• jakub

    Ahojte tak jsem tak přemýšlel a napadlo mne pozeptat se jak řešíte své sportovní záliby s malými dětmi.

    Jak je to u Vás v rodině. Kupříkladu u nás chceme já i moje baba jezdit na bajkách ai na silnici, pro společné vyjížďky jsme si koupili croozer + odpružení a jezdíme společně, už jsme toho letos nalítali docela dost nicméně pochopitelně se oba snažíme také něco „najet“ přeci jen jsme oba propadli kratochvíli – maratonům, tak využíváme skoro každé chvilky, když prcek spí, jeden z nás jede trénovat. Včera jsem jezdil dokud bylo světlo. Pochopitelně se toho moc najezdit nedá, protože malej toho fakt moc nenaspí. Nekdy se dohodneme, že jeden z nás zůstane doma a druhej jde pojezdit, to příjde většinou na řadu silnice. Jako třetí minimálně využitelná varianta je „pronajmutí“ prcka rodičům – stává se minimálně často.

    Jak tedy řešíte své oblíbené sportovní kratochvíle s prckama Vy??

    0 0
    • kovar  

      záliby a koníčky dohromady s dětma? – to nemá žádné dobré řešení.

      0 0
      • Martin11  

        Proč ne? My vyrazíme všichni na kolech v sobotu ráno a vracíme se domů v neděli večer, mládež (9 a 4 roky) ujede denně tak 40km v terénu a spokojení jsme celkem všichni…

        0 0
        • pelhrimov  

          Pěkné, máte kola a sport jako životní styl. Já jsem to bral z pohledu cyklisty, který chce pravidelně trénovat. Dokážete se oba dva takto připravit na závody a dobře se na nich umísťovat? Pak také to má každý jinak co je týká nemovitostí, o které se stará… Jinak Ti závidím, já, jak na tu rodinu dlabu, tak kluk půjde do školy a na kole ještě pořádně nejezdí :(

          0 0
          • pelhrimov  

            Výhoda je přebývat v nějakém bytě, i když je problém kam s kolem, ale zase se odtud nechá rychle vypadnout, sednout na kolo a zase večer jen odemknout a padnout do postele. Jak se člověk musí starat o nějakou zahradu, zvířectvo, tak je to další brzda.

            0 0
            • madcat  

              Zahrada a zvířectvo je zlo, který bych doma nejradši eliminoval na naprostý minimum – tzn. zvířectvo vyvraždit kromě kočky, která se o sebe postará sama, a zebřiček, kterým stačí večer vyměnit vodu a zobání, a zahradu zjednodušit na několik okrasných jehličnanů a trávník, aby s tím nebylo moc ******. Rád bych to měl jednou v životě zařízený tak, aby starostí a práce kolem nemovitosti bylo co nejmíň, protože chcu co nejvíc času trávit mimo domov – co taky doma, když je všude dobře, že. Říkám si někdy ale, že ideální by pro mě byl nějakej byt na vesnici – do přírody blízko a ****** s domem odpadá. Holt nejsu ten typ, kterej se v životě realizuje budováním usedlostí a jiných nemovitých hmotných statků typu grilovací kouty, chaty, jezera a podobně. *****, ani nevím, proč to sem vlastně ale píšu? Zajímá to někoho vůbec? :-))

              0 0
              • kali222  

                za to by te Premet prkena Podlaha nemel moc rad :))

                0 0
              • Life will kill you  

                pro tebe je idealni hotel typu extended stay. tam se ti o zahradu postara firma najata hotelem a mas tam i ten grilovaci kout a pritom prijdes/odejdes a padnes do postele a o nic se nestaras a pokud se ti chce, tak se muzes natahnout i na zahrade nebo hodit flakotu na gril. co tak se podivat po nejake zahradnicke firme v okolo pripadne se domluvit s nekym na pracaku na brigade a nenucene ho dokopat k tomu, at si na tom zalozi dlouhodobou zivnost.

                ale jinak samo. byt se zazemim baraku to musi byt lahoda = garaz, nejaka ta technicka mistnost, aby sis netahal svincik do bytu, vyvedena voda ke vchodu na oplachnuti kola a tak ruzne. jeste max 4 sousedy co znas osobne…

                0 0
              • ALEX007  

                moje rec

                0 0
              • martin_bakov  

                jo dobrej nazor, vidim to ted podobne, ale mozna ke staru se to kutilstvi/hrabani v hline ve mne projevi… tezko rict.

                0 0
          • Martin11  

            No tak už mi není zrovna 18, aby mi stálo za to se někde honit za umístěním na závodech. I když si občas nějaký maraton zajedu, končím někde mezi 1/3 a polovinou závodního pole…

            0 0
    • Lišák  

      Závidím. Já už jezdím jenom do práce, nebo s croozerem. Doufám, že se to do budoucna zlepší.

      0 0
      • Ruprt2  

        naprosto stejně to mám.

        0 0
      • o.1  

        Ja tiez, ale z prace oklukou:-) Ale aj tak to malokedy vyda viac ako na 3 hodiny, cloveka to uz viac taha domov. A treba si privstat:-(

        0 0
        • Lišák  

          Tak jasně-jedna cesta 15km, druhá 20–25km. V práci končím v 19h a abych dal víc v tomhle vedru, tak bych musel zastavit někde na „ionťák“ až dva a to už bych za světla nedojel :-)

          0 0
        • Ruprt2  

          tomu říkám zkratkou :-)

          zrovna předvčerem jsem měl telefon

          „… Ty ještě nejsi v práci? Ale jo, už lezu do kolárny. Dyť jsi vyjel před hodinou a půl! No já vím, dneska jsem jel zkratkou :-)…“

          0 0
          • o.1  

            Zrovna vcera som siel do prace celkom peknou skratkou – vyrazal som o siedmej a o jedenastej som uz bol v robote:-)

            0 0
      • Paja  

        ja mam ted rodinu na chalupe 65 km od Brna, takze za posledni tyden uz mam 500 km;D

        0 0
      • pelhrimov  

        Ideální situace je dojíždět 25 km do práce, 50 km tréninku a žádné velké časové ztráty :)

        0 0
      • jakub  

        aaaaha takže koukám, že je to všude stejné, já mám do práce 25km, takže taky jezdím jak to jen jde…nemám pravdelný čas zaměstnání, jinak hodně dáme s croozerem… vloni jsme byli v Zell am See ale to prcek jeste moc nadsenej nebyl, vydrzel tak 20 km a pak dost… Letos vyndám kolo s croozerem a nestihnu se ani pripravit a uz tam sedí a nikdo ho z toho nemůže vyndat… tak něco namotáme, no i když máme odpružení, tak jezdím spíše max po polních cestách a pohoda… ale pomalu a bezpečně že… trénování ať děláme co děláme prostě uplně nejde… jsem rád, že jsme na tom všichni stejně… už aby skřítek jezdil sám hehe, rozhodně se snažím trávit max času s ním a to za cenu, že mám prostě smůlu na bajkování..on i prcek je pro mne zábava, ale občas… šak to znáte

        0 0
        • Ruprt2  

          no můj skřítek už jezdí „sám“ na závěsu, z domu dodám fotku.

          A to už je fakt paráda.

          Ovšem nevýhoda je, že se objevil druhý skřítek :-)

          0 0
        • Lišák  

          Já v tomto počasí s vozíkem vůbec nejezdím. To bych Toma upekl! Už aby bylo zase kolem pětadvaceti, to je pak pohoda.

          Když jsme jeli naposled, tak Tom jel na odrážedle přede mnou a po polní/lesní cestě ujel skoro dva kiláky ;-) Pak, bohužel, jsme se dostali k chatám a protože byla neděle odpoledne, tak chataři odjížděli a bylo tam dost autorušnoprašno, tak jsem ho naložil do vozíku, zatáhnul síťku, odrážedlo přivázal gumicukem k vozíku a dojeli jsme domů.

          0 0
          • o.1  

            Mne sa to zda uplne v pohode ,vo voziku to vetra, male neboli nikdy spotene, do 30 stupnov ani nemusim rozopinat vpredu ten „igelit“.

            A v lese je aj teraz celkom prijemne.

            0 0
            • Lišák  

              Vozíme uvnitř teploměr a okno, na které svítí slunce zatahujeme zevnitř bílou látkovou plínkou. Když je venku kolem 25°C, tak uvnitř je ± 30. Proto teď nejezdíme.

              0 0
              • o.1  

                Mozno zalezi ci to merias ked stoji alebo za jazdy:-)

                Ale asi zalezi aj ako ma vozik vyriesene vetranie, vcera sme sli k jazeru,cesta tam teplota niekde medzi 30 a 40 od dvanastej do druhej v otvorenej krajine, deti sa pekne vyspali, neboli ani spotene ani prehriate.

                0 0
              • JSt  

                tohle mi pripada jako chovani gekona v terariu s tim sledovanim teploty :-)).

                vzdycky kdyz vidim vozik za kolem nebo tady zabrousim do debaty ohledne voziku, nemuzu se zbavit dojmu, ze je to od rodicu vuci decku sobeckost. caste argumenty typu „abych alespon neco najel, poridil jsem kruzr“ mi jen davaji za pravdu. pak taky snaha omluvit si sve pocinani tim, ze se to parchantikovi libi mne moc nesedi. kdybych si mel jako kindos vybrat mezi pohupovanim v prachu tesne nad zemi v hadrove skatuli, kde si me nikdo nevsima nebo poklidnymu spaciru v kocaru, volba je jasna…

                ale tohle je jeste uplne vpohode ;-). ve skolskym zlebu jsem potkal skialpinistu se svistem v baglu na deti. :-/

                takze myslim, ze je vlastne dobre, ze nejezdite ;-)

                0 0
                • nobody  

                  přehodnotíš názor až budeš větší

                  0 0
                  • roc.ker  

                    Je to asi otázka priorit. Podle mě se to dětem může skutečně líbit, ale nevěřím, že by si vybrali izolaci ve vozejku před procházkou v lese spojenou s rošťačením s rodičema. V jiných vláknech někdo psal, že jízdu prokládají. 30min. jízda potom zastávka a hraní – s tím bych souhlasil. Tohle by mě ale nebavilo.

                    Já jsem to vyřešil pořízením krosny a chodíme na výlety. S malým mohu komunikovat, pokud je nějaká zajímavá pěšina, tak ho vyndám, ať si šlape sám a baví se přelézáním překážek. Chodíme i se psem a poslední výlet Pustevny – Radhošť byl zážitek pro všechny!!

                    Pro sebe jsem koupil Auroru a jedním večer. Je to nouze, ale dítě je pro mě maximální prioritou a je důležitější budovat vztah otec a syn než najíždět km. To mohu začít až bude větší a bude mít i své zájmy. Teď mě potřebuje nejvíc.

                    0 0
                    • o.1  

                      Bezna jazda bez prestavky u nas je dve az dve a pol hodiny aby si trochu pospali a naspet domov tak hodina a pol.

                      Da sa aj viac, ale toto ja asi taky ideal, co sa da kazdy den a vyhovuje to aj detom aby sa zahrali aj oddychli .

                      0 0
                  • JSt  

                    nemyslim. zkus mi dat jedniny rozumny, pro dite prospesny, duvod, proc zaprahnout kruzr. prece mne nechces rict, ze nekdo taha decko ve stanu na koleckach ciste pro jeho dobro. tahne vozik za sebou kvuli tomu, aby se projel na kole – tzn. kvuli sobe. to dite mu v tom prekazi, nevi, co s nim, tak ho nalozi do voziku. tak to proste je, jen ti tahouni vozicku si to nechteji priznat.

                    0 0
                    • o.1  

                      A podobne to je aj so vsetkymi mamickami co posadia svoje deti do kocarov lebo sa chcu ist poprechadzat:-)

                      Keby si mal deti a skusil to, tak jednoducho nemozes rozpravat take kraviny. Jedna vec su mentalne spekulacie ale sutocnost je trochu inde. Starsia dcerka ked bola mensia tak inde ako vo voziku alebo v nosici nezaspala, a teraz ked vie povedat co chce, tak jazdime vascinou tam kde si ona povie a sama sa pyta kedy pojdeme niekde s vozikom.

                      Nepoznam nic lepsie ako moze byt cela rodina spolu a udrziavat sa v kondicii je co je zakladna povinnost voci sebe aj voci svojim detom. Jednoznacne je to pre ich dobro.

                      0 0
                      • roc.ker  

                        A je to tady :-) Nekonečná diskuze o tom, jestli je to vhodné nebo ne.

                        Každopádně se poděpíšu pod to, že je nejdůležitější, aby byla rodina pohromadě!! Ještě mi zaujala věta, že teď se dcerka řekne kam chce jet. To je určitě skvělé a ideální, ale předpokládám, že Tvá dcerka nemluvila už od roku, kdy jste jí začali ve vozíku tahat – nebo se pletu?

                        0 0
                        • o.1  

                          Vsak som to tam napisal. Ale dieta vie dat najavo co chce aj ked nerozprava. Myslim ze medzi 7–12 mesiacom mala obdobie ked sme nejazdili lebo chcela byt stale na rukach a nechcela byt vo voziku sama ( ale ani v kociku ani nikde inde)

                          Mladsia ma rok aj nieco a tiez este nerozprava ale sama vleze do vozika a vidno na nej ze je tam spokojna. Jediny problem je ked sa obcas zacnu natahovat o hracky.

                          0 0
                      • JSt  

                        cheche :-)). takze ty se vlastne obetujes a jedes na kole jen kvuli tomu diteti. slechetne ;-). jeste bys mohl dodat, ze decko vyvezes, aby poznalo okolni krajinu :-)).

                        0 0
                        • o.1  

                          Ja sa preto nemusim obetovat. A by si sa divil ale dieta medzi 1 a dvoma rokmi si pameta okolitu krajinu a poznava zname miesta. Aj sleduje okolie, asi od 1 a pol roka vie komentovat co vidi a da sa s nim rozpravat. Lenze o tom ty nevies nic, takze by si si mohol odpustit hlupe komentare k veciam s ktorymi nemas ziadne skusenosti.

                          0 0
                          • Dag  

                            Plne souhlasim. Mala mi uz ve dvou letech hlasila, ze jsme danym mistem uz jeli a co tam bylo nebo co bude nasledovat. Pouzivam kolo se sedackou i jako dopravni prostredek misto auta. Mohli by jsme se tady treba dohadovat, jestli je spravne vozit dite v aute a jestli se mu to libi. :-)

                            0 0
                          • JSt  

                            clovece, kdyz nepochopis ironii…

                            vzhledem k tomu, ze bych se ted uz stale opakoval s tou sobeckosti tahounu, necham toho ;-). hodne stastnych kilometru a at se malymu dari ;-).

                            0 0
                            • o.1  

                              Dakujem za prianie. Ironiu chapem, clovece…

                              0 0
                            • nobody  

                              k té sobeckosti, já jsem vozík nikdy neměl, používali jsme sedačku. Já nezávodím, bike beru jako koníčka. Výjezdy s prckem (v sedačce a teď s TG) jsou supr odreagování od shonu kolem nás. Mi osobně přijde lepší s prckem vyjet na kole spolu s nějakou zajímavostí po cestě, než s ním trávit odpoledne na pískovišti mezi ostatními dětmi, které si sypou písek do očí (toho si ve školce užije dost). Tímto ho taky vedu k sportu, chci aby mu přišlo, že normální je sportovat, a to neděláme jen kolo, šlapem po horách, hrajem fotbal,…

                              0 0
                              • bubas  

                                Sedačky jsem se bál, přece jen mi přišlo lepší dát prcka do vozíku, řikal jsem, si minimálně kdyby usnul a my někde stavěli, tak může být problém s umístěnim kola, kdežto u vozíku to kolo můžu položit, to samé když hodim tlamu(i když to už je trochu dost, nejezdim s vozíkem tak, aby tohle hrozilo) :-)

                                Ale asi je to o zkušenostech, nás každopádně čeká v listopadu další přírůstek, takže se dvoumístný vozík uplatní :-)

                                0 0
                                • nobody  

                                  Rozhodně při více dětech je vozík lepší. Já kupoval sedačku (polohovací) a nad vozíkem jsem nějak neuvažoval, to až později a to jsem nechtěl kupovat vozík, když jsem už měl sedačku. Určitě nejsem proti vozíku :)

                                  edit – ono každá věc má své + a -, u sedačky mi zas vyhovovalo, že s prckem můžu komunikovat, mínus je spaní

                                  0 0
                                  • bubas  

                                    Jj, prave, to mi na vozíku vadí nejvíc, že nemůžu s prckem komunikovat.

                                    Ale už když jsme vybírali, tak jsme plánovali další dítě, takže vozík byl jasnej. Taky byla možnost koupit sedačku a jednomístnej vozík, ale žena je momentálně uplně bez fyzičky tak bych to tahal všechno a to bych si připadal jak autobus :-)))

                                    0 0
                          • pavlik6022  

                            pavlik6022

                            0 0
                        • bubas  

                          To neni o obětování se, kolo mě baví, ale kdyby byl prcek proti (a že to dovede dát najevo naprosto jednoznačně :-)), tak prostě nejezdíme, on je pro mě na prvním místě.

                          Jezdíme s nim, když je počasí, klidně 50km, jsou to ale celodenní výlety, vždycky tak hodinu jízda a pak chvilku odpočinek, běhání, hraní a podobně. Jedině když usne, což mu nedělá problémy, tak jedeme déle.

                          A že ho vyvážím proto, aby poznalo okolní krajinu? To nevim, primárně s nim jedu ven, aby byl na čerstvém vzduchu – les, jezero a podobně.

                          0 0
                        • nobody  

                          můj syn se v okolních lesích vyzná více než moje žena

                          0 0
                          • bubas  

                            Tak to možná nebude problém, když si vezmu moji ženu, která je skoro všude poprvé :-)))))

                            0 0
                    • roc.ker  

                      Pokud to někdo dělá tak, že skutečně jede někam 30min. a tam dítě vyloží a věnuje se mu, tak OK. Ale 2h ve vozejku – no comment. Ještě Ti může někdo argumentovat, že se jejich děcko ve vozejku krásně vyspí :-)

                      Nemluvě o tom, jak někteří tatínkové jezdí. Když jsem jel před týdnem na silničce okolo Šance, tak mě z jednoho kopečka oprášil taťka s croozerem. Byl tam docela nekvalitní asfalt, takže jsem jel jen 40km/h. On musel valit min. 50km/h!! O stejném zážitku mi vyprávěl můj kamarád. Jeho bratr se s tím také prej nese*e :-(

                      Nicméně tato debata je stejně zbytečná. Vozíčkáři mají své argumenty a ostatní ať si to dělají jak chtějí.

                      Ještě s jedním argumentem jsem se setkal … „s dítětem život přece nekončí. Přece nebudu sedět stále doma. Je jedno jestli ho naložím do kočáru nebo do vozejku“ :-(

                      0 0
                      • pepek  

                        Taky přidám jeden příběh: předjel mně taky takový angažovaný taťka s bastardíkem v sedačce. Když jsem zrychlil, tak zrychlil taky a tak furt dál, až tam děcko lítalo ze strany na stranu a ty pružiny, co to nesou vypadaly, že brzo prasknou, jak ta sedačka houpala nahoru-dolů. Myslím, že kdyby děcko vypadlo, tak si to ani nevšimne.

                        0 0
                        • JSt  

                          ja chytl vcera uvedomelyho tatku s kruzrem za silnickou na blansko-sebrov pri odpolednim desti. jako ono se da s deckem klidne skakat padakem, jen jestli to je rozumne, ze ;-)

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            a co se ti na tom nezdá?

                            Jakože zmokl nebo co jsi nám chtěl říct?

                            nebo ses chtěl pochlubit, že jsi byl dnes na kole?

                            Aha v to případě: Jsi šikovný kluk Juro!

                            0 0
                            • JSt  

                              snazis se, ale tohle se ti moc nepovedlo ;-)). prvne to bylo vcera (jak sis mohl precist), nikoliv na kole, nybrz v aute (to ses sice docist nemohl, ale v zadnem pripade te to neomlouva :-P ). a v neposledni rade se jedna o usek silnice obsypany krizkama, oznaceny cedulama „usek castych nehod“, kde se cyklisti neciti dvakrat dobre. takze co jsem tim chtel rict? ze vozik za sebe zaprahnou i naprosto nesoudni lide. ted to je jasne snad i tobe ;-).

                              0 0
                      • o.1  

                        V com mas problem s tymi 2 hodinami? A naozaj sa tam pekne vyspi, je to pohodlnejsie ako napr.sedacka v aute.

                        Neviem ako croozer(tiez je to vnutri myslim trochu pruzne zavesene ) ja mam odpruzeneho Burleya a nerovnosti su pekne utlnene oproti tomu co ja citim na biku, je to vo voziku ovela komfortnejsie takze mam kontrolu aka rychlost je vhodna (v rozbitom terene ked spia chodim pomaly) a na aj horsom asfalte sa da ist celkom rychlo.

                        0 0
                        • bubas  

                          Jj, přesně tak, já mám sice Croozer, ale s odpruženim je to uplně v pohodě, malej usne vždycky do 10 minut co vyrazíme :-)

                          0 0
                  • pepek  

                    Nemusí, já mám třeba dvě děti, ale do vozejku bych je nikdy nestrčil. To radši nepojedu nikam.

                    0 0
                    • Lišák  

                      Na Tvoje děcka už by museli vyrobit větší vozejk, než je standardní, nemyslíš? ;-)

                      0 0
                      • pepek  

                        To je jedno, jde o princip. (Hlavně bych je nechtěl tahat :-)

                        0 0
                      • JSt  

                        by meli spis tahat decka ve voziku spis jeho :-).

                        a ted me jezefek zabije :-D.

                        0 0
                        • Paja  

                          kolik on ma tech dcer, mohl by mit dvoj nebo trojsprezi – „pepek ben hur“;D

                          0 0
                • Dag  

                  Kolik ze mas deti? :-)

                  0 0
                  • JSt  

                    ani jedno :-)). ale to je pro tuto problematiku naprosto irelevantni. takhle me nevyargumentujes ;-).

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      no a četl jsi název vlákna?

                      0 0
                      • JSt  

                        jestli s tim mas problem, rekni jakubovi, at me zablokuje. pripadne vyuzij kontaktniho formulare. ;-)

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      Není to irelevantní. Víš o dětech prd. ;o)

                      0 0
                      • JSt  

                        s tim souhlasim ;-). o chemii vim taky hovno, ale kdyz nekoho uvidim lit vodu do kyseliny, pomyslim si sve ;-).

                        0 0
                        • Dag  

                          Az se ti nekdy podari byt rodicem, tak si myslim ze budes menit nazor a pohled na vec.

                          0 0
                        • o.1  

                          Takze o tej chemii asi nieco vies.

                          Na rozdiel od deti…

                          Takze si mysli co chces ale co sa tyka tejto temy je to len o tvojich predsudkoch.

                          0 0
                        • Ruprt2  

                          vídáš často lít lidi vodu do kyseliny?

                          0 0
                        • bubas  

                          Jsou věci, které jsou jasné blbosti a jsou věci, které nejsou.

                          Ty těžko dovedeš určit jestli je vození dětí ve vozíku/sedačce hovadina nebo ne, nevyzkoušel jsi, tak nesuď.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Pleteš si objektivní pravdu se subjektivním názorem. ;o) To nic, to se stává i v lepších rodinách.

                          0 0
                    • Eva  

                      Ja teda ziram co se tu rozproudilo za debatu,hlavne nazory tech co deti nemaji nebo uz je maji velke a tim padem voziky nezazili.Sorry panove ale reknete mi co maji delat maminy na materske doma s miminama.Moje zkusenost z Brna je takova ze chodi ven na prochazky,pocho­pitelne s nekym dalsim vestinou,dale pak hriste,piskovis­te,no a velmi casty je jev babykavaren,ruznych krouzku a plavacku pro mimca od 3 mesicu o jejichz prinosu pro decka by se dalo velmi polemizovat,osobni zkusenost.Dale jsou casto ve meste videt maminy na zahradkach restauraci.Proc?Hlav­ne aby si pokecali s ostanima maminama nebo decko uspali.

                      No a ted mi reknete jaky je rozdil v tom kdyz ja ho pripnu za kolo a na to hriste ho dovezu,nebo kdyz misto toho abych s nim sla na prochazku za ucelem uspani,tak prospi 2 hodiny v tom voziku,drnca to stejne jak kdyz ty maminy jdou ven a drncaj s kocarkem protoze tak se to proste tomu miminu libi.

                      Dite opravdu i bez mluveni dokaze vyjadrit velmi nahlas svoji spokojenost nebo nespokojenost,no a kolik rvoucich decek jsem slysela v kocarech,je snad v tom kocaru nespokojene? A proc jsou vlastne kocary?Aby se ta zenska dostala z domu,na prochazku,na hriste,nakoupit­.Uplne za stejnym ucelem jako my s vozikem.

                      Synovi se s vekem samozrejme prizbusobujeme,tak­ze ted v jeho 3 letech uz samozrejme vic jezdi sam na odrazedle a vozik sel stranou.

                      Myslim ze nikdo z nas rodicu to nedela priparne za ucelem najizdeni km,je to o tom traveni casu spolu s rodinou.

                      0 0
                      • nobody  

                        souhlas

                        0 0
                      • Life will kill you  

                        v brne je i par lip vybavenych hrist nez jen piskoviste a zakladni prolizacky, takze mali muzou mit obcas i zmenu.

                        0 0
                      • JSt  

                        abych rekl pravdu, tak vysedavani s deckem v hospode a tahani ho ve voziku za kolem je uplne to stejne. akorat jedna mamina byla zvykla vysedavat po knajpach, druha jezdit na kole a zadna se toho sveho nechce vzdat ;-).

                        vis jaky je rozdil mezi nejakym tim krouzkem pro kojence a vozikem za kolo? ze ten krouzek je zamyslenej primarne pro ty kindose, kdezto vozik naopak pro rodice, aby si mohli vyjet ;-). btw. jestli jezdis na kole max 4kph, nebude to drncat vic nez v kocarku, to souhlasim ;-).

                        schvalne si zkus odpovedet proc tahas synka ve voziku a nevozis ho v kocarku? zcela urcite je to lepsi nez kocarek a kdybys nikdy driv na kole nejezdila, ihned si koupis kolo a vozik, protoze bys nevedela, co doma s ditetem delat, dle svych slov. stale to nechces videt? ;-))

                        jinak je urcite urcite lepsi tahat decko za kolem, nez s nim vysedavat po hospodach ;-).

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ty voe-Ty budeš SUPERRODIČ! Měl by jsi už nějak začít. Teorii máš zmáknutou dokonale ;-)

                          0 0
                          • JSt  

                            na to je jeste cas ;-).

                            0 0
                          • pepek  

                            Ale má pravdu. (Šklebáci mají být doma s babičkou/tchýní.)

                            0 0
                            • Lišák  

                              Blbý je když už je jen jedna babička, která navíc chodí do práce, a ještě k tomu 70km daleko…

                              0 0
                        • Zaneta  

                          No ja nevim proc jste tak zarpudily a navic tak spatne naladen-ja jsem s prckem doma a hraju si s nim a delam vse mozne a nemozne,ale jen sedet doma neni pro dite dobre a ani zdrave-nejlepsi je jit ven na cerstvy vzduch a hlavne aby dite videlo plno veci-a je to jedno zda na kole,ci ve voziku a nebo na sedacce u kola!!!

                          Neodsuzujte jine,nejdriv byste mel mit sam zkusenost mit deti a o ne se starat,asi by jste potom tvrdil neco jineho…

                          0 0
                      • Zaneta  

                        Evo uplne souhlasim ;-)))

                        nechapu proc lidi musi odsuzovat ty co si chteji koupit vozik a nebo ho uz maji a pouzivaji,navic to nejhlavnejsi je travit cas s detmi a nezalezi zda v kocarku,ci ve voziku nebo na sedacce na kole…

                        Naopak je dobre,ze rodice chteji brat deti s sebou!!!

                        A takova vyjizdka na kole at ve voziku a nebo na sedacce je vyborna a deti to miluji-hlavne deti daji hned najevo kdyz se jim neco nelibi…

                        K tem co pisi,ze vydeli nezodpovedne tatinky co jely moc rychle a zdalo se jim to nebezpecne-samozrejme nekdy jede naky ten tatka rychleji..ale to nemeni nic na tom,ze kazdy rodic sve dite miluje vic nez co jine a vzdy by pro dite udelal to nejlepsi…a kdyz s nim travi cas sportem,tak je to navic idealni…

                        0 0
                • Lišák  

                  kdybych si mel jako kindos vybrat mezi pohupovanim v prachu tesne nad zemi v hadrove skatuli, kde si me nikdo nevsima nebo poklidnymu spaciru v kocaru, volba je jasna…

                  Prach řeší síťka, nevšímání si – na to je lepší krůzr, než dnešní kočáry, který jsou nstavený tak, že děcko jede ve stejném směru jako Ty, protože na děcko ve vozíku se během jízdy otáčíš a komunikuješ s ním, což, v případě kočáru, není zrovna standardní situace.

                  No a k Tvému výběru mezi kočárem a krůzrem (kdyby jsi byl děcko) snad jen tolik, že v kočáru náš Tom už letos neseděl.S krůzrem sice moc najeto nemáme, ale jak už jsem psal, střídáme ho s odrážedlem (v rámci vyjážďky). Příští sezóna už bude na kole.

                  P.S. Když skládám ten(dle Tebe mučicí stroj), tak ho ještě nemám komplet a Tom už se cpe dovnitř. Asi je masochista, co já vím? ;-)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    kdybych si jako dítě měl vybrat mezi krůzrem a kočárem tak si vyberu čariota :-)

                    0 0
                    • Lišák  

                      :-) Ale s upraveným pružením, neb to standardní je proti krůzru s Fialopružením pevňák.

                      0 0
                      • bubas  

                        To by mě zajímalo, jak je to s tim pruženim o Chariotu.

                        Zatim jsem slyšel názory tak půl na půl, nekdo, že je to v pohodě, někdo, že je to moc tvrdé.

                        Ne, že bych podle toho vybírak vozík, spíš pro info :-)

                        0 0
                        • Lišák  

                          Projdi si vlákna o vozíkách. Popisovala to tady Eva, majitelka chariota.

                          0 0
                  • Lišák  

                    Příští sezóna už bude na kole.

                    Tak je to, jak jsem psal. Zatím dáváme rovinaté výlety, maximálně 13km. Samozřejmě bez kopců to u nás není nikde, tak do kopce Toma tlačím. Maso je, když jedem i s Anetkou ve vozíku. Táhnout vozík do kopce a k tomu být skloněný k cyklistovi na dvanáctipalcovém kole… Ještě že mě to baví :-)

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      :-)

                      Já zrovna pořizuju dvacítku pro kluka a Míša si ještě lebedí ve vozíku. Ale už je taky dost velká s trochou štěstí už letos pojede po své ose, byť zatím v háku. A před příští sezónou jde vozík z domu :-)

                      0 0
      • Smazaný účet  

        Tos mne potěšil, že je na tom někdo podobně. :o)

        U mne je to zoufalost, neb do práce je to jen 7 km. Synek zatím sem tam se mnou na sedačce, ale na odrážedle mu to jde skvěle, tak snad do budoucna budem jezdit na výlety. Nějaký sólojízdy s tím už jsem se rozloučil, nějak se mi ani nechce „vypadávat“ od rodiny. Sice bych si občas hlavu potřeboval proluftovat, ale stačí že jsem furt v práci.

        0 0
        • Lišák  

          Přesně-když přijdu z práce, tak vystřídám ženu u prcka. Vím, jakej je to záhul mít ho celej den. Náš Tom není zrovna „kam ho postavíš, tam ho najdeš“ :-) Hanka si dodělává školu, tak občas mám celodenní hlídání.

          Přjde mně blbý chodit do práce, jezdit na kole a teprve pak se starat o rodinu. To jsem mohl zůstat sám.

          0 0
          • jakub  

            jojo jsem na tom stejne a to ještě dodělávám školu, kdy závěr jsem si odložil na říjen ale stejně zase nestíhám.. tak nevím eheh

            0 0
    • pelhrimov  

      Pokud chceš intenzivně jezdit a závodit, tak je nejjednodušší být sobec a vše kromě zaměstnání přenechat manželce. Ženy mezi 30 až 40 lety providelně trénující na kole moc k vidění nejsou. Prostě někdo se musí obětovat nebo kompromis, ale nevím jestli je to možné dítě pořád tahat sebou.

      0 0
    • Lister  

      Momentálně jsem ve fázi výběru vozíku a manželka se stará o výrobu odpovídajícího obsahu do něj. Ale jak to tak čtu, tak se na to už těším…

      V podstatě jsem ale v tuhle chvíli omezený asi více než většina ostatních, protože manželka má nařízený klid, takže jsem přebral dost domácích povinností a zbývající čas je vyžadována má osobní přítomnost v blízkosti těhulky.

      Takže vstávám o víkendu před sedmou a chvíli potom vyrážím, po návratu se něco ukuchtí a už se nikam nehnu :-)

      0 0
      • Lišák  

        manželka se stará o výrobu odpovídajícího obsahu do něj

        Tak výrobu jste snad zvládli spolu, ne? Manželka už snad jen dolaďuje detaily kompletního výrobku ;-)

        0 0
        • Lister  

          Aha, ani mě ani nenapadlo, že o to mohlo vyznít takhle :-D

          Švagr už taky vybírá vozík, ale ti mají před námi náskok, protože už jsou na světě. Doporučil jsem mi Fialu a asi se toho chytí. Takže příští rok z nás bude asi slušná kolona – já s vozíkem, manželka, ségra a švagr s vozíkem.

          Jen tedy pořád nemůžu nějak přesvědčit tu svoji, že je vozík fakt geniální a absolutně nejbezpečnější způsob přepravy – jak ho vidí na silnici, tak nadává, jak je to široký a že nás někdo smete. By mě zajímalo, jestli někdo nemá nějaký jasný argument, kterým by se to dalo překonat?

          0 0
          • Lišák  

            Silnicím se vyhýbám a daří se mi to skoro úplně. Je fakt, že kvůli tomu jezdíme dost stejné trasy, ale na asfaltu mám strach. Když nás jede víc, tak je to lepší, protože někdo jede první, pak já s vozíkem a další uzavírají kolonu, tak jsme více vidět a připadne mi to bezpečnější. Nejdelší silniční úsek jezdíme kolem 700m z Kuříma před Moravské Knínice. Pak už na polňačku a dále na Veverskou Bítýšku.

            Nicméně o šířku mně ani tak nejde. Já bych po silnici nejezdil ani se sedačkou.

            0 0
          • MaPa  

            Každá žena která kdy viděla v jaké poloze spí dítě v sedačce a zároveň si prožila že dítě většinu času během vyjížďky prospí zatím uznala že vozík je fajn věc.

            Silnice je občas nutné zlo, ale díky odpružení se jí lze téměř vyhnout. A ohledně toho smetení, ano, ale smete-li auto člověka s vozíkem nebo člověka se sedačkou je celkem jedno. A sedět kvůli tomu celý den doma mi (a naštěstí i ženě a všem známým okolo) přijde jako kravina.

            0 0
            • Ruprt2  

              ježiš ticho. Nerozdmýchávej to tu.

              Už tak to je tatím rekord. vlákno už je tu půl dne a žádný alergo, kloubo, svalo, ekzémo, oko, mlíko, kolo, kulo, ortopedo bijec si tu nevylívá své pseudoteorie a mindráky.

              PS: Kdokoliv kdykoliv ve Zlíně a okolí, kdo si chce vozík zkusit ať mi klidně napíše.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Záleží na dítěti… my když jsme uvážili, že synka zachránily několikrát před vyskočením z kočáru jen kšíry, tak jsme vozík radši nepokoušeli. V sedačce usne jen když přijde jeho čas, jinak vydrží. Vyhovuje mi, že s ním mám lepší kontakt, když ho mam za zadkem.

              0 0
      • dancing dog  

        todleto můžu jenom podepsat. Snad to všechno dobře dopadne..nejenže luxuju a vytírám, ale už jsem dokonce věšel prádlo. Vyrážim tedy občas i večer, naštestí je žena zdřívějška zvyklá bejt sama díky mejm službám..tak bych už rád vybíral vozík .-) Zatím jsem její kolo pověsil v garáži na ten nejnepřístupnější hák…celkem se jí po něm stýská…

        0 0
        • Smazaný účet  

          počkej až budeš žehlit

          0 0
        • Ruprt2  

          nejlepší dárek pro manželku po narození dítěte (a vlastně pro sebe) je sušička.

          žádné žehlení žádné věšení žádné sbírání, žádný stres, že není dostatek dupaček apod. :-)

          0 0
          • dancing dog  

            dík za radu, budu si pamatovat! Já teda zatím chodím po špičkách, snad tu sušičku budeme potřebovat…

            0 0
          • Smazaný účet  

            čéče momentálně je jednodušší a hlavně rychlejší to rozvěšet než dávat sušit, sušičku dáváme jen na pár minut pro vyprášení a změkčení… ;o)

            0 0
            • dancing dog  

              Jo, to si pamatuju z dob, kdy jsem žil zrovna sám- neždímat, pověsit vhodně mokrý a po uschnutí se nemuselo ani žehlit .-)

              Jinak, jak psal Lišák o vyhybání se asfaltu- Nechápu, když někdo jede s vozíkem, kde spí maličký dítě , po nejfrekventova­nějších ulicích. Mame tu jeden takovej pár, už jsem se jich jednou chtěl optat, proč jedou po autama přeplněný ulici, když kousek vedle vede paralelně asfaltka po kraji lesa, kam auta krom lesáků, nesmí…

              0 0
            • Ruprt2  

              no teď zrovna asi jo, ale co máme sušičku, tak žehlička už je skoro rezavá. O to věšení a sušení je až v druhé řadě.

              0 0
    • milan-z-brna1  

      mám 2 kousky: syn 23 měsíců, dcera 6 týdnů

      S prvnim dítětem víceméně skončily vyjížďky po práci, víkendy šly, ale tak 2–4 hoďky jeden den.

      Teď po narození dcery ale i předtím v průběhu náročného těhotenství jsem letošní bikovou sezónu „zařadil do blokovaných“. Chvilku to vypadalo, že to vytrhnu tim že budu jezdit na kole do práce, ale pak jsem si domluvil práci z domu, protože syek je z kvítko z čertovo zahrádky a fakt to s nim v jedné osobě nešlo.

      Jinak si myslím, že nejvíc záleží na samotnym miminu, nakolik vás zaměstná, jsou děti co jenom spí, náš syn první půlrok prořval a uklidnil se jen v náruči/ve vaku což bylo dost vyčerpávající a prostě sem nemohl říct, supr je víkend, tak já si jedu na kolo, čauAž vás to bude míchat, že ste furt jen děcko/doma tak si uvědomte, že ten první rok je pro dítě fakt nejdůležitější, zatimco na ježdění budete mít času ještě habafuk.

      Jinak vozík ano, dá se, ale člověk nesmí očekávat ňáké extra švihy. A počasí taky nepřeje ideální je tak od + 17 do + 25 st.

      0 0
      • Ruprt2  

        supr zkušenosti mám podobné. Jenom jsem o dva roky dál. A je to s děckama čím dál lepší. První dva roky od narození druhého dítěte jsme s láskou vzpomínali na to, když jsme měli jenom Lukáška. Ale už se to zase pořád zlepšuje.

        Blbé jenom je že žena vypadla z formy a je proni záhul jezdit na kole samotnou natož s vozíkem.

        Takže se jí na společné vyjížďky moc nechce.

        Mrška jedna líná. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          musis poridit tandem croozer:)) Ty budes funet jak lokomotiva a zena bude spokojene, ze moc neletis;)

          …ja zatim jenom vozim batoh:DD

          0 0
          • Ruprt2  

            mám závěs od Bareše na tom jezdí malý.

            Chtěl jsem zapřáhnout vozík až za ten závěs, ale to by měla soustava přes 5m a celé by to vyselo za mou sedlovku, tak nevím nevím.

            Nedostal jsem povolení to zkusit :-)

            0 0
            • Lišák  

              :-) Když to čtu, tak mě napadlo staré rčení: „Nemusí stát, stačí, když tvrdě vYsí“

              0 0
      • o.1  

        Co furt mate s tym pocasim? Same vyhovorky.

        0 0
    • Dag  

      Dcera ma 3roky a nejakych 6mesicu. Ze zacatku jsme zkusili vozik a to kdyz male byl 1 rok. Po par prejezdech pres les, kde jsem se s vozikem nevlezl, jsem vymenil za polohovatelnou sedacku, ktera se da v pripade ze dite usne sklopit dozadu. Mala jezdi v sedacce od nejakych 14. mesicu. Postavil jsem si na vyjizdky s ni druhe kolo(silnejsi rafek, vice spic ve vyplete, osmickovy retez atd.)Proste aby to vydrzelo mych 95kg a momentalne mala vazi 18kg + sedacka. Manzelka dela skolu, takze jsem s malou na kole celkem casto. Rocne spolu najedeme kolem 2tis. km. Loni jsme projeli Javorniky a letos se chystame do Orlickych hor.

      Kdyz se dostanu na kolo solo s kamosema, nestacim se pak divit jakou mam silu. Myslim si ze jakoo trenink to je super

      0 0
      • Dag  

        Jinak mala se asi letos bude vozit v sedacce posledni rok. Uz od minuleho roku jezdi na odrazedle. Lita na nem jak dracice. Letos jsme ale narazili na problem s tim, ze ji nemuzu dostat na normalni kolo se slapkama. Ma problemy se slapanim. Skusil jsem ji tam namontovat i kolecka, ale nejak se ji seka ten krouzivy pohyb. Zatim jsme to trenovali tak 3hod a dela pokroky. Tak snad to letos zmakne. Porad ma tendence uprednostnovat odrazedlo. Asi ho budu muset vyexpedovat z domu :-)

        0 0
        • Ruprt2  

          sežeň tříkolku a odrážedlo schovat.

          Nám se taky na čas ztratilo :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        K té polohovatelné sedačce – jakou máte? Ta naše OK Baby Sirius) je sice polohovatelná, ale když kluka sklopim, tak se posunou jeho nohy dopředu a já o ně drcám patama… není jak to řešit, jedině výrazně vyšším rámem a posunem sedačky nahoru.

        0 0
        • Dag  

          Na otazku jsi odpovedel sam. Proto jsem tez poskladal druhe kolo, kde mam trosku vetsi ram nez bych mel mit. Sedacku mam tez OK Baby ale tim typem si nejsem jist. Myslim si ze to bude ale tez sirius

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já jsem eště teďka zapátral a zjistil že se dá koupit ten ocelový nosič pro nižší rámy, je prodloužený v té části nad držákem. Asi to zkusim. Akorát je pak děcko o fous vejš – horší těžiště. Musim si proměřit jak by mi to vyšlo kolem sedla.

            delší nosič

            0 0
    • Eva  

      Mam za sebou teprve 3letou zkusenost jako matka cyklistka,prvni dva roky jsme plne vyuzivali vozik,najezdili jsme s nim opravdu hodne,dokonce jsme s nim jeli 6ti denni etapovy orientak Sixnumbers

      Rok po porodu se manzel obetoval mne a jezdila a zavodila vic ja,kdyz jsem byla tehotna jezdil a zavodil jen on samozrejme,tak to bral jako kompenzaci :-).Manzel ten prvni rok jezdil hlavne s vozikem,ale musim rict ze se dostal do takove kondice,ze ten rok zajel Sudety na 36 miste absolutne :-).Druhy rok jsme se uz stridali vice,ale stale je to tak ze ja zavodim vice,hlidani babickama moc nemame,tak manzel se musi postarat sam.

      Celkove to ale na zadne velke jezdeni neni,jsem proste stale hobby kategorie,bo syn je na prvnim miste a chci byt u toho jak vyrusta a chceme byt take vsichni spolu a ne se u neho stridat a vyjizdet kazdy sam.Na to je ten vozik super,jedem vsichni spolu,stavime na hristich,v pri­rode,na koupaku,…

      V Brne mam i kamaradky s kteryma jsme s vozikama vyjizdely spolecne,ted je to uz horsi,ja nastoupila do prace,takze dalsi ustup od jezdeni a vyletu s holkama a prckama.

      Treti rok veku syna je take trosku zlomovy co se tyce voziku,poridili jsme cyklosedacku a odrazedlo a stridame to.

      Tesim se na dalsi materskou jak budu s miminem jezdit na celodenni vylety :-)

      0 0
    • MattsSpeed  

      ďakujem za vlákno! vzľadom na to, že na jeseň „dudu tata“ tak začnem pravidelne prispievať :) Zatiaľ nám rastie bruško a biking sa pomaly vitráca z našich spoločných chvíľ, ale verím, že je to iba dočasné :)

      0 0
    • jakub  

      tak si dovolím položit zde nový dotaz, rodičové??? kdopak nechává své ratolesti jezdit na odrážedlech, od kdy na tom vaši svišti jezdí?? jaké odrážedla mají?? jsou nějaká specifika podle čeho vybírat… prachy nemyslím…heh díky

      0 0
      • cupik  

        No tak malá na tom jela poprvé když měla 2,5 roku, někdy v květnu a hodně se jí to zalíbilo , takže teď na tom jezdí skoro pořád. Nebudily ve mně důvěru takové ty plastové tak jsem sáhl po tomhle je to obyčejné ale má nafukovací kola a je kovové a váha není nijak hrozná.

        0 0
      • Lišák  

        Tom dostal odrážedlo k druhým narozkám. Jelikož je má koncem října, tak první jízdy byly po bytě. O jara jezdíme venku.

        Po našich zkušenostech bych doporučil, aby vidlice byla buď vyhnutá směrem vpřed, nebo měla předsazené patky. Naše to nemá a při jízdě zkopce je to šíleně špatně řiditelné. Po rovině taky nic moc, ale při vyšší rychlosti je to zoufalost.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Si myslim že než ve vidlici (stopě kola) je problém v tom že malý děti to v rychlosti neušoférujou a následuje highsider… :o)

          0 0
          • Lišák  

            To taky, ale s offsetem by to bylo o dost lepší. Takhle je to kolo strašně citlivé na řízení a zavírá se do zatáček.

            0 0
      • Smazaný účet  

        K druhým narozeninám dostal Firstbike, teď je mu 2,5 a naučil se zvedat obě nohy a brzdit s nima a seznamuje se páčkou zadní brzdy.

        Parametry – zda mu sedne velikostí, bez ostrých hran atd., váha. V neposlední řadě vzhled. :o)

        0 0
      • MaPa  

        FirstBike, 2,5roku. Po týdnu byl schopný zvednout nohy a nechat se vézt, sjíždí obrubníky,… no sranda. Strašně si to užívám.

        Kritéria byla: výška sedla (zvlášť pro malý děti), nafukovací kola, šířka pod sedlem aby nohy měly volný prostor, brzda s takovým chodem aby jí dítě zvládlo (ne že by zvládal teď přehmatávat, ale aspoň začíná chápat k čemu to je a občas jí i používá), váha. Proti kritériím stojí cena.

        0 0
      • Sipal  

        Přiživím se…je tu někdo s referencemi na odrážedlo Davídek ?

        0 0
        • Ruprt2  

          máme doma Junior

          Možná, že je to dokonce totéž s jinou nálepkou. A je to paráda.

          Jinak nevím moc jaké reference by sis představoval na něco takového :-)

          0 0
          • Sipal  

            Žena mě pověřila ať se zeptám, tak se ptám :-) Je jasný že se toho moc řešit nedá, ale třeba jestli s tím nejsou nějaké zásadní problémy.

            0 0
            • Ruprt2  

              doporučil bych ti koupit si rychloupínák na sedlovku a demontovat brzdu, do které bude tvoje malé akorát kopat nožičkama a je tam spíš pro srandu než pro funkci.

              Tady je Junior v akci

              Jinak jsem viděl, že jsou ještě firmy Azub Fík, a ještě asi dvě další co vím co to dělají a všechny mají rám stejný.

              A jsou dvě provedení umělohmotné a drátěné kola.

              Já chtěl schválně drátěné, ale teď, když jsem viděl i ty ty umělé někde venku, tak by stačili a asi by byli i lehčí.

              0 0
        • YTSEman  

          Malemu jsou temer 3 roky.

          Koupili jsme tohle Skibi. Rozdhodovali jsme se mezi First Bike a Davidkem (coz tohleto je uplne to same jen v jine barve).

          Hlavnim kriteriem byla vaha protoze malej se nekde po ceste rozhodne ze dal nejede a pak to zena musi tahat. Myslel jsem ze First Bike jak je plastovy ze bude lehci ale je to uplne stejne. Vaha je proste kolem 3kg.

          Druhe kriterium byla samozrejme cena coz jse u tohoto celkem dobre. Jedine co mi vadilo bylo ze rizeni slo docela ztuha ale pak kdyz na tom maly jel jsem byl docela rad protoze jeste nechape ze riditka musi drzet porad a pevne tak by mu to tak mohlo snadno zatocit samo kdyby se to hejbalo jako u normalniho kola.

          Konstrukcne je to v pohode vsude jsou sroub na 14 klic takze udrzba neni narocna na vybavu :).

          0 0
    • Eva  

      2 roky,plastove Enduro

      uz jsme meli v te dobe doma Fika

      ale prestoze je vyskove nastavitelne tak nas prcek nedosahl na zem,tak prislo na radu az ve 2 a trictvrte roce

      0 0
      • Eva  

        blbe zarazeno,sorry :-(

        0 0
      • Lišák  

        Tom taky nedostal na zem, musel jsem mu tam dát jedno staré nízké plastové sedlo (co se mi doma válelo) a ještě jsem musel zámek otočit dovnitř :-)

        0 0
      • jakub  

        ahojky o tomto odrážedle hodně přemýšlíme… ještě jsem si osahal specializeda jehož výhoda je v tom, že se jedná o hliníkový rám – tedy lehčí, no spíš dám asi vydělat Čehunům a koupím taky toho Fíka

        0 0
        • honzah  

          Na jakou vysku nohou nebo vek je podle vas Fik vhodny? Mala ma sice jen necelych 14 mesicu ale uz radi sama a dost suverene na tom enduru co posilala eva. Pokud ji tohle tempo uceni se pohybum vydrzi, tak ji za chvili ta motorecka bude brzdit v rozletu…

          0 0
          • vrabcak  

            Ahoj. My jsme měli to střední enduro a když jsme koupili Tomáškovi odrážedlo ( jak psal Lišák, ve dvou letech), tak mu bylo velké a enduro skoro malé. Kupovali jsme obyčejný Bentatec, který má orig. sedlo níže jak Fík ( fíka jsem chtěla kupovat, tak jsem ho vyzkoušela na hřišti). Takže když píšou vhodné pro děti od 2 let, tak je to kec, protože nedostanou na zem, pokud nejsou vyšší.

            Jinak je to bezva věc, řádí na něm jako divý, ale nemají odhad rychlosti, takže bez helmy na něj nesedat, pokud jedete ven. je dobré koupit i cyklo rukavice :-). Hanka

            0 0
            • jakub  

              Ahoj přezto, že jsem se zde zeptal já, napíšu zde info, které jsem obdržel od mého oblíbeného prodejce z Police nad Metují. Říkal, že větší děti na Fíka stačí ai před druhým rokem, ale že má takové zkušenosti, že to dost nedoporučuje… Prý jeho kamarád na to posadil prcka, kterej byl mladší dvou let… neměl ještě uplnou stabilitu… prcek pochopitelně spadl a natloukl si.. pak na to hooodně dlouho nechtěl nasednout… Tento kamarád – prodejce mne velice důrazně upozornil na to abych s prckem a odrážedlem nikterak nespěchal, doporučil mi to tak, že je to fakt ideální dárek při dosažení dvou let. Máme prcka docela vysokého, narozky bude mít až v listopadu a když jsem ho na to nedávno posadil (na Spešla), v pohodě stačil, ale steně to nebudu riskovat a raději počkám…

              Na cyklobazaru byl tedkom v nabídce nějaký Schninn Tiger.. moc pěknej…

              0 0
              • MaPa  

                Spešl a FirstBike (specielně s adaptérem) jsou dvě z „nejnižších“ odrážedel.

                0 0
    • honzah  

      Jsme asi jedni z tech odpornych sobeckych rodicu, kteri sve dite tahaji ve voziku druhou sezonu od necelych 3 mesicu veku.

      Vozime v chariotu cx1. Zvlastni je, ze kdyz jsem porovnal uchyceni maleho miminka v zavesne hamace a odpruzeny kocar, tak natrasani ditete v odpruzenem „terenni“ kocaru je proti kolebani se ve voziku opravdu velky rozdil (neskutecne plus pro chariot). Mala prvni sezonu vetsinu casu ve voziku prospala, dneska, kdyz uvidi vozik tak se do nej snazi nasednout, kdyz je unavena sama si tam vleze a je spokojena. Absolutne se nam nestava, ze by se ji ve voziku nelibilo. STyl vyjizdek je ovsem takovy, ze jedeme tak hodku az dve, v dobe kdy se prospi. Pak radime klidne hodinu, dve na hristi a pak pokracujeme dal…Mala je naprosto spokojena.

      Dalsim vozikem v pripade prirustku do rodiny asi bude croozer v plne vybave. Nevyhodou je sice vaha, ale kdyz se dobre nastavi jeho jizdni vlastnosti jsou neskutecne. Po te co jsme letos v lete sli s chariotem „pres budku“ o 360 st. tak jsem si jist bezpecnosti (mala se jen probudila a obratem usnula dal…), ale jsem si jisty ze croozer by to ustal bez ztraty stability. Croozer si vezmu ja se starsim ditetem, abychom mohli blbnout a prirustek se bude vozit za zenou v chariotu…

      Jezdi nas parta na dovolenou, kde tahame tak 10 voziku, nejaky deti na tyci, malych kolech atd. Vzdy si deti dovolenou uziji stejne jako my. Z tydne cca 5 dni jezdime na kolech, nejaky vyslap nebo brusle. Programove opet nejaky cil mezi 20–40 km, kde je delsi odpocinek a hrani si…

      Co se tyka odsuzovacu, na ty reci jsme si zvykli a uz se jima spis bavime. Kdo nema male dite a nezkusi, nepochopi. A na pisek a ostatni vylety zbyva vetsinou zbytek tydne, kdy je tata v praci :( …

      0 0
      • jakub  

        K tomuto se jednoznacne pripojuju… super prispevek

        0 0
      • Ruprt2  

        Jsi tyran!

        A že nás takových je :-)

        0 0
        • honzah  

          Jojo… :)

          Jinak se ale v nekterych chvilich menim na nechapaveho a kroutim hlavou taky. Kdyz rodice na slusnych kolech tahnou za sebou prcka v neodpruzenem voziku. Myslim, ze bez pruzeni bych vozik zvazoval…

          0 0
    • Hrosik1  

      Jojo, také jsme ti hrozní rodiče co dítě tahají ve vozíku. Ale letos naposledy, už se do vozíku nevlezou. Byly to nejkrásnější chvíle strávené s rodinou a v ořírodě. Děti se na tyto výlety velmi těší a jak již někdo psal, cpou se do vozíku ještě než jej zapojím za kolo. Navíc mi dalo práci tu větší dcerku, aby jezdila již sama. Myslím, že i toulky přírodou dětem hodně dali, myslím poznávali jsme prameny řek, památné stromy a tak. Jinak mám dvě dcery rok věkově vzdálené a Croozer pro dvě. Teď je jim 3 a 1/2 a 5 let. Ta starší jezdí již ne trailgatoru a nebo sama. Toť můj příspěvek pro nás nezodpovědné rodiče.

      0 0
    • ronin  

      Je to tu studnice moudrosti:). Potřebuji poradit s koupí lyží pro dcerku. Mám nabýdku na inzerátu http://sport.bazos.cz/…ing-90cm.php s botama za 2 tis. V zimě jí budou 3,5 roku a snad výška bude 105cm. Bude pro ni velikost vhodná?, budou jí aspoň na 2 roky? znáte lepší nabýdku? Nechci ji zbytečně trápit, ale k bobování snad trocha plužení vadit nebude. S manželkou jezdíme jezdí SNB a o lyžích vím jen to, co jsem tu vyčet.Na horách trávíme 3 týdny v roce s nějakým víkendem – půjčovna by vyšla dráž, nebo nastejno. Díky i za drobné postřehy jak vybírat lyže pro prcka.

      0 0
      • pedrod  

        Než lyže kupovat a doufat, že vydrží 2 roky apod. mám lepší zkušenost s vypůjčením lyží. Smlouvu jde prodloužit do další sezóny a máš možnost si lyže nechat anebo vyměnit za delší. A půjčuje se to taky jako komplet, takže podobně to jde udělat i s s botama.

        0 0
      • jakub  

        taky jsem pro prcka koupil lyže (tedkom mu budou dva roky) blizzardy s medvídkem a přaskáče Nordica komplet mne stál 400. Jsou to lyže z Reichu z půjčovny.. naprosto v dobrém stavu – tedy nepodřená skluznice, vázání kvalitní adekvátně pro sviště(marker), když to bude k tomu, tak ho na to zkusím postavit, když ne.. neřeším, počkám klido další rok… doporučuju podívat se po bazarech… nejdůležitější je jak jsem výše uvedl, podle mne spolehlivé vázání a nezničená skluznice, což logicky dokáže, že lyže je v relativně dobrém stavu… Myslím si, (instruktorské zkoušky mám jen na klasiku na carving už ne), že v tomto věku je uplně jedno jestli je lyže lomená nebo ne.. prcek na ni stejně jen pluží takže bych neřešil jestli jsou carvingové nebo ne… ale mohu se v tomto mýlit, nemám s výcvikem takových dětí zkušenosti…… zatím

        0 0
        • jakub  

          abych doplnil myšlenku.. nevím jestli pro tak malé dítě stojí za to vyhazovat tolik peněz za lyže… ačkoliv, evidentně jsou to velmi kvalitní lyže to zase jo… spíš mu kup pořádnou přilbu… na horách je plno blbců, kteří jsou přesvědčení, že umí lyžovat (nebezpečný pocit vyvolaný jednoduchostí carvingu u začátečníků), pak někoho sestřelí a ******* je na světě.. vím o čem mluvím… Vloní Černá hora… Polák… nejdřív zabil málem on mne na lyžích a pak za to málem já jeho bez lyží…

          0 0
    • op  

      Ahoj,

      hledam tip na ubytovani s detmi v kvetnu, idealne jizni Rakousko, nejlepe u jezera, dostupnost detsky hriste, cyklostezky na jezdeni s vozikem… Ubytovani podporujici uskladneni kol, dostatecne odhlucnene aby nas nevykazali po prvni projeceny noci. Idealne nejaky mensi apartman, ne jen hotelovy pokoj..

      Mate nekdo prosim tip na neco takoveho? Dik.

      0 0
      • YTSEman  

        Jezdime do Solne komory k Wolfgangsee. Kolem jezer je mozne jezdit v ruzne narocnem terenu a ubytovani vybirame na http://www.tiscover.at. Lze pronajmout nejen apartman ale i cely dum coz je pro kola a deti asi nejjednodussi. A cena neni proti apartmanu o moc vyssi. Z Prahy je to pro nas bliz nez jizni Rakousko takze v pripade nemoci ditete jako se nam to uz jednou stalo(typicky prujem :) ) jsme se rychle vratili domu.

        Atrakce moc nevyuzivame tak to Ti neporadim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.