám přihlášku předem včetně zaplacení startovného, je to levnější :). Ale pokud jsi pořadatelům už psal, určitě se nějaké podrobnosti díval. Btw. Fusek Martin (ročník 1995) startuje na 35 km trati, takže šanci na 1. místo na 15 km trati pořád máš ;-)

          0 0
          • beeker  

            Já pořadatelům psal leda na diskuzi na ofic. stránkách, takže nevim. Ale pokud by to bylo možné, tak bych jel radši tu 35km než se plácat na 15km a mít to za hodinku projeté, o umístění mi nejde. Nejspíš se zítra zajdu zeptat do Sport Mio, popř. napíšu přímo Lichnovskému…

            0 0
            • jIrI___  

              Viděl bych to podobně, ta 15 km trať bude podle mě hooodně amatérská. Jinak se můžeš podívat do výsledků z minulého roku a porovnat sám se sebou, za jak dlouho jsi schopný 35 km ujet. Nebo si trať přímo projet (už je vyznačená, včera jsem ji jel), změřit čas, odečíst pak nějaké ty minuty a v podstatě znáš výsledek :)

              0 0
              • beeker  

                Jo do výsledků už jsem se díval, někteří to jeli tuším i 2apůl – 3 hodiny, což si myslím že je moc. I když je dražší startovné, lepší než jet jen 15km.....Kde je v Rožnově ta ulice Pivovarská? To je někde o Videčské, ne?

                0 0
                • jIrI___  

                  jj, v podstatě je to na stejné ulici jako Videčská, ale o takových 100 m dál směrem na Vidče. Po levé straně, tak trochu zastrčené. Ale určitě to najdeš, bude tam dost lidí.

                  0 0
          • beeker  

            Zeptám se ještě takhle – nemusím nic řešit, až na prezentaci vyplním přihlášku a zaplatím, nebo si mám tu přihlášku vyplnit prostřednictvím web.stránek a pak zaplatit až při prezentaci? Trochu debilní dotaz, ale je tam smíchané startovné s platbou atp., nemůžu se v tom vyznat.

            0 0
            • jIrI___  

              Já být tebou, nechal bych tu platbu až na prezentaci. Ale zas máš lepší se informovat přímo u p. Lichnovského.

              0 0
              • beeker  

                Tak jo, nějak to vyřeším.

                Nechceš zítra projet část trati? Budu mít cestu někde na Hutisko, Soláň, tak bysme se mohli nějak domluvit na projetí aspoň části, třeba Videčské paseky, Búřov(tady ten výjezd neznám), Santov. Kdyžtak se mi ozvi na mail, jestli chceš tak mi pisni i tel. a nějak bychom se ráno domluvili. Pokud vím, tak seš z ValByst., nebo z Rožnova? Ahoj, dám vědět ráno.....

                0 0
                • jIrI___  

                  Nevím jak mi to výjde, mám teď ten týden nějak rozhrkaný, že v podstatě vůbec nemám představu kdy budu doma. Na zítřek jsem sice plánoval, že bych si trať projel komplet od startu do cíle, ale netuším v kolik a jestli vůbec :)

                  0 0
      • beeker  

        Dneska, jsem byl v tom KM cyklo, dneska je prý poslední den, kdy se dá přihlásit levněji, a o té 15km tam nic nevěděli, takže jedu 35km. Akorát jsem u sebe neměl prachy, ale teď odpoledne tam mám znova cestu tak to zaplatím.

        Pak jsem si jel projet trasu: Ten kopec na Spinu je docela brutalní, pak jsem ještě trochu ztratil značení těsně před Vidčem jak se sjíždí z pole k tomu mostu. Před tím mostem to zabočuje doleva na hlavní po úzké pěšině podél plotu. Jsem zvědavý jak se to tam bude špuntovat, ještě když budeš muset dávat bacha na auta. Dál je škoda toho sjezdu ze Spiny, místo asfaltu by to mohlo jít rovno dolů po pěšině(zelená značka). Pak jsem ještě ztratil značení jak se napojíš na červenou z Dílů. Sjel jsem kolem té chajdy(tam to ještě bylo značené) až na rozcestí Rysová u těch chatek, ale tam najednou značení zmizelo. Vracet se mě nechtělo tak jsem sjel do Rožnova normálně. Nevím kde to odbočuje, žeby někde při sjezdu v tom lese?

        0 0
        • jIrI___  

          Dneska jsem nestihl nikam zajet, takže detaily o přesném značení nevím :). Kopec na Spinu je záživný, jakmile někdo sesedne, musí už sesednout všichni ostatní za ním, první desítka to většinou vyjede. Značení před Vidčem nevím jak vypadá, protože jsem vždycky přijel po té asfaltce, co se jede k mostu. U té úzké pěšinky, co se sjede na hlavní cestu, to bude asi zajímavé. Nicméně auta by měli mít vyřešené, takže nebudeš muset dávat takový pozor. Sjezd ze Spiny po asfaltu, ač se nezdá, je celkem nebezpečný. Poslední dobou tam je celkem provoz a jak vidím některé lidi jakým stylem tam jedou, tak bych nechtěl vidět co by se stalo kdyby proti nim vyjelo auto… Ten poslední úsek (červená z Dílů) jsem taky nejel, vždycky jsem vyjel na Hlaváčky a sjel jen z kopce domů. Ale minulý rok to tam bylo taky celkem zmatkové, jelo se po nějaké louce, žádné vyjeté koleje od traktorů nebo něco podbného, a pak se zahučelo nějakou pěšinkou do lesa. Asi bych to bez značení taky nenašel. Minulý rok to naštěstí měli označené „mlíkem“ nataženým po louce. Snad už zítra budu mít čas si to projet pořádně :)

          0 0
          • beeker  

            Dobře, díky tak dej kdyžtak vědět. Poslední značení na té červené z Dílů bylo někde na stromě před tou poslední chalupou vlevo, než se vjíždí do lesa a mírně do kopce. Podél cesty do Vidče se jede po polňačce. Chvíli i z kopce, pak je tam jeden asi 20m prudký úsek, který jsem nevyjel, ale myslím že to jde, teď už si dám pozor. Vidče – Spina docela mazec, hlavně ke konci větve a kamení po těžbě, taky jsem kousek nevyjel, navíc se pak špatně rozjíždí na těch kořenech. Přiznám se ale, ty výjezdy mi v poslední době nejdou :-)). Pak na Spině jak vjedeš mezi baráky, tak to odbočuje doprava na louku(poměrně po rovině), u dalšího baráku doleva a už se napojíš na hlavní. Pak ten sjezd je docela rozbitý, ještě ta zatáčka, ale jsou tam vykřičníky. Jinak dolů jsem to jel po asfaltu poprvé, jezdil jsem tama jen nahoru, ale teď to dávam i po té zelené pěšině. Pak škoda asfalt. sjezdu ze Santova(počítám že tam někdo bude brzdit o život a pojede krokem). Raději kdyby to šlo po žluté, ta je výživnější – minulý týden jsem ji jel a ke konci jde čím dál víc z kopce, ještě přejezd kolejí od LKT a jeden prudký padák(ten se dá shučet jen bez brždění, jinak letíš), pak ještě pěkná pěšina kolem ohrady a vyjedeš mezi baráky. Ale to je jedno, když se jede po asfaltu… Nevíš jestli bude na obžerstvovačce aspoň Birell:-) ?

            Ještě asfaltový výjezd na Vid.Paseky, taky docela zabijačka, ale pak už se houpeš až do cíle, a po těch pasekách se dá švihat rychle. Akorát nezávidím tomu prvnímu co projede kolem toho posledního baráku(projíždí se vlastně přes dvůr) před tou kapličkou(rozcestí Pod Spinou) – dva otravní čoklíci, už po mně jednou šli a teď jsou puštění častěji, radši objíždím po asfaltu. Takže kameny do ruky…    Na ten sjezd do Tylovic jsem teda zvědavý.....

            Nevíš jak to pak vypadá z Tylovic až do cíle? Tu část neznám.....

            Jinak hrubý čas(bez projetí do těch tylovic a do cíle a+ jeden telefon) na náměstí v rožnově jsem měl nějakých 122minut.....­.......

            0 0
            • jIrI___  

              2 čoklíky před kapličkou znám, v tom baráku bydlí spolužák ze základky a měli jsme tam i rozlučku. Ale jsou to svině, to se musí nechat :-D. Sjezd ze Santova do Malé Bystřice po asfaltu je taky výživný pro ty co ho neznají. Hlavně ty serpentiny ke konci. Minulý rok jsem jel někde uprostřed startovního pole a když jsem u těch serpentin viděl na asfaltu čáry od gum vedoucí rovně do plotků, musel jsem se smát :-D. Z Tylovic do cíle je to už tuším jen přes jeden kopec (rozbitá asfaltka) a do Rožnova se pak jede po pěšince podél Bečvy. Na občerstvovačce birell tuším nemají, jen vodu nebo ionťák. Já vždycky stejně jen doplním vodu do bidonu, hodím do sebe půlku banánu, druhou půlku do dresu a jedu dál. Žranici mám vždycky až v cíli jakmile dovezou zbytky z občerstvovaček :). Kopec na Bůřov jsi vyjel?

              0 0
              • beeker  

                Na Búřov ano, jak říkám, nejtěžší mi přijde ten kopec Na Spinu.

                0 0
              • beeker  

                Tak ještě změna, cíl není na golfovém hřišti, ale na Dolní Bečvě na fotbalovém.

                0 0
            • beeker  

              A další změna, od hřbitova v Rožnově se jede až do Vidče po hlavní, tedy ne vlevo po té polňačce…:-/   Takže kdoví jestli trasa nebude vypadat ještě úplně jinak......

              0 0
              • jIrI___  

                jj, čtu to. Snad do cíle nepřijedu z opačné strany. Jako na Jehličné :-D

                0 0
                • beeker  

                  :-DD, Jaké to bylo na Jehličné, prý to organizátoři úplně zmrvili.

                  V kolik je tak nejlepší tam být, když je start 10:30?

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Celá Jehličná byla taková podivná… Prezentace je do 9:30, takže se tam budu snažit být nějak po deváté. Pokud se zajdeš zaprezentovat dneska a nepotřebuješ se nějak moc rozjíždět, stačí přijet třeba 10 minut před startem.

                    0 0
                    • beeker  

                      Já stejnak jedu do Rožnova za chvíli, tak si zrovna zajdu i na prezentaci...... Zítra to vidím abych tam byl tak v deset, pokud bude ochota a budu moct jet autem, protože kdybych jel na kole, tak bych se dokázal zase tak uhnat jako minulý týden při výjezdu na Kohůtku(kousek před vrcholem jsem málem zkolaboval, ale pak jsem ještě dojel až na Bumbálku, Soláň, Santov a domů do V.M. :-DD, akorát z Tanečnice jsem se chytl čtyř jezdců z Frýdlantu(a ty jsem taky prohnal, posledního to někde asi na Lušovce kleplo), jinak bych zkolaboval už asi určitě :-DD

                      0 0
              • beeker  

                A zítra pravděpodobnost srážek 90%, tak bude prča…:-))  Ale 90 přece není sto, že takže třeba chcát nemusí.....:-))

                0 0
                • jIrI___  

                  No s tím počasím je to v řiti :-/. V noci pak jsem ještě pozvaný na „open air“ akci u jezera v lesích mezi Cábem a Santovem a nemůžu odmítnout, protože to není slušné :-D

                  0 0
                  • beeker  

                    Kdy, až po závodě? To jezero se jmenuje Cábské – je to pěkná prdel světa…:-)

                    Jinač teď jsem se vrátil z prezenčky, ani jsem nečekal, nikdo přede mnou nebyl. Jen mám takové blbé číslo – 157. Tak snad na tom 157. místě nebudu. :-)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      S tím jezerem máš pravdu, nemohl jsem si vzpomenout na název :-)). Jdu tam až večer. A prdel světa je to úplně nejvíc, ale to je jedině dobře. 5 km od nejbližší autobusové zastávky… Jsem zvědavý, jak tam ponesu basu piv kterou jsem slíbil :-D. U toho čísla tuším ta stovka značí krátkou trať (tj, kdybys jel dlouhou, měl bys 57). No a s tím počasím to vypadá hooodně špatně, budu mokrý jak prase jen co dojedu na prezenčku. A taky musím přezout pláště, Z-Min asi do bahna nejlepší nebudou :-(

                      0 0
                      • beeker  

                        Já nic jiného naž crossmarky nemám, tak to bude na tom blátě zajímavé…:-DD

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Crossmarky se právě chystám nasadit, ty toho zvládnou hodně ;-)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            …důkaz místo slibů. To je stav po minuloroční Jehličné. Taky bylo perfektní počasí :-D

                            0 0
    • jIrI___  

      Tak jaké jsou dojmy? Asi pěkně mokré a blátivé… :)

      0 0
      • Boris:)2  

        Hodně vody a hodně bahna, ale jinak super závod!

        0 0
        • jIrI___  

          Celkem mě to v tom bahnu i bavilo, po těch týdnech veder to byla příjemná změna. Značení taky dobře udělané (oproti Jehličné) a až na to, že jsem sjel destičky na plech, neměl náhradní oblečení a proto jel domů ještě před vyhlášením a tombolou, to byl povedený závod.

          0 0
      • beeker  

        Ahoj, skončil jsem 37.,takže super, na to, že to byl můj první závod…A jinak před tím posledním ostrým stoupákem před rozcestím Pod Ptáčnicí jsem utrhl lanko přehazovačky, takže  jsem musel do kopce tlačit, a ten sjezd na Santov jsem jel opatrně. Jak se sjíždí na Santov jsi mě předjížděl, ještě jsi mi děkoval(měl jsem žl. dres a návleky). Pak jsem dojel na obžerstvovačku a tam mi vyměnili lanko, ale ztratil jsem tím 12 minut, jinak bych byl tak minimálně o 10 míst dřív. Ale potom jsem už valil dál a předjel skoro včecky co mě předjeli, když jsem tam stál. Z toho asi 6 lidí při stoupání na Videčské p., a potom ještě asi dalších 5 nahoře na pasekách. Potom byl nejhorší ten sjezd z Rysové do Hážovic, někdy jsem musel jít pěšo, v tom bahně to hrozně ujíždělo. Pak jsem ještě předjel tři lidi při výjezdu po asfaltu(než se sjíždělo k Bečvě). A výjezdy – na Spinu jsem šel často pěšky, několikrát přede mnou zastavili a rozjet se nedalo. Na Búřov to byla taky hrůza, ťapat v tom potoku, tlačil jsem skoro pořád v tom lese.

        Jinak super, sám bych se do takového počasí nevyhnal, po dojetí moje béžové ponožky :-))byly hnědé a splývaly úplně s nohama. Pár kamínků jsem z oka dostal až doma, a často jsem měl bahno a šutry v hubě, až mi to skřípalo o zuby:-)). Z flašky jsem se napil jen jednou a to při stoupání na Spinu. Pak už ne, jak byla celá od bláta :-))

        Ale jinak super, příště jedu zas......:-)))

        0 0
        • jIrI___  

          Jo, za tou Ptáčnicí jsem někoho předjížděl, to jsem skrz oči plné vody, písku a potu stihl zaregistrovat :-D. Brýle jsem měl jen do Vidče a pak putovaly pryč, v nich se to nedalo. Rysová → Hážovice byla pěkná klouzačka, tam jsem jel krokem ať sebou do toho blátička neříznu. Jinak na mě ten závod nechal určitě větší dojem než Jehličná. Ať už z organizačního hlediska nebo „jezdeckého“. Máš za sebou křest ohněm (vodou), nic horšího tě snad už ani nemůže potkat :)

          0 0
          • kamilk  

            Ldi, i pres dest zase tolik bahna teda nebylo. Lonsky drtic byl mnooooohem horsi.

            0 0
          • beeker  

            Ale, jo byla to prdel, lepší první závod není.......:-))  Ale sere mě ta přehazovačka.......

            0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.