• Sobi

    Poslední dobou se toho děje celkem dost, a nerad bych slučoval témata. Dnes vyšel na stránkách čendy, rozhovor PS s TK.

    Tady je

    Jaký máte na to názor!?

    0 0
    • jIrI___  

      Dokonce zmínil i tebe: „Hlavním problémem je, že řada lidí podléhá masáži lží a polopravd internetových křiklounů.“ :)

      0 0
      • JSt  

        jj. ma recht. internetovi krikloun na nej latl, ze si zalozil eserocko a zaregistroval singltrek. ted vytahl zas nejakou zakazku. byt na kvasnickove miste, su pekne nasranej :-DD.

        0 0
      • Internaut  

        Já bych všechny…

        0 0
    • JSt  

      uplne zbytecne slizske lzi. ja chapu, ze nemuze rict, delali jste mi volavky, ted uz jedu na s.r.o. kdyby byl potichu a nevymyslel si takove pohadky udelal by lip :-/.

      0 0
    • Yann  

      Pro jistotu, nekdy maji clanky schopnost zmizet…

      Stazeno: 30.08.2010 20:00

      Zdroj: http://www.cemba.cz/clanek.shtml…

      Rozhovor s Tomášem Kvasničkou

      Petr Slavík 30.08.2010

      V poslední době se vystupňoval tlak na naši organizaci, který zpochybňuje nastavení její práce a pozitivní vliv na podmínky pro terénní cyklistiku v Česku. Oporou řady kritiků jsou nejrůznější mýty a dezinformace vedoucí k poškozování ČeMBy a její práce. Proto jsme si o této situaci promluvili s předsedou a výkonným ředitelem organizace Tomášem Kvasničkou s cílem osvětlit nejdůležitější otázky a objasnit aktuální dění kolem ČeMBy.

      Pojďme přímo k nejpalčivější otázce. Hlavním bodem kritiky je založení soukromé expertní organizace Singltrek s.r.o. Nešlo to vyřešit jiným způsobem?

      Bohužel nešlo. Singltrek s.r.o. bude zajišťovat pouze specializované služby týkající se přírodních rekreačních stezek. Z bajkerské organizace přece nemůžeme dělat reklamní agenturu nebo projekční kancelář! A i kdybychom chtěli, partneři jasně řekli, že nechtějí, aby pro ně tyto služby zajišťovala nezisková organizace. Protože jsem se problematice jednostopých stezek věnoval už dlouho před vznikem ČeMBy a v podstatě jej do Česka přinesl, cítím za něj odpovědnost a chci se na jeho životě u nás nadále podílet. Proto jako jediné možné řešení vznikl Singltrek s.r.o .

      Není ale předsednictví v ČeMBě a působení v soukromé společnosti poskytující služby v oblasti stezek pro bajkery střetem zájmů?

      To si nemyslím. Proč by mělo? Vznik kvalitních singltrekových lokalit je jedním z dlouhodobých cílů ČeMBy a jak ukazují reakce veřejnosti na existující projekty, je to cesta správná. Společnost Singltrek s.r.o. pak bude tyto lokality podporovat…nap­říklad v marketingu. Nevidím to jako střet zájmů, ale naopak synergii, která povede k lepším výsledkům naší práce.

      Bude nastavena nějaká spolupráce mezi ČeMBou a s.r.o.?

      Ano. Singtlrek s.r.o. hned od svého vzniku deklaruje, že je připraven spolupracovat s ČeMBou a podporovat ji. To je velmi důležité, protože zajistit chod neziskové organizace je v našich podmínkách stále velmi složité. Tato podpora proto může pro ČeMBu a její činnost hrát velmi důležitou roli. Já osobně si už dále sponzorovat chod ČeMBy z rodinných a soukromých úspor dovolit nemůžu.

      Mluví se také o formalizaci spolupráce ČeMBy a s.r.o., tedy potřebě jasného nastavení fungování formálními dokumenty, smlouvami. Jak je to daleko?

      Ano, to je opravdu důležité. Přesto nejsme tak daleko, jak bychom rádi byli. Problémem je, že vývoj, který nemůžeme ovlivnit, je zdlouhavější než jsme si mysleli. Řada věcí se teprve krystalizuje a my nemůžeme stavět smlouvy na vymyšlených skutečnostech, které budou už zítra úplně jinak. V tuto chvíli probíhá schvalovací kolečko zakládacích dokumentů správcovské organizace Singltreku pod Smrkem. Teprve potom můžeme přistoupit k dalším krokům.

      Kritici často prohlašují, že vznik s.r.o bude znamenat zpoplatnění Singltreku. Je to pravda?

      Samozřejmě ne. Je to jen další ukázka, že těmto lidem jde jen a pouze o poškození ČeMBy, singltreku nebo expertní organizace, ke kterému využijí jakoukoliv lež. Je mi líto, že jediným smyslem činnosti některých lidí je poškozovat práci jiných. Takové podpásovky nás ale nemůžou zastavit.

      Dalším ožehavým tématem je probíhající registrace značky Singltrek…

      Ano, toho jsem si vědom. Registrace na mou osobu se ukázala jediným východiskem a přistoupil jsem k ní až po dlouhém rozvažování. Jak už jsem zmínil v úvodu rozhovoru, problematiku bajkerských stezek jsem do Česka „přinesl“ už před vznikem ČeMBy. Český termín „singltrek“ je z mé hlavy, proto si myslím, že na jeho registraci mám morální nárok. Není to ale tak, že od teď se to slovo nebude smět používat. Nám jde jen o to, zabránit tomu, aby vznikaly parazitní projekty. Je to stejné jako s Coca Colou – všichni můžou vyrábět kolovou limonádu, ale nálepku Coca Cola může mít jen ta pravá…ale to přece nebrání lidem si v restauraci objednat „kolu“.

      Proč známka není registrována například na ČeMBu?

      To je jednoduché. O známku se musí postarat někdo, kdo této problematice rozumí a je zárukou, že ji dokáže odpovědně a stabilně spravovat a rozvíjet. Už kvůli partnerům a existujícím lokalitám. A to bohužel ČeMBA jako neziskovka, kde se může prakticky přes noc změnit vedení a nastavení projektů, jednoduše zajistit nemůže. Opět jsme u tedy u toho. Víme, že to není ideální řešení, ale jiné zkrátka nebylo.

      Tomáši, v souvislosti s položenými otázkami se také v posledních dnech ukazuje nespokojenost některých členů. Jak tuto situaci vnímáš a hodnotíš?

      Tento problém samozřejmě vnímám a velmi mne tíží. Se zaměstnanci i výkonným výborem se snažíme vzniklou situaci analyzovat a na základě toho přijmout správné opatření. Lehké to ale určitě není a výsledky také nelze očekávat ihned. Já na celé situaci vidím dva velké problémy. První je, že nespokojenost členů z velké části pramení z mlhy lží a dezinformací, které úmyslně rozšiřují někteří jedinci. Bohužel reakce na každou pomluvu, která se kde objeví, není v našich silách. Vydání oficiálních vysvětlení na našem webu a komunikace na členském fóru je maximum, které můžeme v této situaci udělat. My totiž na rozdíl od neúnavných internetových stěžovatelů musíme pracovat, ne vysedávat nad nekonečnými diskuzemi. Proto chci požádat, aby se lidé zamysleli se nad podanými argumenty obou stran nezaujatým pohledem. Můj vzkaz členům a nečlenům, kterým teď argumenty obou stran vrtají hlavou je jednoduchý: podívejte se kolik za kým stojí odvedené práce.

      A druhý problém?

      S velkým znepokojením sleduji snahu některých lidí využít aktuální situace k prosazení individuálních zájmů. Směřování a činnost organizace nemohou být nastavovány podle toho, kdo umí nejhlasitěji zakřičet na internetu. Z nikdy nekončících „debat o směřování“ jsem už velmi unavený. ČeMBA nemůže neustále měnit směr. Svoji vizi organizace a její strategii jsem stanovil jasně již při založení ČeMBy (pozn. více na webu ČeMBy). Se svým týmem jsem ji rozpracoval a začali jsme mít výsledky. Před necelým rokem jsem kandidoval na předsedu organizace a opakovaně získal mandát pro naplňování mé vize. Od té doby naše činnost přinesla další výsledky.

      Dovedeš si představit své odstoupení z funkce předsedy a výkonného ředitele?

      Ačkoliv je ČeMBA mé dítě a já za ni stále cítím zodpovědnost, nemám s tím problém. Svůj post s výsadou maximální odpovědnosti, nízkého platu a 16 hodinové pracovní doby s radostí předám někomu dalšímu. Koneckonců ohromně by mi to ulehčilo život. Problémem je, že tu zatím není nikdo, kdo by měl dostatek schopností a zkušeností a především odhodlání tuto odpovědnost vzít na sebe. Je tu sice dost lidí, kteří chtějí odstranit Kvasničku, ale nikdo z nich už nechce řešit, jak má ČeMBA fungovat dál. Obávám se proto, že pokud bych teď odešel, ČeMBA jednoduše zanikne. Rychle se totiž ukáže, že něco opravdu dělat a mít výsledky, je těžší než sedět u klávesnice a rozdávat rady.

      Mluvíš o výsledcích. Jsou dostatečné?

      Samozřejmě, že je vždy co zlepšovat, ale vzhledem k tomu, že se na činnosti podílíme tři zaměstnanci s příležitostnou pomocí velmi omezeného počtu dobrovolníků, jsem na výsledky vážně hrdý. Jen v poslední době se nám podařilo několik opravdu významných úspěchů. Uzavření dohody o spolupráci s AOPK (Agentura ochrany přírody a krajiny), konkrétní výsledky jednání s národními parky nebo dokončení první etapy Singltreku pod Smrkem. Daří se i našim projektům. Lesní stezky mapují další a další cenné chodníky a budují silnou komunitu. Bajková školka tento rok pracovala s dětmi na akcích se čtvrt milionem návštěvníků! To jsou na malou neziskovku úctyhodné výsledky.

      Často jde slyšet výtka, že činnosti ČeMBy příliš dominuje singltrek.

      To je snad jedna z nejstarších pohádek, které provázejí ČeMBu od jejího počátku. Podívejte se na web ČeMBy, kde je činnost shrnuta – brigády, jednání s ochranou přírody, akce pro děti, akce pro bajkery a další. To že se o singltreku nejčastěji mluví v médiích, a je proto nejvíc vidět, ještě neznamená, že ČeMBA nedělá nic jiného! O čem novináři budou psát, ovlivnit neumíme. Mimoto musíme také vidět, že tuto výtku slyšíme od malé ale hlasité internetové skupinky. Přímé pozitivní, často nadšené, reference od mnoha z tisíců cyklistů, kteří si Singltrek pod Smrkem projeli, mají ale jednoduše větší váhu, i když jsou méně slyšet. Důležité je to, že činnost a aktivity ČeMBy nadále pojedou v její plné šíři obsahující vyjednávání s úřady, pomoc v problematice terénní cyklistiky a tak dále.

      Pokud se jedná o novináře a média, jak vnímáš ukončení partnerství s Velem.

      Tento krok se stal především skvělou záminkou k rozpoutání kampaně proti ČeMBě a mé osobě. Fakticky pro nás konec formální spolupráce s Velem není žádnou katastrofou. Šéfredaktor Rudolf Hronza nám potvrdil, že informace o činnosti ČeMBy budou vycházet i nadále. Jsou silná a slabá partneství a oba typy vznikají i zanikají. Partneři, na kterých opravdu závisí fungování ČeMBy, nás ujistili, že dále stojí pevně za mou prací a činností ČeMBy.

      Co je tedy podle tebe hlavním problémem?

      Hlavním problémem je, že řada lidí podléhá masáži lží a polopravd internetových křiklounů. Stačí v internetové diskuzi 50 krát zopakovat „ČeMBA tvrdí, že jediné správné bajkování je singltrek“ a lidi tento názor přebírají. Co na tom, že děláme brigády na pročištění stávajících stezek, snažíme se zachránit historické chodníky, jednáme s národními parky o otevření existujících lesních chodníků nebo cest. Stejně je to s výrokem, že ČeMBA tvrdí, že „není kde jezdit“, placeným projetím nebo monopolem singltreku, domnělou arogancí Kvasničky a řadou dalších dezinformací. Argumentace v dnešní době bohužel nezáleží na kvalitě předložených faktů, ale na kvantitě opakování výroku, byť je to sebevětší lež.

      Zbývá tedy už pouze nejdůležitější otázka – znáš řešení situace?

      Jsme naštěstí v situaci, kdy naše práce přináší důležité výsledky a ČeMBA je proto respektovaným partnerem pro Lesy ČR, ochranu přírody i samosprávu. Proto není panika na místě. Časem se ukáže, kdo něco dělá a kdo chce jen špinit práci druhých. Situaci musíme ale společně ustát a pokračovat v rozjeté práci. O vhodném řešení se samozřejmě budu radit s výkonným výborem a i našimi aktivními členy. Rozhodně se nesmíme nechat otrávit a manipulovat několika hlasitými kritiky, kteří odmítají odpovědnost, nechtějí nic dělat, nemají žádné řešení, pouze mají pocit, že musí být po jejich. Podle mě je nyní nutné, aby tichá většina spokojených členů i nečlenů dala jasně najevo, že stojí za naší prací a daným směřováním. Jinak může tlak těchto křiklounů rozleptat celou organizaci a zničit pracně vybojované výsledky naší práce. Pak by se rychle ukázalo, že kritizovat práci jiných je velmi snadné, ale něco opravdu dělat už nikdo nechce.

      Díky za rozhovor.

      Ptal se: Petr Slavík

      Foto: Aleš Gába (Cyklokonference 2009)

      0 0
      • Sobi  

        Děkuji, na to jsem zapomenul, díky že jsi to sem dal celé :-)

        Super, děkuji :-)

        0 0
      • lidumil  

        Tak jsem to přelouskal celé a on má vlastně pravdu, teda ne úplnou, ale jen polopravdu, teda má jich celou snůšku a umí je navzájem překrucovat a kombinovat a skládat a mluví tak… jak to jen říci …hm Goeblsovsky???? No prostě populisticko-tendenčně. Tak proč mu nevěřit? Ale taky proč mu věřit…? Prostě zatím se nenašel nikdo… a jak rád by to břímě shodil a věnoval se s.r.o… bla bla bla

        0 0
    • Frostty  

      Je to stejné jako s Coca Colou – všichni můžou vyrábět kolovou limonádu, ale nálepku Coca Cola může mít jen ta pravá…ale to přece nebrání lidem si v restauraci objednat „kolu“.

      To je skoro jak patent na rozum.

      0 0
    • teepeex  

      „TK“ NEBRAT!

      0 0
    • Schoscha  

      Jak to tak čtu, tak den kdy TK „přinesl“ do česka singltrek, by se měl slavit jako státní svátek :-)

      0 0
    • Splinter  

      Stačí v internetové diskuzi 50 krát zopakovat „ČeMBA tvrdí, že

      jediné správné bajkování je singltrek“ a lidi tento názor

      přebírají.

      staci na stejne internetove diskuzi 50× zarvat ze je potreba cemba a ovce vcetne me na to skoci… Su nasranej, ale na sebe..

      0 0
    • tonik666  

      Prostě z toho vyplývá, že TK jede už od počátku na sebe a jinak než založit s.r.o. a registrovat Singltrek na sebe to nešlo udělat proto, že by o to co si vybudoval mohl přijít.

      Takže TK se na „své dítě“ fixoval a jak praví, nenechá nikoho do své vize zasáhnout.

      Jenže tím žene Čembu asingltrek pomalu ale jistě do kytek, protože jediný způsob, jak se dá takováhle bajková organizace udržet, je otevřeností vůči bajkerům a dalším osobám, kteří budou ochotni přiložit ruku k dílu, a to nejlépe zadarmo. Pokud nebude Čemba fungovat na dobrovolnické bázi s co nejširší podporou z regionů, má pramalou šanci stát se zaběhnoutou organizací.

      Co bude, když se s TK něco stane?

      0 0
      • mr.antik  

        až si TK najde nějakou babu, vykašle se na singltrek a my všichni zhyneme koukáním na fotbal

        0 0
    • mr.antik  

      Myslim že je dobře, že to vysvětlil, já mu věřim a názor jsem si udělal.

      Jen mi není jasné, k čemu tam jsou ti další dva placení lidé? To jsou tak hloupí, že nedokážou ukočírovat čembí projekty?

      0 0
    • Ruprt2  

      dva ulhaní grázlíci, kteří upekli podvod na lidi kteří jim věřili a okradli ideově poctivou neziskovou organizaci, si vylhali nesmyslný připravený rozhovor.

      PS: napsal jsem pár slovních spojení na které jsou ti šmejdi alergičtí. tak prosím o ban. Děkuji.

      0 0
    • Polka  

      Nehorazna snuska kecu. Vysmech bikerum.

      0 0
    • Sauvage  

      To je síla… :-/

      0 0
      • Volf  

        Honzo musím ale uznat, že kvasnička je všechno jen ne hloupej lojza. MNyslím si, že si s ovečkama vytřel zadek jako velkej pes s malým :-)))))

        0 0
    • roza  

      Nechcete si někdo zaregistrovat třeba „trailík“ nebo něco podobného? Možná by se tady někdo s morálním právem či morální povinností to udělat našel :-)

      0 0
      • roud  

        to je pravda neni trail náhodou zábavnější než singltrek ? ;o]

        0 0
      • coolboy  

        trailík zní trošku teple…to se mi nelíbí

        0 0
    • gazman  

      Fuck it.

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Hmm, jaky to skromny pan! Ja, ja, ja, ja… ze ten rozhovor vubec zverejnili. Nedostatek sebereflexe, timhle jen urychluji blizici se pad na dno propasti…

      0 0
    • MARIN  

      vidim poprve zverejneny „rozhovor“ tiskoveho mluvciho se svym nadrizenym :)

      0 0
      • Elwing  

        jo. to je teda dost. velmi nezávislé. to mohl rovnou napsat sám, bez zástěrky, že se jedná o „rozhovor“

        0 0
      • maajkee  

        To mě příjde taky dost absurdní! :)

        0 0
        • JSt  

          vidis, mne to prijde naopak logicke :-D

          0 0
        • karliner  

          Absurdní by bylo, kdyby se v rozhovoru pro vlastní web pokládaly otázky, na které by se nechtělo odpovídat nebo na které si členstvo nezaslouží odpověď.

          Takhle je vše v pořádku.

          0 0
          • gazman  

            Rozhovor je trapná zástěrka měl to vydat jako zprávu.Nic by to ale neměnilo na tom že mele srance.

            0 0
            • karliner  

              Dobře, tak abys to pochopil i ty.

              Ani kvasnička není tak blbej, aby psal na web svého OS o sporných záležitostech, vysvětloval střet zájmů nebo čelil konkrétním dotazům na tělo. Proto pověřil svého poskoka, aby sepsal ten rozhovor. Je to tedy v pořádku z pohledu vedení čemby.

              0 0
          • maajkee  

            Nevnucuj mi co mně příjde absurdní a co ne prosim.

            0 0
          • Sobi  

            Ale to se děje na čembím foru! A tam se na ně fakt neodpovídá! :-)

            0 0
        • ZuzicK  

          Absurdnější by už to bylo jen v případě, kdyby se Kvasnička ptal svého tiskového mluvčího.

          0 0
          • Vegan  

            Nechte PS zit. Ma pravdu v tom, ze je celkem normalni aby nekdo z tiskoveho odboru vyspovidal nejakeho managera tedy vedeni vs. tiskove tu sedi. Dokonce je i pravda, ze se to obcas dostane do casopisu a novin jako PR clanek.

            0 0
      • speedy gonzales  

        to me celkem pobavilo. ja aspon na rovinu priznal, ze jsem se ptal. nechci ti kazit spokojeny zivot, tak radsi nechtej vedet kolik tech „opravdovych“ rozhovoru v novinach a casopisech je pripravenych od A do Z v tiskovem firem:-)))

        0 0
        • jIrI___  

          Mám to chápat tak, že teď jsi nepřímo přiznal, že rozhovor byl připravený?

          0 0
          • speedy gonzales  

            ne, ja jen okomentoval obvyklou praxi v ceskych periodicich v navaznosti na „vidim poprve zverejneny rozhovor…“. ale chapu, ze vsechno je potreba obratit proti cembe. takze uz jsem vlastne usvedceny, ne?:-)

            0 0
            • Sauvage  

              Ne. Jsi nevěrohodný. A to napořád. Ty si už nikdy v žádné organizaci neškrtneš.

              Tvrdé, ale pravdivé.

              0 0
              • Vegan  

                Zato ty Honzo729 si kristalove cisty tak ze duveryhodnejsi uz byt snad ani nemuzes…

                0 0
                •  

                  máš pravdu bratře čemboune, Honza si od začátku stojí za svými názory a nijak je nemění, což se o vrchním čembounovi a jeho noshledech kterým stejně už zvoní umíráček, jeho sviňárnách říci nedá, hlavně k prosazování svého názoru nepotřebuje bany a cenzůru

                  0 0
                • Sauvage  

                  Ano, jsem. At se ti to libi nebo ne, mam konzistentni nazory, za kterymi si stojim. Narozdil od jinych.

                  0 0
                  • Mamut  

                    Ty ich mas konzistentne uplne najviac. Najma tie, ktore sa tykaju tvojich odchodov. http://www.bike-forum.cz/…elum-bf.html Si handra a nie chlap.

                    0 0
                    • Sauvage  

                      Nekopej kolem sebe, Čemboune :-) Chápu, že ztrácíš nervy :-))

                      0 0
                    • karliner  

                      Jen blbec nemění názory (citát…) :-)

                      Honza není blbec, jen ho baví prudit a teď má zase periodu pruzení na tomto fóru.

                      0 0
                      • Sauvage  

                        Omyl…mě baví sledovat, jak tu ovečky kopou kolem sebe, protože se jim hroutí jejich důvod nadřazenosti :-)))

                        0 0
                • Sobi  

                  Rozhodně má u mne větší krédo, než vy všichni co jste si upekli s.r.o. být váma, tak tady o nějaké důvěryhodnosti mlčím a vůbec ne nevyjadřuju!!!

                  Myslím že důvěru spousty bikerů, jste právě vy zklamali!!!

                  0 0
                  • Vhalasta  

                    Rozhovor mluvčího se svým šéfem je naprosto v pořádku. Mluvím o formě a popravdě moc nerozumím, proč mu tuto formu vytýkáte, v obsahu jsou lepší cíle. A to neznám pozadí celé „kauzy“ ale každopádně jí nám už nad staříčkovu..

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Jako PR článek na zviditelnění, nebo vyplnění hluchých časů, je to celkem OK,

                      Ale nic neřeší. Přitom si za cíl dává, aby řešil.

                      Nelíbí se nám forma rozhovoru, když tam je takovýto úvod článku.

                      „V poslední době se vystupňoval tlak na naši organizaci, který zpochybňuje nastavení její práce a pozitivní vliv na podmínky pro terénní cyklistiku v Česku. Oporou řady kritiků jsou nejrůznější mýty a dezinformace vedoucí k poškozování ČeMBy a její práce. Proto jsme si o této situaci promluvili s předsedou a výkonným ředitelem organizace Tomášem Kvasničkou s cílem osvětlit nejdůležitější otázky a objasnit aktuální dění kolem ČeMBy. “

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Aspoň mohli napsat co konkrétně ti tři placení/a spousta dalších lidí právě dělají. Že opravdu není 95 procent jejich času práce na jednom singlu.

                        0 0
                        • karliner  

                          Na webu Čemby byla rubrika „Co právě děláme“ nebo tak nějak se jmenovala. Určitě to tam je pořád dál (jestli tedy Čemba dělá něco, co se smí zveřejnit).

                          0 0
                  • Sauvage  

                    Pokud nemám krédo u Čembounů, tak je to v nejlepším pořádku :-)))

                    0 0
              • kryspin  

                Co blbnete? Jako problem bych vnimal, kdyby nebylo jasne kdo ten rozhovor dela nebo to bylo zamerne zavadejici, ale tady je to jednoznacne uvedene kdo je tazatel i odpovidajici. Kazdy ma tudiz moznost si udelat vlastni kalibraci „zavislosti“ nebo „nezavislosti“ rozhovoru. Coz ovsem podle me stejne nic nemeni na puvodnim problemu, ktery se to snazi zehlit.

                0 0
                • Ruprt2  

                  no právě. ten rozhovor je celkem prázný.

                  Proto kritizujeme, že když je to rozhovor TK a PS, tak to těžko může být jinak.

                  0 0
                • Sobi  

                  Forma článku je jedna věc, podle mne ne tak zásadní, ale co je zásadní je obsah!

                  Jákot odpovídá já, já, já. Já jsem vymyslel, já jsem to přinesl, já to vlastním, všechno je moje! Podle mne každý aktivní člen čendy musí mít pocit, že je absolutní ňouma a blbec. A nečlen? Že jsme měli pravdu!

                  0 0
        • Ruprt2  

          a ty sem ještě lezeš a jediná reakce na toto vlákno je tato?

          Ty vole já bych chtěl mít tvůj žaludek.

          0 0
        • maajkee  

          Tak ty máš fakt dost hele!

          0 0
        • Sobi  

          Mne to spíš udělalo blbě. Číst vás dva jak hrdličky si nahráváte… Je mi z Vás obou nablití…

          0 0
        • MARIN  

          promin jen mi to pripada jako bych napr. delal maturitu a sam si daval otazky a na to vsechno se jeste dopredu dukladne pripravoval

          0 0
          • speedy gonzales  

            to ale neni uplne presne. rozhovory s vedenim, ktere delaji napriklad tiskove odbory, pro „domaci“ kanaly (web/firemni casopis/…) jsou normalni praxi, jak nezkreslene vysvetlit postoje firmy nebo vedeni. nezaznivaji tam snad snad stejne otazky jako tady? a tomas kvasnicka nema pravo se vyjadrit ani na „svem“ webu?

            0 0
            • Sobi  

              Například vlastně napsaným vyjádřením.

              A ne tímhle co jste zplodili… To bylo fakt trapný…

              0 0
            • mr.antik  

              Jistě ale chápeš informační hodnotu těchto „rozhovorů“.

              0 0
              • speedy gonzales  

                nedelam si iluze, ze kdyby to vyslo v jakekoliv forme, ze by to na BF nebylo pouzito proti nemu;-)

                0 0
                • Skicross  

                  IMHO by spíš „někdo“ měl popřemýšlet, proč to došlo do tohoto stádia…

                  0 0
                • mr.antik  

                  to nepochybně :-)) Ale i kvalitní informaci může degradovat forma jejího podání.

                  0 0
                • Sobi  

                  Prostě se to nepovedlo, tak to chlapsky přiznej a neobhajuj to jako s.r.očko…

                  Akorád si tím ser… čím dál víc do vlastních kalhot. Nejsem odborník na PR, takže třeba v tom máte nějakou skrytou strategii, ale mne a celé opozici tím jenom pomáháte. Ovšem sami se pasujete do pozice těch déček. Pocit solidarity s tím na koho se útočí už nezískáte, protože to TK provedl a vy všichni s ním co jste ho podporovali a hájili je natolik velké že nikdo tady to nepobere.

                  Jediný koho tím zaujmete může být nějaký blbeček který nic netuší a koukne jenom na váš web, ale já věřím že jich je natolik málo že jich je míň než počet těch co jste tím definitivně nasrali.

                  Jak jsem psal nejsem odborník na PR… Vy asi ano.

                  0 0
                • JSt  

                  spravne jsi to pochopil. vubec nejlepsi by pro vas bylo se v tech srancich uz dal nerypat a ne to jeste rozdmychavat ;-).

                  0 0
            • Ruprt2  

              na svém webu ať si píše co chce.

              Ale to není jeho web :-)

              0 0
              • Pijer  

                Obávám se, že to chápe jako „svůj web“. Z toho „rozhovoru“ jájínkovství přímo kape :-(

                0 0
            • Ruprt2  

              Když je to všechno tak supr a průzračné, tak si tu otevři vlákno otázky a odpovědi na Čembu.

              Máš práva jako kterýkoliv uživatel fora. To co je za čarou, můžeš blokovat. Navíc si myslím, že by bylo možné udržet vše mezi správnými mantineli.

              To, že někteří nadávají více je i určitou mírou frustrace. To by ale ve vláknu s věcnou diskuzí nebylo a myslím, že to sám víš, jakožto dlouhodobý člen bf.

              A je jedno jestli bude odpovídat TK nebo ty nebo jestli se u toho budete držet za ruce.

              0 0
              • speedy gonzales  

                ty jsi tady v posledni dobe videl nejake konstruktivni vlakno o cembe, kde se normalne argumentovalo? casto i „necembi“ vlakna se behem chvile zvrhnou. jak by asi dlouho trvalo nez by dobehli sobi a spol s jejich vytribenymi argumenty o cembounech, pidiorganizaci, zlodejich a zmrdofirmach?

                0 0
                • Sobi  

                  A vy nejste cembouni, pidiorganizace, zlodeji a zmrdofirma? :-O

                  0 0
                  • Sobi  

                    :-)))))))))

                    0 0
                    •  

                      tak si právě dala hlásná trouba vlastní gól, neskóruje jenom Kvasnička :-)))))))))

                      0 0
                • speedy gonzales  

                  takze uz to vime. trvalo by to cca 3minuty…

                  0 0
                  • Sauvage  

                    Speedy, pamatuju doby, kdy jsi tu byl celkem respektovany a lidi te brali. Ted jsi v prdeli.

                    Cim myslis ze to je ?

                    0 0
                    • speedy gonzales  

                      vidis a ja si dokonce pamatuju doby, kdy se clovek na BF i neco dovedel, vtipy mely uroven a lidi nedostavali opakovane bany za sproste chovani. jooo doby se meni.

                      0 0
                      •  

                        no a my pamatujeme doby kdy o nějaký čembě a Kvasničkovi nikdo nevěděl ani neslyšel a to se jezdilo, nikdo z nás nevěděl že vlastně nemáme kde jezdit… jó to byly časy

                        0 0
                        • Sauvage  

                          Neboj, ty časy jsou zpět. Teď už může Čembu brát vážně jen ten, kdo je hloupej nebo ten, kdo z TK něco má a jede v tom s ním. :)

                          0 0
                      • Sauvage  

                        Slepice nebo vejce ? Máte v tom bordel, chlapci…

                        Už máš funkci v eseróčku ?

                        0 0
                • Polka  

                  To chces rict, ze konstruktivni jsou a normalne argumentuji zde a na cendaforu pouze cembouni a jejich vedeni? Tomu fakt porad veris?

                  btw. aktualni pocet clenu? :)

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    chtel jsem rict to co jsem rekl. nevim proc mi podsouvas svoje vyklady o prispevcich cembistu(??). nemam problem slusne a vecne diskutovat s vetsinou normalnich uzivatelu BF, ale ono to dost dobre nejde, kdyz se do toho presne za tri minuty vlozi sobiho parta s frekvenci 50 prispevku a 60 urazek za hodinu.

                    0 0
                    • Sobi  

                      A co jsi čekal!?

                      že napíšu: to je pravda, je to hodný člověk, ob to myslí dobře!? :-)))))

                      0 0
                    • Polka  

                      Ja nic nepodsouvam, to je fakt, ze na obou stranach na BF vystupovali rozvireni a nekonstruktivni lidi bez argumentu. Budme tedy spravedlivi.

                      Zajimavy je, ze v nedavnem vlakne http://www.bike-forum.cz/…t-cemba.html#… se diskutovalo na pohodu i s clenama Cemby a nebyl vaznejsi problem.

                      0 0
                  • karliner  

                    Aktuální počet členů ti nikdo z čemby neprozradí naivko :-)))

                    0 0
                    • speedy gonzales  

                      karlinere, zajimave je, ze pocet clenu je hned treti post twitteru na cemba.cz. ted jsem se jeste podival do databaze a je to +2

                      0 0
                    • Sobi  

                      Já ti je spočítám:

                      TK, PS, Kolombo, Michal Janda, Standa Horák, HH, MaxHalata, Krahulík, Hnyk, Skopal, Myfek, Aleš Gaba tj. 12 plus tak 5–10dalších.

                      poněvadž se na sletu nesešlo více jak 28lidí, tak to celkem sedí :-))) Nebo se pletu? Kolik jich teda je? :-)))

                      0 0
                      • karliner  

                        Podle údajů na twitteru 535+2.

                        0 0
                      • Stancek  

                        No jeste ze je to jen shoda jmen. Byl jsem v cembe skoro od zacatku a moc jsem tomu veril, druhej rok jsem clenstvi s pochybama prodlouzil a teti nekompromisne ukoncil. Cinnost se otocila nekam s cim nemuzu souhlasit. Moc se ted okolo kol nepohybuju, ale jak vidim ona nastesti za chvilku sama zanikne.

                        0 0
                • Ruprt2  

                  hmm, taky odpověď.

                  A co když se nabídnu, že ti to budu moderovat? Aby ses nemusel bát, že ti budou nadávat do cenzorů?

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    takze do peti minut budeme mit 4 paralelni thready:

                    1. cenzura na BF. Uz zase!
                    2. ruprt je estebak
                    3. cemba cenzuruje
                    4. chceme svobodny internet bez cenzury!
                    0 0
                    • Ruprt2  

                      no zase nepodceňuj a neurážej místní.

                      Když to nezkusíš, tak se to z jistotou nedozvíš.

                      Podívej se do Blackova vlákna a zkus říct, že je to jenom snůžka urážek.

                      Tady se to svrhne nějčastěji kvůli frustraci, že je to bez odezvy, potom kvůli oponentům, kteří jenom píchnou do vosího hnízda a utečou a potom ve vláknech, které jsou k tomu odsouzené už v okamžiku svého vzniku. Jako např. toto.

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        ja nikoho nepodcenuju a neurazim. to opravdu nemam zapotrebi. jen jsem ti nastinil, jak to velmi pravdepodobne probehne. podivej se do historie.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          zkus to.

                          Zamknu to když řeknu.

                          Můžeš i ty.

                          podívej horší to být nemůže ne?

                          0 0
                          • karliner  

                            Mě by takový thread také zajímal, ale vzhledem k tomu, že vedení Čemby nebylo schopné diskutovat na ožehavé otázky ani ve vlastním diskusním fóru (určeném pouze pro členy Čemby!!!

                            ), nemyslím, že se ti to podaří tady.

                            0 0
                          • Ruprt2  
                            • Zamknu to když řeknu. = Zamknu to když řekneš.
                            0 0
                        • Ruprt2  

                          tak napiš jestli jo nebo ne.

                          Nebo mi napiš na mail.

                          Rukavice je hozena ;-)

                          0 0
                    • Sobi  

                      :-)))) chápu, jsi zaměstnanec a plníš úkoli ti svěřené :-))))

                      0 0
                      • kryspin  

                        Hele chlape neber to jako urazku, ale spis jako zvidavy dotaz – jestli jsem to spravne pochopil, tak ty jsi taky zamestnanec. Jak to sakra delas, ze stihas takovy mnozstvi prispevku a jeste pri tom pracujes. Ja to obtizne stiham aspon cist (a o nejake praci nemuze byt rec…)

                        0 0
                        • Sobi  

                          Mám to zařízené a vymyšlené tak, že mi to funguje. Telefony fungují, inet taky, a na stavbě jsem připojen taky.

                          Hele dá se to! :-) A taky občas pracuji z domova! :-) A v noci se toho taky hodně udělá! :-)

                          0 0
    • Peslezedirou  

      Ano, toho jsem si vědom. Registrace na mou osobu se ukázala jediným východiskem a přistoupil jsem k ní až po dlouhém rozvažování. Jak už jsem zmínil v úvodu rozhovoru, problematiku bajkerských stezek jsem do Česka „přinesl“ už před vznikem ČeMBy. Český termín „singltrek“ je z mé hlavy, proto si myslím, že na jeho registraci mám morální nárok. Není to ale tak, že od teď se to slovo nebude smět používat. Nám jde jen o to, zabránit tomu, aby vznikaly parazitní projekty. Je to stejné jako s Coca Colou – všichni můžou vyrábět kolovou limonádu, ale nálepku Coca Cola může mít jen ta pravá…ale to přece nebrání lidem si v restauraci objednat „kolu“.

      Bych se fakt boblil…

      0 0
      • mr.antik  

        jojo, prostě někdo nepochopil, co to vlastně slovo singltrack znamená :-)))

        0 0
      • Skicross  

        Singltrek je jen fonetický přepis slova singletrack. Takže když někdo dělá auta typu combi, tak si podle logiky TK klidně může v ČR zaregistrovat název kombi. Bože to je …

        0 0
    • karliner  

      Tady o něm zpívá Olympic :-)

      0 0
    • lidumil  

      Prostě ješitnej chlap, kterej přichází do let a snaží se svoje frustrace vykompenzovat. :-) Kecy kecy kecy…ale furt se najde tady dost lidí, který mu to žerou… Goebels mu nesahá v taktice propagandy ani po kotníky …

      0 0
    •  

      tak tomuhle se říká poslední křeč před smrtí…

      0 0
    • Polka  

      Ja bych jeste zminil ten pohled, ktery jsem zminoval jiz driv, ze si vedeni Cemby nasralo na vlastni hlavu, tim ze si znepratelilo BF komunitu. Prestalo od urcite doby na BF komunikovat, vysvetlovat apod. a vuci BF se primo vyhranilo.

      Opet je zde taky ten moment, ze na zacatku bylo Kvasnickovi pro sireni „propagandy“ BF dobry, ale ted, kdyz jde proti nemu, tak jsme najednou „mala internetova skupinka“, „kriklouni“, „stezovatele“ apod. Ten clovek by si za svoje jednani zaslouzil poradne za vyucenou.

      0 0
    • dancing dog  

      …„Problémem je, že tu zatím není nikdo, kdo by měl dostatek schopností a zkušeností a především odhodlání tuto odpovědnost vzít na sebe. Je tu sice dost lidí, kteří chtějí odstranit Kvasničku, ale nikdo z nich už nechce řešit, jak má ČeMBA fungovat dál. Obávám se proto, že pokud bych teď odešel, ČeMBA jednoduše zanikne.“

      mě osobně je to všechno tak nějak úplně jedno, ale pod todle bych se celkem i podepsal…

      a nějakej vyloženej blábol jsem v tom rozhovoru ani nenašel, ale jak říkám, je mi to edno, stejně jezdím čímdáltím víc po asfaltu…

      0 0
    • Mamut  

      Nevidím to jako střet zájmů, ale naopak synergii, která povede k lepším výsledkům naší práce.

      Ako popriet a priznat stret zaujmov v jednej vete. To JE stret zaujmov.

      Je to jen další ukázka, že těmto lidem jde jen a pouze o poškození ČeMBy, singltreku nebo expertní organizace, ke kterému využijí jakoukoliv lež. Je mi líto, že jediným smyslem činnosti některých lidí je poškozovat práci jiných.

      Este nikdy v zivote som nikdy nevidel, nepocul a necital o niekom normalnom, kto by vypustal taketo vety (obzvlast, ze v odpovedi na doslova kazdu druhu otazku). VZDY ked niekto plodil podobne vety, tak to bol ublizeny sebestredny klamajuci blb. Velmi rad by som tymto rozhovorom stretol svoju 1. zivotnu vynimku, ale statistika zatial hovori proti tomu.

      0 0
      • Mamut  

        A taktiez som nikdy nenarazil na cloveka, ktory by mal vo svojej paranoji voci skodiacim neprajnikom pravdu. (Ak prijmeme predpoklad, ze nikto nie je normalny a kazdy svojim sposobom trhly; pripadne, ze trhlost je osobna vec a nikomu do nej nic.)

        0 0
    • honzah  

      No kdyz tu tak ctu nazory, neda mi to jeden nepridat.

      Vetsinou se drzim hesla, ze pravda byva nekde mezi obema stranami.Rozhodne uz nyni nejsem zastancem ani jedne z nich, ackoliv jsem Cembe z pocatku take prispel clenskym prispevkem. Myslenka jako takova, je podle me dobra, i v pripade jednostranneho zamereni na singl (coz ale jako nezavisly pozorovatel moc nevnimam). Nekde se totiz zacit musi a nejaka prace jiz za Cembou videt je (a to, ze singl je nejviditelnejsi, s tim nikdo nic nenadela).

      Je mi jasne ze pilotni projekt jako singl pod smrkem je nutnost a ve chvili kdy se ukaze jeho zivotaschopnost, je vybornou referenci dal.

      Jen opravdu nerozumim nutnosti vzniku s.r.o.

      Chapu je z podnikatelskeho hlediska a je to jen otazka casu, kdy by neco takoveho prislo. Cemu nerozumim je to, ze nyni, kdy pri kvalitnim jednani mohla Cemba opravdu dobre zacit fungovat, i financne (i za cenu nejake zmeny subjektu – to prece neni az tak podstatne) si zakladatel zalozi vlastni s.r.o. Nejsem pravnik, ale jiste by slo situaci vyresit nejakym jinym zpusobem, pro Cembu prinosnejsim. V teto chvili si nejsem jist dalsim zivotem Cemby jako takove a tim, jak vlastne cely projekt byl puvodne myslen.

      Velmi me proto mrzi, ze ve chvili kdy ma Cemba konecne nastartovat, slapnout do pedalu a stat se tim cim mela byt, prijde tato situace. A nemel bych nic proti, aby se umerne vydelku a obratu zvysovali prijmy vsech angazovanych.

      Dale me dost zarazi vyjadrovani TK ohledne smerovani organizace, ktera ma byt jakymsi „mluvcim“ mtb cyklistu.

      Z rozhovoru citim spis smerovani jen podle TK, coz myslim neni dobre.

      Takze z toho co pisu mi vyplyva vyuziti dobre myslenky a lidi k zacatku sveho podnikani. V podstate dobry napad, pokud na nej ma clovek zaludek.

      Nutno dodat, ze se prilis o problematiku uz nezajimam, neznam zakulisi atd..

      0 0
      • Sobi  

        Myslím že jsi to nejslušněji vystihnul! :-)

        0 0
        • bochov  

          Jsem clenem take jedne neziskovky mame model.klub a ve sprave plochu jako model letiste platime prispevky na chod tohoto letiste predseda svou funkci dela dobrovolna bez naroku na mzdu jako nadsenec.A nikdy by neudelal podraz na kolegy,ze by sel a letiste si pronajal na svou osobu a potom na tom ryzoval,ale letiste je pronajato na klub.Vim ,ze se to tady mozna nehodi,ale je to podobny priklad jak funguje neziskova organizace s poctivimi lidmi a jak se dela vychcanost naucena ve Spojenych statech.Posledni kapka mojeho clenstvi pretekla kdyz od ni dalo ruce pryc Velo nebot stratu med. partnera neni dobra vizitka.Asi se TK a PS nelibilo ,ze malo propiogovali singltrek

          0 0
          • Mamut  

            Neziskovka neznamena, ze jej zamestnanci nesmu mat plat. A ak ten plat nemaju, tak to budu robit iba vo volnom case, pretoze v hlavnom case sa musia zivit. A ked ina povinnost zaveli, tak prace pre neziskovku odlozia aj za cenu, ze sa zmeskaju terminy. Takze na platenych zamestnancoch nevidim nic zle, ak svoju pracu neflakaju.

            Ale nevidim dovod na registrovanie „znacky“ singletrack a zakladanie s.r.o. s velmi pribuznym zameranim tou istou osobu ako je vedenie CeMBY. Ten rozhovor totiz nepriniesol jediny argument, preco to neslo vsetko spravit cez CeMBU. „Nasi partneri nechcu jednat s neziskovkou“ bez podkladov, je vykrik o nicom. Takych vyrokov si z nosa vysparam za hodinu 10.

            A jediny psedoargument o tom, ze „ČeMBA jako neziskovka, kde se může prakticky přes noc změnit vedení a nastavení projektů“ potvrdzuje naopak vsetky argumenty oponentov, pretoze TK zjavne nepochopil (alebo nemieni respektovat) ideu neziskoviek a zdruzeni – ak si to clenovia odhlasuju, tak to plati. Ich ideou totiz nie je iba „nabor clenov ako dodanie vahy nazorom zakladatela, ale tak, aby nezasahovali do smerovania“ – co je zjavne model ako si to predstavuje TK (na odvodenie toho staci tento rozhovor). Pokial sa raz rozhodol zalozit tento typ spolocnosti (a nie od zaciatku s.r.o. a podnikat v nej bez toho, aby mu do toho verejnost kecala), tak obvinovanie clenov z toho, ze by chceli uplatnit svoje prava je podvod na nich.

            0 0
          • Sobi  

            Já jsem jednatelem jedné neziskové organizace. Pokaždé když se scházíme, tak má kdokoliv právo nahlédnout do pokladní a účetní knihy a zkontrolovat doklady.

            Není nás sice 500, ale snažím se, aby vše bylo transparentní. Veškeré funkce nejsou placené a nikdo mi neproplácí ani cesťák. Pak máme druhou knihu kam zapisujeme kdo do toho investoval něco svého, nebo na to není doklad. To mu sice nikdo neproplatí, ale máme přehled o tom co se kam nalilo.

            Mojí snahou je to, aby vše bylo maximálně transparentní, protože zacházím s jejich penězma v jejich prospěch. Musím pořád brát na zřetel zájmy členů organizace, ikdyž né vždy se shodneme. Moje funkce není někomu něco vnucovat, že to potřebuje a že je to jediná správná možnost, ale jednat v zájmu toho co členové chtějí. V 95% se shodujeme proto je to lehčí.

            Ale to co dělá TK je naprosto v rozporu se slušným, férovým a nepodrazáckým jednáním.

            0 0
            • coolboy  

              Takže klub chovatelů jezevčíků opravdu existuje…a vede ho Sobi :-D

              Ale stejně si myslím, že se měl Singltrek sro postavit na Čembě a ne na TK…

              0 0
          • tonik666  

            U Spojených států bych se ohradil. Jsem členem Nemba, tj. Čemba v Nové Anglii (region okolo Bostonu), a místní bajkeři to dělají z nadšení, zadarmo, ve volném čase, a zejména stezky udržují. Navíc jsou to většinou tátové od rodin se slušnou prací, kteří to dělají pro zábavu.

            Ta vychcanost se vzala někde jinde, tipoval bych v Česku.

            A kéž by Čemba fungovala jako Nemba.

            0 0
      • scoty  

        Napsals to hezky, až na to podstatné…:

        Podle čeho se domníváš, že: „..nyní, kdy mohla Čemba opravdu dobře fungovat…nastar­tovat …šlápnou do pedálů…být na tom dobře i finančně…“…? Měl se objevit nějaký sponzor?..nebo se cykloprůmysl chytil za nos a začal podporovat?…snad dokonce i Velo věnovalo více prostoru, než 1/4stránky?…

        Podle mně tomu nic nenasvědčovalo. Naopak si myslím, že organizace na tom byla finnačně špatně, což bylo jedním z důvodů založení s.r.o. Nepodařilo se totiž zajistit stálý a silný zdroj financování, tak bylo třeba začít vydělávat nějaké peníze. Na plat pro sebe, možná i výpomoc Čembě…

        0 0
        • Ruprt2  

          ty si myslíš, že TK bude financovat čembu ze svého podnikání? :-D

          0 0
          • scoty  

            Nevím, ale určitě na jeho podnikání Čemba vydělá…a obráceně pochopitelně…

            0 0
            • Ruprt2  

              proč?

              proč pochopitelně?

              proč by měl čembě platit?

              Krom toho, že čemba je vlastně jeho jak vychází najevo, tak proč by to proboha dělal?

              Dyť on bral minimální plat a ještě vkládal do čemby léta ze svých vlastních rodiných úspor, přestože pracoval 16 hodin denně a to i o vánocích.

              Proč by teď čembě měl dát jedinou korunu?

              naopak on potřebuje čembu aby ho živila než se zajede a posílala mu malé domů.

              Čemba nepotřebuje singltrek s.r.o. ani v nejmenším.

              Naopak si od čemby bere. A to peníze, know how, důvěru a podporu lidí.

              Proč to nechápeš?

              když si ministr dopravy zařídí firmu na stavění dálnic, tak mu taky nebudeme tleskat, že to je supr, že on ví, jak se ty dálnice dělají ze všeho nejlépe a třeba bude přispívat dary do ministerstva, takže budeme mít těch dálnic víc. Juchů.

              Ono má důvod, proč to zákon zakazuje.

              0 0
            • Ruprt2  

              už si proboha uvědomte, že to slavné know how není jeho, ale vaše. Čemby.

              On si ho od vás nechal zaplatit. Vy ste mu dali prostor, aby ho pro vás získal.

              On si ho teď bere odchází a směje se vám do ksichtu.

              a prostřednictvím „jeho vlastního webu“ se sám sebe ptá.

              Je to špatně? okrádáš čembu?

              a sám sobě odpovídá.

              Ne je to dobře. Je to úplně super, protože prospěch z toho budou mít všichni. Teda všichni kromě mě. Já se objetuju pro vaše blaho.

              0 0
              • scoty  

                Prozradím ti tajemství know how bez schopností, píle a financování ti je k prdu.

                A tak se znovu ptám:

                • kdo čembu povede?
                • kdo čembu bude financovat tak, aby si mohla dovolit shopné managery?

                Vyhlašuji konkurz na mé 3stovky pro příští rok. Chce si je někdo zasloužit?

                0 0
                • honzah  

                  Cemba by se podle me nyni mela dokazat uzivit sama sebe ze sponzorskych daru a myslim ze by nikdo nemel nic proti prerodu na jiny subjekt nez neziskovka, pokud by ji to umoznilo si na sebe vydelavat a dane penize investovat do rozvoje cyklistiky (a samozrejme svych zamestnancu). Pote by mohla jednat napr. s lesy CR i ostatnimi jako normalni firma a mohla se dokazat uzivit sama. Mozna je vse s danym s.r.o. mysleno dobre a jina cesta jak vydelavat (a tim pomoct rozvoji cemby a cyklistiky) na tomto neni, ale v nasem vychcankove se mi to proste nezda.Treba se taky pletu…

                  0 0
                • JSt  

                  scoty, jaky pristi rok? :-))

                  0 0
                  • scoty  

                    Ty se hlásíš..?:-))

                    0 0
                    • JSt  

                      jo, abyste se mnou nepocitali.

                      bojim se, ze bych v te funkci podlehl pokuseni a zalozil si eserocko. to by byla ostuda :-)).

                      0 0
                      • scoty  

                        Ale to je strašlivé nedorozumění..)

                        Já nehledám člena nějaké organizace.

                        Hledám někoho, kdo bude za 3kila pracovat pro bajkery a stezky..

                        0 0
                        • nox159  

                          ja se hlasim :) uz tedka delam neco pro stezky i pro bikery ( sbiram sklo na misnich cyklo pěšinkách ) dělam to pro Vás lidi tak mi za to zaplatte :D

                          ty 300,– mi muzes klidne poslat na učet čislo ti pošlu mejlikem :)

                          0 0
                        • mr.antik  

                          já bych taky dal, ale nikoho takového v okolí nevidím. Takže jedintě to dát na Lesy ČR nebo Rychlebský stezky

                          0 0
                          • Polka  

                            Hlavne ne Lesy CR!

                            0 0
                            • mr.antik  

                              proč, nelíbí se ti singltrack pod smrkem?

                              0 0
                              • Polka  

                                To nemelo mit vazbu na SpS, spis obecne. A nerekl bych, ze Lesy CR = singly, spis presne naopak. Pokud se rekne Lesy CR, tak si vybavim prave vyhaneni cyklistu z lesa, bezohlednost pri tezbe dreva apod. Najednou budou delat hrdiny a podporovat tento trend…moc tomu neverim.

                                Jinak na singlu jsem nebyl, takze nemuzu z vlastni zkusenosti zatim posoudit. Ale dle dosavadnich info a fotek mi to prijde takove nemastne/neslane.

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  ja už jsem to sem jednou psal. jsem tam byl, viděl jsem to, ale nejel bo sem spěchal zpět do Brna, dyby sme to měli místo šumbery tak jinama do hokny nejezdím. :D

                                  0 0
                                • mr.antik  

                                  Pro LČR není problém vyhodit 10mega na nějakou PR reklamu na billboardech. Toto je stejné. Lidí kteří by chtěli něco stavět jak se říká „od srdce“ moc není a nebo si spletli organizaci :-))

                                  0 0
        • Sobi  

          čím je organizace kontroverznější a špatně hodnocena skupinou kterou se snaží hájit, tím je to pro případného investora tam rvát peníze ne!? Co je na tom nepochopitelnýho!? A naopak, pokud bude dobře vnímána, viděna, tak pro případného investora je to zajímavý.

          To je jednoduchá logika. A proč na tom byla špatně!? Protože byla špatně vnímána! A to díky jejímu směřování a chování.

          0 0
          • scoty  

            Celé tři roky je kontroverzní a špatně vnímána? To snad ne?

            Nicméně k obecné podpoře nedošlo.

            0 0
          • bochov  

            Ja jsem mel clenstvi zaplacene do konce roku v srpnu jsem vystoupil nasranej kvuli Velu clenstvi mi zrusili od webu odpojili jsem zvedav jestli mi take vrati pomernou cast clenskych prispevku.Ale o tom pochybuji jde sice o castku nevelkou ,ale korektnost by byla na miste.

            0 0
            • Evilcleaner  

              když pujdeš na film a v polovině odejdeš, taky budeš čekat finanční kompenzaci od multiplexu?:-D

              0 0
              • Polka  

                Kdyz zrusim zaplaceny povinny ruceni v pulce, tak mi zbytek pojistovna vrati.

                0 0
            • mr.antik  

              tak hlavně jestli se na webu objevilo 530 – 1 člen…

              (pozn.: čísla pouze ilustrativní)

              0 0
        • honzah  

          Napriklad protoze jako v podstate jediny v tomto oboru fungujici subjekt, by mohla zastitovat stavby prave takovych veci jako jsou singly a podobne stezky po republice…

          Pokud to same muze resit nove vznikla s.r.o., ktera ma v podstate nulove reference oproti cembe…

          Kde je vule, je i cesta…

          0 0
    • myscho  

      Skoda ,ze sa cemba dostala, kam sa dostala…mali ste to oproti slombe dobre rozbehnute.

      Ale to s tym „singltrekom“ je dobre…to akoze ma niekto v USA napr zaregistrovane slovo „singletrack“ :DDDD

      0 0
      • DaSnail  

        a kam sa dostala slomba? všetci sa zmestia do jednej električky. ale zase treba uznať, že nie všetci by mali miesto na sedenie, cca 30ľudí by muselo stáť… 8o)

        0 0
        • PatrikL  

          slomba sa riadi heslom „kto nič nerobí, nič nepokazí“ :)

          0 0
          • Sobi  

            Lepší než kdyby se řídila podle čendy! :-)))

            0 0
        • myscho  

          je pravda,ze oproti cembe sa slomba vlastne nedostala nikam, ale par ludi robotu odviedlo…

          0 0
    • lenny_vej  

      problematice okolo čemby sice moc nerozumím, ale…

      O čem novináři budou psát, ovlivnit neumíme.

      To snad ne?! Pokud vynecháme hafo místních periodik, se kterými by se dalo domluvit na podávání informací o činnosti v určité lokalitě, jde se přece dostat i do profláklejšího tisku. Když se i náš turistický oddíl dokáže dostat do regionální přílohy MF Dnes (žádnej trhák na titulku, ale pár odstavců a fotka), proč by se CELONÁRODNÍ organizace nedokázala objevit taky alespoň v téhle úrovni? Stačí se tochu snažit. Btw: ani ránio není nepřekonatelý problém…

      0 0
    • Bumerangista  

      Připomíná mi to interní firemní časopis Telefónica O2 po spojení Telekomu s Eurotelem, kde byli všichni telekoumáci manažeři prezentováni jako největší machři, nakombinovaný s nedávným vysvětlením Krejčíře, že je v podstatě hodný.

      0 0
      • blackwater  

        Myslím, že není potřeba řešit to stylem, když odejde TK nebude Čemba. Já si totiž myslím, že čemba už svoji roli v české cyklistice splnila a taky hlavní úkol, který má v hlavě TK. Tj. přinést do čech singltrek. Pokud se totiž zamyslíme nad posldedníma 3 rokama a zeptáme se jestli by naše bajkování bylo jiné bez čemby, tak nevím nevím… To je totiž odpověď jestli je čemba potřeba. Myslím, že ne. Nevidím nic dalšího, co by se nás skutečně dotklo. Když bude mít TK svoji sro a nebude čemba, není co řešit. Byl jsem jeden z nejaktivnějších zastánců čemby, ale bohužel je to dnes jinak.

        0 0
        • mr.antik  

          Ano. Stále se opakuju, ale jen ať si TK staví singly, vy si stavte Rychlebky, ať si kdokoliv staví co se mu líbí, vytváří organizace ziskové či neziskové…

          Úloha Čemby je taková „podružná“,jen ať se tu je, ať maj bikeři jak organizovat (diskuzní fórum, srazy, vyjížďky, brigády, výměna zkušeností, průzkumy), ale žádný velký hrocení, strašení, eko-bike aktivismus a terorismus, osobní exhibicionsmus, marketing, Merida, tiskový mluvčí, atd…

          0 0
        • kryspin  

          Myslim, ze kdyz odejde TK, tak to nemusi znamenat konec Cemby. Spis bych rekl naopak, ze by ji to mohlo dost pomoct (kdyz uz kvuli nicemu jinymu, tak kvuli kontroverznosti predsedy). Smysl Cemby ani jeji zasluhu rozhodne nevnimam jako prineseni „sngletracku“ do Cech. Singly tu byly a bikeri je normalne jezdili (ne ze by nove postavene Rychlebky nebyly velky bonus a obrovsky a respektuhodny kus prace).

          Naopak – podle me teziste Cemby by melo byt starat se o to, aby nepribyvaly zbytecne zakazy, aby se podminky sice pomalu, ale nezhorsovaly, tedy v legislativni praci, v jednanich s organy statni spravy, s LCR a ano, i s KCT. Je to samozrejme obtizneji „komunikovatelne“ nebo prezentovatelne, a zdaleka ne tak „sexy“ jako ST, ale podle meho nazoru mnohem dulezitejsi a casto s celoplosnym dosahem. V konkretnejsi podobe a v druhem planu myslim, ze by stacilo vzit z krajiny co tu uz je. My nejsme Wales, tady cesty, tracky, traily jsou. Staci je objevit (vetsinou je mistni bikeri znaji) a rozumnym zpusobem usporadat a zmapovat (otazka zda i znacit v terenu). Tak ze z tohoto hlediska pokracovani Cemby vidim celkem podstatne.

          Coz samozrejme neznamena, ze souhlasim s tim, co se v posledni dobe deje.

          0 0
          • bochov  

            Tak s timto mi nezbyva nez souhlasit.

            0 0
          • tonik666  

            +1

            0 0
          • ZuzicK  

            Ano. A cesty, případně i ty singly, stavět jen jako spojovačky.

            0 0
            • Sobi  

              Jo s tím bych souhlasil! :-) to by už mělo smysl! :-)

              0 0
          • Volf  

            Kde bereš jistotu, že odejde. Zatím to tak vypadá, že bude sedět na dvou židlích a kombinovat směřování občanského sdružení a svého eseročka, protože očividně má ještě svoje věrné, kteří nikdy neuvěří, že to tak prostě není správně. Přečti si jejich stanovy, kde je jasně nasáno, co kdo dělá, jak se svolává členská schůze a také kdo ji svolává. Když to dočteš až na konec, tak zjistíš, že dokud se sám nerozhodne odejít, tak tam bude sedět, protože již od dob komunistů zde existuje tzv. mlčící většina, která sice pindá po hospodách a dnes již i na netu, ale aby se třeba na facebooku domluvili, požádali o svolání členské schůze a tam odvolali celé vedení čemby včetně kvasničky, tak na to zde nikdo nemá odvahu. A díky tomu, že vedení čemby má na starosti člověk, který si ,, tajně ,, založil expertní organizaci ,, vypověděl ,, spolupráci s Velem :-), dává takové rozhovory jako dává, si myslím, že čemba už nemá nárok naa žádnou existenci, jen její ještě členové mohou důstojně ukončit její trvání.

            0 0
            • Sauvage  

              Slova „důstojný“ a „Čemba“ k sobě nedávej blíž než pár kilometrů :-)

              0 0
            • Polka  

              Tohleto ma jeden zasadni problem…nastupce TK. Nebo ty bys to cely rozpustil?

              0 0
              • mr.antik  

                A co vlastně dělá TK? Myslím jako náplň jeho pracovního dne?

                0 0
                • Polka  

                  Nakou predstavu mam, ale nejlepsi bude, kdyz se zeptas primo ho. Stejne by ti ale asi neodpovedel :)

                  Jde o to, ze bud to v o.s. bude delat vedeni/predseda zadarmo z dobre vule, ze zajmu, po sve praci (coz asi neni to prave orechove) nebo si to nekdo vezme na fulltime, jenze to takhle jednoduse nelze stanovit, souvisi to s moznym poctem clenu tzn. prijmem z prispevku, hlavne se sponzory, proste s pridelem penez no. To je potreba mit prokalkulovany varianty a podle toho zvolit nejefektivnejsi reseni.

                  0 0
                  • scoty  

                    ..stačí dojít do Tesca, slíbit jim, že jim zvýšíš prodej kol o 100% a máš sponzora jak kráva..nemusíš se starat o peníze.

                    Akorát budeš muset jezdit na jejich produktu..nevím jestli dělaj vůbec 29"…:-)))

                    0 0
                    • Polka  

                      Ja jsem ten svuj prispevek myslel vazne :) Spoluprace s Tescem by se asi mnohym nezamlouvala.

                      0 0
                      • scoty  

                        Když mi napíšou, že mi po dobu 4let budou dávat 5M ročně, tak namaluju transparent STEZKY BAJKERUM !! a du si sednout před parlament…možná že bych se i svezl na té jejich sr..ce..:-)

                        0 0
                • Sauvage  

                  Hledá ženskou ?

                  0 0
              • scoty  

                Myslím, že ta fce je již k dispozici, neboť i TK už před časem přišel na to, že vést orginazaci bez zajištěného financování je jízdenka do pekla..jednosměrná…

                0 0
                • zbartos  

                  Jednosměrná jízdenka je to jen tehdy, když chceš z toho žít a stavět 12 hodin denně bejkové párky (pro anglofily bikeparky).

                  Moje představa při zakládání ČeMBy byla 1 nějak placený člověk (ať už jako předseda placený smlouvou o dílo či pomocí odměn, nebo jako řádný zaměstnanec ČeMBy pobírající plat), který to podle celkové velikosti příjmů z členských příspěvků bude dělat při svém řádném (či zkráceném zaměstnání) půl dne týdně, nebo třeba celý den týdně (příp. měsíčně atd.). Pokud to bude chtít zájemce dělat jako hlavní zaměstnání, musí „se“ najít ještě k tomu sponzoři.

                  BTW U soudu je vždy ve vzduchu otázka „komu to slouží“. Pro budování vlivové organizace, která bude schopna kolektivně jednat až to bude potřeba (zpřísnění zákona o lesích a zákona na ochranu přírody, vyhlašování nových NP atd.) a příp. i jinak bikerům pomáhat, není nutné mít 3 zaměstnance na plný úvazek.

                  Na budování bejkových párků ale samozřejmě ano…

                  0 0
                  • scoty  

                    Tvá představa pravděpodobně v demokratické organizaci neprošla…

                    Jinak za mne : „1 nějak placený člověk“ je k ničemu.

                    Když už tedy organizace tak:

                    • 2vzdělaní a zastupitelní vyjednavači
                    • 1 servisman/ka
                    • stabilní finance
                    • školení a poradenství v oblasti údržby stezek

                    …a jasné motto: třeba..volný pohyb vlastní silou po všech stezkách..;-)

                    0 0
                    • Pijer  

                      „motto: třeba..volný pohyb vlastní silou po všech stezkách..;-)“ to zní hezky

                      0 0
                      • scoty  

                        Navíc je plně akceptovatelné také pro ostatní zájmové skupiny.

                        Třeba pro 40tis. turistů, lyžařů a cyklistů sdružených v KČT.

                        0 0
                    • mr.antik  

                      Proč má Čemba potřebu tolik vyjednávat? To se její členové cítí tak utiskovaní? Osobně být majitelem lesa támhle někde v Beskydech, tak s nějakým pepikem z Prahy nějaké cestě jednat nebudu. S někým místním už je to jiné.

                      Ale určitě je dobrý mít za sebou organizaci, ale ne o 10 členech, z toho je 1 placený z přípěvků, 1 je prodloužené prodejní oddělení Meridy a další zástupce stavební firmy, kterému tato organizace musí vytvářet zakázky.

                      0 0
                      • scoty  

                        Nebavím se o Čembě, ale nahlas přemýšlím : „..když už nějaká bajkerská organizace, tak jaká..“

                        ad vyjednávání: v podstatě nevidím jinou fci pro bajkorganizaci než je neustálé permanentní vyjednávání podmínek pro bajkery ( s úřady všeho druhu, s oganizacemi podobného zaměření atd.)

                        Vše ostatní jako brigády na stezkách, školení o údržbě stezek atd. jsou sice věci důležité, ale pouze pro místní skupiny bajkerů, ať už organizované či ne.

                        ad financování: 1) trio vyjednavačů by měl financovat především ten, kdo na bajkerech vydělává : do jednoho dovozci kol a cyklovybavení, časopisy, firmy, které budují za megamega cyklostezky (přírodní či živičné), A v menším sami bajkeři příspěvky a dary.

                        ad Beskydy: v Beskydech můžeš v podstatě bez problémů jezdit hřebenovky. Dá se to i v Krkonoších a na Šumavě?

                        Jinak řečeno : Sytý hladovému nevěří…

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Ad vyjednávání: Ano, měl by to být „hlas“ bikerů. Ale všech. Možná podle speedyho zbytečný, ale myslim že je lepší vyjednávání ve stylu, je tady X-tisíc bikerů a těm se toto nelíbí/líbí než jí za Sobotkou a říct jmenem asociace prodejců kol, hele líbilo se ti na singlu, uklidili jsme po tobě 15 vajglů, potřebujeme tady pomoc bojovat proti socanskému hejtmanovi, jinak to dáme do novin…apod.

                          Ad financování: No to je právě ten prodlouženej marketing Meridy (a spol.) – jestli to nemá být teda zástěrka pro lobistický záměry výrobců, dovozců a všech účastníků cykloprůmyslu. Neni možnost si přiznat, hele jsme miniorganizace, moc nás v ČR nejezdí, ale takhle se organizujeme a snažíme se dělat všechno pro přírodu a dobro věci.

                          Ad Krkonoše: Když budu mít v ruce průzkum, že např. 2500 tisíce návštěvníků by se rádo projelo po nějakých hřebenovkách a jsou naštvaný, že tam nevede nic souvislého, pak se dá začít vyjednávat. Bez toho to nemá smysl.

                          A vůbec o Krkonoších byl takovej humbuk, že ještě letos něco bude, snad i nějaký trasy se našly a dokonce i KRNAP byl nad očekávání vstřícnej, ale zástupci cyklistů je odmítly, že trasy jsou nevhodné a mnohem lepší by byl jednosměrný Singltre®.

                          0 0
                          • Michal.J  

                            „A vůbec o Krkonoších byl takovej humbuk, že ještě letos něco bude, snad i nějaký trasy se našly a dokonce i KRNAP byl nad očekávání vstřícnej, ale zástupci cyklistů je odmítly, že trasy jsou nevhodné a mnohem lepší by byl jednosměrný Singltre®.“

                            Nějaký důkaz pro tohle tvrzení?

                            0 0
                            • mr.antik  

                              řikali to v rádiu

                              0 0
                              • Michal.J  

                                Tak to jo, když to říkali v rádiu tak to musí být pravda.

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  ČR je rozhodně je důvěryhodnější než tiskové zprávy a rozhovory ohledně vedení čemby a s.r.o okolo.

                                  Ale jak říkám, je to jediná zpráva, která prosákla ven a to zhruba od brzkého jara letošního roku. Zatím mě to necháva klidného.

                                  0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    tady je to puvodni „rikali to v radiu“

                                    http://www.rozhlas.cz/…isty–764219

                                    tady je mrantikuv prepis:

                                    „…, ale zástupci cyklistů je odmítly, že trasy jsou nevhodné a mnohem lepší by byl jednosměrný Singltre®.“

                                    povest radia jerevan se otrasa v zakladech.

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      ok, dík, já to nemohl najít tak v originále:

                                      …Zástupci asociace se spolu se strážci a lesníky zatím byli podívat na dvou trasách, ale ani jedna úplně nevyhovuje. Už teď je podle Jakuba Kašpara jasné, že nebude možné nalézt úplné okruhy, ale spíš jednotlivé trasy, které se dají napojit na stávající cyklostezky, a tím se vytvoří síť.

                                      Jednotlivé jednosměrné speciální úseky se ve třetích zónách a ochranných pásmech však hledají obtížně. Musí to být úzké, převážně lesní cesty, které nejsou značenými trasami, aby tu nehrozily střety bikerů s pěšími turisty…

                                      0 0
                    • zbartos  

                      Malý výhled do budoucnosti filozofie "vlastní silou po všech POVOLENÝCH cestičkách ! Viz http://www.facebook.com/photo.php…

                      0 0
                      • zbartos  

                        Nevím, co se vám zobrazí, když na ten odkaz výše kliknete, ale jestli ten klučina na „pupm tracku“ (foto č. 36) jako mně, tak já jsem měl na mysli foto č. 35 (elektro MTB Conway E-Rider).

                        0 0
                • mr.antik  

                  Myslim že aktivity takovéhle organizace (až to možná marketingově nevypadá tak hezky a moc se o tom psát nebude – a proč taky) by měla stát maximálně decentralizovaně na rozličných lokálních aktivitách svých členů v různých regionech (někde více, někde vůbec).

                  Prezident nebo jak ho nazvat pak bude jen lehkým koordinátorem, pokladníkem a administrativní sílou, která rozumí státní správě a legislativní problematice.

                  Jinak se to bude hádat (jako teď) – vy chcete nový singl támhle, vy zas chcete značení stávajících tras, vy jezdit v NP, vy kopat odvodnění atd… A teď řekni co je priorita, že.

                  0 0
            • zbartos  

              Volfe, pošli mi prosím na sebe nějaký kontakt, díky.

              0 0
            • kryspin  

              neberu zadnou jistotu, ze odejde. asi jsem to spatne naformuloval. Myslim, ze by pomohlo a ledacos vyresilo, kdyby odesel. Samozrejme s odchodem souvisi mnohokrat propirane problemy, jako nastupce, neochota TK odstoupit, maly zajem clenstva o valne hromady atd. Ja jen reagoval na to, ze alespon za me stale Cemba ma narok na pokracovani za urcitych podminek a take co by k tomu pomohlo. O tom, ze to je cele nejspis v ciste teoreticke rovine a nejspis neni vubec realizovatelne nema smysl polemizovat, ale je to skoda.

              0 0
        • weekend warrior  

          hmmm, jsem trochu překvapen. Ja myslel, že vám čemba docela pomohla ohledně papírování s úřady, povoleními atd…To se pletu? Pokud se nepletu, nebylo by trochu škoda, pokud by taková organizace zmizela? To že vy už stezky obnoveny/ vybudovány máte je fajn, ale co až někdo bude chtít něco dělat někde jinde, na méně zapadlých místech republiky?

          vím, že jste se nakonec nesnesli kvůli nějaké metodice, měli nějaké kohoutí spory s logy atd…, ale?

          0 0
          • weekend warrior  

            Že by vůdce rychlebek makal s krumpáčem v terénu a nemá čas odpovídat na dotazy uživatelů/členů?

            Ne!!!!. Myslím si, že teď šéf rychlebek sedí pěkně doma na pohovce z lidské kůže a užívá si nové 235palcové 3D televize s reproduktory o výkonu 800wattů. Ale proč ne? Problém je, že si je koupil za obecní peníze určené původně na minimální mzdy místním nezaměstnaným v jeho zapadlém reginu. Také je možné, že ho ještě dnes odpoledne sledovaná dávka soukromého p..na přestane bavit a pojede se projet na svém úžasném trail biku od meridy…

            díky chlapci. a teď jsem stejně nasrán jako je většina nasraná na TK!!!!. pornu zdar a českému vzlášť

            0 0
            • weekend warrior  

              pro ty kdo nechápou můj brutální humor a nadsázku: výše postnutý příspěvek, reagující na desítihodinové ticho ze strany blackwatera, jsem myslel jako silně brutální ironii na veškeré zdejší posty z nichž vznikají více či méně úsměvné fámy ohledně ne/fungování čemby, jejího vedení, zaměstanců, sponzorů, členů atd…

              na vysvětlenou: v prvotním příspěvku jsem chtěl upozornit jen na to, že dnešní samostatná, všemi chválená organizace rychlebských stezek využila ze začátku služeb nenáviděné čemby a dnes tu, jestli tomu dobře rozumím, volá po tom, že je čemba nepotřebná. Myslím si, že je to ze strany blackwatera jen takový úlet, stejný, jako je moje vyjadření o jeho pohovce z lidské kůže námezdních dělníků z jeho vesnice.

              Můj lidský názor je ten, že ať kdokoli cokoli dělá, vždy se najde 1000 rádců rádců, kteří mají 1000+ jedno jiné a lepší řešení, ale nejhorší je nedělat nic.

              Nicméně i tak budu velicevelicevelice rád, pokud se k tomu pan Horník aka Blackwater vyjádří… Předem děkuji, zcela vážně

              0 0
              • náčelník  

                Vzhledem k tomu, že na B-F je především prezentován názor, že v Rychlebech je všechno dobře a pod Smrkem je všechno špatně, tak si myslím, že blackwaterovi stoupla sláva do palice.

                0 0
                • mr.antik  

                  Ty do toho možná víc vidíš, přiznal už konečně někdo (bohužel nevim, která organizace za to je aspoň morálně zodpovědná), že se Singl pod smrkem až tak technologicky nepovedl? Nebo všichni tvrdí že je super a kdo tam kdy viděl kaluže je blázen?

                  A že na příští etapu si daj větší pozor?

                  0 0
                  • náčelník  

                    Já do toho určitě nevidím víc, než kterýkoli průměrný reakreační cyklista, jen na to jdu selským rozumem.

                    Na singlu jsem byl poprvé bezprostředně po květnových deštích, kaluže jsem samozřejmě viděl a projel (nahoře na Jizerkách bylo sucho, takže při zpáteční cestě ti čistí a vymydlení cyklisté na Smědavě koukali na toho zablácenýho náčelníka jako na zjevení: „kdes krosil, ty vole?“ :)). Množstvím kaluží (i když to nebylo nic tragického) jsem byl poněkud překvapen a svoje dojmy jsem napsal na B-F do jiného vlákna. Petr Slavík mi odpověděl, že to bylo způsobeno nedodržením technologických postupů stavební firmou a že na nápravě se pracuje. Což je zcela dostačující vysvětlení, singl staví firma, která s tím doposud neměla žádné zkušenosti a asi nelze uhlídat každý decimetr. To, že se na nápravě pracuje, potvrdily moje pozdější návštěvy na singlu. Stav se podstatným způsobem zlepšil.

                    Jen pro doplnění, po srpnových povodních jsem tam ještě nebyl.

                    Jinak odmítám tvrzení, že se singl „až tak technologicky nepovedl.“ Ano, bylo a je tam pár nepovedených míst, ale v poměru k celkové délce to není nic tragického a nenapravitelného.

                    0 0
                  • Medunka  

                    četla jsem report z toho vašeho koupacího pojezdu na SpS :-D

                    to někde soudruzi z Čemby udělali chybu a říkat, že je to chyba stavitelské firmy mi přijde ubohé :-( Nad stavbou přeci existuje dozor a tady ten dozor neodved svou práci. Pokud nebyl, tak je to snad ještě horší

                    0 0
                    • Sobi  

                      Vždyť TK tam byl pořád! A na jiné věci neměl čas!? Tak co tam dělal!?

                      Jinak uvést do provozu něco nedodělaného je dost kontraproduktivní. A výmluvy, to je pořád něco Jablonec, to byl jen pokus a jak to tam vypadá teď!? Pod Smrkem zase nedodržení postupu… tak co tam tedy dělají, tak to dílo neměli převzít! ( Investor, TDI )

                      Podle mne prioritou byla medializace k určitému datumu, a pak z toho vznikne nedodělek! Tohle znám moc dobře z dopravek! :-))))

                      0 0
                      • MaPa  

                        TDI a AD je rozdíl. Vy znáte smlouvy o dílo že víte kde je chyba a v jaké pozici Čemba byla-je?

                        To že se uvede něco do provozu i přes chyby je zcela normální a prošly si tím i tebou vychvalované Rychlebky, a desetitisíce dopravních staveb… Nemělo by to tak být ale náčelník to poměrně dobře vysvětluje. Těch aspektů aby dozor byl kvalitní je strašně moc a nikdo nemusí vědet jak tyhle mechanismy nastavit. Můžeš se ale přihlásit a začít dozor dělat. Ale to by vyžadovalo opravdu něco dělat ne jen kritizovat za klávesnicí.

                        S poslední větou souhlas, ale vzhledem k tomu kdo to platil a kdo je objednatelem se to dalo čekat.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          ale vzhledem k tomu, kdo se tim chlubil?

                          0 0
                          • MaPa  

                            jako projektant si taky dám stavbu do referencí i když si dodavatel kus konstrukce v rámci výstavby změní. a jako AD si můžu vyskakovat jak chci, nemusím svůj názor před investorem nebo TDI obhájit. posuzuješ marketing čemby, ne její skutečné chování.

                            0 0
                        • Sobi  

                          To vím, je jen otázka kdo byl AD a TDI.

                          Pokud nekonal AD tak je chyba na straně projektu. Pokud TDI tak na straně nedodržení projektu.

                          K SoD se nedostaneš, ta je pečlivě hlídána :-)

                          0 0
                    • náčelník  

                      Ten dozor jistě není neomylný a nevíc se taky učí, je to první stavba tohoto druhu u nás.

                      Ta slabá místa právě prověřily ty srpnové deště, já bych taky za sucha nepoznal, že „právě tady“ se bude držet voda."

                      Chce to přistupovat k problému trochu s pokorou a nebýt za každou cenu generálem po bitvě. Považuji za důležité, že se chyby napravují.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        no právě jsem si toho napravování až tak nevšiml, už to stojí rok.

                        Ale jinak souhlas, já bych to líp neudělal, ale tak prostě stačí řict, že napoprvé dobrý, trošku jsme se poučili, poladíme metodiku a kontrolu, příště to bude vymazlený.

                        Teď to rozhodně neni cesta pro malý děti a pro někoho to může být i nebezpečný. Pakrát už jsem to před kaluží docela musel zašmírovat (i když se to na singlu nesmí)

                        0 0
                        • náčelník  

                          Pokud sis těch úprav nevšiml, tak mi skoro připadá, že tam nejezdíš.

                          Anebo si všímáš něčeho úplně jinýho. S kterou že to tam jezdíš? :)

                          0 0
                          • mr.antik  

                            ta trasa je tak jednoduchá, že detaily nijak nestuduju, ale dokud tam bude víc kaluží než na „obyčejných“ cestách, je to špatně.

                            0 0
                    • mr.antik  

                      Když už se do toho tady tepe, tak ano v marketingových materálech na singlu TK vypíná hruď, hledí do dáli a manažéruje stavbu.

                      Ale za všechno můžou ostatní, oni to uděli špatně.

                      0 0
              • karliner  

                mluviti stříbro, mlčeti zlato…

                0 0
              • Frostty  

                No tak to vypadá na slušné sajgon :O)).

                0 0
                • blackwater  

                  Ó hloboce se omlouvám všem aktivním fóristům, že jsem pro vytížení tak málo aktivní a mám období, kdy prostě BF vynechávám z časových důvodů. Mám taky rodinu a nerad bych, aby mě moje děti za pár let poslali do p… za to, že jsem se jim nevěnoval.

                  Navíc mám rád pohodlí mojí kožené sedačky :-)

                  Jinak jsme měli plno práce kolem nového trailu – občas jsem vzal i tu motyku do ruky. Taky jsme lítali kolem veletrhu a řešili spoustu dalších věcí. Návštěvu BF neberu jako moji povinnost, ale jako občasné čtení na večer…

                  Jak jsem říkal, byl jsem opravdu aktivním zastáncem čemby – najdeš to i tady v historii. A myslím, že jsem toho pro čembu udělal dost. Dnes je bohužel situace v čembě hodně jiná a proto je jiný i můj názor. Myslím, že čembě nic nedlužím. Protože to rozhodně nebylo tak, že by dělala čemba něco pro mě a já nic pro ni… No, jinak mi samozřejmě stoupla sláva do hlavy, což ví všichni, kdo mě znají…

                  Prostě, pokud si koupím super kolo a to mi poskytne super zážitky, ale pak se mu zlomí rám, tak ho holt taky musím vyměnit. Jenom jsem řekl svůj názor. Který nikomu nevnucuju. Pokud si čemba najde cestu zpět k bajkerům, budu jedině rád a rád tam znovu vstoupím. Akorát už nejsem takový optimista…

                  0 0
                  • Volf  

                    konečně je to venku. Kdyby jsi trochu odfláknul Rychlebky, tam by čemba neměla problém se svými loužemi:-) Takže celkem logicky jsi viník celé této situace :-)

                    0 0
                  • Medunka  

                    Fakt lituji, že mi nevyšlo udělat s Tebou rozhovor do dokumentu pro ČT :-(

                    jo, dostal se mi o víkendu do rukou leták Rychlebek -tak se těším, až mi to vyjde dorazit k Vám

                    0 0
    • maajkee  

      Český termín „singltrek“ je z mé hlavy

      No ty voe, tak to mě dostalo.

      Asi si nechám registrovat termín „fakof“ :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.