Řidítka "zůstávají" uprostřed

34 nepřečtených
  • pOne

    Zdravím, všimnul jsem si, že mi řidítka u silničního kola jakoby zůstávají uprostřed. Nevím jak lépe to popsat. Když třeba vedu kolo (za sedačku), tak řidítka nemají vůbec tendenci samovolně zatočit, jsou jakoby zaklaplé uprostřed (ikdyž kolo nahnu, aby zabočilo).

    Neví někdo, čím by to mohlo být? Jestli to třeba nemůže být předzvěst nějakého technického problému kolem hlavového složení atp…

    Díky za reakce.

    0 0
    • jecnak  

      Mas vytlucene hlavove slozeni – kulicky vytloukli v krouzich a nebo konusech prohlubne a riditka se tak jakoby aretuji v jedne poloze. Na silnicce mi takhle umrela hlavovka nejcasteji. Nezbyva nez vymena.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Přesně tohle se mi stalo po tom, co mi v jednom vychytanym servise ze zcela nepochopitelnejch důvodů povolili hlávko na zimákovi, který přitom do tý chvíle chodilo úplně normálně, (přitom tam byl kvůli jinejm zásahům) a než jsem to utáhnul, tak se to asi za dvě jízdy vymlátilo. A ještě si za to všechno potom řekli zcela nekřesťanský peníze. Už nikdy více! Tímto moc děkuji týmu schopných servismanů firmy Atombike – lepší vohnouty stěží pohledat!

      0 0
    • Martin z Brna  

      Mám příbuznej problém na starším oceláku – když hlavový složení dotáhnu tak, aby nemlátilo tak uprostřed aretuje. Problém je v tom, že mám srostlej představec s vidlicí a nejsem schopnej to ani za prase povolit. Není na to nějakej fígl? Přes zimu to chci prolívat wdčkem, ale mám obavu že to stejně neproteče na potřebný místo.. možná celý kolo otočit vzhůru nohama a lít to tam ze spodu…?

      0 0
      • jecnak  

        Jaky system spojeni predstavces vidlici mas, respektive jake hlavove slozeni? Ahead, srobouvaci?

        0 0
        • Martin z Brna  

          Šroubovací, rám je dědeček ale naskládal sem na to nový věci a na moje ježdění mi stačí..

          0 0
          • tromboonen  

            Jak napsal ssů vem na to vetsi kladivo.. kdyz to napred nalozis do Wdcka a brzdovky (mezi krk predstavce a krk vidlice), pak vyklepnes ten klin a pak palici a kyvanim ve sveraku proste musi jit povolit…

            0 0
      • tromboonen  

        Wdcko tam zatece, zhora na horni a zespodu na spodni lozisko, v tom by ptoblem nebyl, ale WDcko je odmastovac, t.j. vymyje zbytky vazeliny, pak to zaschne, pak se tam dostane voda a mas krome predstavce zarostle i hlavko..

        Zespoda to byva otevrenejsi, tam mozna nejakou vazelinu dostanes, zhora tezko, WDcko lij mezi predstavec a krk vidlice, pripadne brzdovku, zkus zahrat, bouchat a obvykle triky… jit by to melo… jinak jen cekej az to hlavko odejde uplne a neotocis s tim vubec a pak budes rezat predstavec, menit vidlici nebo z ni zbytkky predstavce nejak dolovat atd… takze za me bych s tim uz zacal, zkousel to prolivat, hejbat, a kdyz nic jineho nezbude nebo se forbec zlomi viz vyse..

        0 0
        • Martin z Brna  

          tím wdčkem jsem měl v plánu tomu pomoct od sebe, ne to tím mazat.. kam to šlo, tak sem novou vazelínu nacpal, ale není to ono..

          do částečně vyšroubovanýho šroubu už jsem taky mlátíl, ten klínek povolil ale představec stále drží…

          0 0
          • tromboonen  

            napenetruj WD, brzdovkou, cyklicky zahrivej, pak palici do samotneho predstavce nebo predstavec do sveraku a hybat vidlici (pres neco) atd.. musi to jit..

            0 0
            • Martin z Brna  

              hotovo, představec je venku.. ale žádná sranda, musel sem ho uříznout, několikrát po sobe hořákem ohřát až se z něj kouřilo, spousta ran kladivem, až nakonec šel vykroutit ven. Jo a samozřejmě žádný wdčko až k němu neproteklo, tak to bylo solidně zarostlý

              0 0
      • mr.garisson  

        Zkus to otočit, jak píšeš a zespodu nalít konkor nebo to prošplíchni wd. Pokud je to Ahead, tak wd mezi představec a krk vidle.

        0 0
      • Singlespeed  

        Staré systémy se povolovaly úderem palice na částečně vyšroubovaný svislý šroub.

        0 0
      • standoslav  

        Další možnost, pokud nechceš měnit celé tzv. řízení je misky i konusy vyklepnout a pootočit o 90 stupňů. Ty důlky pak budou na stranách chodu a střed by mohl být tedy bez toho problému.

        0 0
        • Martin z Brna  

          to zní zajímavě, ale půjde to i když to povolím jenom o těch pár cm co mi představec dovolí?

          0 0
          • standoslav  

            Šlo by to, ale pro klid duše bych to stejně rozebral, na kole má vše fungovat a dát se i rozebrat !

            0 0
            • tromboonen  

              +1

              0 0
              • Martin z Brna  

                já s váma pánové v zásadě souhlasím, jenom to nechci vzhledem k hodnotě a stáří kola hnát do krajností typu uřezat představec a kupovat novou vidlici…

                0 0
                • tromboonen  

                  No tak napřed to zkus napakovat tou vazelinou a otocit bez rozebrani, to jeste chvili mozna fungovat bude, ale kdyz to budes mit v dilne, zkus to, ne uplne na krev, uvidis, ze to pujde… kdyby se pak az to nebude snesitelne a pustis se do toho ssilou nejhrubší zlomil ten predstavec, tak se dá vždycky říznout a z té vidle vypreparovat..

                  0 0
                  • Martin z Brna  

                    počasí se horší, tak se do toho brzo pustím.. až se mi to povede – dají se pak ty misky sehnat nový, nebo se to hlavový složení kupuje jako celek?

                    0 0
                    • Singlespeed  

                      Ve většině případů stačí jen misky vyčistit a místo věnečků dát volné kuličky a problémy nenávratně zmizí, jak jsem psal výše. Pokud se dají kuličky místo věnečků hned od začátku, když je hlava nová, prodlouží to několikanásobně její životnost.

                      0 0
        • pOne  

          Neco takovyho mi udelali v servisu a zatim to chodi bez problemu.

          (Byl totiz nakej problem sehnat presne ten dil, kterej tam mam.)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.